מסורת בבית ספר שקד

מסורת בבי"ס שקד

לגברת דיזוני היקרה, הדבר המזעזע היחיד בסיפור שלך, הוא שבחרת להכפיש את כל תלמידי כיתות ו' את בית הספר ובעיקר את המנהלת ללא כל בדיקה . מהפרטים שכן הסכמת לחשוף מתברר שכל המידע שמסרת אינו נכון ואין לו שום קשר למציאות: א. לא היה אף ילד בשכבה ו' שנעדר מבית הספר לתקופה ארוכה בשנת הלימודים האחרונה וזאת מבירור עם סגנית מנהלת ביה"ס ומרכזת השכבה. ב. לא קיימת שום מסורת של התעללות מינית כפי שציינת וזאת לאחר בירור עם הורים , ילדים ומורים מהשיכבה. ג. לא היתה פניה של שום וועד הורים למנהלת בנושא השעלת וזאת משיחה עם הורי וועד שכבה ו' ומידע אישי כיו"ר וועד ההורים של שקד. בנוסף כל העלאת העניין הינה תמוהה מאד כמו גם העיתוי שמנהלת בי"ס בחו"ל. מאד משונה בעייני שמכל ה"סיפור המזעזע" שהעלת המסקנה שלך הייתה שצריך להעיף את המנהלת, כהורה מודאג הייתי מצפה ממך להיות מוטרדת מעצם העובדה שדבר כזה יכול להתרכש בבי"ס הספר שנים מספר ( הרי את אומרת שזו מסורת) מבלי שההורים או הצוות ידעו על כך. הייתי מצפה ממך לתמוך באמא ולסייע לה לפנות לוועד בי"ס וגורמי הרווחה במקום לבחור להכפיש את המנהלת. למרות שכל הפרטים שמסרת וניתנים לבדיקה התבררו כלא נכונים, אנני שוללת שהילד המדובר נפגע באופן כשלהו למרות שאני שוללת מכל וכל את מה שנאמר לגבי התייחסות הנמהלת, לכן אם את עומדת מאחורי דבריך, אבקש ממך לפנות אלי מיידית על מנת שנוכל לטפל ולסייע לילד במייל [email protected]. בנוסף לידיעתך, קיים בביה"ס נוהל עירוני מאד מחמיר ( ניתן לראותו באתר בי"ס) לגבי מקרים של אלימות, נוהל שמופעל בכל פעם של אלימות קלה כחמורה (אני עדה לכך שהוא אכן מופעל), מכאן שלא יתכן בשום פנים ואופן שמנמהלת בי"ס תגדי את מה שייחסת לה היות והיא מחיוובת במאת האחוזים לנוהל זה. ושוב אני חייבת לציין שצר לי מאד שישנם הורים שבוחרים מאינארסים אישיים לפנות לאינטרנט או לעיתונות כדי לקדם את האינטרסים שלהם במקום לפנות לוועד ההורים של בית נספר, בסופו של דבר הנפגעים העיקריים הם התלמידים ששמם ושמו של ביה"ס בו הם לומדים נפגעים קשות.

sarins

New member
מסורת?!

הנושא שהעלת הגב' דיזוני אכן מזעזע במיוחד, אך אם טובת ילדינו בראש מעייניה, אכן תמוהה גם בעיני דרך הטיפול בדברים. הייתכן כי בחירת הפורום כמקום ראשוני להעלאת הנושא אינה משרתת את המטרה? היש מקום לשנות את סדרי דרך הפעולה?אכן כן. אני מברכת את אבי גבע ויו"ר וועד ההורים של "שקד" על מהירות התגובה ומאמינה שאיש אינו מעוניין לטייח דבר. אם נפל דבר... כמי שבאה ממערכת החינוך (לא ברעננה) , אני מברכת ומעודדת יוזמות ומעורבות הורים ורוצה להאמין כי הפנייה של הגב' זידוני נעשתה כפי שנעשתה מתוך חרדה אמיתית ... ולא מתוך כוונה זדונית זו או אחרת. אני מקווה מאוד! חמלה זה לזה והעדר שיפוטיות יסייעו לכולנו לפעול באופן היעיל ביותר וכן רענון הנהלים במקרים שתוארו לעיל. חנה בית הלחמי , הפורום בניהולך מוכיח את יעילותו. יישר כוח!

"אבקש ממך לפנות אלי מיידית"?

