מניפסט תאולוגי

MajoR_ToM

New member
מניפסט תאולוגי

עם אני לא טועה היה זה מרק טוויין שאמר שרוב המלחמות האפלות והאלימות ביותר נעשו תחת חסות הדת . למען האמת הדת לא הביאה שום דבר לעולם חוץ מרוע . כלום . שינאה , פירוד , מילחמות . האינקוויזיציה - מאות אנשים נירצחו רק בגלל ש `` כפרו `` בדת . השואה - גם בה היה בסיס אידיאליסטי דתי . מסעות הצלב - נובע מהשם ... המלחמות של המוסלמים - בשביל להשליט את דתם בעולם . ההתעללות השנאה כלפי שחורים - לכאורה על פי בסיס דתי , אבל ללא שום הצדק בשום כתב קודש . ואין סוף מעשים אחרים .. העם האנשים האלה באמת חשבו , ששבגלל שהאנשים האלו איך שהוא לא מסתדרים עם איזשהו חלק בתנ``ך,קוראן,ברית החדשה - אז זה בסדר להרוג אותם , האין זה סותר את הדיברה החשובה מכולן ? האין זה אבסורדי לגמרי , שבגלל שבואו ונגיד ששחורים שווים פחות מלבנים על פי הברית החדשה - זה בסדר להרוג אותם ? העם זה באמת מה שהטיף ישו ? לא משהו כמו , בואו נאמר , `` הפנה את הלחי השניה `` ? טרוף גמור . חוץ מזה , הדת עיקבה את המדע בהרבה , זה ברור מעליו . חוץ מהעובדה שהרבה ממציאים גאוניים נירדפו או פשוט היתעתלמו מהם רק בגלל שתגליותייהם סתרו את הדת - גלילאו , קופרניקוס ורבים אחרים . אלא גם שהדת הדחיקה את הצורך של אנשים לחשוב ולחפש בטענה הפשוטה - שאלוהים עשה את זה . העובדה הפשוטה היא שלאט לאט ניגמרים הדברים שאפשר לתת לאלוהים את הקרדיט אליהם - ובעצם נישארה רק שאלה אחת - איך נוצר העולם ? כשנענה על זה , לא תיהיה שום סיבה להאמין באלוהים . האין זה ברור לכם שרק לפני מאו בודדות הרבנים עוד טענו בלהט שאלוהים הוא זה שגורם לגשם , ולברק ולשמש ליזרוח ? האין ברור לכם שלאט לאט , ככל שזה הפך לברור יותר שההוכחות המדעיות נכונות , הם פשוט הפסיקו להילחם על הפרטים הללו ופשוט השמיטו אותם מדרשותיהם ? חוץ מזה, הדץ הרחיקה בני אדם אחד מהשני , פשוט כמו שזה נישמע . אנשים , עמים , מיליונים , שונאים אחד את השני - רק בגלל שהם מאמינים בדת שונה . יש מדינה של יהודים , ויש מדינות של ערבים , ויש מדינות של בודהיסטים , ויש מדינות עם ציביון נוצרי . העם זה בחלתי אפשרי להאמין שללא הדתות הינו חיים במעין מדינה אחת גדולה , או איזשהו מין סדר עולמי סובלני ואחיד יותר ? הדת גרמה לאנשים לחיות בפחד , בשנאה ובבידול . ולא נתנה לנו כלום . רק הטיפשים צריכים לחפש תיקווה בכח עליון . רק הטיפשים מודים לאלוהים על מזלם הטוב ומאשימים את עצמם במזלם הרע . המניפסט האנטי דתי שלי - כימעט במלואו .

e-shfiyut

New member
Dear Major...

