חייל, הרחב אופקייך
אתה באמת חושב שעל אמת העולם מבוסס? השאלה לגבי קיום האל, כוח עליון, לאו דווקא מדברת על האמת הפיזית שבדבר אלא בצורך להאמין במשהו. כאשר משהו בעולם יוצא משליטתך, זה יותר בריא להאמין שיש מישהו שזה עדיין בשליטתו, זה יותר בריא מכוון שהתדרדרות לדיכאון ויאוש רק יגבירו את ההרס. תראה, אני מאמין באלוהים בלב שלם אך אני לא דתי. בטח שלא חרדי. אני מסורתי ותו לא. אך אני מבין שהצורך להאמין זה הכרח. הצורך בחוק עליון, שאי אפשר להסתתר ממנו זה גם הכרח, מכוון שזה מחזיק המון המון אנשים רחוק מפשע והרס, נכון שאולי זה מעודד כמה אחרים, אך ברור שמהמשטרה אפשר להתחמק, ומאלוהים לא. זה יוצר מוסר, סדר והגיון. אהה, בקשר לכך שהשאלה האחרונה שנשארה הינה האם נוצר העולם מכוון שעל כל שאר השאלות המדע ענה. זה כ``כ לא נכון. נכון, יודעים שכאשר שני עננים טעונים באנרגיות חשמליות שונות מתנגשות מתחייב פריקה של כל המתח לאדמה. למה? כי זה כתוב בספר הפיזיקה שלי. אבל למה? כי ככה גילו בניסוי. אבל למה? כי... אף אחד לא יודע. אין לאיש מושג למה זה נוצר. למה אנחנו נמשכים למרכז כדור הארץ. ועוד אלף שאלות. מה שהמדע מספק זה תשובות, נכון, אך ללא ביסוס הגיוני חוץ מהמציאות. נשמע טוב? כן, בטח, אבל משהו היה צריך לגרום לכל זה ואת זה המדע עדיין לא גילה.