מנסה בהמלצה של גולש לשאול גם פה

מנסה בהמלצה של גולש לשאול גם פה ../images/Emo13.gif

שלום רב ותודה מראש למגיבים! בבעלותנו קרקע פרטית באחד מיישובי השרון ואנו רוצים למכור אותה כמובן שיש תשלום מס שבח על המכירה שהוא ניגזרת מיום הקנייה של הקרקע. קיבלנו אותה בירושה-העברה ללא תמורה. כרגע אנו לפני מכירה והיינו רוצים לדעת מה צופן לנו העתיד(בקיצור? כמה נשלם??) פנינו לטאבו ולגורמים נוספים והתיק של הקרקע איננו -כניראה אבד.. עכשיו בעצם אין שום תיעוד למתי הקרקע נירכשה בפועל על ידי חמי. כיצד הרשויות תחייבנה אותנו? והאם יש דרך "לחזות" את החיוב? ואגב-האדמה רשומה על שמינו-קיים הסכם שותפות מישהו נתקל במצב דומה? אודה לכל טיפ/עצה/הכוונה.. למען הסר ספק-פנינו לעו"ד שהתמחותם היא בנושא מיסוי מקרקעין אך עצם זה שחסר הפרט המרכזי לא מניב פרי..

hutc10

New member
תנסו לפנות למס שבח

כל עסקה מחוייבת בדיווח למס שבח ולכן אתם יכולים לראות שם את ההסטוריה של הקרקע.

זאת בדיוק הבעיה

פנינו למס שבח והתיק אבד. כרגע על פניו אין שום תיעוד לתאריך הרכישה המקורי (כשחמי רכש אותה) זאת בדיוק הבעיה וכאן אנחנו תקועים תודה על התגובות אחלה שבת!

hutc10

New member
אני לא מבין משהו

התיק בטאבו אבד? וגם התיק במס שבח אבד????? מתי בערך נרכש הנכס? אולי כדאי לך לפנות למנהל מקרקעי ישראל ולנסות שם, למרות שסביר להניח שהם יענו לך שהתיק עבר לטאבו ולהם אין רישומים יותר

hutc10

New member
ועוד משהו קטן

לגבי הדרך לחזות את החיוב - אז קח בחשבון 50% מס. בהנחה שהקרקע נרכשה כשעוד ספרו בלירות או בשקל ישן בארץ ולא בשקלים חדשים שווי הרכישה יחושב כשווי 0 ולכן כל סכום המכירה יחשב כשבח לצורך חישוב המס. מאחר ואני מניח שוב שהנכס נרכש לכל המוקדם בשנות ה-70 או תחילת ה-80. ואל תשכח להוסיף מס רכוש של 5% נוספים על כל הסכום מאחר ומדובר בקרקע ולא דירה וגם מס מכירה.

למה 50%?! הבנתי שהמקסימלי זה 24%

הקרקע נירכשה אכן בלירות ולפני שנות ה-70 תודה בכל מקרה. ננסה שוב ללכת ו"לחפור" ולחפש את התיק או לפחות את המסמכים שלנו ידוע לנו כי חמי עשה הרכישה בשותף עם עוד מישהו שרכש לידו-והוא עודנו בחיים.

לא זוכרת היכן (ניראה לי במס שבח) נאמר לנו כי

אין רישום-פשוט לא רשום.. במינהל בכלל אין רישום לגבי הקרקע הזו - מה עוד שזו קרקע פרטית ולא מנהל,אם זה משנה משהו..

hutc10

New member
אל תתפסו אותי בקטנות

בשעות כאלה אני לא זוכר בע"פ מדרגות מס. אפילו בשעות הרבה יותר מוקדמות אני לא זוכר אותן בע"פ ובודק. למיטב זכרוני על עסקאות שווי 0 יש 50% מס שבח. אם אתם ממש רוצים לבדוק את זה לעומק אני מציע שתחפשו בגוגל חוק מיסוי מקרקעין שם רשום בדיוק כמה מס ועל מה

אוקי-תודה ..על פי הכתוב הבנתי

שמשום שהקרקע ניקנתה לפני שנות ה-60 (כמו שציינתי זה היה בשנות ה-50) היורש ניכנס בנעלי המוריש ולכן מס השבח המקסימלי הינו 24% תודה.

moonlight33

New member
ל- hutc10 שלום

נראה לי על פני זמן שאתה מייצג בנקים. תקן אותי אם אני טועה. האם אתה עובד בבנק כלשהו? האם תפקידך לנטרל טענות ומענות בבלוגים ובפורומי? האם איזה שהוא בנק משלם לך או אולי אף איגוד הבנקים? האם יש באפשרותך לענות אם נתפסת בקלקלתך? אל תענה בבוטות כי אתה מתיימר להיות אינטיליגנט...

L i k o

New member
אביגיל שלום

אולי ניתן לטעון שמדובר בנכס היסטורי - אזי זה יקל עליכם את נטל המס משמעותית. בכל מקרה הייתי מציע שעו"ד שלכם ייגש למס שבח (אם זה שרון אז מס שבח נתניה) וינסה לגשש מה עמדתם. אם דרישתם לא סבירה - ניתן גם להילחם בהם (השגות, בתי משפט וכו') - יש גם פסיקות של בתי המשפט במקרים בהם לא היה ידוע מועד הרכישה. ניתן גם לבקש מהם לעשות פרה-רולינג לעניין חיוב במס שלכם. בכל מקרה עדיף שתשכרו לעסקת המכירה עו"ד שמתמחה במקרקעין ומיסוי מקרקעין (זה לא עניין מורכב מדי - לכן אם שכרתם עו"ד ועדיין אין לך כיוון, אז או שהוא לא מבין בזה או שאין לו זמן בשבילך). אגב היטל השבחה אתם יודעים כמה תשלמו? בכל מקרה שיהיה לכם בהצלחה

liko תודה על התגובה-ברשותך שאלה נוספת...

איננו מתכוונים לעשות עיסקה כזו ללא עו"ד-זה ברור לי חד משמעית. פשוט כרגע המצב הוא שאין לנו תשובה חד משמעית. כבר נאמר לנו שנוכל ללכת לבית משפט ולהלחם-אבל האמת? זה מפחיד בפני עצמו מה עוד שהזמן בשבילנו הוא גורם מכריע וכן הכסף אמור לכסות חוב משכנתא...

למעלה