יש להודעה שלי 2 חלקים... 1. אני חייבת להעיר לך... ההודעות שלך פשוט חכמות ומושכות לקרוא אותן... ולדעתי גם נכונות אבל כל פעם שמגיעים למילה ``עם`` הקריאה נתקעת לרגע... אתה לא מבדיל בין ``עם`` ו``אם`` ויש הרבה הבדל אולי כדאי לך לנסות לפחות לתקן את זה... ובאמת שלא כתבתי את זה במטרה לפגוע. 2. בקשר לדת... אני אישית לא מאמינה בה... וגם לא מאמינה בקיומו של האל... אבל... ההודעה שלך עוררה בי השראה... ואני עכשיו יכתוב למעלה הודעה חדשה... לירן

נעל

New member
הדת לא תעלם כל כך מהר

מלבד זאת שהדת לא כזו נוראה כמו שאתה מתאר, והיו זמנים בהם היא הייתה חיונית מאוד (הדת הביאה אותנו עד כמעט הלום). בדת יש הרבה יותר מאשר הסברים על הגשם והכוכבים. גם אם יוכלו להסביר כיצד בדיוק נוצר היקום עדיין יהיו דברים שאנשים פשוט לא יצליחו לקלוט בתודעתם, אפילו דברים פשוטים שאנשים לא יצליחו להסביר. למה הפסדתי את העבודה במפעל? למה הילד מת לי בידיים? למה כבר שנתיים שהשדה שלי לא פורה כל כך? למה דווקא אצלי לא יורד גשם? למה החיבור של נעל לא מתפקד כמו שצריך? (כנראה שהיא חטאה, חטא קשה מאוד אפילו. אפשר עדיין לבקש סליחה?) נעל

מקרה אישי

דווקא את הדברים האלה האנשים קולטים. הילד מת לך בידיים כי הוא חטא בגילגול הקודם, השדה לא פורה בגלל שעובדים בו גויים והחיבור של נעל לא עובד כי באינטרנט יש חומר פורנוגרפי ואסור להכנס לשם. ועכשיו למקרה האישי- לפני כמה ימים, בקשנו אני וחברי לסוע לקניון (שאני לא אזכיר את שמו בגלל הסטיגמות) אך לא ידענו כיצד להגיע. הלכנו לטלפון הציבורי הקרוב, ואני הוצאתי את הכרטיסיה שלי שעליה רשום מספר המודיעין. קיבלנו את ההנחיות, הלכנו לתחנת האוטובוס, והאוטובוס הגיע. פתחתי את התיק כדי להגיע לארנק והוא פשוט לא היה שם. הוא נשאר בתא הטלפון. רצנו חזרה לתא הטלפון ומצאנו שם תיירת אמריקאית מעצבנת שנתנה לי מבטים כועסים רק כי עמדתי לידה. פתאום קלטתי פתק, נכנסתי לתא, למורת רוחה של התיירת ולקחתי אותו: בס``ד נמצא ארנק במקום זה, המאבד, פנה לטלפון ______ . תודה. התקשרנו למס` הטלפון, ואחרי כמה נסיונות קיבלנו תשובה מאשה שהסבירה לנו איך להגיע לביתה. הגענו לשכונה קצת מפחידה ליד הסינרמה בת``א. ילדה אחת פתחה לנו את הדלת, היו ליד הדלת עוד לפחות 6 ילדים (וזה עוד רק מה שראינו). אישה דתיה (נראה לי שמאוד) נתנה את הארנק ואמרה ``יש לך מזל שבחור דתי מצא את זה, אחרת זה לא הי חוזר`` אתם חושבים שהיא צדקה?

לא רק שלא...

אלא זה בדיוק מוכיח את הטענה שהציתה פה את הדיון. תראי איזה חוסר אמון שורר בחלק מהדתיים, (וכנ``ל לגבי חילונים) לגבי אנשים, ויש לכך סיבה טובה מאד - כשיש הבדלים במראה, אפשר להתעלם, כשיש הבדלים בשיוך למקום, אפשר להתעלם, אבל כשיש הבדלים בתפיסת העולם כולה, כאן כבר קשה לאנשים פורמלים לשנות את דעותיהם. אני בעצם סותר את מה שאני עצמי אמרתי מקודם, אבל זה נכון. הדת מביאה לנתק בתפיסות עולם של אוכלוסיות שנאלצות לחיות יחד. בגלל זה אני חושב שהמהפכה הבאה והכי חשובה היא הריגת הדת. הדת פשוט לא מועילה. אני מדבר על היום, לא על פעם, ואני מדבר על אנשים שמסתכלים קדימה, ולא עסוקים ברחמים עצמיים. זה פשוט ככה. פושע, שנמצא בחיפוש אחר הדת האולטימטיבית.

e-shfiyut

New member
לא בהכרח...

