מסיבה. איך מזהים את הטבעוני בחדר?

  • פותח הנושא diday
  • פורסם בתאריך

diday

Member
לא בטוחה שצריך לכעוס על ה״חדשים״ אלא אולי יותר על מי שזיהו הזדמנויות ומוציאים זרם בלתי פוסק של דרעק למדפים, עם חותמת ״בלי כולסטרול״, ״נטול גלוטן״, ״טבעוני״ וכיוצב.

אני אישית מכה על חטא, כשבתי הכריזה בגיל ממש צעיר על צמחונות התחלתי לקנות טבעול. לא היה לי מושג איזה זבל זה. נהפוך הוא. האמנתי שזה בריא.
משעשע לראות את החותמת טבעוני על אורז, קטניות שונות וכד'.
עם טבעול אינך יוצאת מן הכלל. כמעט כולם האמינו שהם נותנים לילדיהם תחליף בריאותי.
גם כיום, ז"א בשנים האחרונות, כשטבעול שינו מוצר טבעוני לצמחוני עלתה צעקה.
 

אבח"י

Well-known member
משעשע לראות את החותמת טבעוני על אורז, קטניות שונות וכד'.
עם טבעול אינך יוצאת מן הכלל. כמעט כולם האמינו שהם נותנים לילדיהם תחליף בריאותי.
גם כיום, ז"א בשנים האחרונות, כשטבעול שינו מוצר טבעוני לצמחוני עלתה צעקה.
אולי הם מתכוונים "גידול אורגני" כשאווזים אוכלים את היבלית בין השיחים, ישנה הדברה טבעית של מזיקים והתוצרים נראים זוועה, מלוכלכים ועקומים - תו תקן לטבעוני, מה לא?!
 

אבח"י

Well-known member
מזכיר את הכעס של הטבעונים ה'ותיקים' שעברו לטבעונות מטעמי בריאות על הטבעונים ה'חדשים' שעברו לטבעונות מטעמים אתיים ובשלם, כך על פי הטבעונים ה'ותיקים', יצא לטבעונות שם רע מבחינה בריאותית.
רוב תחליפי הבשר שאני מכיר שמנסים לדמות בשר אמיתי הם ג'אנק שעדיף להימנע ממנו.
תראה, גדלתי עם סבתא טבעונית-אידיאולוגית שהפסיקה לגעת בבשר מגיל 3 בערך [ לפי עדותה, כי נשלחה לקצב להביא בשר וראתה במו עיניה שחיטה ], ואט ואט התפתחה לטבעונית אידיאולוגית, ואז לאט אט חזרה להיות צמחונית, ופעם בשנה אכלה עוף אצלנו בבית. יש לי מושג-מה בענין. ה"דודה לבשר" ולטעמו אינו המצאה שלי, ובכל מקרה המוצרים בחנות הזו, של חלבון האפונה אינם זבל, והם לא מגדירים עצמם "טבעונים", כך אני קראתי להם. מיץ-מרק טבעונים לגמרי.
 

diday

Member
תראה, גדלתי עם סבתא טבעונית-אידיאולוגית שהפסיקה לגעת בבשר מגיל 3 בערך [ לפי עדותה, כי נשלחה לקצב להביא בשר וראתה במו עיניה שחיטה ], ואט ואט התפתחה לטבעונית אידיאולוגית, ואז לאט אט חזרה להיות צמחונית, ופעם בשנה אכלה עוף אצלנו בבית. יש לי מושג-מה בענין. ה"דודה לבשר" ולטעמו אינו המצאה שלי, ובכל מקרה המוצרים בחנות הזו, של חלבון האפונה אינם זבל, והם לא מגדירים עצמם "טבעונים", כך אני קראתי להם. מיץ-מרק טבעונים לגמרי.
הסבתא הקדימה בהרבה שנים את זמנה. כל הכבוד לה.
 

diday

Member
תראה, גדלתי עם סבתא טבעונית-אידיאולוגית שהפסיקה לגעת בבשר מגיל 3 בערך [ לפי עדותה, כי נשלחה לקצב להביא בשר וראתה במו עיניה שחיטה ], ואט ואט התפתחה לטבעונית אידיאולוגית, ואז לאט אט חזרה להיות צמחונית, ופעם בשנה אכלה עוף אצלנו בבית. יש לי מושג-מה בענין. ה"דודה לבשר" ולטעמו אינו המצאה שלי, ובכל מקרה המוצרים בחנות הזו, של חלבון האפונה אינם זבל, והם לא מגדירים עצמם "טבעונים", כך אני קראתי להם. מיץ-מרק טבעונים לגמרי.
לגבי מוצרי חלבון האפונה. כשכתבתי שאיני מכיר תחליפים מעובדים שאינם ג'אנק, התייחסתי לעולמי הדל והצר
 
למעלה