מנסה להבין את ההיגיון של הצבא

markIL10

New member
מנסה להבין את ההיגיון של הצבא

אהלן לכולם
התאריך גיוס שלי הוא ב1.1.
הייתי בריאיון אצל יחידה אחת וקיבלו אותי ונשאר לי רק העניין של התאריך גיוס שזה כבר בועדה רפואית אמרתי שאני רוצה לעשות טירונות רגילה (02) ואמרו לי לדבר איתם אחרי שיש לי שיבוץ סגור.
הרופאה בתא לא אישרה לי את הטירונות 02 פעמיים. אחרי ויכוח די ארוך הסכימו לשלוח לי במכתב את הסיבה. ומהי? שאני מקבל זריקה (אני מזריק בעצמי - הודרכתי) כל שבועיים - זה נופל על ראשון (עושה את זה בבוקר בדרך כלל) ובגלל זה אני לא יוכל לעשות טירונות 02 כי בטירונות הזאת סוגרים שבת אחת (חצי מהחברים שלי לא סגרו בכלל אבל נניח) ואם זה יפול לי על התאריך של התרופה?
אבל אותה רופאה אישרה לי הרי את השיבוץ ,שבו כל שלושה שבועות אני סוגר שבת ! אם זה ייפול על התרופה? למה את זה בדיוק לאשר?
אני רוצה לדעת מה אני יכול לעשות בנידון. ראיתי בפורום (בעמוד כאן ובאחר מהעמודים המאוד מאוד רחוקים בארכיון ..) עוד אנשים שעשו להם בעיות עם ה02.
אנא בלי "זה רק טירונות עזוב אותך" אני פשוט רוצה לעשות טירונות 02 ואני מאמין שזאת זכותי לפחות שבמידה ולא מאשרים לי שיהיה לי סיבה מוצדקת.
מה שגם הבנתי שיש בטירונות 02 דבר שנקרא פטור מלסגור שבת ..אז מה בדיוק הקטע?
מבחינת התא מתנדבים התאריך שלי זה ב1.1 וזהו כביכול.
הלכתי לרופאה שלי (שתודה לאל מקבלת אותי בלי התראה כל פעם שהצבא דורש מסמך כזה ואחר) והיא פשוט נתנה לי מכתב שבו היא אשכרה נתנה דוגמאות למה אפשר לעשות בנוגע לעניין עם התרופה - כמו שאמרתי פטור מלסגור שבת או פשוט שאם כל פעם קבוצה אחרת סוגרת אז שאני יהיה פשוט בשבת שזה לא יהיה בתאריך של ההזרקה.)
ונניח אני עושה הכל והם לא מאשרים לי אני מעוניין אז להוציא פטור מלסגור שבת גם בסדיר שלי ,איך אני עושה את זה?
אין שום שמץ של היגיון שהיא לא תיתן לי לסגור ב02 אבל בסדיר במשך שנתיים שבהם לפחות 20 פעם ייצא שאני יסגור על התאריך של התרופה אני כן יסגור.
בעיקר בגלל העובדה שהיחידה שלי היא מאוד מאוד בדרום כשאני גר בצפון (2 רכבות + אוטובוס שזה סה"כ ביחד 4 ורבע - 5 וחצי שעות תלוי בזמנים) שבהם אני יצטרך לשמור את התרופה בקירור.
בבקשה אני רוצה עזרה של אנשים במה שביקשתי ולא לנסות לשכנע אותי לוותר כי היחס הוא פשוט מחפיר מהרופאים ואני רואה שאני לא היחיד שאצלו זה ככה.

hillator

New member
כל הרעש הזה על טירונות?

זה נראה שמשעממם לך בחיים..
ברצינות טירונות זה קורסוהתנאים שם שונים מבשירות אין מה להשוות.

אף אחד לא חייב לקחת על זה אחראיות והרופאה בצבא זה אחראיות שלה ולא אחראיות של הרופאה בקופת חולים