זה תלוי באיש שמוצא אבל לא תלוי בזה אם הוא דתי או לא... יכול להיות שדתי לא היה מחזיר אותו ויכול להיות ש``כופר`` היה מחזיר אותו. אין קשר לדת לירן

MajoR_ToM

New member
חהחהחה ,משעשע למדי

הרי ברור שכל הדתיים האלה הם תמימים לגמרי . אין אנסי ילדים דתיים , או `` מישמרות הצניעות `` שמכים כל מה שניראה כמו חוטא . או גנבים .... שטויות כל אדם הוא אינדיבידואל - בלי קשר לקבוצה החברתית אליה הוא מישתייך

MajoR_ToM

New member
חח

כולכם אומרים שיש דברים יפים בדת - הביאו אחד . והאם באמת ביחס לדברים הרעים זה היה שווה את זה ? מה שנאי אומר - תפסיקו לחפש תשובות . כי אין .

יפה להכפיש את הדת.

אנשים מאמינים יגידו לך שבלי קשר לתוצאות של הדת, הרי היא לא נוצרה על ידי אף אחד. אנשים מאמינים מקבלים את הדת כאמת אולטימטיבית, הם לא מתייחסים לתוצאות של הדת. יש אלפי סיבות לשנאה בין אנשים. ציינת מלחמות שנבעו מהבדלי דת, אך לא ציינת מלחמות שנבעו מהבדלי גזע, עמים, שבטים, והרבה דברים שמבדילים בין בני האדם לאו דוקא הדת. אני חושב שממה שאתה אומר אפשר ללמוד הרבה: בואו נמצא את הדת שאף פעם לא הייתה אחראית למעשים פושעים נגד האנושות, ונחליט - הדת הזאת היא הדת המוצלחת ביותר, ובואו נעשה אותה הדת השולטת בעולם! דוגמא קטנה: הבהאים. פושע.

MajoR_ToM

New member
חח , גם לא נכון

כימעט כל המלחמות עתיקות התחילו באמתלות של דת ... גזע - השינאה הבין גיזעית - נובאת מהדת .... אני לא מצפה מדתיי העולם להפסיק להאמין - אני רק מציג עובדות ...

פלומפי

New member
זכותך לךחשוב ככה אבל...

אני חושבת שגם בדת יש דברים יפים. עכשיו אתה בטח חושב לעצמך מי זאת הדתיה המגעילה הזאת שעלתה לרשת ומנסה להחזיר אותי בתשובה? אז זהו שלא! אני לא דתיה ולמען האמת אני כופרת במצוות האל, לא שיש לי סיבה מיוחדת, אני פשוט לא מקיימת אותן. אז איזה דבר מיוחד אני מוצאת בדת? דיברת על השואה-אנשים מצאו את עצמם מאמינים באל ובדת בזמנים הכי נוראיים שלהם ולמרות ובגלל התופת הזו הם המשיכו להאמין בדת/באל/ביצור השולט מעל. דווקא הדת היא זו שהחזיקה אותם חיים: אם זה היה כדאי להאשים אותו אחר כך, אם זה היה להתעלם ממנו בסוף או אם זה היה על מנת להודות לו בסוף, איננו יכולים לדעת למה הם האמינו כפי שאיננו יכולים להבין איך ישו טען שיש להושיט את הלחי השניה. הדברים הינם בגלל שלפעמים אין סיבה להם... אתה תחזיק בדעתך שאין דבר יפה בדת ומה הלאה? איך תמשוך אנשים להקשיב לך ולהצטרף לדעתך? תלחם? תפיץ כרוזים? תכפה את דעותיך? אם תעשה כך הרי שהנך כמו הפנאטים שעליהם דיברת... אני חושבת שעליך להחזיק בדעתך ולכבד את הדעות האחרות, שיש משהו יפה בדת. גם אותי זה מכעיס הפאנטיות וסחיטת הכספים אבל תראה לי עוד מוסד עתיק כמו הדת שהצליח לשמור על לכידות כמעט מקסימלית בתוך שורותיו למשך כל כך הרבה זמן. ברגע שתמצא אחד כזה תודיע לי.. בברכת חג שמח! אני!!!

