מנצל"ש לשאלה - בחירת מנחה

Unicorn98

New member
מנצל"ש לשאלה - בחירת מנחה

אני נפגש עם המנחה (המיועד) שלי לתיזה בפעם הראשונה באופן פורמלי, בעוד שבועיים. כפי שציינתי כאן בעבר, הוא הזמין אותי לכתוב את התיזה במסגרת מחקר רחב שהוא עורך (החלק שלי זו רפליקציה לניסוי שהתפרסם במאמר אחר בעבר). הייתי שמח לשמוע מכם - מה אני צריך לשאול אותו בפגישה הראשונה הזו? מה חשוב להעלות? אני חשבתי לשאול על דברים טכניים, כמו מסגרת הזמן המצופה, והאם הוא מתכנן לפרסם מאמר מהתוצאות של העבודה. מה עוד צריך לשאול ומה לא כדאי להעלות מפאת הנימוס או הקיטבג?

ללס1

New member
בוקר טוב../images/Emo13.gif

אני זוכרת שהמטרה העיקרית מהמפגש הראשון שלי עם המנחה הוא התמקדות בתחום ידע . אני מבינה שאצלך המנחה יודע בדיוק מה הוא מצפה ממך,לכן אני ממליצה להקשיב בעיקר איך הוא רואה את המחקר שלך,אם אתה עושה את המחקר על ניסוי שכבר התפרסם אז כמובן לבוא עם שעורי בית מוכנים. אני לא הייתי שואלת על פירסומים זה מוקדם מידי..אבל כן היתי מבקשת שמות של חוקרים שעשו משהו בתחום כדי להתחיל לקרוא ,אפשר גם כמו שציינת לשאול על הצעד הבא,לא מתי צריך להגיש את התזה,אלא מתי צריך להגיש את הצעת המחקר,מה היא צריכה לכלול וכו'. הייתי כותבת נקודות בזמן השיחה או אם זה לא מפריע לו מקליטה . יום טוב

Unicorn98

New member
היי ללס ותודה,

האמת שבהודעה הקודמת סיפרתי שתחום הידע מאוד מוכר לי, כתבתי כבר כמה עבודות בתחום הידע הזה, של החוקר הזה (שהוא מאוד מפורסם בתחומו), ואפילו כבר פירסמתי בעבר מאמר בתחום קרוב. בנוסף, יש לנו גם היכרות אישית (שימשתי לפני כמה שנים עוזר מחקר שלו). אז מה שחסר לי זה ההתמקדות דווקא בפרטים הטכניים, לא? מצד שני, אני באמת לא מנוסה עם תהליכי כתיבת תיזה.

ללס1

New member
אההה../images/Emo3.gif

זה נשמע אחרת..אם כתבת מאמר ואתה מכיר את החומר אז נראה שיהיה לך קל. כי היכרות עם החומר זה משמעותי,אני טוחנת על "היכרות עם החומר" שנה והסוף למאמרים לא נראה באופק... אז אולי כדאי לצעוד קדימה לגבי איך יראה המחקר מבחינה מתודלוגית,שיטות מחקר וכו'. חוץ מזה אם אתה מכיר אותו ויש בינכים יחסים טובים אז הכי פשוט להגיד לו שאתה רוצה הנחיות איך להמשיך מהנקודה שאתה נמצא גם מבחינת דברים פורמאלים שיש לעשות מול המחלקה וגם מבחינת התקדמות במחקר עצמו. הרבה הצלחה

Unicorn98

New member
אגב, קראתי בשנתון שלנו שיש אפשרות

להמיר הגשת תיזה בפרסום מאמר. האם זה לדעתך רעיון טוב? אני משער שהמטרה של כל המחקר היא פרסום מאמר וכו'.

