מסיבה. איך מזהים את הטבעוני בחדר?

• פותח הנושא diday
  • פורסם בתאריך

diday

Member
שרשור אחר הזכיר לי את השאלה/תשובה הזו.
אבל קודם כל הברה מהי מסיבה.
אלה מכם בעלי זיכרון ארוך, אולי זוכרים שפעם אנשים יכלו להתכנס בבית חברים או באולם, לאכול, לשתות, לרקוד, לדבר ובקיצור לבלות והכול בלי מסכות.
נשמע מוזר ולא יאומן, אבל כן, כך היה פעם. אומרים שאולי בסוף העשור הבא, שוב יהיו דברים כאלה.

באותם אירועים נשכחים, לעתים היה באירוע טבעוני.
איך מזהים אותו?
השיער? לא.
הלבוש? לא.
התנועות? לא.

הרבה יותר פשוט ולא צריך להתאמץ. הוא מספר את זה לכווולללם

אבח"י

Well-known member
שרשור אחר הזכיר לי את השאלה/תשובה הזו.
אבל קודם כל הברה מהי מסיבה.
אלה מכם בעלי זיכרון ארוך, אולי זוכרים שפעם אנשים יכלו להתכנס בבית חברים או באולם, לאכול, לשתות, לרקוד, לדבר ובקיצור לבלות והכול בלי מסכות.
נשמע מוזר ולא יאומן, אבל כן, כך היה פעם. אומרים שאולי בסוף העשור הבא, שוב יהיו דברים כאלה.

באותם אירועים נשכחים, לעתים היה באירוע טבעוני.
איך מזהים אותו?
השיער? לא.
הלבוש? לא.
התנועות? לא.

הרבה יותר פשוט ולא צריך להתאמץ. הוא מספר את זה לכווולללם
אנחנו מצאנו את הפינה הכי טבעונית בגבעתיים, פינת כצנלסון-קק"ל - מיץ מרק. לא הכל אנחנו אוכלים שם, אבל ישנם מרקים עם אופי תורכי-ימתיכוני מובהק, תבשילי אורז הודיים טעימים מאוד.
ממליץ בכל לב.

קלייטון.ש

Well-known member
וואי כמה זמן לא היה לי ויכוח על טבעונות. שנים. עכשיו כל הויכוחים על מסכות וחיסונים וסגרים, שאלה נושאים גם שאין כל כך מה להתווכח עליהם, מרחב הטיעון בהם ממש מצומצם, וגם יש להם בעיה שהם נורא זמניים. יש תחושה שחבל להשקיע מאמצי נפש בגיבוש עמדה והשקפת עולם בנושאים האלה, שהרי היא תהפוך מיותרת בתוך זמן קצר יחסית. על טבעונות לעומת זאת נראה היה תמיד שיהיה אפשר להתווכח בלי סוף. ממש חבל לי שלא יוצא לי יותר.

diday

Member
וואי כמה זמן לא היה לי ויכוח על טבעונות. על טבעונות לעומת זאת נראה היה תמיד שיהיה אפשר להתווכח בלי סוף. ממש חבל לי שלא יוצא לי יותר.
אפשר בכלל להתווכח על טבעונות?
במחשבה שנייה, כן אפשר. אפשר לדון האם בשר בקר שניזון כידוע רק מהצומח הוא טבעוני או לא

סופהו 1

Well-known member
אפשר בכלל להתווכח על טבעונות?
במחשבה שנייה, כן אפשר. אפשר לדון האם בשר בקר שניזון כידוע רק מהצומח הוא טבעוני או לא
יש הבדל בין להתווכח לבין לדון.

ועם טבעוניים, במיוחד אלו הקיצוניים, הממלאים לי את העמוד בפייס בכל מיני תמונות על עגלים, פרות וכד' (ברוך ממציא החסימות למיניהן), אי אפשר לדון ובטח לא להתווכח.

נערך לאחרונה ב:
וואי כמה זמן לא היה לי ויכוח על טבעונות. שנים. עכשיו כל הויכוחים על מסכות וחיסונים וסגרים, שאלה נושאים גם שאין כל כך מה להתווכח עליהם, מרחב הטיעון בהם ממש מצומצם, וגם יש להם בעיה שהם נורא זמניים. יש תחושה שחבל להשקיע מאמצי נפש בגיבוש עמדה והשקפת עולם בנושאים האלה, שהרי היא תהפוך מיותרת בתוך זמן קצר יחסית. על טבעונות לעומת זאת נראה היה תמיד שיהיה אפשר להתווכח בלי סוף. ממש חבל לי שלא יוצא לי יותר.
😂

צליליתה1

Well-known member
ביל גייטס רוצה שכולנו נאכל פייק בייף (לא ממש ברורה לי עמדתו לגבי בעלי כנף)
וכשביל גייטס רוצה, אנחנו קופצים
כבר לא יהיה כזה עניין להיות טבעוני, להפך, אולי הם יקבלו גרסאות חדשות של חלונות בחינם.