עצה אישית תתעסק בשירות שלך ולא בקורס מטומטם של 3 שבועות

markIL10

New member
נו,בדיוק סוג התגובות שדיברתי עליהן

אני רוצה לעשות את זה ולדעתי ולדעת כל מי שמטפל בי (רופאים) אין לי בעיה לעשות את זה.
הרופאה מהתא החליטה שאסור לי? הפרכתי את הסיבה שלה. עכשיו איך זה הגיוני שאין לי אופציה לדבר איתה אפילו? הרי עובדה שאני צודק!
תפסיקי עם ה"כולה טירונות מה יש לך" זה מה שאני רוצה,יש לך גישה מאוד מעצבנת (עברתי בערך על 50 דפים בפורום הזה וציפיתי לתגובה בדיוק כזאת ממך) באמת שלא בקטע רע אבל שאלתי מה לעשות לא ביקשתי חוות דעת על הרצונות שלי.
הרופאה לא רוצה לקחת אחריות? רגע אבל יש אופציה למתנדבים לבקש 02. אני בטוח שאני עומד בתנאים האלה. אז אם יש את האופציה הזאת למה לא לאשר? סתם כי לא בא לה? יותר נוח לה לא לאשר?

נ ו ע ה 12

New member
זה לא שקיימת האופציה לבקש 02.

זה לא שיש בחירה או משהו כזה. מתנדבים עושים טירונות מתנדבים (00), זו ברירת המחדל. מי שרוצה לעשות טירונות 02 יכול לבקש - כמו שהוא יכול לבקש הכל, להיות טייס, להחזיק נשק, להיות קרבי ומה לא. הבקשות האלו נבחנות ע"י רופא(ה), אדם מוסמך לתפקיד והאיש בידיו ההחלטה, גם אם זה מוצא חן בעיינו וגם אם לא. וכנראה שבמקרה שלך הרופאה לא חושבת שהתפקיד העתידי שלך יצדיק טירונות 02 בשילוב עם המצב הרפואי שלך. זה לא עניין של הטבה או פרס כלשהו כי "רוצים". אין צורך מסיבה צבאית שתעשה 02 ולאחר שהיא שקלה את הבקשה שלך, שהוגשה באופן חריג, וממש לא מוצגת כאיזו אופציה אפשרית לכל, היא החליטה שבעקבות המצב הרפואי שלך אין סיבה לקחת את הסיכון הזה. אם יש סיכון או אין - שוב, אפשר להתווכח עד מחר, היא זו שמחליטה, ולא סתם. היא הרפואה *הצבאית* כאן וההחלטה בידיה. פירטו לך את זה הסיבות, אני לא רואה מה עוד מעבר לזה אפשר לבקש. ד"א, סליחה אם אני בוטה או משהו, אבל ברוך הבא לצבא ולמערכת הצבאית - לא הכל עובד ע"פ בקשתינו. לעניין השאלה לשלך - פטור לינת בית ניתן לקבל מרופאת המדור.

markIL10

New member
דווקא כן הייתה סיבה צבאית

ביחידה בראיון אמרו לי שאצלם זה שונה משאר המקומות שמקבלים מתנדבים ואצלם יש שמירות והכול והמפקד שם התעקש גם שאני יעשה טירונות 02 וציינתי את זה בפני תא מתנדבים.
בנוגע לפטור לינת בית - מה אני אומר פשוט? שאני צריך לקבל תרופה בימי ראשון בבוקר? כל 3 שבועות יהיה סיכוי של 50% שזה ייפול על התרופה ,היא תביא לי על זה פטור לינת בית? ויכול להיות שזה יפסול לי את השיבוץ? כי אולי ביחידה רוצים מישהו שיכול לסגור שבת.
ותודה רבה על המענה.

נ ו ע ה 12

New member
שוב - הבריאות וההחלטה הרפואית מעל הכל

כך שאם מבחינה רפואית לא מאושר לך לעשות טירונות 02, וע"פ המפקד שדיברת איתו זה חובה (מוזר לי, לאיזה תפקיד זה? ומה תפקידו של האדם איתן שוחחת? מפקד היחידה?) אז כן, יכול להיות שהשיבוץ ייפסל. תבדוק את זה טוב, כי רק מההודעה שלך זה כבר לא מובן - מצד אחד אתה טוען שהמפקד התעקש שתעשה טירונות 02, ומצד שני אתה כותב "אולי רוצים מישהו שיכול לסגור שבת". אולי או שזה בטוח?
&nbsp
פטור לינת בית - מביא מסמכים רפואים ומחכה לתשובת המדור. אנחנו חוזרים על זה בפורום בלי סוף.... אין כאן רופאים, וגם אם היו, הסיכוי שמישהו מהם שירת בצבא כרופא מתנדבים הוא די אפסי. ברור לי ששאלות כאלו באות על מנת להוריד לחץ ואולי ללמוד מניסיונם של אחרים, אבל אנחנו מדברים כאן על בעיות רפואיות וכל אחד לגופו - במובן המילולי לגמרי. כל מחלה/תסמונת/וואטאבר משפיעה אחרת על כל אדם הן מבחינת החומרה והן מבחינת ההתמודדות. כך שתשובה הם הפטור המיוחל יאושר לא תוכל לקבל כאן, אלא רק לאחר שהתיק שלך ייבחן ע"י הרופאה.

