מנפלאות השמאל

danakama10

New member
מנפלאות השמאל

או לא מספיק שיש נשיא רפובליקאי, צריך שגם ה- governors וראשי הערים לא יהיו דמוקרטים.

ניו יורק:
ה- The New York City Commission on Human Rights קבע שחברת האופנה פראדה משווקת מוצרים שהם racially insensitive ולכן לא רק שאסור לה להמשיך לשווק אותם, הם צריכים להעביר לכל העובדים סדנאות נגד גזענות, חייבים להשקיע כספים ב- outreach למיעוטים וגם חייבים למנות אדם שתפקידו לאשר כל מוצר של פראדה לפני שמפרסמים/מייצרים/משווקים אותו. אותו אדם חייב לקבל את האישור של ה commission של ניו יורק.
הקומישין גם הכריז לפני מספר חודשים שלמעסיק אסור להשתמש במילים שמהוות הפליה, כגון "illegal alien". מעסיק שיאמר את צמד המילים האלו יקבל קנס של רבע מליון $.
https://www.nytimes.com/2020/02/04/...uman-Rights.html?referringSource=articleShare

קליפורניה:
בקליפורניה בוחנים את הכושר הגופני של ילדים בכיתות ה, ז, ו- ט. governor ניוסם המאוס רוצה לבטל את זה מהסיבה ההזויה שזה גורם לאפליה ול-bullying נגד ילדים שהם "nonbinary", כי יש מדדים שונים לבנים ולבנות.
במאמר מוסגר אני מאמינה שזה קשור יותר להיספאנים. הם מהווים כ- 52% מהתלמידים בבתי הספר הציבוריים בקליפורניה, ואחוז השמנים בהם הוא כפול מזה של הלבנים ושל האסייאתים (בסך הכל בכיתות ה' 41% מהילדים הם שמנים, כשאצל ההיספאנים 49% מהילדים בכיתה ה' הם שמנים, אצל לבנים 28% בכיתה ה' הם שמנים ואצל אסייאתים 26% הם שמנים). רק כ- 50% מהתלמידים עוברים את מבחני ה- fitness, וסביר לשער שרוב הנכשלים הם היספאנים. ניוסאם לא מטומטם ולא יעז להגיד בפומבי את העובדות - ההיספאנים שמנים ונכשלים, ולכן כנראה מצא עץ מודרני להתלות עליו, ה"nonbinaries". בושה.
https://www.latimes.com/world-natio...y-pause-student-fitness-tests-due-to-bullying

vinney

Well-known member
אני חושב שאת לא מבינה מה משמעות המילה ״בחירות״

את חושבת ש״בחירות״ זה ״אוסף הזויים מחליטים לשים אידיוט בבית הלבן שיעזור להם לכפות את האג׳נדה שלהם על כולם״.

בשאר העולם בחירות זה ״אזרחים בוחרים נציגים שיחליטו החלטות בהתאם לרוח הכללית שבקרב הבחברה הבוחרת, בהנתן מגבלות מסוימות״.

אז ניוסום לא מאוס, הוא מאוד פופולרי. פראדה לא חייבת להחזיק חנויות בניו יורק, אבל זה משתלם לה.

JimmyGee

New member
נו באמת, אתה מצפה מתומכי Trump להבין איך עובדת דמוקרטיה?

החלום הרטוב של Trump ותומכיו זה דיקטטורה style North Korea עם Kim Jong Trump בראשה.

vinney

Well-known member
לא... אבל לצפות שיקראו את הקישורים של עצמם מותר?

או שגם זה מוגזם?
&nbsp
הכתבה הראשונה מתארת פשרה בין פראדה לרשויות אכיפה בניו יורק. מטבע הדברים, פשרה פירושה הסכמה, ולא כפי שדנה טענה "קביעה"...
&nbsp
בכתבה השניה מדובר על החלטה שלא להקפיד על בחינת הכושר הגופני בmiddle school מתוך דאגה שזה מעודד bullying. באה דנה ואמרה "אבל אני גזענית, ואם אני גזענית כולם חייבים להיות גזענים, אז הנה התאוריה הגזענית שלי ללמה קיבלו את ההחלטה הזאת". לא מתייחסת בכלל לנושא הbullying או body-shaming.
&nbsp
ואם כבר גזענות של דנה כלפי היספאנים, היא כנראה לא יודעת שבעיות משקל עודף מאפינות דווקא אוכלוסיות חלשות ועניות שלא מסוגלות להרשות לעצמן תזונה בריאה. אז היא באה ואומרת שההבחנה האמפירית שלה היא שההיספאניים סובלים יותר מבעיות משקל - ולא בדיוק טורחת לחשוב למה זה כך.