לו היית פונה אלי ככה, הייתי שואלת מן הסתם אם אני עובדת אצלך. ועוד משהו - כגודל הציפיה כך גודל האכזבה. אל תצפי. להיות יו"ר ועד הורים זה פוליטיקה במובניה המלאים. נתקלת באתגר. אתגרים הם מבחן עבור כולנו. יש סיפורים שונים בסביבה כזו - חלקם מאוד נכונים בחוויית המספר/ת, גם אם בראייה מהצד או בראייה מערכתית ניתן לפרש אותם במספר דרכים. אם חשוב לך לתת מענה גם למקרים כאלו, הייתי מציעה בחום לגלות אמפטיה לנקודת המבט הסובייקטיבית של אמא מהשכונה, כי היא לקוחה שלך בכל מובן. אני בטוחה שהמנהלת פועלת נכון וטוב בביה"ס. מערכת החינוך ברעננה טובה, אכפתית, מטפלת בבעיות ולא מטאטה אותן אל מיתחת לשטיח. בזכות זה כולנו כאן. ויע"ז כשכבר עולה טענה - חשוב לטפל בה ולא לדרוס את המתלוננת. אם אני אמא בביה"ס - הייתי מפחדת אחרי דריסה כזו לפנות בכל תחום שהוא ליו"ר ועד ההורים שלי. הייתי מצטנפת בפינה הפרטית שלי עד יעבור זעם.

אגב, מה שמך?

חשוב שהודעות של א/נשים בתוקף תפקידן כאן תהיינה חתונות ומזוהות בשם מלא, בגוף ההודעה. תודה.

מה שמך

אנני רואה לנכון לפרסם את שמי בפורומים כאלה, לכן מסרתי את כתובת המייל שלי וניתן לפנות אלי ישירות ואשמח לתת לי שמעוניין ליצור עימי קשר בנושאים רלוונטיים את שמי ופרטים נוספים.

סליחה, אבל את בתפקיד ציבורי

אם את פונה בשם תפקידך הציבורי, את מחוייבת אתית למסור את שמך. את לא כאן כגולשת אלמונית - את חותמת כיו"ר ועד ההורים, נבחרת ציבור הורים על כל המשתמע מכך. נראה לי מאוד מוזר, העניין הזה, שלא לומר שמעורר תמיהה לגבי האמינות של אותה פניה בה השתלחת באם (שאני מזדהה כאן על sarins - אני מניחה שדיברה מתוך אמת סובייקטיבית שאולי ניתן לחלוק על נתוניה - אבל זו האמת שלה) כשאת שומרת על אנונימיות.

ATAF151

New member
נראה לי שאת הוזה

אין לי כל ספק שאין שום מסורת כזו בשום בית ספר. ואין כל ספק שהמנהלת לא אמרה שזאת מסורת.

תודה. מה למדנו בשרשור הזה?

1. עדות שמיעה היא לא עדות שניתן לעשות איתה משהו וודאי שלא יתן לברר איתה את האמת, תהיה אשר תהיה. 2. לכן, חשוב להימנע ככל האפשר מלפרסם כזו, ואם תפורסם - רצוי להיזהר בהשלכות והכללות הקשורות לקשורים בפרשה. 3. בפער בין התחושה הסובייקטיבית של הכותבת לבוחן המציאות שנעשה ע"י יו"ר ועד השכונה ויו"ר ועד ההורים מסתבר שלבי"ס לא הגיעה כל תלונה כזו ואין בכלל ילד שנעדר הרבה זמן (חשוב להיזהר, אמרנו?). 4. מאבי ואמיר למדנו שוב שיש כתובת ואם יש תלונה - על הנוגעים לה לגשת ולהתלונן בעירייה, כי לשבת ולא לעשות כלום זה ממש לא בריא לכולם. תודה לשניכם על המעורבות והאכפתיות. 5. מתגובת יו"ר ועד ההורים למדנו על דרך השלילה (לטעמי לפחות) מה חשוב מקומו/ה של יו"ר ועד הורים שבא/ה לבנות גשרים ולא להרוס אותם, ומתחייב/ת כלפי ציבור בוחריה באקט אלמנטרי של לדבר בשמה שלה ולא בניק אנונימי (שיכול באותה מידה להיות של ילד משועמם בן 12 שנתקל בהודעה בדף הבית של תפוז - כל אחד יכול/ה לפתוח ניק ושמו "יו"ר ועד ההורים"). קבלנו שיעור במעורבות ציבורית ובאינטרנט - תודה לך. 7. מתגובות תומכות למדנו שמערכת החינוך ברעננה טובה כתמיד, כולל הקשר בין הורים לצוות ביה"ס. 6. מכל הסיפור למדנו (שוב, שיעור נצחי
) שטוב שם טוב משמן טוב ועלינו להיזהר בקלה כבחמורה במה שאנחנו מספרים בציבור. ושנזכה למצוות

BellA עלמה

New member
לקחת מה שנאמר בעולם הוירטואלי

עם כמה גרגרים של חול ( בארבון מוגבל) לא להזדעזע עד שלא מבררים את כל הפרטים דברים רציניים כמו אלה (אלימות, התעללות וכו) ישר למחלקת החינוך בעירייה לא לפורום. שלישי. אנחנו כרגע בחופשת קייץ . הרבה ילדים משועממים מסתובבים בפורמים. אין לדעת...

