מנסה להבין את ההיגיון של הצבא

hillator

New member
יש אפשרות להשלים מטווחים

תבקש מהמפקדים שלך לברר עבורך מול מי שמתעסק בנושא בבסיס. לי בזמנו אמרו שאם אני יעשה אלל יהיה לי רובאי 03 ... אבל המפקד שלי לא אישר לי ללכת בטענה שזה מיותר כי אני לא שומרת

markIL10

New member
לא הבנתי כל כך

פשוט כשאני יגיע יתנו לי להשלים מטווחים? וזה יכשיר אותי לרובאי 03 בכלל?
ואין לי מה להגיד להם הרי הם אלה שאמרו לי שמתנדבים אצלם שומרים ככה שהמפקד דואג לזה יותר ממני אני בטוח סתם זה מעניין אותי.
בנוגע ללינת בית אני לא יוציא כי אם יפסלו לי את השיבוץ אז מה הסיכויים שעד סוף החודש יהיה לי שיבוץ חדש ..לדעתך יכולים פשוט לשחרר אותי הביתה כשהסגירת שבת נופלת על התרופה? או לפחות להביא לי שו"ש?

hillator

New member
תראה

אני לא מכירה את היחידה והתפקיד... אם אני ההיתי המפקדת ההיתי מוצאת לזה פיתרון. אבל אני באמת לא יכולה לדעת מה הנהלים והנסיבות שם. שיבוץ חדש זה כבר תלוי תא מתנדבים ואם יש תפקיד פנוי שאתה רוצה.

נ ו ע ה 12

New member
תקשיב

אנחנו לא סתם חוזרות על זה, מדובר בהחלטות נקודתיות, אין חוקים בעניין. זה לראות המפקד הישיר, תלוי במדיניות היחידה, לפעמים גם תלוי בקשר שלך עם המפקד, במה יש בשבת הספציפית הזא ובעוד מלא דברים. עם כל הרצון הטוב, ויש כזה, אי אפשר להבטיח לך משהו שלא אנחנו מחליטות! אתה רוצה שאני סתם אומר לך "כן כן יהיה בסדר, בוודאות יתנו לך לצאת בשבת הזאת" ובסוף זה לא יקרה? יכול להיות שיהיה לך מפקד מדהים והכל יילך איתו בקלות וברור שתשוחרר מזה, ויכול להיות שיהיו קשיים. אז מה, סתם להגיד לך כן?
&nbsp
כמו שאמרתי, תברר שוב (עם המדור או עם איש הקשר מהיחידה אליה אתה משובץ אם יש לך דרך) האם מתנדבים חייבים לעשות שמירות. כי זה נשמע לי מוזר מאוד. אולי תורניות (שזה לבצע את התפקיד שלך בדיוק כמו ביום, רק בלילה או בשבת אם צריך איוש 24/7) ואז אין שום קשר לנשק. וכאמור, אני לא יכולה להבטיח לך כמה זמן ייקח למצוא שיבוץ. תחשוב על זה - מה עושים בתהליך הזה? שיבוץ יכול להיסגר ביומיים ויכול להיגרר גם לחודשיים ויותר.

נ ו ע ה 12

New member
נמחקה הודעה מהשרשור עקב שפה לא נאותה!

מילים כאלו לא ייכתבו ע"ג הפורום. אני מבקשת להשתמש בשפה נאותה ולכבד אחד את השני, במיוחד את מי שמנסה לעזור.

markIL10

New member
המצב קשה אם זה נחשב שפה לא נאותה אבל כ"מ מצטער אם מישהו נעלב

נ ו ע ה 12

New member
האמת שלדעתי המצב טוב מאוד

אם כבר מילים כאלו לא מקבלות כאן. לא נתווכח על זה. קבל
על ההתנצלות.

barkiing6120

New member
תמשיך לבקש

כל הכבוד שאתה ממשיך ומתעקש לעבור טירונות 02, אני עברתי אחת כזו ואפילו שזה 4 שבועות זו התקופה הכי משמעותית שעברתי בחיים ועשיתי שם דברים שבחיים לא האמנתי שאעבור.
אל תדחה את הגיוס ותמשיך להציק להם ולהביא אישורים מכל גורם אפשרי ואפילו תבקש לדבר עם הקרפ"ר אם צריך.

markIL10

New member
הבאתי כל האישורים ומבחינת הרופאה היא בדקה פעמיים וזה מספיק

דוד1994

New member
אני לא מבין את hiliator ונועה 12...

