מנסה להבין ...

אופציה שאינה אופציה

אני וילדי מיקשה אחת.
זה בערך להגיד אני לא אוהב את שערך החלק, אם תסתירי אותו אהיה איתך.
כמו קודמותי לתגובות , לעולם לא אהיה עם גבר שלא יוכל לקבל את ילדי כחלק ממני ומחיינו המשותפים.
אין פה בכלל מחשבה שניה או נסיונות לתרגילי העלמה, חד וחלק , אתה לא מתאים לי.

לוקח זמן להיקשר...

היי,
תראי, אני רואה חלק מהתגובות שקיבלת ומרגישה שחסר צד נוסף במה שנאמר:
כתבת שאתם יוצאים כמה חודשים, שמתוכם חלק מהזמן הייתם יחד וחלק לא.
אני לא יודעת בכמה חודשים מדובר, אבל לדעתי לא עבר מספיק זמן בשביל שהבחור יקשר אל הבת שלך.
אני אתן דוגמה קצת טיפשית, שכמובן לא תכיל את המורכבות שבמצב, אבל תעביר את הנקודה:
לפני 7-8 שנים אחותי הגדולה אימצה כלבה. כשראיתי את הכלבה בפעם הראשונה הייתי בשוק שהיא אימצה כזה יצור מכוער, ובמשך די הרבה זמן חשבתי שההחלטה לאמץ כלב בכלל, ואת הכלבה הזו בפרט - היא שגויה מצידה, וחבל שעשתה את זה.
עם הזמן התחלתי לחבב את הכלבה, וכשאחותי נסעה לחו"ל התחלתי לשמור עליה במקום פנסיון. בשלב הזה עדיין היה לי לפעמים מבאס שהיא הפילה עליי את התיק הזה, אבל זה כן היה סידור מוסכם, הסכמתי לעשות זאת כדי לעזור. עשיתי את זה בשלוש הזדמנויות לפחות, לפעמים גרתי בדירה של אחותי כשהיא בחו"ל ולפעמים לקחתי את הכלבה אלי. זה היה נחמד ומעצבן בו זמנית.
רק אחרי חמש שנים (!) הגעתי למצב שאני באמת יכולה להגיד שוואלה, אני אוהבת את הכלבה הזו, ואם יקרה לה משהו אני אהיה מאוד מאוד עצובה, ואם עובר הרבה זמן בלי שראיתי אותה - אני מתגעגעת אליה.
הפואנטה שלי היא, שלרגש אמיתי לוקח זמן להתפתח וכל אחד בקצב שלו.
(מקווה שאת אוהבת חיות, אחרת אולי לא תתחברי לדוגמה, אבל זה מה שעלה על דעתי)
&nbsp
בקיצור, לדעתי לוקח הרבה יותר זמן ממספר חודשים להיקשר למישהו, בפרט אם הוא ניתן לך כעובדה שאין לשנותה ולא בחרת בו. זה יכול לקחת שנים, וזה שהתהליך לוקח זמן לא אומר שהוא נידון מראש לכישלון.
מה שכן, וזו הנקודה המכרעת, אם הוא לא מוכן לצאת איתך למסע הזה, להיות שם לאורך זמן ולעשות את המאמץ - אז באמת כנראה שהוא לא הגבר הנכון לחלוק איתך את חייך כפי שהם ולקבל אותך כפי שאת.
הייתי מתייעצת עם איש מקצוע כיצד להכניס אותו למשפחה עם כמה שפחות לחצים וחרדות מצידו (כי אני מאמינה שסטרס מעכב את היכולת להיקשר), ואולי הולכת לטיפול זוגי לתקופה כלשהי - אם הוא מוכן לפתוח את הלב ואת הראש לאופציה הזו, ומוכן פשוט להיות שם איתך ואיתה ביום-יום - ההתקשרות תבוא, לדעתי. אבל לא לצפות שיום אחד זה פשוט יסתדר כמו שכתבת, אלא לחתור לשם בצורה אקטיבית, ביחד.
זה לא אומר שהוא חייב מחר בבוקר לעבור לגור איתך ולקפוץ למים וזהו - מספיק שתהיו יחד בשלישייה במספיק הזדמנויות.
הבחור מצידו צריך לבחור את הבחירה שלו ולעמוד מאחוריה, אבל כדאי מצידך לתת לו את הזמן והמקום והביטחון כדי לעשות את זה.
&nbsp
[אני יוצאת כבר שנה עם גרוש+2. אני מאמינה במה שכתבתי לעיל אבל אין לי עדיין את הניסיון האישי שיוכיח את זה... עם זאת, אני משתדלת להיות אופטימית ולקוות לטוב. אני לא חושבת שהקשר שלי איתו "אבוד" רק בגלל שאני עוד לא קשורה לילדים. וברור שכיף לי יותר לבלות איתו כשאנחנו רק שנינו. כל עוד זה מרגיש לי ש"זה זה" כמו שגם את אמרת, אני עושה כמיטב יכולתי לראות איך נהפוך יום אחד לסוג של משפחה. וכן, זה מאוד קשה להכיל את העובדה שלפעמים עם כל האהבה זה עדיין כל כך קשה. ]