ללס1

New member
חידוש בשבילי

כמו בכל דבר יש גם כאן שני צדדים...אני מניחה שכדי לפרסם מאמר צריך בכל מקרה לעבור את כל תהליך המחקר . מכאן זה תלוי מאיזה נקודה מסתכלים כי מצד אחד אולי זה מקל על החלק של הכתיבה כי בתזה יש מספר פרקים,(אני רק חושבת על כמויות החומר שאני צריכה להכניס זה עושה לי צמרמורת קלה...) מצד שני ,יש גם קושי גדול בלתמצת למאמר ושקול כל מילה. כך שלפעמים דוקא יותר קל להאריך במילים ולא לצמצם לכדי מאמר את כל הדברים החשובים שבטח יש להגיד אחרי מחקר.. ולגבי המלגות למינהן,אני עושה את התזה תוך כדי חיים כמו שאומרים, לא ממש חיי סטודנטית ולכן בכלל לא התענינתי במלגה, לפי מה שאני רואה הסטודנטים שעובדים באונ' ומקבלים מלגה "מזבזים "הרבה זמן על כל התרגולים למינהם,כך שאולי באמת כדאי לעבוד בחוץ ,לא לקבל מלגה ולעשות את התזה בלי הגבלת זמן מבוקרת מאד. לי זה עזר כך שיכולתי למתוח קצת את הזמן שבו הגשתי את הצעת המחקר .

tulkin

New member
להמיר תזה במאמר זה

רעיון מעניין. לא בהכרח רע. אם הוא מצליח זה מעולה. אבל יש בו הרבה הרבה יותר סיכון מאשר כתיבת תזה. כי מה קורה אם המאמר נדחה? וצריך לזכור, שיש תחומים בהם פער הזמן בין הגשה לפרסום (לא כולל רוויזיות) עומד על שנה ויותר (בתחום שלי, מהגשה ראשונית עד פרסום, כולל רוויזיה אחת - נדיר שלא תצטרך אותה - עומד על כשנתיים, ולפעמים צריך יותר מרוויזיה אחת). כך שצריך לבדוק היטב את כדאיות העניין. אבל כאמור - אם זה מצליח, זה מעולה.

מרחף1

New member
אצלנו לפחות

בהמרת תיזה במאמרים (בדוקטורט, זה בטח דומה במסטר) צריך לכתוב הקדמה ארוכה וסיכום למאמר (מעבר למאמרים המקוריים). לפעמים זה הופך את העסק לא כדאי.

tulkin

New member
דיברתי רק על מאסטר

בדוקטורט הרבה יותר סביר להמיר חלק מהתזה למאמרים, בין השאר, כי בסופו של דבר, אלה שהולכים לאקדמיה, יעשו זאת ממילא. בדוקטורט יש הרבה יותר זמן לעשות זאת, ולעתים קרובות עומק והיקף המחקר מתאימים הרבה יותר מאשר במאסטר למשהו מאין זה - כך שכל הסיבות שציינתי מדוע כדאי להיזהר עם האסטרטגיה הזו אינן תקפות לדוקטורט - אלא רק למאסטר.

מרחף1

New member
אוקיי

אני מניח שזה גם תלוי בתחום הספציפי, יש תחומים בהם גם בדוקטורט זה פחות "נחשב" לעשות תזת מאמרים. בכל מקרה צריך אישור של וועדת תלמידי מחקר בשביל להגיש מאמר ולא תזה וצריך להסביר להם למה אתה רוצה לעשות את זה.

22ק ו ס ם

New member
בהרבה מקרים זה לא ככה

כשאומרים לכתוב מאמר בתור תיזה או דוקטורט הכוונה בהרבה מקרים שהמאמר הוא שווה ערך למאמר מדעי על פי דעת חברי הוועדה. הם מודעים לזה שמאמרים נדחים ושצריך לשכתב אותם, אבל הרעיון הוא שתהיה בתהליך השליחה (בשלב זה או אחר). ברגע שהם מכירים בזה שזה מאמר קביל, גם אם הוא נדחה זה לא משנה כי תמיד אפשר לשלוח לכתב עת אחר. לפרסם זו לא ממש בעייה, הבעייה היא לפרסם במקום טוב.

מרחף1

New member
כסף + נסיעות

כמה שזנ נחשב לא נעים לשאול, אלו שאלות הכרחיות: * האם הוא מבטיח לך מלגה? * האם הוא מתכנן שתציג תוצאות בכנסים (במימון שלו כמובן)? ועוד: * מסגרת זמן זה חשוב. * האם יש אפשרות להמשיך את התוצאות לדוקטורט (בהנחה ומדובר על תואר שני).

Unicorn98

New member
האם משמעותית העובדה שהוא אמריטי?

