מנפלאות השמאל

danakama10

New member
איך יכול להיות שזה גם בלקפייס וגם קוף?

בלאקפייס מתייחס לאדם לבן שצובע את הפנים בשחור.
איך דמות שכולה שחורה יכולה להיות בלאקפייס?
ואיך קוף יכול להיות בלאקפייס?
מי שלא מחפש בכוח איך להיפגע (העו"ד שנפגעה עד עמקי נשמתה) ואיך להגיע לכותרות ואיך לעשות שימוש לא מוצדק בכוח שלו (הקומישן ל"זכויות" האזרח) לא רואה בדמות של קוף לעג על אנשים שחורים.

iris mom of two

New member
אני אנסה להסביר

יש כאן שני אלמנטים שנחשבים מאד פוגענים.
&nbsp
לא מעט קורה לאנשים שחורים שקוראים להם קופים ושולחים אותם חזרה לאפריקה. אני מכירה אישית אנשים שזה קרה להם. מדובר על אנשים מהמעד הבינוני גבוה, אם זה משנה משהו.
&nbsp
בנוסף, התופעה של בלאקפייס היתה סוג הומור שמטרתו היתה לצחוק על השחורים.
&nbsp
אז אם יש בחלון תצוגה של חנות מסוימת קוף צבוע בדיוק כמו האיפור של בלאקפייס מאותה תקופה של ההומור הגזעני הנ"ל איך אפשר לא להפגע?
&nbsp
זה כמו שאומרים לנו לא להפגע כי צלב קרס זה סימן יפה, ולמה לא להשתמש בו כעיטור אופנתי (זארה)

danakama10

New member
מי שבוחר להעלב מקוף - זכותו

חברות האופנה מן הסתם רשמו בפניהן שקופים - out.
(מפתיע רק איך הסוק מאנקי חי בשלום וכולם חיים בשלום איתו).
כפי שכתבתי תגובה לדברים כאלו אמורה להיות דרך חרם ולא דרך עונש של הקומישן.
נותר רק לשמוח שסיינפלד פעל בזמנים בהם לא כל פיפס הפך להיות לא פוליטיקלי קורקט. מי יודע כמה קטעים היו נגנזים, ואולי בכלל כל הסדרה היתה יורדת מהר מאוד מהמסך בגלל כל המגזרים הנפגעים ממנה.
זה אגב מה שהיה לסיינפלד להגיד כשטענו שבסידרה שלו לא היה מספיק דייברסיטי:
People think it’s the census or something, it’s gotta represent the actual pie chart of America. Who cares? Funny is the world that I live in. You’re funny, I’m interested. You’re not funny, I’m not interested.

https://www.youtube.com/embed/jOybOdWctT4?start=226

vinney

Well-known member
כן, השחורים בשכונות מצוקה זה קהל היעד של פראדה, ממש.

איזה חרם? של מי על מי?
&nbsp

vinney

Well-known member
את לא רואה הרבה דברים פוגעניים

את חושבת שלתפוס נשים באיבר מין זה בסדר, זה לא עושה את זה פחות פלילי.
&nbsp
מה את רואה או לא רואה בדמות זה לא משנה, עובדה היא שיש אנשים שכן נפגעים ברמה כזאת שהם מוכנים ללכת לרשויות ולדרוש התערבות. והאנשים האלה הם התושבים בעיר ההיא, בניגוד אלייך.

JimmyGee

New member
התצוגה הרבה יותר גרועה מ blackface

זה נראה איזה שילוב של בן אדם וקוף.
לשים כאלה שפתיים ועוד עם ידיים למעלה (hands up don't shoot) ולהתמם שאין קשר ל African Americans זה כמו לשים אף ארוך ואגרוף סגור עם דולרים בפנים ולהגיד שזה לאו דווקא יהודי.

danakama10

New member
ומה עם ה- sock monkey?

מצרפת תזכורת מזעזעת לדמות פופולרית ו"גזענית" אחרת.
כן, מדובר בקוף לא באדם, כמו בדמות של פראדה. כמובן שנמצא הקורבן התורן שנעלב מדמות של קוף כי הרגשות שלו כה עדינים וכולם צריכים להתיישר על פיהם, גם אם הכל מומצא במוחו הקודח.
בכל מקרה, אם מישהו מוצא את הדמות הזו offensive שלא יקנה שם, שיעורר את דעת הקהל שאולי יסכים או אולי לא יסכים איתו. לתת לניו יורק את המנדט להתערב כך בחברה (פרטית על אחת כמה וכמה) זה פשוט מפחיד.

