מסגרת לילד (באיחור מטורף
)

foofoo77

New member
אני לא חושבת שצריכה להיות קדימות לאשה

אני חושבת שאם אנחנו רוצות לשבור את תקרת הזכוכית שנמצאת מעלינו השוויון מתחיל כאן אצלנו במקומות הקטנים האלה של גן ילדים.
לגבי סבסוד. אני יכולה לומר לך שחברה שלי חד הורית מרוויחה כמוני וכמו בעלי ביחד ועוברת את מבחן ההכנסה של 5500₪ לנפש בבית בלי למצמץ ומשלמת 400₪ לילדה בגן.
רק כי היא חד הורית , מעבר לזה היא כמעט שלא משלמת מיסים בגלל היותה חד הורית אבל היא מרוויחה בנטו שלה יותר ממה שבעלי ואני מכניסים ביחד ועדיין מקבלת הטבות שיכולנו לחלום עליהן.
 
זהו שלמשל ממש עכשיו כשמילאתי טופס תיאום

מס באינטרנט, הייתה אופציה של חיה בקשר זוגי או משהו כזה. אני כבר לא זוכרת איך ניסחו. וברגע שלא הייתי ממלאת אותה זה כבר ממש שקר אקטיבי לטעמי, שאני חושבת שפחות אנשים ירגישו איתו נוח. וזה נראה לי די פשוט לכלול אופציה כזו בטפסי הרשמה, לא? אם ברשות המסים הצליחו...
 

שקדייה

New member
דווקא כי המציאות מורכבת אין מקום להעדפות

שמבוססות על הנחות כלליות.
יש לא מעט נשים שמרוויחות יותר מגברים... אם אנחנו כבר מדברים על סראוטיפים וכו'.. .לרוב הומואים לא בדיוק פונים למשרות שבהן מרוויחים הון (סטראוטיפ מטורף אני יודעת, אבל איכשהו הוא משקף ב-100% את המציאות הגייזית שאני מכירה, ואני מכירה...).
ויש גרושות שעושות הון, ויש זוגות נשואים שלא סוגרים את החודש ויש ויש ויש....

לכן אני לא מצליחה להבין למה להכנס בכלל להגדרות כלליות שמעדיפות אדם אחד על פני אחר, רק כי הוא אוחז בסטטוס מסויים, כשאפשר ללכת לפי הקריטריון הכי שיוויוני והכי פשוט שיש- גובה הכנסה פר נפש.
זה צריך להיות הקריטריון הראשון והיחיד בעיני.
בלי שום העדפות לחד הוריות (באמת או בשקר), לגייז, למשפחות מרובות ילדים ומרובות צרות....
 
את באמת חושבת

שאין הבדל בין זוג הורים לבין חד הורי/ת מבחינת ההזדקקות למעון לילדים, ולא צריך להתחשב בכך שיש פה רק הורה אחד?
 

שקדייה

New member
כן.

נתחיל מזה שכולם זקוקים לסידור לילדים.
גם חד הוריות על אמת, גם חד הוריות על הנייר וגם זוג רגיל עם 3 ילדים וכלב.
כולם צריכים לצאת לעבודה, וכל מי שיש לו ילדים זקוק ל"סידור".

עכשיו בבואנו לדבר על את מי נתעדף בקבלת הסידור הזה בתנאים נוחים יותר ובזול יותר- זו רק פונקציה של כסף.

צריך לעזור למי שצריך עזרה ולא יכול לקנות אותה בכסף מלא. לא צריך לתת שום העדפה על סמך סטטוס אישי.
 
לא, לא כולם זקוקים לסידור.

אני נשארתי עם שתי הילדות הגדולות שלי עד סביבות גיל שנה וחצי בבית. לא יצאתי לעבודה, לא לקחתי מטפלת, לא שלחתי אותן לגן, וכו'. בגיל שנה וחצי כן שלחתי אותן לגן. ואנחנו לא עשירים או משהו בסגנון - אבל אנחנו כן שניים. אם הייתי לבד, לא הייתי יכולה לעשות את זה. מישהו חייב היה לעבוד - ואם הייתי רק אני - המישהו הזה חייב היה להיות אני.
כשניסינו להתקבל לויצ"ו, לא קיבלו אותנו. סבבה, מוצדק לגמרי.
 