האנשים שכותבים פה הם מתנדבים שמתנהלים מול הגוף אחד היותר בירוקרטיים במדינה, שנתקלים בקשיים במהלך ההתנהלות מולם ומחפשים הכוונה ועזרה, עזרות וטיפים, ובמקום זה כל מה שאני רואה שאתם כותבים/כותבות זה דברים כמו : "משעמם לך בחיים" "זה מה יש" "אין מה לעשות..." " מתנהג כמו ילד בן שנתיים" " אני לא רופאה" "אני לא פה אני לא שם" כאילו אז למה לעזאזל אתם מגיבות כלכך הרבה בפורום? כיף לכם פשוט לשלול דעות של אנשים כל הזמן? כל המטרה בפורום הזה זה מתנדבים שמחפשים עזרה וטיפים כיצד להתנהל מול הצבא, הרי בכל זאת כולם כאן עם רצון להתגייס ורוצים לעשות את זה על הצד הטוב ביותר שאפשר. על אחת כמה וכמה שבמקרה הזה מדובר על בן אדם שמעוניין לעשות טירונות 02, זה לא מעניינכם מאיזה שיקולים הוא רוצה לעשות את זה... להגיד לו משפטים כמו , "משעמם לך בחיים" פשוט מכעיס ברמה נוראית. לפי הכמות שאת (hiliator ) מגיבה כאן בפורום וסגנון התגובות שלך, נראלי שלך טיפה יותר משעמם בחיים, אם את לא יודעת מה לענות והתשובה היחידה שלך זה: זה מה יש תתמודד. אז פשוט אל תגיבי בכלל.

hillator

New member
תגובה

דבר ראשון לא משעממם לי בחיים תודה לאל לא חסרה לי עבודה ואני עונה כאן בהתנדבות.
דבר שני בתור מתנדבת לצבא שהתמודדה עם הבירוקרטיה בעצמה יש לי כמה דברים לומר לך
1. מאוד קל יהיה לי כאן לעודד כל אחד להילחם להיות לוחם בגולני ולהיאבק במערכת אבל שאני יודעת שהסיכוי אפסי שזה יצליח למה לי לגרום לבן אדם אשליות?
2. במהלך שנותי הלא מעטות בצהל כולל התקופה שניהלתי את הפורום הכרתי לא מעט מתנדבים שהצליחו לפי ההגדרה שלך לנצח את המערכת ... חבל רק שזה נגמר במקרה הטוב במחלקת טיפול נמרץ כי בדרך הם שכחו לדאוג לבריאות שלהם... אני בעצמי ההיתי כזאת ושילמתי על כך לא מעט בבריאות שלי. באיזשהו שלב נפל לי האסימון שכנראה אם המציאו טירונות מתנדבים יש לזה סיבה...
3. אנחנו לא רופאים אין לי שום דרך להגיד מה הטיפול הרפואי והתנאים שכל אחד צריך. וזה יהיה הכי לא מקצועי בעולם לחלק כאן טיפים רפואים.

markIL10

New member
שמח שמישהו כאן מבין

ואשמח לטיפים להשגת ה02 למה אני די מיואש.

נ ו ע ה 12

New member
אנחנו סתם טוחנים מים אבל אני אגיב לך מתוך כבוד

ואני באמת מציעה שנסגור את הפינה הזאת.
&nbsp
צה"ל זה באמת אחד הגופים היותר בירוקרטיים שקיימים, ובמיוחד מדור מתנדבים, על אף כל השיפורים שנעשו בו, ונעשו. כולנו כאן מתנדבים לשעבר/מתנדבים בסדיר/מלש"בים מתנדבים ומבינים את זה. התהליך הזה לא פשוט בכלל! ארוך, מייגע, מתיש, קשה, מלא בחוסר וודאות וחוסר אונים... באמת, כל אחת מהמילים האלו לבד לא מספיקה כדי לתאר את מה שעברתי ואני בטוחה שגם אתם, כל אחד מכם. בכל זאת אני חושבת שצריך לנסות לתת מעצנו כמה שיותר, ואני כן בעד להילחם על דברים שחשובים לנו. אחרת לא הייתי מתגייסת, לא הייתי מתעקשת לוותר על חודש קיצור שהגיע לי, לא הייתי רוצה כ"כ לחתום קבע (בסוף זה לא הצליח אבל בלי קשר אליי ולהיותי מתנדבת) ולא הייתי מחכה חצי שנה רק כדי לקבל אישור התנדבות למילואים. אני לא אומרת את זה כדי שתאמר לי "כל הכבוד", אלא כדי שתבין שאני הכי בעד להילחם על דברים ולעשות מעבר. זה שאמרו לך שאתה לא יכול לעשות משהו (למשל, אני לא יכולה לעשות מילואים כי אני מתנדבת. או אפילו לא להתגייס לצבא) לא אומר שזה נכון. ואני הכי מעריכה אנשים שרוצים לעשות מעבר ומתעקשים כדי שזה יקרה. אבל - וזה אבל גדול - איפשהו יש גבול. צריך להבין, לכבד ולהתמודד עם ההחלטות שלא בידנו. הבחור ניסה פעמיים ופעמיים דחו את הבקשה שלו. לדעתי זה יפה מאוד שהוא בכלל הביע רצון לעשות 02, ניסה, ועוד לא ויתר לאחר תשובה שלילית וניסה שוב. אבל כל עוד אין שיפור כלשהו במצבו הרפואי, ההחלטה לא תשתנה בפעם השלישית. במקסימום הבקשה תיבחן שוב אם תבוא איזושהי דרישה מהצבא או סיבה מספקת לכך שהוא צריך לעשות טירונות 02 וזה יהיה אפשרי מבחינת הרפואה. סיבה מספקת היא לא סתם כי הוא רוצה. בדיוק בגלל זה היה חשוב לי לדעת מאילו שיקולים הוא רוצה לעשות את זה. כי זה קריטי. יש פה סיכון שלא שווה לקחת את המחיר שלו, כי מולו עומד רק "אני רוצה בשביל הכיף".
&nbsp
לא כיף לי לשלול דעות של אנשים, אבל גם לא כיף לי להבטיח לאנשים שהכל ורוד והכל יהיה בסדר, ואז הם יקבלו סטירה בפנים, וסליחה על המילים, אבל זה מה שיקרה. וכן - אף אחד כאן לא רופא, בטח לא במדור מתנדבים. אז אפשר להתייעץ עם אנשים שחווים מחלות/תסמונות דומות, אבל אין לקחת את הדברים שנכתבים כאן כהחלטה סופית או אפילו לחשוב שכך יהיה אצלכם.
&nbsp
דבר אחרון וחשוב ביותר - הילה עונה לאינסוף שאלות של גולשים בפורום, ומה שיש לך לומר זה שמשעמם לה ושלא תגיב כאן? כולם יגיבו כאן, כל מי שירצה. כמובן בתנאי שתישמר תרבות הדיון והכל יהיה מכובד ובשפה נקייה. במיוחד אנשים שתרמו רבות לפורום, ועונים בזמנם הפנוי מתוך נסיון רב שנים ומשני הצדדים. זה דבר שראוי להערכה ולא לזלזול. הזלזול הזה לא מקובל, של אף צד באף צד.