hillator

New member
נועה צודקת

גם לא ברור לי מה זה המפקד שראיין אותך.. מה שמעניין אותו זה שתשמור בש"ג בשבת? זה התפקיד להיות מאבטח מתקנים?
אני יכולה להגיד לך שהיו לי המון מפקדים בצבא ואת אף אחד מהם זה לא עניין ולו לרגע אחד איזה טירונות הייתה לי .. איזה רובאי היה לי.. איפה סיימתי קורס קצינים (עניין אותם שיש לי סיכה ודרגות על הכתף) וכמה שמירות אני עושה או לא עושה. להפך ברגע שיש מתנדב הרבה אומרים "תודה לאל סוף סוף אחד שלא ישמור ויבוא לעבודה"

markIL10

New member
התפקיד לא מאבטח מתקנים

ואני ממש לא מעוניין ב02 בשביל "וואסח" (איזה וואסח גם יש בטירונות 02 אחרי הכל) פשוט רוצה לעשות אותה יש לי חבר שעשה טירונות מתנדבים הוא אומר זה כמה שעות ביום כמו בצפר ובכלל חצי מהטירונות הוא אומר רק עשו להם הרצאות שכל הכבוד להם שהם יתנדבו ובלה בלה בלה ואני רוצה להרגיש לפחות טיפה שטח משהו וזהו זה כולה 3-4 שבועות הוכחתי שאין בעיה רפואית אבל זה מרגיש כאילו אין עם מי לדבר בתא מתנדבים.

hillator

New member
שוב אתה מתנהג כמו ילד בין שנתיים

בשעה שכל חברי רצו בבה"ד 1 .. ועשו אללים וירו בנשק אני ישבתי בכיתה בצריפין ושמעתי הרצאות והלכתי משם הביתה בשש באוטו הממוזג שלי.. מה קרה? מת העולם? כולם חיים והכל בסדר..
לא נאה לך שאתה חוזר ב5 מהטירונות תלך תרוץ ברחוב ותישן באוהל בחצר של הבניין שלך.. זה על אחיותך ולא על אחיות אחרים..

markIL10

New member
אבל הוכחתי שאין סיבה רפואית..

ככה שאין שום סיבה שלא יאושר לי. ובאמת מהסתכלות בפורום זה נותן הרגשה כאילו לרופאה סתם לא בא לתת יותר נוח לה לדחות את הבקשה וזהו כאילו פחות עבודה בשבילה.
המפקד **התעקש** שאני יעשה 02 הוא לא אמר שחובה ,התפקיד הוא סוג של מדריך הגנה עצמית,האדם הוא מ"פ שזה מפקד פלוגה לפי הבנתי,השיבוץ לא ייפסל אם אני יעשה טירונות מתנדבים .
אמרתי שאמרו לי שמה שסוגרים שבת פעם ב3 שבועות אז השאלה שלי זה אם אני יוציא פטור לינת בית האם פתאום הם לא ירצו אותי? הרי שהם קיבלו אותי אני משער שהמפקד הסתכל על הפטורים וראה שאין לי פטור לינת בית והם מניחים שאני יסגור שבת כל 3 שבועות עכשיו.
בנוגע לפטור - במידה ויש לתא מתנדבים כבר מהבקשה של ה02 ובכללי בבקשת התנדבות "הוכחה" שאני מקבל את התרופה וזה תרופה שידוע שלוקחים כל שבועיים אז אני לא צריך לשלוח להם כלום אני מניח נכון? רק להגיד שאני לוקח אותה בראשון בבוקר?
אבל גם שאני חושב על זה באישור התנדבות הרי שקבעו לי את הפטורים ידעו שאני לוקח את התרופה הזאת ..הם לא היו צריכים כבר אז להביא לי פטור לינת בית אם אני אמור לקבל?
מצטער על החפירה אני ממש אבוד.

hillator

New member
תקשיב שוב

תודה לאל אני למדתי הנדסת מטוסים ונועה לומדת הנדסת מחשבים.. אם תשאל אותי מה מרחק המראה של מטוס קרב אני אדע לענות.. אבל לקבוע מתי אתה כן או לא צריך לקחת תרופה אין לי מושג.