שקדייה

New member
כל הכבוד לך!

לא כל כך הבנתי מה הקשר של העובדה שנשארת בבית עם הילדות שלך קשורה לדיון הזה ?
מי שלא רוצה לשלוח את הילדים שלו לגן בכל מקרה לא נכנס לרשימת המועמדים.

בין כל מי שכן רוצה לשלוח, מודדים מהי ההכנסה המשפחתית ובהתאם לזה נותנים תעדוף. מה רלוונטי כמה אנשים מביאים את ההכנסה הזו?

אם היית משפחה ענייה שלא התקבלה לויצ"ו כי נעקפת בסיבוב ע"י חד הורית שמרוויחה משכורת עתק- כבר לא היית חושבת שזה מוצדק.

שימי לב, שלא מדובר פה על האופציה היחידה בעולם לצאת לעבודה ולשים ילד בגן.
המדובר פה הוא על הנחה וסיבסוד. על כסף.
וכשבאים לתת הטבה כספית, מהסוג הזה (כדי שלא תתחילי עכשיו לדבר על כל סוגי ההטבות הכספיות בכל עולמות התוכן האפשריים...
) צריך להסתכל רק על קריטריונים כספים ולא על שום דבר אחר.
 
הקשר הוא

שכשיש שני הורים, אם אין מעון בסביבה שהם מסוגלים לממן, יש אפשרות שאחד מהם יישאר בבית ויטפל בתינוק/פעוט. כשיש הורה אחד, אין אפשרות כזאת. הכנסה אחת לשלושה אנשים לא דומה לאפס הכנסות לשני אנשים (ההורה והילד). יש בהחלט מקומות שקשה למצוא בהם סידור סביר לילד שלא עולה כמו משכורת שלמה או יותר (כלומר - לא מטפלת), ואז אחד ההורים נשאר בבית ולא כי הוא בוחר בכך, אלא כי זה מה יש. כשאין סידור סביר לילד ויש רק הורה אחד - אי אפשר לעשות את זה - ואז צריך לחיות על הבטחת הכנסה, וכו' - כי להורה אין אפשרות לצאת לעבוד.
המדד הכלכלי נכנס - זה לא שהוא לא נכנס בכלל. את מציעה שמספר ההורים לא ייכנס בכלל לשיקולים. לדעתי זה לא סביר.
 

mereng

New member
דווקא המדד הכלכלי בעיני יותר נכון,

כי בשורה התחתונה הוא הקובע. את למשל נשארת בבית כי הצלחתם לחיות על משכורת אחת שכנראה היתה גבוהה מספיק כדי לכלכל את המשפחה כולה. מה יעשו 2 הורים שחייבים שניהם לעבוד ובקושי מגיעים למשכורת הזו יחד ? כשאין אפשרות לוותר על משכורת אחת כי זה ידרדר את המשפחה לעוני ?
אגב, חד הוריות לא בהכרח שווה עוני. אני מכירה לא מעט מקרים של חד הורים שהם מבוססים מאוד, וגם אם החוק מגדיר אותם כחד הורים בפועל יש 2 הורים בתמונה, והנושא הכלכלי הוא לא האישו בכלל.
 
לא אמרתי לא להתחשב במצב הכלכלי (וגם

היום עושים את זה), אלא שאי אפשר לבטל את הקריטריון שמביא בחשבון את מספר המפרנסים במשפחה.
בואי נעשה את החישוב לפי ההצעה של שקדייה להתחשב רק בהכנסה לנפש.