mother cat

New member
יש הבדל בין להקשר ולאהוב לבין לקבל

הבחור לא רואה את עצמו גר עם ילדה לא שלו ומגדל אותה. זה תנאי די הכרחי לקשר עם אשה שהיא אמא לילדה...
אמנם האהבה והקשר מתפתחים לאט, אבל הוא בכלל לא מוכן לקבל את זה - אז מאיפה תבוא האהבה?
&nbsp

מסכימה לכל מילה

גם לקבל לוקח זמן

עברו לדברי הכותבת "כמה חודשים". אני לא יודעת אם כמה חודשים זה שלושה חודשים או תשעה, אבל זה כרגע אפילו לא משנה.
בשום מקום בהודעה המקורית לא נכתב שהגבר לא מסכים בשום אופן לנוכחותה של הילדה בחיו - להיפך, נכתב שכשהוא עם הילדה הם עושים כיף חיים, זו נשמעת התחלה לא רעה כלל. גם לא נכתב בשום מקום שהוא מבקש מבת זוגו לבחור בינו לבינם, להיפך - הוא חוזר אליה שוב ושוב. מה שכן, הפרידות קורות כי "קשה לו עם הרעיון".
זה שהוא לא "רואה את עצמו" עכשיו גר עם הילדה לא אומר שלנצח זה יהיה כך.
בחיים לא "ראיתי את עצמי" עוסקת במה שאני עוסקת, זה היה נראה לי מופרך שאנהל אורח חיים כזה - אבל עשיתי את זה בכל זאת, במשך הזמן ותוך התגברות על הקשיים שצצו במהלך הדרך. ותוך ויתור מתמיד על אופציות אחרות שצצו.
החיים הם דינמיים ואנשים יכולים לעבוד על המחשבות והרגשות השליליים שלהם.
השאלה היחידה שעומדת בפני הכותבת זה האם הגבר הנ"ל הוא מסוג האנשים שמסוגל לעבור תהליך כזה. האם הוא גמיש מספיק ובעיקר בעיקר - האם הוא מוכן ורוצה להשקיע מאמץ רב.
יש פה מספר תגובות שמהן עולה שהוא למעשה נצלן, חוצפן וחושב רק על עצמו - ואני ממש לא מבינה מאיפה זה בא.
האיש דמיין את חיו בצורה א'. קרה מקרה וחיו התגלגלו בצורה אחרת משחשב. אוקיי, קורה... עכשיו צריך להבין אם הוא מסוגל לעשות את השינוי בחשיבה ואת השינוי באורח החיים, או לא.
אם הוא לא מוכן להודות שיש פה משהו לעבוד עליו - שלום שלום. אבל אם הוא מסוגל להיות גבר ולהגיד "קשה לי עכשיו, אבל את חשובה לי מספיק", להמשיך לנסות, לפנות אולי לייעוץ - אז במקרה כזה אין חשיבות לכך שהוא כרגע "לא רואה את עצמו" מגיע לשלב הזה. אף אחד לא רואה את סוף הדרך כשהוא רק בתחילתה. מה שחשוב הוא אם הוא מוכן לצאת לדרך. ואם כן - שיהיה להם בהצלחה.
&nbsp
&nbsp

אני הייתי במצב הזה רק מהצד השני

אני יצאתי עם גרוש + אחת כשהילדה במשמורת מלאה שלו. פעמים רבות רציתי לעזוב בגלל זה והיה קשה לי מאוד לקבל את זה.
בסופו של דבר הנה אני אחרי 4 שנים עדיין איתו ואיתה, אנחנו נשואים שנה וחצי ואני עדיין לא שלמה עם זה ומחפשת עצות פה בפורום אם ללכת או להשאר.

תמיד אני אומרת לעצמי שאם הייתי בתחילת הדרך אז הייתי מוותרת בלי לחשוב פעמיים, לכן עצתי לך, אם הוא לא שלם עם זה שיש לך בת ועוד הוא רווק, עזבי את זה. זה יהיה עוול לו ולבת שלך.
גם אצלינו מבחוץ הכל נראה סבבה ואנשים טופחים לי על השכם ואומרים לי כל הכבוד, אבל מבפנים, כן זה מפריע לי ואני עד היום מחפשת תשובה אם זה בשבילי או לא.

למעלה