מסיבת דראגקינג

אינצ

New member
אם הוא גבר זכר תומך

הוא יבין ויכבד את רצונן של נשים למרחב מוגן.

FreakOnALeash

New member
אהמ.

ממש לא לעניין אבל אני חוזר שגזענות חורגת מ'שחורים ולבנים'. אתה חי בישראל, תחשוב על דוגמאות.

yoana

New member
תיקון להשוואה הביזארית

נשים מאויימות בידי גברים כמו ששחורים מאויימים בידי לבנים (ולא כמו שלבנים "מאויימים" בידי שחורים, כמו בהשוואה שלך) - תחושות איום שמבוססות על דיכוי של מאות שנים, על אלימות ממוסדת כלפי נשים (מצד גברים) וכלפי שחורים (מצד לבנים), על ניצול ועל דיכוי. באותה מידה פלסטינים מאויימים בידי יהודים בישראל, ואני לחלוטין מבינה מקרים בהם פלסטינים לא רוצים לשתף פעולה עם אקטיביסטים ישראלים, לא משנה כמה הישראלים "רגישים" ו"מבינים". נתקלתי בזה לא מעט, ואין לי אלא לקבל את זה, מתוך הבנה שהחשש הוא תוצאה של איום, אלימות ודיכוי של שנים רבות, ושנסיונות דמגוגיים שלי לכפות את נוכחותי (כאקטיביסטית ישראלית "רגישה") יהיו חוסר רגישות, ורק המשך של אותה אלימות ושל אותו דיכוי. ורבאק, כבר נמאס לי לראות בפורום הזה גילויי מיזוגניות וסקסיזם שמסתתרים מאחורי טענות טרנסיות מופרכות. "ג'נדרקוויר" זו מילה לועזית ממש יפה, אבל אם אין מאחוריה מודעות "קווירית" למערכות דיכוי ולמערכות כוח, אז המילה הזו היא קישוט לועזי ריק ומא-גניב.

scuffin

New member
חושבת שיש הבדל בין שנאת גברים

לבין לרצות סביבה חופשיה מגברים מדי פעם. אני למשל הייתי מגדירה עצמי כחשדנית כלפי גברים ובשום אופן לא רואה גישה כזאת כלא לגיטימית. לפעמים נעים יותר להתנהל בלי האיום או חוסר הנוחות שנוכחות גברית זרה גורמת לי. וכן עניין הגברים הזכרים \ לא זכרים דוקא פה הוא בדיוק מה שנדמה לי קצת תמוה (בלי קשר אפילו לכל מני השגות שתהיינה לי אישית). ולגבי המסיבה, מצד אחד היו שם גברים (אבל הם היו באר-מנים וכל מני כאלה) ומצד שני היו שטענו שעכבו אותם בכניסה כי הם לא נשים. מוזר. וגם, פעם היית משתמש כזה עם כרטיס שאפשר לשלוח לו הודעות אישיות. מה קרה פתאום?

scuffin

New member
אני לא חושבת שהאנלוגיה

היא במקום. ולא דברתי על הפרדה.. דברתי על ערב אחד מסוים שבו הסביבה אינה מוגדרת ע"י גברים. ולנשים כמעט בלתי אפשרי ליצור להן פינה שתתנהל לפי דרכן בחברה מעורבת. וקשה ליצור סביבה כזאת גם כשיש גברים שמתעקשים כי זאת אפלייה ולא הוגן שלא יוכלו להכנס ולהציץ. הדוגמאות של יוענה היו מוצלחות. עיין בהן שוב. נדמה לי שהדיון מתחיל להטחן קצת. וחשבתי שהפסקת להיות משתמש רשום מתוך אידיאולוגיה כלשהי. נו שוין