שמחתי להיווכח כי, נכון לעכשיו לאחר בדיקה -

מדוקדקת עם כל הנוגעים בדבר, המקרה הוא בבחינת "לא היה ולא נברא"!!! יע"ז, והיה אם המידע שהגיע אלינו בבדיקה אינו נכון - אני מבקשת מאותה שכנה, לפנות אלי ישירות באנונימיות, מבלי לפגוע באף גורם על מנת לטפל בנושא. אני מבקשת לציין כי אין אנו מקלים ראשנו, גם אם זו 'אזעקת שוא ', שכן לצערי קיימים מקרים רבים בעולמנו - זוועתיים לא פחות מהמקרה הנ"ל. ומחובתינו להתייחס לכל קריאה באחריות. בהזדמנות זו אני מבקשת לברך את הפורום ולהודות על הטיפול, למנהלת הפורום חנה בת הלחמי - כל הכבוד ויישר כוח ! ושנדע רק טוב-
תמי פלד חיון יו"ר וועד שכונת לב הפארק 050-7861743

ש ק 1

New member
שקד

שמחתי להיווכח שלא טעיתי כאשר היצעתי כי יו"ר הועד של שכונת לב הפארק תמי פלד חיון תיקח על עצמה לבדוק את הסיפור ההזוי היתי אומר ואכן תמי כדרכה תן לה משימה והיא תבצע ואכן לא התאכזבתי המשימה אכן בוצעה ולנו לא נותר אלה לרדת מהנושא ולעבור לנושאים חדשים אשר מעסיקים אותנו בעירנו הנפלאה תמי אשת חיל

shean3263

New member
זוג צעיר בשכונת לב הפארק ברעננה

שלום, אנו זוג צעיר שמעוניין אולי לרכוש דירה בשכונת "לב הפארק" ברעננה. שמעתי דעות חיוביות על השכונה אולם היות ואינני תושב השרון או רעננה אינני מכיר את האזור כלל. אם תוכלו לעזור ולתרום מהידע שלכם אשמח. 1. מהם השכונות המומלצות כיום ברעננה (תשואה על השקעה\שכירות על דירה, תחבורה, פקקים ויציאה מין העיר, אוכלוסייה, השקעה סביבתית, בתי ספר, דמי ניהול לבניין וכו'...) 2. מהי דעתכם על שכונת לב הפארק בפרט? מה היתרונות וחסרונות? שמעתי על כביש ראשי שמעונינים לבנות ליד שכונת לב הפארק? מהם הפרטים לגבי הכביש הזה? האם הוא בבנייה? מוקפא? 4. מהם המחירים המומלצים כיום לרכישת דירה 3.5 או 4 חדרים בשכונות המומלצות בכלל ובשכונת לב הפארק בפרט? 5. האם שווה בכלל לזוג צעיר לרכוש ברעננה היות ורוב הצעירים עוזבים את העיר בגלל עלות הדירות והמחייה? 6. מהי רמת החינוך ברעננה ורמת הפשיעה? תודה רבה על זמנכם.

shean3263

New member
זוג צעיר בשכונת לב הפארק ברעננה

שלום, אנו זוג צעיר שמעוניין אולי לרכוש דירה בשכונת "לב הפארק" ברעננה. שמעתי דעות חיוביות על השכונה אולם היות ואינני תושב השרון או רעננה אינני מכיר את האזור כלל. אם תוכלו לעזור ולתרום מהידע שלכם אשמח. 1. מהם השכונות המומלצות כיום ברעננה (תשואה על השקעה\שכירות על דירה, תחבורה, פקקים ויציאה מין העיר, אוכלוסייה, השקעה סביבתית, בתי ספר, דמי ניהול לבניין וכו'...) 2. מהי דעתכם על שכונת לב הפארק בפרט? מה היתרונות וחסרונות? שמעתי על כביש ראשי שמעונינים לבנות ליד שכונת לב הפארק? מהם הפרטים לגבי הכביש הזה? האם הוא בבנייה? מוקפא? 4. מהם המחירים המומלצים כיום לרכישת דירה 3.5 או 4 חדרים בשכונות המומלצות בכלל ובשכונת לב הפארק בפרט? 5. האם שווה בכלל לזוג צעיר לרכוש ברעננה היות ורוב הצעירים עוזבים את העיר בגלל עלות הדירות והמחייה? 6. מהי רמת החינוך ברעננה ורמת הפשיעה? תודה רבה על זמנכם.

למעלה