מסיבת דראגקינג

scuffin

New member
אל תשאלו אותי למה

אבל קצת מפריע לי שהמארחת והדורמנית וכולם התייחסו אליי מאוד בחביבות. ויש בכך משהו מעבר לעובדה שאיני מחבבת חביבות תעשייתית באופן כללי. מסיבת הדראג קינגס ההיא מלפני כמה שנים בקולנע המתמיד היתה מסיבת נשים עם הופעה של דראג קינג. כך היא היתה מוגדרת ואני לא זוכרת קובלנות מאז (אבל יתכן שלא נתקלתי בהן). ההופעה היתה של מישהו שהגדיר עצמו כדראג קינג אבל בסוף ההופעה חשף חזה מנותח (ומוצלח למדי עד כמה ששמתי לב). אז דוקא עלו בקרבתי התהיות מה הוא עושה במסיבת נשים אם הוא גבר (נדמה לי שהוא הציג עצמו כטראנסקסואל שמרגיש הכי בנח עם לסביות בראיון בזמן הורוד אח"כ). אחת ההשערות היתה שזה בעצם פריק שואו ללסביות.

yoana

New member
הבחורה בכניסה חשבה שאני בן

ובכל זאת הכניסה אותי. והיחידים שלא נכנסו כי הם נתפסו כבנים היו אתם ועוד שניים צעירים מאד, כך שנראה לי שהיה כאן אייג'יזם ולא אפליה מגדרית (הרי היו שם זכרים ביולוגיים שהיו אפילו גברים למופת מבחינה מגדרית, ולא מצוות העובדים אלא כאורחים). כך שכל הדיון הזה נראה לי מופרך, וכתמיד מעורר את כל הגברים הלא פמיניסטיים מרבצם. אני מוכרח להגיד שמה שבעיקר הפריע לי היה שהותקפתי פעמיים דוקא בידי נשים שהגיעו למקום כאורחות. בפעם הראשונה שלוש הציצו לי בשירותים כי הן חשבו שאני בן, והתסכלו עלי כאילו אני משוגע. בפעם השניה, מישהי בחוץ התקיפה אותי על זה שהייתי עם כיפה, אני עמדתי כמו טמבל ושתקתי (ורק דייקית אחרת הצילה אותי וצעקה עליה "מאיפה את יודעת מה האמונה הדתית שלו?!" וההיא ענתה "זה בכלל לא בן, זה בת!" והדייקית אמרה "מאיפה את יודעת?!?!"). יש כל כך הרבה בעיות ודברים שצריך ללמד על טרנסיות ומגדר ובכלל בקהילה הלסבו-הומית ובעולם הרחב ובקהילה הטרנסית עצמה, שלהתחיל דיונים על האם מרחב נשי מוגן זה דיכוי או לא, זה ממש מופרך בעיניי במציאות הנוכחית. מה גם שהרוב המוחלט של מרחבים נשיים מוגנים מוצגים כ"מרחבים לנשים, טרנסים וטרנסיות" (כן, גם בארץ). ואלה שלא, בהחלט אפשר להחליט לא ללכת אליהם (זה מה שאני אעשה). אבל בהחלט לגמרי אפשר וצריך לקבל ולהבין ולכבד אותם. ממש כמו בקומיקס ההוא שכבר הובא כאן והתייחס לפסטיבל הנשים של מישיגן. אם החיים היו בשחור ולבן, לא היו טרנסג'נדרים, נכון? רק גברים ונשים מוחלטים משני קצוות הספקטרום.