Run for a Fall

New member
אם אפשר להוסיף רק כמה מילים

ולנסות להרגיע קצת את הרוחות... חחח
בתור מישהו שהתגייס כרגיל, עבר חצי טירונות 02 ואז בשל החמרה במצב הבריאותי שוחרר (ואחרי זה חזר לשירות כמובן) אני יכול להגיד לך שטירונות 02, באמת ובתמים - זה די שטויות

&nbsp
אני מבין את הרצון שלך לשרת כמו כולם, לעבור טירונות 02 וכו' ואני לא מזלזל לרגע. להפך, הייתי בדיוק באותו מקום כמוך כשחזרתי לשירות. אבל באמת שמבחינת השירות הצבאי מה שבאמת עיצב לי את האישיות וביגר אותי היה השירות עצמו, וממש לא הטירונות. לא רואה כל שוני בין החוויה של טירונות מתנדבים לבין טירונות 02... בתכלס, את כל טירונות 02 אפשר להכניס לשבוע אחד מרוכז. במקום שבוע אחד מרוכז, אתה מבלה בערך חודש (או במקרה שלי, שבועיים
) בטרטורים, לעשות חתים, לנקות פה, לצעוק חזק יותר... ושוב, אני מבין שחשוב לך לחוות את זה, אבל אני מאמין שהחוויה הצבאית הראשונית שתקבל מטירונות מתנדבים תהיה נהדרת לא פחות.
&nbsp
גם מנקודת מבט בריאותית, בתור אחד שיכלו לחסוך ממנו את כל העסק של הפטור אם המפקד היה רק מקשיב בזמן כשהתלוננתי ולא חושב שאני משקר, אני במקומך כן הייתי הולך עם המלצת הרופאים. אני לא מאלה שדוגלים ב"רופא הוא אלוהים" אבל כשמדובר בצה"ל, שזו מערכת גדולה שיש בה קושי לדאוג לצרכים של חיילים עם בעיות בריאותיות שונות (אפילו אם הן טריוויאליות) כן מומלץ לקחת מידת זהירות רבה יותר וללכת עם ההמלצה שלהם. נכון שהם דואגים לכסת"ח את עצמם, אבל בסופו של דבר כסתו"ח שלהם = בריאות שלך, וכמובן שזה לא דבר רע.
&nbsp
שוב - תילחם, תיאבק - זה נהדר. לא אומר להרים ידיים. אבל תזכור שגם אם לא, באמת שזה לא ביג דיל... ולדעתי, זה לא שווה אפילו את הסיכוי הקלוש שהבריאות שלך תדרדר.
&nbsp
בהצלחה.

Run for a Fall

New member
ואגב

יש במשפט הראשון שלך סתירה מאוד רצינית.... "מנסה להבין את ההיגיון של הצבא"... אז ברוך הבא לצה"ל - ההיגיון לא עבר בש"ג
וקשה להחליט אם זה יותר עצוב או יותר מצחיק.
&nbsp
זה מאוד מתסכל ומעצבן בהתחלה אבל באמת שחבל על האנרגיות שלך, צה"ל הוא מערכת ענקית ואטומה (שזה גם נובע מהגודל שלו, אבל לא רק...). זרום עם מה שיש ותוציא את המיטב מהמצב שלך

hillator

New member
מישהו פעם אמר

שככל שמערכת יותר גדולה ככה היא יותר מסובכת ויותר בירוקרטית...

וככה במדינה שלנו זה לא רק צה"ל.. ביטוח לאומי ומס הכנסה לא יותר טובים

למעלה