אבח"י

Well-known member
ביל גייטס רוצה שכולנו נאכל פייק בייף (לא ממש ברורה לי עמדתו לגבי בעלי כנף)
וכשביל גייטס רוצה, אנחנו קופצים
כבר לא יהיה כזה עניין להיות טבעוני, להפך, אולי הם יקבלו גרסאות חדשות של חלונות בחינם.
גם בגבעתיים, מסעדת רחוב לאוכל מחלבון אפונה. כל שמות המנות הבשריות הימתיכוניות-ערביות-תורכיות האהובות עלינו מופיעות שם. הטעם, אגב, די קרוב לבשר אמיתי.

אבח"י

Well-known member
אחת התהיות. למה להסתפק בתחליף אם מתגעגעים למקור.
לא מבין .. ישנם טבעונים שצמחו מאוכלי בשר, וטעמו של הבשר עדיין חזק אצלם, אז הנה יש להם בשר. ישנם אוכלי בשר כמוני, שמחפשים גיוון וגם לא אוכלים כבר כלכך הרבה בשר אדום, וזה הרבה יותר קל מבשר אמיתי, וגם טעים מאוד. אני לא אוכל בגלל הגעגוע אלא מסיבות אחרות.

diday

Member
לא מבין .. ישנם טבעונים שצמחו מאוכלי בשר, וטעמו של הבשר עדיין חזק אצלם
מזכיר את הכעס של הטבעונים ה'ותיקים' שעברו לטבעונות מטעמי בריאות על הטבעונים ה'חדשים' שעברו לטבעונות מטעמים אתיים ובשלם, כך על פי הטבעונים ה'ותיקים', יצא לטבעונות שם רע מבחינה בריאותית.
רוב תחליפי הבשר שאני מכיר שמנסים לדמות בשר אמיתי הם ג'אנק שעדיף להימנע ממנו.

צליליתה1

Well-known member
מזכיר את הכעס של הטבעונים ה'ותיקים' שעברו לטבעונות מטעמי בריאות על הטבעונים ה'חדשים' שעברו לטבעונות מטעמים אתיים ובשלם, כך על פי הטבעונים ה'ותיקים', יצא לטבעונות שם רע מבחינה בריאותית.
רוב תחליפי הבשר שאני מכיר שמנסים לדמות בשר אמיתי הם ג'אנק שעדיף להימנע ממנו.
לא בטוחה שצריך לכעוס על ה״חדשים״ אלא אולי יותר על מי שזיהו הזדמנויות ומוציאים זרם בלתי פוסק של דרעק למדפים, עם חותמת ״בלי כולסטרול״, ״נטול גלוטן״, ״טבעוני״ וכיוצב.

אני אישית מכה על חטא, כשבתי הכריזה בגיל ממש צעיר על צמחונות התחלתי לקנות טבעול. לא היה לי מושג איזה זבל זה. נהפוך הוא. האמנתי שזה בריא.

סופהו 1

Well-known member
לא בטוחה שצריך לכעוס על ה״חדשים״ אלא אולי יותר על מי שזיהו הזדמנויות ומוציאים זרם בלתי פוסק של דרעק למדפים, עם חותמת ״בלי כולסטרול״, ״נטול גלוטן״, ״טבעוני״ וכיוצב.

אני אישית מכה על חטא, כשבתי הכריזה בגיל ממש צעיר על צמחונות התחלתי לקנות טבעול. לא היה לי מושג איזה זבל זה. נהפוך הוא. האמנתי שזה בריא.
מילא דרעק. אם הדרעק הוא תוצר מבשר/חלב, יש סכוי שיהיה בו כולסטרול. אבל למצוא את השורה נטול כולסטרול על משהו כמו רסק עגבניות? נטול גלוטן על מוצר חלבי? המטומטמים אנחנו?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אבל למצוא את השורה נטול כולסטרול על משהו כמו רסק עגבניות? נטול גלוטן על מוצר חלבי? המטומטמים אנחנו?
התשובה היא כן. אולי לא את באופן אישי אבל הרוב כן.

לפני כמה זמן ראיתי על בקבוק שמן הזית את הכיתוב ללא כולסטרול, באותה מידה היה אפשר לכתוב את זה על חבילת ברגים או דיבלים.

לעומת רוב הקונים הפרסומאים ממש לא מטומטמים והם יודעים בדיוק מה מוכר ומה מוכר יותר ובכלל לא איכפת להם מה הIQ של הקונה הפוטנציאלי.

סופהו 1

Well-known member
התשובה היא כן. אולי לא את באופן אישי אבל הרוב כן.

לפני כמה זמן ראיתי על בקבוק שמן הזית את הכיתוב ללא כולסטרול, באותה מידה היה אפשר לכתוב את זה על חבילת ברגים או דיבלים.

לעומת רוב הקונים הפרסומאים ממש לא מטומטמים והם יודעים בדיוק מה מוכר ומה מוכר יותר ובכלל לא איכפת להם מה הIQ של הקונה הפוטנציאלי.
נאלצת להסכים איתך.
אוף

למעלה