מסגרת לילד (באיחור מטורף
)

מסגרת לילד (באיחור מטורף
)

בעודי מתפננת לי בחופשת הלידה קלטתי שאני באיחור עם חיפוש מסגרת...מעבר לזה אני חדשה בשכונה ולא כל כך מכירה - אז אם למישהי יש במקרה המלצות על גן פרטי לתינוק בן 8 חודשים בספטמבר בצפון תל אביב - אשמח מאד מאד.
הכי טוב באזור יהודה מכבי או רמת אביב, אבל כמובן שאי אפשר להיות יותר מדי מפונקים.

המון תודה מראש

אה כן - וגם אם אין לכן המלצה - אשמח

לדעת איך בדיוק מחפשים כזה דבר...חוץ מלשאול את השניים וחצי אנשים שאני מכירה כאן באזור...

shal0mshal0m

New member
לשאול גם את מי שלא מכירים

בגינות, סתם ברחוב כשאת רואה הורים עם ילד בעגלה בגיל מתאים...

אני זכיתי בחברה טובה, שהתחילה בדיוק בכזה סוג של בירור...

וחוצמזה לעקוב אחר שלטים. ואם אני לא טועה, יש גם איזה אתר שמתעסק בזה, אבל אם אני זוכרת נכון לי הוא לא הניב תוצאות מרגשות.

אני התקשרתי לכל גן שהיה במרחק סביר

מהבית. קודם כל בררתי בבטלפון פרטים יבשים כדי לסנן (האם בכלל יש מקום בשלב זה, כמה ילדים, כמה מטפלות, מה טווח הגילאים וכו). אחר כך הלכתי לראות את כל מה שעבר את הסינון ובינתיים חיפשתי המלצות ספציפית על הכמה גנים שביניהם התלבטתי. בהצלחה!

foofoo77

New member
מה שאני עשיתי בדיוק במצבך

היה פשוט לכתת את רגלי ולראות גנים .
בסופו של דבר הלכנו על ויצו שהוא בסדר גמור.

אני אשמח לויצו או נעמת - אבל הבנתי

שאי אפשר לסמוך על הקבלה אליהם בגלל הביקוש הרב

foofoo77

New member
מה שטוב בויצו ונעמת

הוא שאת מקבלת תשובה תוך כמה ימים
וגם אני חשבתי ככה והנה אנחנו בויצו
לא תנסי לא תדעי.

שקדייה

New member
זה תלוי בהכנסות שלך..

הבעיה בתל אביב היא שזו בירת החד הוריות.... ולהן יש קדימות עלייך.

foofoo77

New member
הקבלה לא תלויה בהכנסות שלה

אלא היא צריכה לעבוד לפחות 32 שעות שבועיות כדי לקבל את המקום והזכאות.
כדי לקבל דרגה זה כבר תלוי הכנסות שלה ושל בעלה.
ברמת העיקרון יש קדימות לחד הוריות ואני הייתי בספק שנקבל מקום אצלנו אבל כמו שזה נראה אנחנו עניי הגן (ואנחנו ממש לא עניים , כן?)

שקדייה

New member
אני לא חושבת שאת צודקת...

אני זוכרת שביקשו מאיתנו להביא 106 ואישורי רו"ח על הכנסותינו,
והסבירו לנו מראש שמי שהכי מסכן- נכנס.

כלומר יש כמה קריטריונים ומדדים שאני כבר לא זוכרת- קדימות לחד הוריות, קדימות לבן משפחה חולה וכל מיני כאלו...... אנחנו לא התקבלנו. אבל מצד שני זה היה לפני איזה 8 שנים, אז אולי השתנו דברים....