scuffin

New member
אולי אם החיים היו פחות שחור ולבן

אולי פחות אנשים היו עובדים תהליכים מפרכים (שכוללים לפעמים נטילת הורמונים ניתוחים מאבקים עם משרד הפנים וכו') כדי להתאים עד כלות לשחור או לבן, וחלק אחר לא היה צריך לטרוח כ"כ ולנסות לא להשתייך לאף אחד מהם. אגב לי למשל "מרחב מוגן" של אלו המגדירות עצמן נשים ובעלי מגדר פחות מוגדר, שאינו כולל את כל המגדירים עצמם גברים נשמע מצוין. ולדעתי לכלול באותו מרחב רק גברים שהם נקבות ביולוגיות זו מעין יריה ברגל של לפחות אחד הצדדים. זו מחשבה שהטרידה אותי והייתי צריכה לנסח בברור איפשהו. אני לא מבינה איך עברת בשתיקה על "הצצות בשרותים". אני דיי בטוחה שהמארגנים\ות יכולים וצריכים היו להעיף מטרידניות שכאלה החוצה. במקרים מסויימים מציצנות היא גם עברה פלילית (תחת הקטגוריה של הטרדה מינית - אבל אולי הטרדה מגדרים זה פסדר) לא? ואני מאמינה שאין דיונים מופרכים. דיון עשוי להיות מיותר אם לאף אחד מהמשתתפים לא מתחשק באמת להקשיב או לחשוב. אבל מי שמעלה נקודה לדיון מתוך תהיה אמיתית ראוי להתייחסות. ואין לשכוח גם שבכל דיון שכביכול נלעס ע"י חלק מהמשתתפים יש גם משתתפים וקוראים שדוקא מתחשק להם להביע דעה גם אם אחרים כבר בטוחים ששמעו את כולן (והפסקה הזאת מתייחסת לפסקה האחרונה לתגובתך לאדם למטה).

yoana

New member
מרחב מוגן

מגיע לאנשים עם נטיות מגדריות שונות ממש כמו לנשים. לצערי הרב, בשני המרחבים המוגנים אין לי כל כך מקום, כי באחד יש לפעמים יחס לא פשוט כלפי חריגות מגדריות (וראה התשובה שלי לתומס) ובאחר יש יחס לא פשוט כלפי נשים ופמיניזם ויש מיזוגניה מופנמת ויש סקסיזם ושאר תופעות שדוחקות את שאר החלקים שבי בצידה. לכן אני בניתי לי את המרחב המוגן הקטן שלי, שיש בו רק מעט מעט אנשים שמקיפים אותי, וחריגים כמוני בכל תחום שבו אני מרגיש לבד וחריג. ומהם אני לא צריכה לחשוש, שהם לא יבינו את הצורך במרחב מוגן לנשים, או לחלופין שהם לא יבינו את הקשיים בלהיות טרנס ולא יקבלו טרנס למקום כלשהו. וכך כל החלקים שבתוכי יכולים לחיות בשלום. אבל מרבית האנשים, כמו שאתה רואה, יכולים ומוכרחים לשייך עצמם רק לחצי אחד של המשוואה (של כל משוואה). זה או זה, או זה. או שאני בעד טרנסים ולכן מרחב מוגן לנשים הוא דיכוי נוראי וחן אלקובי לא פגע, או שאני בעד נשים ולכן טרנסים וטרנסיות מאיימים עלי וחן אלקובי הוא אנס. הלואי שרוב האנשים יצטרפו למרחב המוגן הקטן שלי, ויראו איך זה לא סותר. ואיך מרחב מוגן לנשים הוא רק חיזוק למעמדם של טרנסים, ואיך טרנסים וטרנסיות שייכות לחלוטין למרחב מוגן נשי (שהוא מרחב מוגן מדיכוי שכל הקבוצות סובלות ממנו), ואיך יכולים להתקיים מרחבים מוגנים שונים לקבוצות מדוכאות שונות זה לצד זה בהרמוניה והם רק מועילים זה לזה, ואיך העולם כולו הוא מרחב כל כך לא מוגן לבני קבוצות המיעוט המדוכאות הללו, שהם חייבים להגן אלה על אלה ועל המרחבים המוגנים אלה של אלה, גם כשזה נדמה נגד האינטרסים המיידיים שהם יכולים לראות לעצמם. כרגע, כל זה עדיין לא קרה. ועדיין המרחב המוגן המצומצם שלי נשאר מצומצם להכאיב, ואני תלוי בין כאן ובין כאן ומואס בכל אחד ואחד מהדיונים הרפטטיביים והמיותרים האלה.

scuffin

New member
אני מסכימה

ועמדתי לכתוב משהו דומה לברק. אני תהיתי לגבי המסיבה הספציפית ולא קבלתי תשובה מאף מארגנת. מניחה שהאינפורמציה שלך מבוססת אז תודה. האנלוגיה שקפצה לי היא דוקא מסיבות נשים כעניין תראפותי. בדיוק כמו שלא אתנצל על כך שבמצבים מסויימים ארגיש נח יותר עם פסיכולוגית \ גניקולוגית אשה משום שנדמה לי שחוויות כאלה של תראפיה הן משהו טראומטי לחלוטין שאני רוצה לפתור במרחב נשי (וברק הבעיה אינה רק שלי אלא גם של מבנים ודפוסים שונים בחברה שמשפיעים גם עלי). ב"מסיבת נשים" שבה נשים הולכות להכיר נשים אחרות ולחפש להן פינה שבה תוכלנה ליצור ולבחון דפוסים משלהן לא יכול להופיע "גבר תומך". אם נשים מרגישות לא בנוח כשהוא שם ואפילו היתה זאת "בעיה שלהן" אני חושבת שזכותן המלאה למצוא מרחב שבו תוכלנה לנסות להתגבר על ה"בעיה שלהן" בלי הפרעות. במצב כזה גבר המתעקש להופיע יתפס בעיני כחסר רגישות או מציצן סקרן וכו'..

