מניפסט תאולוגי

פלומפי

New member
בניסיון נואש לסיים את הויכוח...

אישה חכמה אחת אמרה לי פעם לנסות ולראות את הדברים היפים שיש-את חצי הכוס המלאה של כל דבר. אז עד כמה שזה קיצ`י ודביק ומיושן, זה מה שאני עושה. אולי תנסה גם אתה? מומלץ בחום! ועד לפעם הבאה- אני!

MajoR_ToM

New member
אבל למה לחפש משהו יפה במשהו

חסר תועלת ומזיק בעליל למה ? זה כמו לחפש את הצד היפה של סרטן או איידס

פלומפי

New member
אז לידיעתך

יש אנשים (חזקים במיוחד, נפשית) שמסוגלים למצוא גם את הדברים היפים בסרטן או באידס. לדוגמא: אתה תוכל להגיד כל מה שאתה חושב על כל האנשים שאתה שונא, מבלי להרגיש אחרי זה נקיפות מצפון כי אתה גם ככה עומד למות. ולפי התיאוריה שלך, בשביל מה למצוא משהו יפה בחיים בכלל, הרי החרא סובב אותנו וגם ככה אנחנו נמות בסוף אז בשביל מה לחיות. בוא נהרוג את כולם ונתאבד בסוף!!!

בלאונט

New member
חייל, הרחב אופקייך

אתה באמת חושב שעל אמת העולם מבוסס? השאלה לגבי קיום האל, כוח עליון, לאו דווקא מדברת על האמת הפיזית שבדבר אלא בצורך להאמין במשהו. כאשר משהו בעולם יוצא משליטתך, זה יותר בריא להאמין שיש מישהו שזה עדיין בשליטתו, זה יותר בריא מכוון שהתדרדרות לדיכאון ויאוש רק יגבירו את ההרס. תראה, אני מאמין באלוהים בלב שלם אך אני לא דתי. בטח שלא חרדי. אני מסורתי ותו לא. אך אני מבין שהצורך להאמין זה הכרח. הצורך בחוק עליון, שאי אפשר להסתתר ממנו זה גם הכרח, מכוון שזה מחזיק המון המון אנשים רחוק מפשע והרס, נכון שאולי זה מעודד כמה אחרים, אך ברור שמהמשטרה אפשר להתחמק, ומאלוהים לא. זה יוצר מוסר, סדר והגיון. אהה, בקשר לכך שהשאלה האחרונה שנשארה הינה האם נוצר העולם מכוון שעל כל שאר השאלות המדע ענה. זה כ``כ לא נכון. נכון, יודעים שכאשר שני עננים טעונים באנרגיות חשמליות שונות מתנגשות מתחייב פריקה של כל המתח לאדמה. למה? כי זה כתוב בספר הפיזיקה שלי. אבל למה? כי ככה גילו בניסוי. אבל למה? כי... אף אחד לא יודע. אין לאיש מושג למה זה נוצר. למה אנחנו נמשכים למרכז כדור הארץ. ועוד אלף שאלות. מה שהמדע מספק זה תשובות, נכון, אך ללא ביסוס הגיוני חוץ מהמציאות. נשמע טוב? כן, בטח, אבל משהו היה צריך לגרום לכל זה ואת זה המדע עדיין לא גילה.

MajoR_ToM

New member
האופקים שלי מספיק רחבים מיסתבר ...

א . העובדה היא שכולם אומרים שצריך חוק עליון בשביל להחזיק את השני על רצועה . הבעיה היא שמה שאתה אומר בעצם זה - אני חלש ועם מישהו לא היה בא עלי ואומר `` אלוהים יעניש אותך `` היית הופך לרוצח מסוכן . זה שטויות . עולם ללא דת מראש היה עולם כימעט ואוטופי , מיתקדם , הרמוני , ויפה . אנשים רואים אנשים אחרים מתים כל הזמן , הם מבנים שאלוהים לוקח אותם , והרי אנחנו נוצרנו בצלם האל ... אנשים שונאים אחד את השני - כי אנחנו שונים , ללא דת לא היה שוני . עם אחד - עולם אחד . אני לא מדבר על שינוי שבאמת יכול ליקרות - אלא על מציאות אלטרנטיבית שהחמצנו . כולם אומרים שחייבים להאמין במשהו - אבל למה ?! אני לא מאמין בכלום כלום ואל תגידו לי שאתה מאמין בלא להאמין - כי זה פיגור , זה אפילו לא משפט היגיוני . למה אתה חייב לדעת שמישהו עדיין מחזיק בשליטה ? למה ? למה אתה פשוט לא יכול לאמר - זה ככה , פשוט ככה . אתה תיכנס לדיכאון ? זה בסדר , זה בריא . עדיף להיות חכם ועצוב , מטיפש שמח . ב . אין סיבות לכך שהעולם הוא עולם . היקום נוצר , כדור הארץ הוא לא מקום היחיד בתוכו - כח הכבידה נוצר בגלל השפעות הירח והשמש האטמוספירה וכל זה . אתה שואל למה שני העננים ניפשגו ? כי זה קרה . הם נעו נעו ובום ! העם עצם העובדה שאתה לא יודע איך זה קרה , זה סיבה לאמר , `` יש כח עליון שעשה הכל `` ? האם אתה באמת לא רואה את ההבדל בין הסבר לתרוץ ? האם אתה לא רואה שיותר קל לאמר `` יש כח עליו `` מאשר לאמר `` אני לא יודע אבל אני אנסה לגלות `` ? אחחחח

yad

New member
כל מיני דברים...

דבר ראשון- ממש לא הוגן להשתמש בדוגמא של השואה לויכוח דתי, כי היא בכלל לא קשורה. כמו שאנשים נאחזו בדת בשביל לשרוד, הרבה גם עזבו אותה. זה לתמיכתך. נגדך אני אומר שכעובדה היסטורית, הותיקן (שיא הנצרות יעני) התנגד להשמדת יהודים והמון כמרים נוצרים הגנו על יהודים. ככה שהמלחמה לא הייתה מבוססת על דת. דבר שני בקשר למלחמות- בולשיט. המלחמות לא התחילו בגלל הדת. המלחמות התחילו בגלל רצון לכבוש יותר שטח ולהשיג יותר כוח. (חוץ ממסעות הצלב שאין לי מושג עליהם- אבל אני די בטוח שגם לזה הייתה איזה סיבה מטופשת). הדת הייתה סתם תירוץ (כמו היום עם הפלשתינאים- לפעמים אריק שרון הוא סתם תירוץ). בקשר למדע- אם אתה מסתכל על הדת בתור נסיון להסביר את העולם, אתה צודק. ואם בשבילך זו הדת, אז באמת המדע עדיף. לפי איך שאני רואה (לא מיישם, אני לא דתי, אל תתחלחלו כל האנטי-דתיים) את זה, דת זו דרך חיים. זה סט של חוקים מוסריים שאומרים לך איך לחיות. אגב, קראתי ספר נורא נחמד (a canticle for leibowitz), שנותן הסבר נורא נחמד לדת. דת הרי היא שימור של העבר. אולי בתוך התנ``ך טמונים סודות תרבות עתיקה חזקה ואדירה, שכדי לשמר את דרך החיים המושלמת שלה, הפכה אותה לספר קדוש. ואל תסמוך כל כך על המדע בתור כלי להסביר את העולם- כל כך הרבה דברים משתנים כל הזמן (הידעתם? העולם לא בנוי מ- 4 יסודות). מה שנכון היום הוא טעות מחר. לפחות דת היא הרבה יותר אמינה.

למעלה