נניח שתי משפחות - משפחה 1 היא הורה וילד, ומשפחה 2 היא 2 הורים וילד.
נניח שבכל משפחה יש אדם שעובד תמורת משכורת בגובה X, ושמטפלת עולה 5000 ש"ח לחודש.
במצב כזה התחלנו בכך שהמשפחה 1 החד-הורית עשירה יותר - לכל אחד במשפחה X/2 לחודש, בעוד במשפחה 2 לכל אחד X/3 לחודש. אבל זה לפני המטפלת.
עכשיו, אם במשפחה החד-הורית ההורה רוצה להמשיך לעבוד ולקבל את המשכורת שלו, ואין מעון, צריך לקחת מטפלת. אם X הוא 5000, זה ישאיר 0 הכנסה פנויה למשפחה. אם X הוא 9000, זה ישאיר 4000 הכנסה פנויה למשפחה, כלומר 2000 ש"ח לנפש.
מה לגבי משפחה 2? אם רק הורה אחד עובד במשכורת X והם לוקחים מטפלת, זה שוב משאיר 4000 ש"ח לנפש - והם שוב עניים יותר, כי כל אחד מקבל כ-1333 ש"ח לחודש. אבל אם אחד ההורים, (אם שניהם עובדים - אז מי שמקבל פחות מ-X כשהוא עובד), יישאר בבית עם הילד, תישאר להם הכנסה של 3000 ש"ח לאדם.
אם שניהם מקבלים יותר מ-5000 ש"ח - האחד מקבל X, כאמור, והשני Y, הם יכולים שניהם לעבוד ולקחת מטפלת וההכנסה שלהם תהיה X+Y-5000 > X כלומר יותר מ-9000, ויותר מ-3000 ש"ח לנפש.

כך שברור שהקריטריון של מספר הנפשות חייב להיכנס פה, גם אם מסתכלים רק על השיקול הכלכלי, ואי אפשר שהקריטריון יהיה רק הכנסה חודשית לנפש (כי לפי אותו קריטריון משפחה 2 הייתה מקבלת את המעון, על אף שמשפחה 1 זקוקה לו יותר מסיבות כלכליות).
וזה בלי שנכנסנו לדברים אחרים כמו ההשפעה של יציאה ממעגל העבודה על ההכנסה העתידית של אותו אדם, שכשהוא המפרנס היחיד זה שוב יותר בעייתי.
בשורה התחתונה - מספר המפרנסים חייב להיכלל בקריטריונים. איך בדיוק זו שאלה אחרת. אבל הוא חייב להיות שם.
 
את שוכחת משהו אחד

במעונות תמ"ת יש קריטריון של "אמא עובדת" ומי שעובדת פחות - הסיכוי שלה להתקבל יורד....
ככה שאין מב של "אמא לא עובדת"
 
ואם הייתה לך דירה שהיית משכירה ב- 8000 ש"ח?

יכולת לחיות מדמי השכירות ולא לעבוד, להישאר בבית עם הבנות כמה שרצית.
את יכולה להשוות את זה לזוג נשוי ששניהם משתכרים שכר מינימום, ובנוסף לזה אחד משני בני הזוג לא יכול לעבוד במשרה מלאה כי הוא צריך לצאת בארבע לאסוף את הילדים, והם לא מגיעים ל- 8000 ש"ח נטו בחודש.
 
שוב, אני לא אומרת לא להתחשב

במצב הכלכלי (ושוב, גם היום עושים את זה), אלא שאי אפשר להתחשב ר-ק במצב הכלכלי מבחינת הכנסה לנפש, כמו ששקדייה הציעה.
מה שאת מתארת נכנס שוב לאיך להתחשב הן במדד הכלכלי והן במספר המפרנסים - שכאמור לא נכנסתי אליו, ויתכן שהמצב הנוכחי לא אידאלי מהבחינה הזאת. אני רק אומרת שלא להתחשב בכלל בשום דבר פרט להכנסה לנפש זה לא הגיוני.
 
מה זה בדיוק משנה?

הכנסה לנפש זה מדד שמנטרל את הנושא של כמה מפרנסים- וטוב שכך... אם אני ובעלי מרויחים X לנפש וחד הורית מרויחה את אותו X לנפש- מצבנו זהה....אין שום סיבה שתהיה לה העדפה עליי
 
זה לא נכון.

