מסיבת פורים!!!

מסיבת פורים!!!../images/Emo47.gif

אני פונה אליכם לעזרה (להיות הורה זה גם להיות יצירתי לא!) יש לנו מסיבת פורים בעבודה ואין לי מושג למה להתחפש , אני ישמח לקבל רעיונות ממכם.

לאף אחד אין רעיונות בשבילי../images/Emo35.gif../images/Emo7.gif

אתמול כתבתי לכם על מסיבת פורים שיש לי במקום העבודה נושא פרסים (פרס ראשון כ.טיסה לארץ ) אבל אין רעיונות לתחפושות למבוגרים , אם יש לכם משהו שהתחפשתם בעבר אני ישמח לקבל רעיונות .
HELP!!!

אמיר.

New member
כנ"ל - ולא רוצה בזה חלק...

אני די מתעב את פורים. (מה כבר אפשר לצפות מחג שמקורו בגלות ועשו ממנו מעין ´הלואין´ יהודי....)

zimes

New member
ונרות בחנוכה, אתה מדליק?

גם שם יש סממנים גויים

אמיר.

New member
לא נעשה לכן חים קלים !!!

חפשו בבטאון ´מגדים´.. (בספריה אקדמית...) מספר י"ב. מאמר של הרב בן נון על חגי וזכריה .. בסוף יש נספח על חנוכה. תקראו ותהנו ותבינו ....

zimes

New member
סיכמנו כבר שאני לא מחזיקה ספרים

כאלה בבית, לא?
נוווו - אז מה כתוב שם? או שאתה אומר שאם כתוב אז עושים, ולהתחפש לא כתוב?

אמיר- אלמלא זה היה פורום הורים

אולי בכלל לא הייתי מתקנת אותך, אבל ע"מ שתדע למה ילדים מתחפשים בפורים וילדיך לוקחים חלק בעניין - אז המקור של החג איננו בגלות והוא לא האלווין יהודי. יש ליהודים ספר שקוראים לו תנ"כ. חלק מחלקיו הוא חמש מגילות שאחת המגילות נקראת מגילת אסתר. יש שם סיפור על פרסים שניסו להרוג בנו, ובסוף ניצלנו - מתח ואימה אמיתיים עם קצת הומור. מתחפשים על מנת למלא את מצוות "ונהפוך הוא" שקשורה לשתייה עדלאידע ועוד כל מיני אלמנטים. זהו בין החגים הבודדים ביהדות שלא בוכים ואוכלים בו אלא קצת שמח, וצחוקים. אתה יכול להיות סמוך ובטוח שאם היה בו איזה שהוא שמץ של עכו"מ הוא לא היה נחגג בכזאת התלהבות בחוגים הדתיים עד החרדים ובטח שלא היו משמחים אחד את השני במשלוח מנות. אז אתה יכול לשבת בבית בפורים, לקחת סרט בכי טוב ב DVD ולהתעלם - זאת החלטה שלך, אבל לפחות דע מאין באת כי אז תדע לאן אתה הולך.

אמיר.

New member
../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

זה באמת מגיע לי.... שיחשבו עלי ככה...

אמיר.

New member
אחרי מחשבה רבה... התגובה !!!!

אומרת הגמרא (ברכות לא:) "אמר רבי אלעזר: מכאן, לנחשד בדבר שאין בו שצריך להודיעו". לפיכך מצאתי לנכון להודיע דעתי הברורה בעניין חג הפורים. מהו ענינו של חג הפורים ? על פי הגמרא (שבת פח.) נראה שענינו קבלת התורה מרצון, במקרה שלנו – שמיעה בקול חכמים (שכן פורים אינו חג מהתורה). וגם בעל ´משך חכמה´ מקביל את חג הפורים לשבועות בגלל עניין זה. וכך אני משתדל לחגוג חג זה בלימוד תורה (בייחוד מגילת אסתר שהיא יצירה מדהימה בשנינותה). מבחינה מעשית, פורים הוא 4 מ´ים: מקרא מגילה, מתנות לאביונים, משלוח מנות ומשתה (=סעודה). מה שמצער אותי זה שהפכו עיקר לטפל וטפל לעיקר. כולם ´מהדרים´ בתחפושות (שאין להן מקור של ממש) אבל מקלים בשמיעת מגילה. וגם בעניין משלוח מנות אני מצטט את הרמב"ם (הלכות מגילה פרק ב הלכה יז) "מוטב לאדם להרבות במתנות אביונים מלהרבות בסעודתו ובשלוח מנות לרעיו, שאין שם שמחה גדולה ומפוארה אלא לשמח לב עניים ויתומים ואלמנות וגרים, שהמשמח לב האמללים האלו דומה לשכינה שנאמר (ישעיהו נ"ז) להחיות רוח שפלים ולהחיות לב נדכאים". על ענין השתיה כדת, מוטב לא להרחיב. אצלנו – נוהגים לא לשתות (והמבין – יבין). וענין היות פורים חג של חו"ל, זה מופיע בחז"ל כבר. וכבר אמרו שמדוע נפלה הצרה הזאת על היהודים באתו דור ? על שום שנתעצלו לעלות לארץ ולבנות את בית המקדש (זה לדעה שסוברת שסיפור המגילה שייך לפרק הזמן שבין הצהרת כורש וחנוכת הבית בימי דריוש). שורה תחתונה אשרי מי שנחשד ואין בו. פורים כשר ושמח. (את פסח – אני ממש אוהב !!!!)

עכשיו אתה ברור יותר ../images/Emo13.gif

מאחר ואותי לא קבלו לאולפנה כי לא הייתי מספיק דתיה, אין באפשרותי לצטט גמרא, בבות וכו´ - אז אני מקבלת את ההסבר בשתי ידיים. גם לא חולקת על "בזבוז" היום ומיעוט החשיבות שמייחסים למגילה, אבל אם מצליחים להנחיל לילדים קצת מערך החג דרך התחפושות - גם זו לטובה. ואם גם שמחנו אביונים בדברים טובים - בכלל אשרינו. תודה על השיעור המאלף, מזל שגיריתי אותך ע"מ להומציא ממך את הנ"ל

zimes

New member
תחפושות שהתחפשתי כ"גדולה"

מכשפה (כובע, מטאטא והכל). האיש הכחול (מהכבש הששה עשר), מישהו אחר התחפש לאיש הירוק, והגנו את זה, תוך החלפה בין הכחול לירוק (פורים, לא?). ברוש (היה עוד ברוש, ומישהי שתפשה לעפרונית). נר שלישי (של חנוכה) - שמלה קצרה, די ילדותית, וכתר של נר כמו בחנוכה בגן.

סליחה על הבורות אבל...../images/Emo9.gif

מה זה הכבש הששה עשר , ואיך מתחפשים לאיש הכחול . וגם הברוש נשמע מעניין איך מתחפשים...

למעלה