יסמין 28

New member
שאלות לא פתורות שלי עם עצמי

אני לא חושבת שאני יודעת מה בדיוק אני הולכת לכתוב, כי האמת היא שאין לי בכלל דעה מגובשת בנושא. והאמת היא שקשה לי עם הנושא, ובעיקר קשה לי עם עצמי. אני לא אוהבת גברים. אני מאויימת על ידי גברים. היו תקופות בהן נתתי צ'אנס למערכות יחסים חבריות עם גברים, הם איכזבו אותי בזה אחר זה. לא שום דבר ספציפי שהם עשו. הם פשוט היו בנים. אני מאד אוהבת מרחבים מוגנים. אבל לא מרחבים מוגנים נשיים, אלא מרחבים מוגנים פמיניסטיים. כי נתקלתי בחיי בככמה וכמה חללים שהתיימרו להיות "לנשים בלבד" אך בפועל היו בהם נשים כוחניות, אלימות ומדכאות לא פחות מגברים. את כל החללים האלה עזבתי (דוגמה אחת שועלה לי בראש: קל"ף). הייתי רוצה שהמסננת בכניסה תהיה על בסיס פמיניזם. כלומר לא רק שאני רוצה רק נשים במרחב המוגן שלי, אלא אני רוצה רק נשים פמיניסטיות. אני יודעת שזו דרישה אישית פרטית שלי, ולכן כשאני מגיעה למקום ציבורי (פורום, קל"ף, מסיבה), אני מבינה שייתכן שיהיו שם גם נשים לא פמיניסטיות. זה מפריע לי, זה משתיק אותי, אבל זה דבר שאני לא יכולה למנוע כי אני לא יכולה לצפות שאירוע מסחרי יכניס רק את החברות הפרטיות שלי. אז דיברתי על זה שגברים הם לא מוחלט וחד משמעי לגביי (כולל נשים שהפנימו צורות שיח גבריות, או עמדות כוחניות). ודיברתי על זה שנשים פמיניסטיות הן בהחלט בתוך המעגל. נשאלת השאלה, מה לגבי גברים טרנסקסואלים. אני מודה, שאני לא מכירה הרבה כאלה. אלה שאני מכירה לא מאיימים עליי. מצד שני, בספר של לורן קמרון יש תמונות של כמה גברים, שבהחלט ובהחלט מאיימים עליי. שאלה קשה וכואבת שאני צריכה לשאול את עצמי: אם אני מאויימת מהגברים של לורן קמרון, כי הם נראים לי גברים לכל דבר, האם אותם FTMים שלא מאיימים עליי, לא נתפסים בעיניי כגברים לכל דבר? האם אני עדיין רואה, מתחת לחזות הגברית, את הנערה שהיתה שם פעם? האם אני מדברת אליה, כשאני פונה אליהם? צר לי אם אני מעליבה מישהו או גורמת לו להיזכר בתקופה שהיתה ועברה, בגוף שהיה וכבר איננו. אבל אלו שאלות אמיתיות שאני שואלת את עצמי, והפורום הזה נראה לי מקום מתאים להעלות אותם. ושוב. השאלה של נשים טרנסקסואליות, שרבות רבות מהן אינן פמיניסטיות. גם איתן קשה לי. קשה לי מאד אפילו. מבחינתי הן הגיעו "מהצד של הגברים", ולכן הן חלומן הרטוב של כל גבר, כי הן מבינות איך גבר חושב, ומוכנות לספק לטו את זה, בניגוד לנשים ביולוגיות שלפעמים מגיעות מוונוס ולא ממאדים. האם כשאני מתייחסת כך לאחיותיי הטרנסקסואליות, אני מדברת את הנער ההומוסקסואל שאני רואה בתוכן? האם זו ההומופוביה הפרטית שלי, והפחד שלי מפני הומוסקסואלים, כי יש בי פחד כזה? האם אני לא רואה בהן נשים לכל דבר? שאלות קשות מאד. אני חוששת שחלק מחברי הפורום המכובדים והנחמדים יחשבו שאולי אני לא מבינה מספיק את המאבק הטרנסי, או לא מזדהה מספיק איתו. אני חושבת שאני מבינה ומזדהה, עד כמה שמישהי שהיא לא טרנסית בעצמה יכולה להבין ולהזדהות. ועדיין, אני חושבת שיש לי ספקות ויש לי שאלות. כתבתי במקום אחר, שהאתגר הגדול ביותר של הקהילה הלסבית, לדעתי, היום, הוא הנשים הטרנסקסואליות הלסביות והמאבק שלהן להשתלב במרחבים הכל-נשיים של הפמיניזם הלסבי. אני עדיין חושבת כך, אני חושבת שאלו שאלות לא פתורות ושעוד הרבה שנים יעברו עד שנפתור אותן. אני אשמח מאד אם תראו בשאלות שלי פתח לדיון ולא עלבון אישי, כי באמת שאין מאחורי הדברים שלי כוונה להעליב או לפקפק בזהותו או קיומו של מישהו. רק שאלות אמיתיות שלי.