אני חושבת שאיפה שאת גרה כמעט ואין חד הוריות.
בתל אביב יש המון המון המון, העניין הוא שכל הזוגות הגאים ברמה הפורמלית נחשבים חד הוריים.

foofoo77

New member
יש המון חד הוריות

רק בכיתה של הפיציק יש איזה 6 חד הוריות ועוד זוג לסביות עם ילדים ובכיתה הקודמת היו גם כן.
נכון , יש קדימות למשפחות רווחה שאת ההכנסה לגן עושה בכלל עו"ס (אל תשאלי מה למדתי בשנה שעברה שבה הייתי ועד) אחר כך בעלי הכנסות נמוכות במיוחד (שגם זה דרך הרווחה מראש) , אחריהם החד הוריות ואז בסוף זוגות רגילים.
בעיקרון זה על בסיס מקום פנוי לאנשים רגילים אני הייתי בטוחה שלא נתקבל אבל הופתענו לטובה.

foofoo77

New member
אני לא זוכרת בחיי שלא זוכרת אם רשמתי

בכלל את ההכנסות שלנו בבקשה .
בטח יש כאלו שזוכרות יותר טוב ממני.
בטפסים של הדרגה גם צירפתי תלושי שכר

בודאות

זה כן תלוי
שנתיים רשמתי לתמ"ת- תמיד נדרשתי או ל-3 תלושים או להצהרת עצמאי על שעות עבודה והכנסות
לאחר הקבלה נדרשתי להקליד הכל למערכת התמ"ת בשביל הנחה (או לא לקבל הנחה- תלוי בהכנסות)
ועזבי את הזכרון שלי- זה הנוהל קבלה- כפי שאת רואה בהחלט יש עניין של כמה שעות עובדים והכנסות (סעיף 4.11 ו12)
http://www.economy.gov.il/NR/rdonlyres/F735E9CF-2CE8-474C-B11B-D30787B0D9B5/0/noalkabala5774.pdf

shal0mshal0m

New member
חד הוריות קודמות בתור, בלי קשר להכנסה שלהן

כל המטרה של הגנים האלה, שמופעלים על ידי משרד הכלכלה (בזיכיון של ויצ"ו, נעמ"ת או מפעילים אחרים), היא לעודד נשים לצאת לשוק התעסוקה.
לכן הראשונות בתור הן אמהות חד הוריות (לפניהן זה רק אם יש כבר ילד בגן, אבל הן הראשונות במקרה שמדובר בילד ראשון). כמובן, בת"א זה קצת מפספס את המטרה, כי חד הוריות נחשבות כל מי שלא התחתנו בצורה פורמאלית, גם אם ההכנסה האישית ו/ או המשפחתית היא גבוהה מאוד.
אם אני לא טועה, אחר כך מתקבלים מיעוטים
ולאחר מכן על בסיס הכנסה, כאשר מתייחסים לסך ההכנסה המשפחתית, בחלוקה למספר הנפשות.
בכל מקרה, כל מעון עורך את הקריטריונים שלו, ולא ממש אפשר לדעת על סמך מה מקבלים ואת מי. יש מצב שבפועל לא מקבלים רק לפי הכנסה, אלא מנסים לעשות קצת איזון בין אנשים שיכולים בוודאות לעמוד בתשלומים וגם בכספי הוועד, ובין אנשים שזקוקים ליותר תמיכה.
אנחנו בזמנו נרשמנו לארבעה גנים והתקבלנו רק לאחד (וככל הנראה סגרנו את הרשימה).

ועוד משהו, אם אני לא טועה, הומואים הם האחרונים בתור. מאחר ובעצם יש להם הכנסה גברית כפולה. ואני נוטה לחשוב שזה גם בצדק...

שקדייה

New member
למה זה מוצדק?

זוג גברים שמגדלים ילד נחשבים על הנייר חד הוריים בדיוק כמו סוג נשים.
אחד מהם צריך להוריד נפח משרה כדי לטפל בילדים בדיוק כמו בזוג נשים או לחליפין כמו בזוג רגיל...

לא כל כך מבינה למה לדעתך צריכה להיות העדפה של לסביות על הומואים.

בתכלס כלה קישקוש הזה של החד הוריות צריך להיפסק.
חד הורית צריכה להחשב רק מי שבאמת מגדלת ילדים לבד. ולא כל מי שלא נשואה או גרושה.

לא, בתמת נאורים דווקא

כל זוג- לא משנה מין ולא משנה אם נשואים או לא (גם ידועים בציבור), צריכים להציג הכנסות של 2 ההורים
ואין עדיפות לסטרייטים על פני הומואים או לסביות
היתה איתנו במעון משפחה של 2 אמהות וה אמרו לי שהתהליך זהה
אגב גם זוג סטרייט לא נשוי אמור להציג הכנסות של 2 ההורים. מי שבוחר לשקר- בעיה שלו... (ושלנו)

shal0mshal0m

New member
המציאות קצת מורכבת...

