אנחנו סתם טוחנים מים אבל אני אגיב לך מתוך כבוד
ואני באמת מציעה שנסגור את הפינה הזאת.

צה"ל זה באמת אחד הגופים היותר בירוקרטיים שקיימים, ובמיוחד מדור מתנדבים, על אף כל השיפורים שנעשו בו, ונעשו. כולנו כאן מתנדבים לשעבר/מתנדבים בסדיר/מלש"בים מתנדבים ומבינים את זה. התהליך הזה לא פשוט בכלל! ארוך, מייגע, מתיש, קשה, מלא בחוסר וודאות וחוסר אונים... באמת, כל אחת מהמילים האלו לבד לא מספיקה כדי לתאר את מה שעברתי ואני בטוחה שגם אתם, כל אחד מכם. בכל זאת אני חושבת שצריך לנסות לתת מעצנו כמה שיותר, ואני כן בעד להילחם על דברים שחשובים לנו. אחרת לא הייתי מתגייסת, לא הייתי מתעקשת לוותר על חודש קיצור שהגיע לי, לא הייתי רוצה כ"כ לחתום קבע (בסוף זה לא הצליח אבל בלי קשר אליי ולהיותי מתנדבת) ולא הייתי מחכה חצי שנה רק כדי לקבל אישור התנדבות למילואים. אני לא אומרת את זה כדי שתאמר לי "כל הכבוד", אלא כדי שתבין שאני הכי בעד להילחם על דברים ולעשות מעבר. זה שאמרו לך שאתה לא יכול לעשות משהו (למשל, אני לא יכולה לעשות מילואים כי אני מתנדבת. או אפילו לא להתגייס לצבא) לא אומר שזה נכון. ואני הכי מעריכה אנשים שרוצים לעשות מעבר ומתעקשים כדי שזה יקרה. אבל - וזה אבל גדול - איפשהו יש גבול. צריך להבין, לכבד ולהתמודד עם ההחלטות שלא בידנו. הבחור ניסה פעמיים ופעמיים דחו את הבקשה שלו. לדעתי זה יפה מאוד שהוא בכלל הביע רצון לעשות 02, ניסה, ועוד לא ויתר לאחר תשובה שלילית וניסה שוב. אבל כל עוד אין שיפור כלשהו במצבו הרפואי, ההחלטה לא תשתנה בפעם השלישית. במקסימום הבקשה תיבחן שוב אם תבוא איזושהי דרישה מהצבא או סיבה מספקת לכך שהוא צריך לעשות טירונות 02 וזה יהיה אפשרי מבחינת הרפואה. סיבה מספקת היא לא סתם כי הוא רוצה. בדיוק בגלל זה היה חשוב לי לדעת מאילו שיקולים הוא רוצה לעשות את זה. כי זה קריטי. יש פה סיכון שלא שווה לקחת את המחיר שלו, כי מולו עומד רק "אני רוצה בשביל הכיף".

לא כיף לי לשלול דעות של אנשים, אבל גם לא כיף לי להבטיח לאנשים שהכל ורוד והכל יהיה בסדר, ואז הם יקבלו סטירה בפנים, וסליחה על המילים, אבל זה מה שיקרה. וכן - אף אחד כאן לא רופא, בטח לא במדור מתנדבים. אז אפשר להתייעץ עם אנשים שחווים מחלות/תסמונות דומות, אבל אין לקחת את הדברים שנכתבים כאן כהחלטה סופית או אפילו לחשוב שכך יהיה אצלכם.

דבר אחרון וחשוב ביותר - הילה עונה לאינסוף שאלות של גולשים בפורום, ומה שיש לך לומר זה שמשעמם לה ושלא תגיב כאן? כולם יגיבו כאן, כל מי שירצה. כמובן בתנאי שתישמר תרבות הדיון והכל יהיה מכובד ובשפה נקייה. במיוחד אנשים שתרמו רבות לפורום, ועונים בזמנם הפנוי מתוך נסיון רב שנים ומשני הצדדים. זה דבר שראוי להערכה ולא לזלזול. הזלזול הזה לא מקובל, של אף צד באף צד.