אם כתוצאה מאי לקיחה סדירה של התרופה יקרה לך משהו אף אחד לא יאשים את הרופאת משפחה שלך.. יאשימו את הרופאה בענף רותם, ישללו לה את הרישיון והיא תהיה בבעיה בצבא או בחוץ.

יש פטורים שמשיפעים על שיבוץ ויש שלא, זה החלטה של היחידה.. ההיגיון אומר שמקסימום לא תסגור שבת ותהיה מדריך הגנה עצמית מראש עד חמישי.. אבל להבין כל גחמה של כל מפקד אני לא יכולה.

נ ו ע ה 12

New member
אין פה "הוכחתי"

אני חוזרת על זה בפעם האלף - יש רופאה, זה התפקיד שלה, היא מבינה יותר משנינו ביחד, וכן, גם יותר מרופא אזרחי (בעניינים צבאיים), וההחלטות שלה מספיק מקצועיות ולא על סמך "היום לא בא לי". הבאת מסמכים וחוו"ד, הכל טוב ויפה, אבל הבקשה נדחתה. תלמד להתמודד עם זה.
"אם אני אוציא פטור לינת בית האם פתאום הם לא ירצו אותי?" - מאיפה מישהו כאן בפורום אמור לדעת? עם כל הכבוד... אנחנו סתם טוחנים מים. אבל כן, במידה ואין לך פטור לינת בית נקודת המוצא היא שאתה יכול להישאר לילות ושבתות.
&nbsp

markIL10

New member
אני ינסה להסביר את זה בצורה הכי פשוטה שאני יכול

הרופאה לא אישרה
אחרי המון בקשות חשפה את הסיבה
הפרכתי את הסיבה
אין עכשיו היגיון בזה שהסיבה הזאת תמנע ממני לעשות 02
אז אין לה סיבה. מה הם נותנים לי לעשות עם זה? כלום. אין לי איך לדבר עם הרופאה ,כי אם היה לי - לא היה לה מה להגיד לי. כי אין לה שום סיבה שבעולם.
זהו.
בנוגע לפטור לינת בית -
1.אני אמור לבקש אותו לפני הגיוס/במהלך הטירונות/אחרי הטירונות?
2.באיזה שלב בדיוק אני אמור לדעת אם זה מפריע ליחידה ..? כאילו פשוט מוציא ובא להם עם זה אחרי הטירונות?

נ ו ע ה 12

New member
צור קשר עם מדור מתנדבים

הם יאמרו לך האם מומלץ להגיש את הבקשה לפטור עכשיו או אחרי הגיוס ומה בדיוק צריך לעשות. לדעתי כדאי עכשיו אבל לא נתקלתי בסוגיה כזו. ליחידה זה לא אמור להפריע, כי כמו שאמרתי ברירת המחדל כשמקבלים ליחידה מתנדב היא שהוא עשה טירונות מתנדבים. אם וכאשר תקבל פטור לינת בית, וזה סותר את אופי היחידה, אתה לא תשובץ אליה/תישאר בה. בנוסף שים לב שהתאריך הוקדם ל-31.12.

hillator

New member
פטור עבור מתנדב

הפטורים שלך כבר אמורים היו להיקבע בתעודת מתנדב ויחידה שראיינה אותך כבר ראתה אותם בברכה

markIL10

New member
אני מבין שהם ראו

ומה שהם ראו זה שאין לי פטור לינת בית. ואם במידה ואני יוציא אחד וזה אומר שיעבירו אותי תפקיד אני מעדיף כבר לא להוציא אז מה בדיוק אני יכול לעשות ..?

hillator

New member
תגובה

לא יודעת זה תלוי ביחידה בתפקיד ובהרבה גורמים. למשל מה המרחק משם לבית שלך? יש תחבורה ציבורית?

markIL10

New member
זה די סיפור

היחידה שלי היא מאוד מאוד בדרום ושאני גר בצפון (2 רכבות + אוטובוס שזה סה"כ ביחד 4 ורבע - 5 וחצי שעות תלוי בזמנים).
ויש לי עוד שאלה אם אני עושה טירונות מתנדבים ז"א שאני לא מוכשר על נשק אז מה אני יצטרך לעשות ביחידה בשביל להיות מוכשר? כי אצלם זה חובה לעשות שמירות ובשביל שמירות צריך הכשרה על נשק לפי הידוע לי.

למעלה