בייחוד לצרכי מלגה וכו'? והאם לדעתך אין סיכוי שמלגה כזו דווקא עלולה "לסנדל" אותי מבחינת מחויבות? אני עובד בשתי עבודות נוספות, כך שכסף הוא לא בהכרח קריטי לי בשלב הזה, בעוד שדווקא חופש מסוים במסגרת הלו"ז יותר חשוב. תודה על העצות

מרחף1

New member
סטודנטים של פרופסור אמירטוס

לפחות באת"א מקבלים חצי מהמלגה. קח בחשבון שאחד מתנאי המלגה הוא שלא תעבוד בעבודות נוספות (למרות שהבנתי שלאור הקיצוצים במשרות ובמלגות הם הולכים לבטל את הסעיף הזה באת"א). אם חשוב לך חופש במסגרת הלו"ז אז תנסה להגיע איתו להסדר לגבי ימי העבודה שלך (נניח יומיים חופש בשבוע כדי לעבוד מחוץ לאוניברסיטה או משהו דומה).

Unicorn98

New member
מה זאת אומרת,

אתה מניח שמדובר בעבודה יומיומית אצלו? זה נשמע לי מוגזם. סה"כ הוא מנחה אותי לתיזה... אני לומד יומיים בשבוע, ועובד עוד יומיים. אני צריך לבקש ממנו יומיים חופשיים בשבוע?
אני מניח שבשבוע נורמלי יהיה לי יום שלם לעבוד על התיזה, בממוצע. אני בכלל לא בטוח שהוא מתכוון להציע לי מלגה.

מרחף1

New member
אין לי מושג במה המחקר שלך

ולכן הנחתי שמדובר במחקר מהסוג שעושים אצלנו שהוא אכן נעשה באופן עקרוני יום-יום. במידה והמנחה משלם לך מלגה ההנחה היא שתקדיש את זמנך ללימודים ולמחקר ולכן המלצתי לך לסכם איתו על ימים בהם אתה לא נמצא. במידה והמחקר הוא בנוהל שונה אז ברור שההמלצה שלי כבר לא תופסת.... דרך אגב, אני מניח שאתה מתכוון שיהיה לך יום שלם לעבוד על *המחקר* ולא על *התיזה* לפחות בשלב ראשון ולכן בהתאם לנושא בו המחקר תשקול האם יום בשבוע הוא מספיק (שוב, אין לי מושג במה המחקר ואיך הוא מתבצע במקרה שלך). בכל מקרה, גם אם המנחה לא מציע לך מלגה האוניברסיטה היא זו שמממנת חלי מהמלגה כך שגם אם למרצה אין כסף לאוניברסיטה יש (דיסקליימר: אני מדבר מתוך היכרות של הפקולה למדעים מדוייקים, אני יודע שבמדעי הרוח המצב הוא שונה לגמרי בהיבט זמינות המלגות/משרות). בהצלחה.

מרחף1

New member
אין לי מושג ירוק במה המחקר שלך

לכן הנחתי שמדובר במחקר מהסוג שעושים אצלנו שהוא אכן נעשה באופן עקרוני יום-יום. במידה והמנחה משלם לך מלגה ההנחה היא שתקדיש את זמנך ללימודים ולמחקר ולכן המלצתי לך לסכם איתו על ימים בהם אתה לא נמצא. במידה והמחקר הוא בנוהל שונה אז ברור שההמלצה שלי כבר לא תופסת.... דרך אגב, אני מניח שאתה מתכוון שיהיה לך יום שלם לעבוד על *המחקר* ולא על *התיזה* לפחות בשלב ראשון ולכן בהתאם לנושא בו המחקר תשקול האם יום בשבוע הוא מספיק (שוב, אין לי מושג במה המחקר ואיך הוא מתבצע במקרה שלך). בכל מקרה, גם אם המנחה לא מציע לך מלגה האוניברסיטה היא זו שמממנת חלי מהמלגה כך שגם אם למרצה אין כסף לאוניברסיטה יש (דיסקליימר: אני מדבר מתוך היכרות של הפקולה למדעים מדוייקים, אני יודע שבמדעי הרוח המצב הוא שונה לגמרי בהיבט זמינות המלגות/משרות). בהצלחה.

נברא

New member
יום בשבוע על התזה?

יומיים לימודים? זה נראה לך רציני? על סמך מה אתה מבקש דיפלופמה אקדמית?

the new L

New member
על סמך התוצאות שהוא יגיע אליהן?

ובכלל, זה שמקדישים יום בשבוע לא אומר שהמוח לא מקדיש הרבה יותר מכך.

למעלה