yoana

New member
מרחב מוגן לגברים לבנים

קיים כמעט בכל רחוב. קוראים לזה "העולם", או "האוניברסיטה", או "הצבא". קוראים לזה "מקום עבודה" ו"סמטה חשוכה בלילה" וגם "בית". הרעיון של יצירת מרחבים מוגנים לקבוצות מדוכאות הוא בדיוק זה, שגברים אשכנזים (הרשה לי לנחש) לא יכולים לראות את הצורך במרחב מוגן כי בשבילם המציאות כולה היא מרחב מוגן, מקום שבו הם לא מאויימים, נרדפים, מוכים, נאנסים, מקוללים או לא מקודמים בגלל מי שהם. זה בדיוק ההבדל, ומדוע יש צורך במרחב מוגן לנשים ואין צורך כרגע במרחב מוגן לגברים. כי מרחבים מוגנים לגברים קיימים, ויש עשרות מקומות שיש בהם רק גברים ואין בהם דריסת רגל לנשים, גם אם זה לא נכתב במפורש. או שיש כמה נשים, בתוך מועדון גברי עם קידום לגברים בלבד (נגיד "אוניברסיטה"). או שיש גברים ונשים, אבל הגברים מרביצים לנשים ואונסים אותן והנשים חיות תחת טרור (נגיד "סמטה חשוכה בלילה" או "בית"). ועוד הבדל, או שהחרדה שלך ממרוקאים היא חרדה שמבוססת על גזענות ועל איום על תחושות הכוח שלך. והחרדה של נשים מגברים (לא כולם, ורק לעתים) ניזונה מהמציאות של דיכוי ואלימות קבוצתית שמפעילים גברים כלפי נשים. לא כל גבר מטריד או אלים או אונס, אבל כל הגברים כקבוצה נהנים מהגברים שמטרידים (היה מחקר שהראה שכל הגברים במקום העבודה נהנים ומרוויחים מהטרדה מינית שאחד מהם מטריד עובדת או עובדות). זה בדיוק הרעיון של קבוצות כוח (תאמין לי, כי עם חלקן אני נמנית, כיהודיה ואשכנזיה ובת למעמד הבינוני) - לשמר את הכוח דרך איום שהקבוצה מאיימת *כקבוצה* באמצעות יחידים מתוכה, על בני קבוצה אחרת. וכעת, סלח לי, אבל השיעור בפמיניזם 101 יימשך בחיים אחרים, כי אני מול טענות דמגוגיות אנטי-פמיניסטיות או סתם סקסיסטיות כבר מלאתי את מכסת שעות השירות לקהילה שלי, ועייפתי מהן, במיוחד במרחב מוגן לבעלי נטיות מגדריות שונות, כמוני. ואדם, בהחלט יש משמעות מסוימת מאחורי התואר "ג'נדרקוויר", לשם כך הוא הומצא. לשם כך אומץ כל התואר הזה, "קוויר", כדי להבחין אותו ממשהו אחר. וממש כשם שלא כל אשה שמכנה עצמה "פמיניסטית" היא אכן כזו (ולכן, אורי, יסמין כותבת שנשים פמיניסטיות הן לא כוחניות. אני מניח שהיא מבדילה פמיניסטית מ"פמיניסטית" שמכנה עצמה כך וממשיכה לפעול בכוחניות ובאלימות כלפי נשים וגברים אחרים, ולכן חותרת תחת יסודות הפמיניזם) - כך גם לא כל מי שמגדיר את עצמו כג'נדרקוויר הוא אכן כזה. ולא כל טרנס הוא קוויר, כמו שלא כל הומו או לסבית הם קווירים. ולו רק היתה לכל זה מילה בעברית. ולצערי, הרבה פעמים אני מרגיש שהנזילות המגדרית שלי נובעת מפצעים של נשיות ומחששות מנשיות, ולכן אני מתעקש להילחם בזה כפל כפליים בסביבה טרנסג'נדרית (ונדמה לי שעמליה זיו דיברה על זה די יפה באיזה ראיון שמישהי ערכה איתה ב"זמן הוורוד" האחרון, על הקושי עם נשיות שמוביל להזדהות קרוס-ג'נדרית ועל הקושי עם הזהות שבאה מהפצע הזה. ואולי עמליה זיו לא אמרה בדיוק ככה, אבל ככה אני הבנתי אותה. ואני חושב שאת הפצעים שלי רואים מכל הודעה בת'רד הקשה הזה).