Boston Guy

New member
דנה - מהו המכאניזם שמביא לך את הקישורים הללו?

הבאת כאן שני מאמרים - משני עיתונים שונים. מאמר אחד הוא מהניו יורק טיימס מיום שלישי בשבוע שעבר, והמאמר השני הוא מהלוס אנג'לס טיימס מיום רביע בשבוע שעבר.
כלומר - שבוע אחרי שהם פורסמו, הם הגיעו לידיעתך ואת חלקת אותם איתנו.

די שקוף שיש איזשהוא מנגנון שמייצר את ה FEED שאת מצטטת כאן.
המנגנון הזה (שעובד בצורה די איטית, יש לציין) מסנן מתוך ים החומר שמסתובב ברשת רק את החומר שתואם לאג'נדה שאותה מפעיל המנגנון רוצה לקדם, בונה סיפור מסגרת שמחזק נקודה כזו או אחרת באג'נדה שלו על ידי הוספת פרשנות שמעוותת לחלוטין את מה שנאמר במאמרים, כדי להוביל למסקנה שהייתה ידועה מראש (אותה מסקנה שאת אחר כך מדקלמת בהודעות שלך).

אני די בטוח שאת החיבור של "תאוריית הגזע" למאמר על ביטול בוחן הכושר הגופני לא את המצאת. מישהו טחן את זה לתודעה שלך, וסיפק לך את הסטטיסטיקות כדי לתמוך בטענתו.

את באמת לא מזהה את ה"קפיצה הלוגית" שנעשתה בפרשנות של כל אחד מהמאמרים הללו - לפי מיטב המסורת של יוזף גבלס?

danakama10

New member
המנגנון הוא -

אני!

מה לעשות שלא תמיד יש לי זמן לקרוא כתבות שנראות לי מעניינות, ואני שומרת לקרוא ליום אחר? סליחה, מתנצלת שאני לא כותבת על הכתבות ביום שהן מופיעות, זה לא יקרה שנית - או שכן
(ואגב, ואם הייתי קוראת על כך היום ב-"FEED" עם אג'נדה, מה בדיוק כל כך נורא בכך? לא ברור).

איפה בדיוק תיאוריית הגזע? סטטיסטיקות זה תיאוריית גזע? לא מפתיע שאתה חושב ש"מישהו טחן זאת לתודעה שלי", כי אינך נמצא בקליפורניה. את הסטטיסטיקה שמדווחת על 50% שמנים בקרב ילדים היספאנים אני רואה בבי"ס של הילדים מול העיניים (ולמען האמת קצת התפלאתי שרק 50% מהם שמנים כשבדקתי את הסטטיסטיקות).

מהפסקה האחרונה שלך, ובכלל מכל התדהמה שלך לגבי מקור הידיעות, אני מבינה שבעיניך זה סביר לכפות על חברת אופנה להפסיק לשווק מוצר שהוא "גזעני" ולכפות עליה את כל מה שכפו על פראדה?
לך זה נראה סביר לבטל את בוחן הכושר הגופני, בין אם זה בגלל שזה משפיל טרנסג'נדרים (בכיתות ה, ז ו-ט, כן...) ובין אם זה משפיל היספאנים? מה השלב הבא? לבטל מבחנים בכלל כי מגזרים "מוחלשים" וב"סכנה" מוציאים ציונים גרועים?

אגב, כמעט והכללתי גם מאמר שמדבר על בריחה של אנשים וחברות מניו יורק, סן פרנסיסקו ועוד ערים ליברליות שממררות בחוקים דרקוניים את חיי האנשים שמניעים את הכלכלה, תוך כדי הטלת מיסים כבדים שאמורים לממן מגזרים פרזיטים. מזל שלא, כי מדובר בכתבה מסוף 2019, כך שהחשדנות שלך (במי? במה?) בכלל היתה הופכת לפארנויה רישמית.

vinney

Well-known member
אפשר למצוא כתבה על הכל, גם כתבות שמדברות על מי תומך בטראמפ

יש הרבה כתבות על "בריחת אנשים מסן פרנסיסקו", אבל איכשהו אני מתקשה הרבה יותר למצוא עובדים מלמצוא עבודה.
&nbsp
אף אחד לא מחייב את פראדה לשים חנויות בניו יורק. אבל אם הם רוצים לשים חנויות בניו יורק - יצטרכו להתחשב במה שהניו יורקים רוצים לראות בחנויות הללו. את לא יכולה מצד אחד לטעון ש"חברות בורחות מניו יורק" ומצד שני לשים כתבה שמדברת על כמה שפראדה מוכנים ללכת רחוק כדי לא לעשות בדיוק את זה.
&nbsp
בעצם את יכולה, עובדות מעולם לא בילבלו אותך...
&nbsp
אגב... "תוך כדי הטלת מיסים כבדים שאמורים לממן מגזרים פרזיטים" - אני דווקא זוכר את טראמפ אהובך מעלה מסים על תושבי קליפורניה. ולממן את מי את שואלת? כן, פרזיטים - חברות נשק ונפט שעסוקות בהרג והרס.