מה אתה רוצה לדעת?

אני רק יודע ש: אני בא אני בא אני בא אני בא אני בא. ומביאים מישהו מהולנד, כלומר, אני בא אני בא אני בא אני בא, כשהייתי באמסטרדם הייתה מסיבת דראג קינג ענקית, שלוש קומות מלאות במלחים חמודים ודדיז למינהם, אני בא אני בא אני בא אני בא. מישהו יודע איך מדביקים שיער-פנים? כי תמיד רציתי. אני בא אני בא אני בא. יהה. אתה בא? מישהו בא? זה מרגש.

AlphaBeta

New member
מעניין

לא נראה לי שאני אצליח להגיע, אבל בכל זאת אני אנסה. (מישהו\י מאזור עמק הירדן מתכוונ\ת ללכת? רמז רמז :)

איזה חמוווווווווד

כן, אני בא, אלא אם כן אני כבר אהיה בחו"ל. אני נוסע לליידיפסט בצרפת. לגבי שיער פנים, ראיתי את זה, ואני באמת לא זוכר איך זה היה. כלומר,אני לא יודע באיזה דבק אתה צריך להשתמש או משהו.

איזה כיף לך.

אתה נהיה טָייל מקצועי. אני כבר רואה את עצמי עם בקבוק ענק של דבק פלסטי מנסה להדביק שיערות.
.

יסמין 28

New member
אנחנו בהחלט באות (אולי)

אם לא נהיה עייפות מדי מיום העבודה שעבר עלינו ואם לא נרגיש שאנחנו צריכות לקום מוקדם ליום העבודה שיבוא אחר כך מה זה מסיבה באמצע השבוע? ואגב בשרשור שהפנת אליו בפורום נענע יש התייחסות לדראג קינג שהופיע בארץ לפני כמה שנים (הופעה די מאכזבת לטעמי, אגב) כ"דראגיסטית"... יש דברים שלא משתנים...

zapmama

New member
יסמין, תזכרי לקרוא גם לנו

כי אני בטוח אשכח. בבקשה. טוב?

matanbu

New member
אולי אני בא.

אם אמא תרשה (כולם להחזיק ידיים ולהתפלל, ושזה לא יעבוד, נהמם אותה עם ודקה ונכניס אותה לתא המטען, ושהיא תתעורר במסיבה מלאה דראגים חמודים היא תבין לבד למה היא צריכה להרשות לי). (לא, אני לא אספר לה על המסיבה... אני סתם רוצה "לנשום אויר בצפון הרחוק").

DarlingAdam

New member
תודה על הקישור :)

זה בהחלט נשמע מעניין... למרות שאם תקראו מטה בשרשור, תגלו שישנן אלו שחושבות ש"אין לגברים מה לחפש שם".

אני חושב שהיא התכוונה לגברים-זכרים-

ביולוגיים. ואני לגמרי מבין אותה. גם מהמקום של לסבית, וגם מהמקום של ג'נדרקוויר.. אני לא מרגיש שסביבת גברים היא מרחב מוגן בשבילי, ומסיבה כזאת אמורה להרגיש לי מרחב מוגן.

scuffin

New member
יש כאלה החושבות

גם דברים גרועים יותר. אבל זאת דעת יחידה שספק אם אפילו תגיע לשם. אותי דוקא מעניינת דעת המארגנים אלו שיקבעו אם החבר שרצה לבוא אתי לא יכנס רק משום שחולצת מלחים צמודה מפוספסת נראית עליו כמשהו קרוב יותר לפרסומות של ז'אן פול גוטייה מאשר כשהיא עלי. אני בהחלט מבינה נקיטת גישה של הגבלת הכניסה למניעת כניסת מטרידנים מציצנים וכו' אבל לו הייתי טרנסוקסואל המגדיר עצמו כגבר לא הייתי מתקרבת למקום כזה. מסובך משהו.

למעלה