scuffin

New member
אז לדעתך זאת מסיבת נשים

וגברים (טרנסקסואלים ביולוגיים וכו') אינם מוזמנים? טוב אולי רק לי ארוע כזה נשמע קצת כמו סתירה עצמית. אנשים טוענים שאני מעלה שאלות כאלה כדי להתחכם, אז הריני להכריז כי אלו פשוט שאלות שלי אין מושג איך לענות עליהן, וחשבתי לחלוק. זה הכל. (כן אני גם זאת שהעלתה את אותה שאלה בנענע אז מה?)

scuffin

New member
אבל שחורים ולבנים לא חורג

מגזענות.. אבל אני באמת לא כ"כ הבנתי את האנלוגיה.. שחורים "מאיימים" על לבנים כמו שגברים מאיימים על נשים (לא בא לי גרשיים אפילו לא למען הסימטריה, מה תעשו לי? תאמרו לי כבר אחרי 4 בבוקר לכי לישון יא פיסחת? לא הולכת ואני לא פיסחת זאת סתם עונת המעבר המזורגגת ומה שהיא עושה לי למפרקים)

uri 0

New member
גם אני חשדן כלפי גברים

(דבר שגורם לי להיות חשדן כלפי עצמי מידי פעם...) ברצינות, אני נוטה להרגיש לא נוח בסביבות גבריות-בעיקר. אני בחלט מכבד את הצורך במרחב נשי. ובכל אני משתדל לא להיות במקומות שאני לא רצוי בהם. אבל כל העסק של הקרוס דרסינג (ואני אשמח למונח עברי!) הוא חדירה למרחב נשי, שקיים באופ בלתי מכרז. זה ביחוד מורגש כשמדבור בפטישיזם עם מרכיבים מובהקים של מיניות גברית. ודרך אגב לא כתוב שם שזו מסיבת נשים. אה כן, הלילה אני בארץ! מתגעגע...

כן.

אותי לא רצו להכניס, חשבו שאני נער חרמן שרוצה להסתכל על לסביות. זה קצת נכון, אבל בכל זאת.. ואני גם מבין 'מרחב מוגן' ונהנה ממנו עד מאוד. במקרה של המסיבה, היא מלכתחילה לא הוגדרה כמסיבת נשים [לפחות בפירסומים] ולמרות שהיא פורסמה גם פה כדי למשוך דראג קינגס חמודים ש(אולי)לא מגדירים את עצמם כלסביות [ע"ע אטרקציות], המארגנת כנראה נאלצה "לצאת בתוצאות" ולהתמודד עם עוד שונויות מגדריות. בכל מקרה, אני עדיין מתמודד עם הקונפליקט של "אני לא יודע איפה מותר לי להיות ואיפה לא" במסגרת הטרנסיות שלי. נראה שזה דינמי.

קלארנס

New member
הבחורה בכניסה לא איפשרה לנו להיכנס

ואמרה "זה לא לגילאים שלכם.. זה לגילאים משהו כמו 24.." ואחרי שאמרנו שכבר הכניסה צעירות מאיתנו אמרה "זו מסיבה סגורה", "נשים בלבד". היו בפנים גברים ביולוגיים מאיתנו. בסוף הובהר לה ע"י מישהם שאנחנו נשים וזה בסדר. זה לא בסדר. מה זה הדראג הזה? בשביל מה?