vinney

Well-known member
בתור מישהי שלא אוהבת שאומרים לה מה לעשות

יש לך נטייה להרבות בלתת הוראות לאחרים...
&nbsp
תחי האירוניה...
&nbsp
״לתת לניו יורק את המנדט״

Boston Guy

New member
לעריית ניו יורק יש את הזכות למנוע תצוגה פומבית שפוגעת

ברגשות הציבור. וכן - גם המיעוט האפרו-אמריקאי הוא חלק מהציבור.
פראדה יכלה למכור את המוצר הזה בתוך החנות וזה לא היה גורם לכזו שערורייה.
אבל חלון ראווה פונה ל"שטח ציבורי" - ושם יש לעריית ניו יורק את הסמכות להתערב.

danakama10

New member
אני לא בטוחה שיש לעיר זכות

להחליט שדבר כזה מהווה גזענות או פגיעה ברגשות הציבור, אני לא בטוחה שיש לה זכות למנוע הצגת דבר כזה בחלון ראווה.
ואגב, העו"ד לזכויות האזרח שפתחה בתלונה התלוננה לא רק על מה שבחלון הראווה, עיניה חשכו גם ממה שראתה בפנים.
מדובר במדרון חלקלק עוקף ה- 1st amendment (אני מתייחסת לאופנה/אומנות כדיבור). לא כל דבר שמישהו נעלב ממנו (ובמקרה הזה, בלי שום סיבה) אמור להיות אסור ואוי ואבוי אם חברות נענשות בצורה קיצונית כזו.

vinney

Well-known member
אם לזארה חשוב להביע דעות פוגעניות

שתלך לבית המשפט ותטען לזכותה.
&nbsp
זארה החליטה להסכים, וזאת החלטה שלהם, לא שלך ולא של עיריית ניו יורק.
&nbsp
באיזו זכות את באה ואומרת לזארה מה לעשות ועם מה להסכים? למה את חושבת שלך יש יותר זכויות מלתושבי ניו יורק לגבי מה שקורה ברחובות שלהם או זארה לגבי מה שקורה בחנויות שלהם?

JimmyGee

New member
תגידי דנה מאפוא את מפליצה את ה"אני לא בטוחה שיש לה זכות..."

את יודעת כמה דברים Trump עושה שאין לו זכות לעשות?
כמו שויני אמר, אם Prada רוצה שתלך לבית משפט ותילחם על זכותה להציג דבּרים שפוגעים באנשים.
למה את דוחפת את האף היהודי הארוך שלך לענין הזה?

danakama10

New member
באמת בזיון שפראדה לא נלחמה

ורק על זה אני מחרימה אותה. אני נגד חברות שההסכמה בשתיקה שלהן מעודדת את הברוטאליות של השמאל.
לא שאי פעם קניתי שם
, אבל מעכשיו גם בטוח שלא אקנה.
את אפי היהודי הארוך אדחוף היכן שמתחשק לי, תודה רבה.

vinney

Well-known member
זה לא חרם אם את פשוט לא יכולה להרשות לעצמך לקנות שם

אני מחרים את למבורגיני כבר שנים

danakama10

New member
הורים שמאלנים יקרים, אל תגידו שלא ידעתם

לא רק שקופים הם מחוץ לתחום, כשיתקרב הלואין אל תרשו לילדים להתחפש ל: אינדיאנים/פוקהונטאס, מואנה, אלאדין, נערת הוואי, ילדה סינית/יפנית, לוחם סמוראי/נינג'ה, קוקו, בלאק פאנתר, לחבוש סומבררו, ועוד. הכל מהווה cultural appropriation , שזה "לקחת אלמנטים מתרבות אחרת ללא רשות"... כמובן גם שאסור להתחפש לאסיר או כל דבר לא חיובי, כי זה מאוד insensitive ומישהו יפגע מהם.
וזה לא מגיע ממוחי הקודח, יש על זה הרבה דיונים, למשל זה, (סליחה בוסטון, זה לא מהיום) -
https://www.insidehighered.com/news/2019/11/13/fm-athletes-wore-racist-halloween-costumes

vinney

Well-known member
אני לא חושב שחבורת נערים בני 20 צריכים אישור מההורים

אם את לא מחנכת את הילדים שלך עכשיו לתת כבוד לזולת (וברור שאת לא, כי את עצמך לא מסוגלת לזה), אל תתפלאי שבגיל 20 בקולג' הם מתנהגים בצורה כזאת.
&nbsp
זה לא אשמת "שמאלנים", להיפך.

למעלה