MajoR_ToM

New member
אוי אוי , כמה שאת אוהבת לדבר ולא לאמר כלום

לא הבעתי כימעט שום דעה בהודעה שלי רק עובדות העובדה שאנשים בשואה החזיקו מעמד בזכות האמונה באל - בגלל מה הם מתו ? בגלל שהישתייכו לדת כלשהי - עם לא היה דבר כמו יהדות - הם לא היו נירדפים כלל . אני לא מיתכוון להפיץ או להילחם או להרוג או לסחוט כספים . אבל נחמד שהעתיד שלי כבר כולו מתוכנן .

FuneralDrum

New member
רואים!

שאתה מאלה שמתכננים קצת מלחמות והרג וסחיטת כספים לפני שהם פורשים shinr

פלומפי

New member
אז לידיעתך...!

היהודים בשואה לא נרצחו על רקע דתם, אלא בגלל מוצאם.להזכירך הדת והמוצא ביהדות מוגדרים אותו דבר-יהודי. אני מניחה שאתה מודע לבעיה הקטנה הזאת. היטלר וחבר מרעיו רצחו יהודים בגלל שהם היוו את השעיר לעזעזל כמו גם את הצוענים וההומאים שהם השמידו, כמו גם את הנכים ושאר בעלי המומים שהם מצאו. הם השמידו כל דבר שהיה נחות מהם. בסופו של דבר הם גם היו משמידים את הפולנים ואת שאר העמים הסלאביים שהיו ``נחותים`` מהם. במשך 50 שנה הם חינכו את ילדיהם לשנאת הזר וללאומנות ולכן, כשהיטלר עלה לשלטון זה לא נראה להם כל כך מוזר הרעיון של הגזע העליון והשולט. אז נכון, יהודים מוגדרים כיהודים בדתם אולם גם בלאום שלהם וכשהיטלר השמיד אותם הוא עשה זאת משום שהיו יהודים בלאום ולא בדת. אותם הומואים/נכים/בעלי מום/צוענים היו יכולים להיות יהודים בדתם אבל הם לא הושמדו בגלל יהדותם או חוסר יהדותם, הם הושמדו בגלל העובדה שהיטלר לא רצה שהעולם ``שלו``(מרכאות כפולות ומכופלות!) יהיה מלא בזנים וגזעים הנחותים מגזעו!!! ותחשוב על זה...

MajoR_ToM

New member
את פשוט לא מבינה ש

היהדות זה קודם כל דת קודם כל הייתה הדת - רק אחר כך הלאום- אם לא הייתה יהדות - לה היה לאום יהודי - בני אדם לא היו נרצחים בשואה .