Boston Guy

New member
NSFW - הינה התמונה שהעלתה את חמתם של ועדת זכויות האזרח ב NYC

הדבר שהצילום שלו מצורף הינו מה שפראדה מצאה לנכון למלא בו את חלון הראווה של החנות שלהם בסוהו בניו יורק סיטי.

כן - האידיוט שהחליט שנכון לעשות את זה - וכל מי שעובד איתו, לידו, לפניו ומאחוריו - צריך לעבור הדרכה בנושא "רגישות חברתית".

ודווקא אנשים כמונו - ששייכים למיעוט בחברה האמריקאית - צריכים לתמוך בזה.
כי את יודעת מי הבאים בתור...

Boston Guy

New member
רק למקרה שאינך זוכרת מי הבאים בתור - ריענון

איך היית מגיבה אם זה היה מופיע בחלון הראווה של פראדה?

danakama10

New member
בעיני זה אכן נורא

זה לא אנטישמי אלא מהווה זילות השואה.
אבל עובדה שפה זה נפתר במחאה ברשתות החברתיות. חרם חברתי הוא הדרך לפתור דברים כאלו. אין שום מקום לעיריית ניו יורק להתערב, לא במקרים שלך ולא במקרה הקוף.

danakama10

New member
על התמונה הזו לא הייתי מגיבה אפילו בחרם

מהתמונה עצמה לא עולה אפילו שמדובר בדמות יהודית.
אם היו מפרסמים קריקטורה אנטישמית בעליל, הייתי מחרימה את הרשת וכותבת על כך במדיה החברתית.
אני לא מבינה את הזוית של היהודון הגלותי שכל כך מפחד שישנאו אותו בגלל יהדותו שהוא מצדיק אוטומטית כל טענה על אי צדק חברתי. בוא אני אגלה לך - תמיד יהיה מי שישנא אותך (רבים מהם גם יהיו שחורים, כמו שהאלימות הרבה של שחורים נגד יהודים בעיקר בסביבת ניו יורק מראה). זו לא סיבה לזנוח את ההגיון הבריא ולהצטרף לכל מי שצועק "נעלבתי"!

placid1

New member
ובקנדה אפשר להיות ראש ממשלה גם אם אתה כבר

לא זוכר כמה פעמים עשית blackface, העיקר שאתה יודע להישמע ליברל..... Do as I say, not as I do.....

vinney

Well-known member
הבנתי את זה, אבל מה טרודו קשור לעניין? זה נסיון להסיט מהנושא

JimmyGee

New member
גם אני לא הבנתי איך Trudeau קשור

Trudeau עשה blackface לפני 20 שנה, כשאף אחד לא חשב שזה יכול לפגוע במישהו. הקנדים סלחו לו.
מה הקשר בן זה לבן תצוגה עכשוית ב NY של קופים שנראים כמו African Americans.

איי ל

New member
מנהל
"לפני 20 שנה, כשאף אחד לא חשב שזה יכול לפגוע במישהו"

זאת כנראה הבעיה.
דברים שהיו מקובלים עד לפני מספר שנים, לא רק שהפכו ללא מקובלים חברתית, חלקם גם הפכו בלתי חוקיים.
השינויי הקיצוני בחברה קרה בתקופה קצרה והוא לדעתי מאד בעייתי.
&nbsp
&nbsp

danakama10

New member
ובנוסף, יחי ההבדל הקטן שכאן לא מדובר בבלאק פייס

מדובר בדמות של קוף.

placid1

New member
אני חושבת שזה עלבון כפול, גם בלאקפייס וגם קוף.

למי ולמה זה טוב? לא התעמקתי בכל פרטי הפרשה, אבל אני חושבת שטוב עשתה עיריית ניו יורק שדרשה סילוק התצוגה הפוגענית וטוב עשתה פראדה שירדה מהעניין. כנראה שזה היה צריך להסתיים בשלב הזה, עם אזהרה ואולי קנס גדול לצידה. נראה לי שהחינוך מחדש זו קצת היסחפות ופטרוניות. אם זה נעשה בתום לב או טפשות, סביר להניח שהלקח נלמד ולא יחזור, ואם זה נעשה בזדון ובגלל אג׳נדה מסודרת, חינוך מחדש שכזה לא יעזור.....

למעלה