מנסה גם פה - זימון לעדות

מנסה גם פה - זימון לעדות

קיבלתי בדואר זימון להעיד בבית המשפט לתעבורה - מעריכה שמדובר בתאונת דרכים שהייתי עדה לה לפני מליון שנה, לדעת בוודאות אני לא יכולה כי במכתב שקיבלתי לא פורט שום דבר מלבד המועד ושם עו"ד שהגישה בקשה שאעיד. מצורף שם מספר טלפון שמסתבר שהוא של מטה המשטרה במחוז ת"א יפתח, וכל הנסיונות לקבל מענה במספר הזה כשלו. איתרתי מספר בזק של עו"ד המדוברת באינטרנט, אבל גם שם אין מענה.

אני לא יודעת אם המשפט בכלל יתקיים, אם מישהו הולך לשלם לי על הפסד שעות העבודה ולמה מצפים ממני. המסמך כולל הבהרות שאם לא אתייצב אועמד לדין וכו' וכו'.

עם מי אני יכולה לברר את הנושא? מה מקובל במקרים כאלו?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מה מקובל

לבוא לבית המשפט כמה דקות לפני המועד, לגשת לאולם שאליו הוזמט, לחפש שם את עורכת הדין (ניחוש ראשון - יושבת בשולחן התביעה) להציג בפניה את ההזמנה ולשאול.
אם את קצרה בזמן לדבר איתה שתקדים את העדות ככל האפשר
בעניין החזר הוצאות - בתום עדותך בקשי מהשופט/ת שיפסוק לך, במידה וגם הפסדת שעות עבודה צייני זאת כשאת מבקשת

אז זהו

שהיות שבית המשפט לא ממוקם מרחק הליכה מהבית שלי, והיות שאני אדם עובד, לא נראה לי כל כך הסידור הזה. נניח ואגיע לבית המשפט ואגלה שהמשפט נדחה/בוטל/מתקיים במקום אחר ואף אחד לא טרח להודיע לי (דבר שקורה לא מעט במדינתנו) - מי יפצה אותי על אובדן הזמן?
וגם במידה והעדות תתקיים - מי מתחייב לשלם לי על זמני וכמה?

guya72

New member
זהו זה

גם במקרה שהדיון נדחה / בוטל/ הועבר למקום אחר / חייזרים חטפו את התובע - את יכולה לבקש מהשופט תשלום הוצאות כעדה (לא קשור אם העדת בפועל או לאו).
הסכום אינו גבוה, ונתון לשיקול דעת השופט (כאשר יש סכום מקסימלי)

ובמידה וזה לא ברור

לי נראה הגיוני יותר לברר את הדברים טלפונית לפני מועד המשפט , הבעיה שלא נמסר לי כל מספר טלפון שניתן לברר בו (המספר היחיד שניתן הוא של מטה המשטרה שלא הצלחתי לקבל בו שום מענה).

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
למערכת הגיון משלה

שלא תמיד תואם את שלך.
אני העדתי במשפטי תנועה רבים - ולא היו תקלות.
אני מניח (אולי בטעות) שלא ינוכה משכרך ואם זמן המשפט (וההמתנה בבית המשפט) יהיו ע"ח שעות עבודתך יתאפשר לך להחזירן בצורה כלשהיא

חובה

להתייצב אחרת יוצא צו הבאה
הפיצוי- מצחיק
כמה עשרות שקלים
צלצלי לעורכת הדין שוב או לאגף התנועה תל אביב 6802222

אין למי לצלצל

המספר היחיד שאיתרתי ברשת שמופיע לי שמה של עו"ד הוא מספר ללא מענה, וגם המספר של אגף התנועה (שצוין בזימון) כולל בעיקר טרטור בין שלוחות שונות שבאף אחת מהן לא הצלחתי לקבל מענה.

wil

New member
תתקשרי למזכירות ביהמ"ש כמה ימים לפני

כדי לוודא שהדיון מתקיים במועדו ולא בוטל/נדחה.

be_roo

New member
אני קיבלתי מענה מהיר ואדיב ממזכירות בית המשפט

עזרו לי לוודא באיזה ארוע מדובר, המליצו לי להתקשר כמה ימים לפני לוודא שאכן מתקיים הדיון, ואז התקשרו מיוזמתם להודיע לי שהדיון בוטל כי הגיעו להסדר (מה שקורה לעיתים קרובות).
&nbsp
&nbsp

סופו של דבר - קוריוז חביב

מענה טלפוני לא הצלחתי לקבל, אבל יום לפני מועד הדיון התקשרו אלי לוודא שאני מגיעה ושאני מודעת לכל הפרטים.
התייצבתי בשעה היעודה ואחרי שנכנסתי לאולם נאמר לי ש... על הבוקר הגיעו להסדר (מאוד מוקדם בבוקר, המשפט היה אמור להתקיים בשעה 9:00), התנצלו בפני מאוד מאוד ונתנו לי החזר הוצאות דרך.
&nbsp

למעלה