מסורתי, זה יעניין אותך

שלוש תשובות

א. הבחירות שאתה עושה הן הבחירות שזכותך המלאה לעשות, כאדם חושב וריבוני. לכן אין זה וויכוח על בחירות. ב. גם אם אלה התכנים שמעשירים את עולמך הרוחני, אולי אין אלה התכנים שמעשירים את עולמו הרוחני של אחר, שונה ממך. אותי זה היה משעמם עד פיהוקים קורעים, אבל אני לא אתה.

masorti

New member
למה "שלוש תשובות"?

ראיתי רק שתיים. ועוד הערה... אני לא פוסל את הרוחניות מהסוג שחביב עלייך כיצירה יהודית למרות שאותי היא לא מעניינת. יש לי תחושה שלדעתך רק פיתוח המיסטיקה היהודית הוא התחדשות וראוי לכינוי "יצירה יהודית-תורנית משמעותית".

masorti

New member
ולא לשכוח את פאולוס...

גם הוא חשב שהיהדות (בגירסה של ישו) צריכה להפסיק להתעסק עם השטויות של הכשרות והשבת ולהתרכז ברוחניות. אז במקום לקבל יהדות מחוזקת קבלנו דת נפרדת.

וגם מעשי פאולוס

ייצרו ברבות הימים דת לא נקיה עם אלף ואחד עיסוקים, החמרות ופילפולים שאינם ממין העניין.

masorti

New member
זאת לא הפואנטה..

הנקודה היא שמעשי פאולוס גרמו לניתוק הזרם של "חובבי ישו" מהיהדות.

לא. הפונטה היא שבלי דת אמיתית

ישנו פיצול לזרמים ותתי זרמים ומחלקות ותתי מחלקות. מרגע שישו מת, מתה גם הנצרות האמיתית. כל הדורות שאחרי ניזונו משיירים עבשים.

masorti

New member
מה פתאום?

מרגע שישו מת (ליתר דיוק: מרגע שפאולוס ביצע רפורמות) נולדה הנצרות. בתקופת ישו לא היתה נצרות, אלא רק זרם יהודי שדגל בצדק חברתי וטבילה בירדן לשם טיהור. וזו היתה כת יהודית אחת מיני רבות שרווחו אז. אני רוצה להזכיר לך שהנצרות האריאנית התפלגה מהזרם המרכזי על נושא תיאולוגי-רוחני (הגדרת ישו כאדם במקום כאל) ולא בגלל ויכוח על דיני כשרות או פרוטוקול הטבילה של תינוק בכנסיה. תסכימי איתי שהבודהיזם הוא דת שמכילה המון רוחניות ומעט התעסקות באיסורים טכניים. עובדה שיש מספר גדול של זרמים בודהיסטיים במזרח הרחוק, החל מבודהיזם בעל אופי דתי קשוח (הטיבטי למשל) וכלה בזרמים שהם פחות דת ויותר פילוסופיית חיים. כלומר: הפיצול לזרמים לא נגרם מהעדר "דת אמיתית".

masorti

New member
הנצרות כדת לא התקיימה בימי ישו.

ישו וחסידיו ראו את עצמם כיהודים לכל דבר וענין, והיו מתפלצים לשמוע שאת מגדירה אותם אחרת.

על אחת כמה וכמה ../images/Emo13.gif והנה השלישית

ישו נולד לתוך תרבות יהודית שאת ערכיה ספג והפנים. זה לא הפריע לו להתחבר למקור דתי עמוק שהיום אתה קורא לו מיסטיקה ובנימת זלזול קלה גם "רוחניות". (יש לי אוזן מוסיקלית) היום קוראים למה שהוא התחבר אליו "נצרות". מצדי זה יכול להיקרא "אבן האודם". מה שחשוב הוא שהפוטנציאל הזה קיים באדם בכלל וביהודים גם.

masorti

New member
ממש לא נכון.

ישו התחבר לתחושה של צורך בתיקונים חברתיים ובשיפור הפרט. הוא לא התחבר לניתוק מהיהדות, ולא לביטול המצוות העיקריות, ולא ליצירת ממסד דתי נפרד. אין ספק שהוא היה "רוחני" (במובן המוסיקלי שלי) ובעל אופי של מיסטיקן, אבל בין אותן תחושות לבין מה שאנו מכנים "נצרות" אין שום קשר. --- בטח שיש פוטנציאל רוחני באדם. וזה אפילו חיובי שאדם ירגיש מחויבות לסביבתו, וקשר לטבע ולנוף, ורצון להגיע לאיזו שלמות פנימית. אבל זה לא מחייב התעמקות בהשפעת תאריך הלידה ומסלולי הכוכבים על האנשים, או השפעת הצבע של אבנים שונות על מצב הרוח, וגם לא התעמקות במקבילות היהודיות של הנ"ל.

איך אתה מצליח

להחמיץ את הנקודה שוב ושוב? האם לדעתך דת היא עניין חברתי-אתני-עיסוקי בלבד? מה בכלל הקשר בין הפוטנציאל הרוחני האנושי בין כותרים. האדם מחוייב לשמור על סביבתו בתור אקט של הישרדות, וזה עניין גלובלי. אם הוא נרתם לעניין, יופי. אם הקבלה מרגשת אותו, אחלה. אם אבני חן משפיעות על מצב רוחה
ניחא. בין אלה ובין הדת כפי שהופיעה במקורה כחוויה דתית ישירה אין דבר וחצי דבר.

masorti

New member
מה זה "חוויה דתית ישירה"?

התגלות של האל בחלום? הגעה ל"הארה" אחרי מדיטציה של חודש במנזר? אולי החוייה הדתית, מעבר לצד של התחברות לשורשים ולקהילה, היא התחושה הפנימית שאתה עושה את הדבר הנכון (כפי שרצה בורא העולם). דתיים אדוקים שרים זמירות בארוחת השבת וחשים אושר פנימי. אולי זו חוויה דתית ישירה. --- אבל איך כל זה קשור לרצונך בהתחדשות וביצירה רוחנית? אולי תתני דוגמאות לאותה "יצירה רוחנית" שאת חפצה בה.

masorti

New member
טוב, אני צריך לעזוב.

לילה טוב, שבת שלום, חג חנוכה שמח.... ולהתראות בשבוע הבא.

חוויה דתית ישירה היא

כלשונה, ישירה. ואני לא חושבת שיש רק דרך אחת להגיע אליה. בכל מקרה, היא איננה תחושה טובה סתם או סיפוק עמוק מכך שאדם מרגיש שמעשיו נכונים, למרות שגם לתחושות כאלה יש ערך רב. יצירות רוחניות? התנ"ך נכתב בהשראת קשר ישיר כזה הברית החדשה נכתבה בעקבות קשר כזה (חזונות ישוע, חזון יוחנן, חזון פאולוס..) הקוראן

masorti

New member
אם "חויה דתית ישירה"...

היא התגלות בנוסח התמריץ לכתיבת תורות ונבואות, אז לא נראה לי שיש למישהו מאיתנו סיכוי להגיע לזה. למיטב ידיעתי, מאז חורבן בית המקדש פסה הנבואה.

למעלה