כפי שתיארתי פה.
בואי ננסה שוב. נניח המשפחה שלך מרוויחה 14000 ש"ח לחודש - בעלך 9000 ואת 5000 (או להפך), ויש לכם ילד אחד. כל אחד במשפחה מקבל 4666 ש"ח לחודש.
מולכם עומדת חד הורית שמצבה לא רע - מרוויחה 10000 ש"ח לחודש, ויש לה ילד אחד. במשפחתה כל אחד מקבל 5000 ש"ח לחודש.
עכשיו שוקלים למי לתת את המעון - המשפחה שלך תקבל אותו, כי ההכנסה שלה פר נפש נמוכה יותר.
עכשיו החד הורית, שלא מצאה מקום באף מעון (למשל, אחד המקומות נתפס על ידי המשפחה שלך), צריכה לקחת מטפלת - שמרוויחה כמוך (או כמו בעלך), 5000 ש"ח לחודש. ההכנסה הפנויה של המשפחה שלה יורדת ל-2500 ש"ח לנפש (כי היא משלמת 5000 מתוך 10000 ש"ח מהמשכורת למטפלת).
לעומת זאת, אם היא הייתה מקבלת את המעון ואתם לא, אז בין אם הייתם לוקחים מטפלת ובין אם את היית נשארת בבית (או בעלך, אם הוא זה שמרוויח 5000), הייתה נשארת לכם הכנסה פנויה של 9000 ש"ח, כלומר 3000 ש"ח לנפש - יותר מלמשפחה החד-הורית.
מקווה שעכשיו זה ברור.
 
דיברתי על כך

שאם היא מרויחה כמונו כמשפחה (נגיד 14,000 ש"ח) מצבה טוב משלנו.... אם תקח מטפלת תהיה לה הכנסה של 9000 ל-2 נפשות ז"א 4500 לנפש. ואילו אם אני אקח מטפלת הכנסתנו תהיה 9000 ש"ח ל-3 נפשות... אין מה לעשות- היא מאכילה פה אחד פחות
 
הקריטריון ששקדייה נתנה

הוא הכנסה לנפש - כלומר, כמה כל אחד במשפחה מקבל, בלי קשר לכמות האנשים במשפחה (ואם המשפחה שלכם מרוויחה 14000 ושלה 10000 - מצבה כבר טוב משלכם לפי הקריטריון של שקדייה - כי היא מתחילה עם 5000 לנפש ואתם עם 4666 לנפש) - אז לפיו עשיתי את החישוב.
אם היא מרוויחה אותו סכום כמו שניכם יחד, השאלה מה יקרה כשאת תישארי בבית תלויה בכמה כל אחד מכם מרוויח (וגם קודם היא הייתה תלויה).
אפשר לראות את זה הכי בקלות במינימום - אם היא מרוויחה 5000, ושניכם יחד מרוויחים 5000, אז אם היא תיקח מטפלת היא תישאר עם 0 ואם היא תישאר בבית היא תישאר עם 0 (כי אין לה משכורת). ולעומת זאת לכם יהיה מינימום 2500 ש"ח (לכל המשפחה יחד) אם זה מביניכם שמרוויח פחות יישאר בבית והשני ייצא לעבוד. אבל אפשר לעשות את החישוב גם עם סכומים אחרים אם את רוצה.

הדגש הוא על כך שמשנה מאוד המצב הספציפי, ושכ-ן צריך להתחשב בכמה מבוגרים יש במשפחה ואיך בדיוק מתחלקת ההכנסה, בניגוד למה ששקדייה הציעה.
ושוב, זה בנוסף, למשל, לבעייתיות שביציאה ממעגל העבודה, שנהיית חמורה יותר כשיש למשפחה רק את המפרנס היחיד הזה (ולא אחד מתקדם והשני נשאר מאחור).
 
מוזר. אנחנו אכן לא נשואים בשום צורה

אבל לא העליתי ולא מעלה על דעתי להציג את עצמי כחד הורית. קשה לי להאמין שנשים באמת עושות את זה ויותר מכך - שהיום אין מודעות לכך שזה המצב ואמצעים לוודא שמי שהיא באמת חד הורית תקבל את ההטבה...
 

שקדייה

New member
תתפלאי.... הרבה אנשים עושים את זה

ולא רק בענייני הגן,
אלא בעיקר בכל מה שקשור לנקודות זיכוי , מיסים וכד'.....

למעשה אני מכירה כמה אנשים שלא התחתנו בשביל ההטבות הכלכליות האלו.
 
למעלה