קודם כול, הכוונה שלי בכך שכל הלא נשואות נחשבות אוטומאטית חד הוריות, היא כמובן מצד המערכת. למיטב ידיעתי, כל עוד אותו זוג לא עושה משהו אקטיבי, אין דרך לדעת שהאם לא באמת חד הורית.
מן הסתם זו עבירה על החוק, אבל כזו שכנראה קל לבצע/ לא נאכפת מספיק וכו'.

לגבי גרושות, אני חושבת שהמציאת קצת מורכבת. יש המון גרושות, שבעצם מגדלות לבד את הילדים. ויש כאלה, שלמרות המזונות, הפגיעה בהכנסה המשפחתית (כלומר, היעדר משכורת גברית לאחר הקטנת אחוז המשרה מצד האישה), משאירה אותן במצב מאוד קשה שזקוק לתמיכה.

לגבי הומואים, לא מדובר רק בהקטנת המשרה, אלא בתקרת הזכוכית של נשים, יחד עם "בחירה" במקצועות שהם פחות מכניסים, שמובילה לשכר יותר נמוך על כל עבודה. לזוג הומואים יש עדיין שתי משכורות גבריות... גם גברים גרושים, שאוספים את הילדים פעמיים בשבוע מוקדם יותר, לכאורה היו צריכים להיפגע. אבל ממה שאני רואה סביבי, הם לא נפגעים מזה. המערכת איכשהו מבינה את המצב שלהם ומאפשרת להם לצאת מוקדם יותר בנסיבות החדשות (לפעמים אותה מערכת שעקמה את הפרצוף על דברים הרבה יותר קלים שקשורים בילדים, כשהם היו נשואים). עם נשים זה לא כך, הן "משלמות" את המחיר, וכאן נעוץ ההבדל.

לפי מה שאני זוכרת, כשקראתי על המעונות המסובסדים על ידי משרד הכלכלה (עוד בממשלה הקודמת, כשבכלל זה עדיין היה משרד התמ"ת...
) התייחסו לזה שמטרת המעונות היא לעודד נשים לצאת לשוק העבודה. היום נראה שהמסר הזה הוחלף, והוא מכוון לזוג הורים. בעיני המסר הזה קצת מטאטא את הבעיה מתחת לשטיח - לרוב נשים הן אלה שלא יוצאות לעבודה כדי לטפל בילדים, לא הגברים.
ועם כמה שאמורים להתייחס לזה שהמעון/ מטפלת יוצא מההכנסה המשפחתית, רוב הזוגות מתייחסים לזה אך ורק לעומת המשכורת של האישה.

foofoo77

New member
גם אצל ההומואים

יש אחד מבני הזוג שעובד במשרה שהיא כמו משרת אם.
במקרה אצלנו בגן יש כמה זוגות הומואים ולסביות ויש שם הורה אחד דומיננטי שהוא זה שמגיע כל יום לאסוף וכו׳.
לגבי הסבסוד הוא לא צריך להיות כמו חד הוריים.

shal0mshal0m

New member
הסבסוד נעשה לפי ההכנסה המשפחתית

כלומר, חד הוריות קודמות בתור להתקבל לגן אבל אם המשכורת שלהן גבוהה ביחס למספר הנפשות, הן לא יקבלו סבסוד.
אני התייחסתי אך ורק להכנסה גברית מול נשית.
יש כל מיני סידורים בין בני זוג, בין אם הם הומואים או סטרייטים.
מסתבר שבמדינה שלנו, יש כלל אצבע שגברים מרוויחים יותר מנשים, על אותה עבודה. לכן, גם אם גבר יורד באחוזי המשרה או מתאים את שעות העבודה שלו לילדים, יש עדיין סיכוי יותר גבוה שהוא ירוויח יותר מאשר אישה שעושה בדיוק אותו הדבר. לזוג הומואים יש שתי משכורות כאלה...
כל עוד המוטיבציה של הגנים האלה הייתה לעודד נשים לחזור לשוק העבודה (מטרה שאני מאוד מתחברת אליה באופן אישי), יש היגיון לשים את הגברים בסוף סדר העדיפויות.

למעלה