פלומפי

New member
אז מה שאתה אומר בעצם זה

אתה טוען שבגלל הדת, יהודים נרצחו בשואה. יפה. מי קבע שהדת באה קודם? אני יודעת שאני גוררת אותך כרגע לויכוח פילוסופי עמוק, אבל מי קבע מה בא קודם. אני טוענת שהדת והלאום נוצרו באותו זמן ובאותו מקום ולכן, אתה לא יכול לקבוע שמה שגרם לרצח ההמונים היה הדת. ומה לגבי אותם האנשים שחזרו לאחר התלאות והמאורעות שעברו עליהם, לחיק הדת כי ידעו שיש משהו יפה ועמוק בתוכה. אני טוענת שהדת יכולה להסביר הרבה דברים וזכותך לא לקבל אותה. אבל לטעון שהדת גרמה לכל זה, לא נדמה לי. הארמנים בטורקיה נטבחו, על שום מה ולמה? הרי גם הארמנים הם איסלמים. הם נטבחו בגלל הלאום שלהם! הקרבות בבוסניה נערכים על רקע לאום ואדמה בין נוצרים. הקק``ק בארה``ב רדף אחרי שחורים (שלא לדבר לפני זה כשהאמריקאים רדפו אינדיאנים) בגלל שהם היו שחורים ולא בגלל דתם. העולם מאז מתמיד חיפש שעירים לעזעזל לצרות שפקדו אותו. ניתן לומר שזה היה בגלל הדת, אבל הקביעה הזאת אניה חד משמעית. ותחשוב על זה!

MajoR_ToM

New member
אבל ...

ללא הדתות לא היינו מיתחלקים ללאומים ללא דתות הרבה קבוצות היו נישארות אחד ליד השניה מה כל כך יפה בדת ? כולכם אומרים שיש ,רק לא מפרטים , מעניין ... ללא דת אני יכול להבטיח שכל הקטע עם העבדים במצרים לא היה קורה .... הדת והלאום באו ביחד זה ברור מעליו מה שאומר שללא דתות כימעט לא היתה חלוקה ללאומים אולי רק בגלל המרחקים הפיזיים היו מיתפחות קבוצות גדולות שונות אבל לא תיהיה להם סיבה לריב או לשנוא כי הם יהיו דומים מאוד חוץ מזה אף אחד לא היתווכח שהרבה הרבה מאוד מעשים אפילם ונוראים היתרחשו דווקא בחסות הדת

פלומפי

New member
קשה, קשה להתווכח איתך כי

לכל תשובה שלי יש לך מה לענות...ננסה שוב: גם אם לא היו קיימות בעולם דתות, מי מבטיח לנו שבני האדם לא ישנאו אחד את השני? מי מבטיח לנו שלא יתקיימו מלחמות או ריבים בין בני אדם? אתה לא יכול לדעת מה יקרה בלי הדת. מה יפה בדת? הסיפורים על בריאת העולם (למרות שאני לא מאמינה, זה עדיין נחמד לשמוע...), הפירושים השונים למצוות שונות, הקבלה ואיך שהיא מפרשת את הדברים. יש אנשים שקוראים כל יום פרק אחד מן התנ``ך לא כי הם דתיים אלא כי הם מוצאים בזה דבר מעניין. זהו הספר העתיק ביותר עלי אדמות. גם לי לפעמים נמאס לשמוע איך ש``ס סוחטת כספים או שמאמניה משתמטים מצה``ל כשהחברים שלי מגנים עלי ועליך והם ``תורתם אומנותם`` אבל אני מכבדת אותם. אני לא חושבת שבגלל הדת נוצרו המלחמות. המלחמות שהתקיימו בעבר (וגם אלה שיתקיימו בעתיד) היו בגלל בני האדם. בני האדם בכל מקום הם עדיין בני אדם ולכל אחד מאיתנו אהבות ושנאות ומחשבות ובגלל זה אנחנו נלחמים. עכשיו אנחנו נלחמים על פיסת אדמה שנקראת ארץ ישראל (אי אפשר בלי מעט אקטואליה...) ואני בהחלט מקווה שננצח! שיהיה לך לילה טוב ויום נפלא מחר! מחכה לשמוע ממך, יש לי הרגשה שתענה שוב!!!

MajoR_ToM

New member
אל תגידי לי שז באמת מה שאת

מוצאת בדת הדת עיקבה את המדע זה ברור לגמרי ולא נתון לוויכוח מצוות , חגים , ספורים ופרחים , וופי די די אינקוויזיציה ומסעות צלב בחסות הדת

למעלה