DarlingAdam

New member
יש "מרחב מוגן לנשים",

שאין לי בעיה עם זה, ויש "מסיבת דראג קינג בין היחידות בארץ שלפחות לפי טענות מסוימות לא מרשה להכניס גברים ו/או זכרים". שיש לי בעיה עם זה, דווקא, באופן ספציפי. וג'נדרקוויר זו מילה לועזית יפה וישנם אנשים שהיא מתאימה להם כי הם מודעים לתיאוריה קווירית ולכל הפוליטיקה שמאחורי הכול, וישנם כאלה שהיא פשוט מתאימה להם. לא לי המקום לקבוע שהם שווים פחות ושההגדרה שלהם היא ריקה מתוכן. וגם לכם לא. כן, אני כועס. כי המקום הספציפי הזה, הפורום הזה, אמור להיות מרחב מוגן לאנשים עם הגדרות מגדריות קצת שונות.

אורי 0

New member
בכל זאת נעלבתי

אבל בשביל אחרות... (למרות שאני בטוח שלא התכוונת להעליב) כי אני לא מכיר טרנסיות ש"מגיעות מהצד של הגברים" ו"מבינות איך גבר חושב ומכנות לספק לו את זה". (אני מוכרח להגיד שאין לי שום מושג איך גבר חושב, לא מפני שאני לא גבר ולא מפני שאני לא חושב "כמו גבר" אלא כי אני יודע איך אני חושב וגבר אחר יודע איך הוא חושב,וכדי שנדע איך האחרחושב נצטרך לספר זה לזה). אז אני נעלב בשם הטרנסיות. ובלי להעלב: נשים לא פמיניסטיות אינן בהכרח "כוחניות אלימות ומדכאות". ונשים פמיניסטיות אינן בהכרח לא כאלה. בכנסים פמיניסטיים תראי לעתים כוחנות, אלימות דיכוי והפנמה של צורות שיח גבריות. אף אחת לא מחוסןנת מזה. אבל אני כן יכול להזדהות (לא מאותו מקום בודאי) עם הרתיעה המסוימת מגברים וגם עם היחס האחר לפאטמים. או שזה בראש שלנו, או שהם פשוט לא הספיקו להפנים "צורות שיח" מסוימות. דרך אגבת אצלי זה כולל גם הומואים מסוימים - הם נותנים לי תחושה אחרת מגברים. קשה לי להסביר את זה. אני מארגיש ממש מאוים רק על ידי גברים מסוג מסוים. אבל המגע שלי עם גברים הוא אוטומטית קר יותר. ועם נשים רגשי יותר.

uri 0

New member
אז נמשיך פעם אחרת

כי לי זה לא נראה מיותר. רק ההודעה של יסמין שווה את כולו.

אינצ

New member
אין "לדעתי"

אני בטוחה שזו לא "מסיבת נשים", כי המארגנות/ים אמרו בפירוש שלא. וודאי שלא אני אקבע מי מוזמנת ומי לא (להפך, נראה לי שדווקא FTM יוכל למצוא את מקומו שם יותר ממני...) אבל פספסת את מה שניסיתי לומר. הרבה פעמים מעלים את הטענה "למה להדיר גבר רגיש/פמיניסט ממרחב נשי מוגן", ואני סבורה שגברים רגישים ופמיניסטים יהיו רגישים מספיק על מנת להבין את הצורך במרחב הזה ולכבד אותו. אני לא מתייחסת ישירות למסיבה הזו.

scuffin

New member
אני חשדנית מאוד כלפי עצמי

בעיקר כי כבר ידוע לי מה כבר התרוצץ במח החולני שלי בעבר
לא הבנתי את השורה של קרוס דרסינג (רוטב חוצה אולי?) כחדירה למרחב הנשי. אכפת לך להרחיב? וגם ברוך הבא חג שמח וכו'

למעלה