מסירת גורי חתולי רחוב לאימוץ

דרורפפ

New member
מסירת גורי חתולי רחוב לאימוץ

שלום, יש לי מספר גורים בחצר שאני מאכיל- חברים שאלו אותי אם אין בכוונתי לאמץ אותם- מדוע לא לחפש להם בתים מאמצים.

1. שאלה ראשונה: זה בכלל חוקי למסור גורי חתולי רחוב לאימוץ? אין חוק שאומר שאסור להעביר אותם ממקום למקום שלא למטרת טיפול רפואי?

2. דבר שני, האמא יצאה מהתמונה מגיל 4 שבועות, מאז שהם "לבד" הם מאוד קשורים אחד לשני. הם תמיד ישנים בזוגות ולפעמים אפילו מחובקים כפיות, כשאחד הגורים הולך למקום מרוחק והוא רואה שהוא לבד, הוא ישר מתחיל ליילל ואז האחרים מצטרפים אליו, הם עושים הכל ביחד. האם זה 'בריא' לנתק גור מהקבוצה שהוא כל כך קשור אליה?

3. האם יש ביקוש לאימוץ חתולי רחוב? אם הייתי צריך לנחש הייתי אומר שאין לי סיכוי למצוא 5 בתים מאמצים. קראתי כאן בפורום מספר מודעות בנוגע לאימוץ חתולים, ובכולם הם מדגישים עד כמה הגורים ידידותיים וטובים וכו'... על הגורים הללו הדבר הכנה היחיד שהייתי יכול לומר עליהם זה 'צפה לנורא מכל'. המשחקים שלהם אגרסיביים כל כך שהם עושים לי בלגן ונזקים בחצר, קורעים רשתות של חלונות, רשת של דלת הכניסה, רשת של טרמפולינה, הרסו מושב וצמיגים של אופנוע והתחילו להשחית ספסלי חצר, וכמובן הרסו מערכת השקייה. עם כל כך הרבה נזק בחצר- מי יכול להרשות לעצמו להכניס גורים כאלו לביתו, מבלי לזרוק אותם לרחוב תוך זמן קצר? כשאני יושב בחצר הם תוקפים לי את הרגליים, אז אני יודע שזה משחק כמובן, אבל לא הייתי נותן להם לשחק עם ילדים ככה. מיותר לציין שמאז שהם בחצר ערמת הגוויות של ציפורים קטנות נערמת ומתגמדת רק ליד ערמת התיקנים שהם צדים...

האם יש טעם לחפש בתים מאמצים לחתולים כאלה? האם כל החתולים מתנהגים ככה, וכל התיאורים של חתולים 'טובים' או 'ידידותיים' הם ייפוי המציאות?

(אני לא חושב שיש טעם לשתף תמונות שלהם, אם אנשים נותנים חשיבות כלשהי למראה שלהם אני כבר אעדיף שהם יישארו בחצר שאני מכיר, ולא ברחוב שאני לא מכיר...)

ארמורגם

New member
תשובות

מצטער על התמציתיות, אני כבר רוצה ללכת לישון.
&nbsp
האם חוקי למסור חתולי רחוב לאימוץ? בוודאי! מטרת החוק היא למנוע מאנשים להעביר חתולים מהטריטוריה המקורית שלהם רק כי הם מפריעים להם. אולם אימוץ היא מטרה ראויה ואף רצויה.
&nbsp
לא כל החתולים מתנהגים אותו דבר. ישנם חתולים שגדלו ברחוב אך יש להם אופי של חתול בייתי, וחתולים שגדלו בבית ויש להם אופי הרסני ומסוכן.
&nbsp
ייתכן שבגיל מסויים הם יפסיקו להיות כל כך קרובים, אבל יש גם סיכוי שהקשר הטוב יימשך לאורך השנים. שני חתולים בוגרים בחצר שלי נשארו קרובים מאז שהיו גורים, אך לצערי אחד מהם נעלם יום אחד ומאז החתול השני לבד. בכל מקרה, אם אתה רואה שהם מסתדרים טוב בחוץ, ואתה יודע שתדאג להם למזון וטיפולים רפואיים לכל החיים, אז ניתן לשקול להשאיר אותם במקומם. אולם אם בכל זאת תצליח למצוא בית אפילו לאחד מהם, אתה תשדרג לו את החיים בכמה וכמה רמות.

דרורפפ

New member
מדוע מדובר בשדרוג?

תודה על המענה, רציתי לדעת מדוע מדובר בשדרוג?

אם אני הייתי במקום אחד הגורים הללו, הייתי מעדיף לחיות 'ברחוב', שזה בעצם חצר שבה אני מקבל מחסה מזון ושתייה, ויש לי בה מספר חברים גורים שאני איתם כל היום, ויש לי גישה להסתובב בחצרות מסביב. וגם אם הייתי חתול רחוב אחר בשכונה שלי, הייתי מעדיף להסתובב ברחובות הפנימיים עם חתולים אחרים- ולאכול בפינות האכלה.

כיצד לחיות בתוך בית קטן (לרוב) שהוא הלכה למעשה כלוב, שבו מגבילים את התנהגותי, ובמשך שעות רבות במשך היום אני לבד בבית, ובמשך שעות רבות במשך הלילה לא מתייחסים אלי, וכל פעם שיוצאים לסוף שבוע או לחו"ל אני בדד, אז נכון שתוחלת החיים שלי עכשיו תשתפר, אבל אני לא בטוח שהייתי מעדיף להמשיך את 'הסבל' ביחס לאלטרנטיבה- אז כיצד מדובר בשדרוג?

הייתי בוחר לחיות שנה אחת 'חופשי' עם חברים ולא עשר שנים סגור בבית לבד.

כמובן שאני יודע שישנם בתים גדולים, וישנם בתים עם מספר בעלי חיים, וישנם בתים שלא נעלמים בסופי שבוע ויוצאים לחו"ל לעיתים תכופות, אבל אם עכשיו אני אצטרך לסנן ע"פ הקריטריונים הללו- אז חבל על הזמן שאני אבזבז בחיפושים

meedas

New member
אתה עושה אידיאליזציה לחיי הרחוב

ושוכח כמה דברים קטנים ושוליים, כמו רעב, מחלות, התעללות מצד אנשים וכו'
חתול רחוב חי בממוצע שנתיים. חתול בית מטופל יכול לחיות פי 10 (!) מזה
אני בטוחה שאתה מספר לעצמך שעדיף שנתיים של חיי "חופש" ברחוב על 20 שנות חיים בבית אבל נסה לתרגם את זה רגע לחיי אדם - כמה אנשים אתה מכיר שהיו שמחים למות בגיל 18? (ולא בעד ארצנו...)
&nbsp
הגורים "שלך" חיים כרגע במקום מוגן ובטוח ולהבנתי מקבלים ממך אוכל ואלי בהמשך יקבלו טיפול רפואי. זה מצויין, ובהחלט עדיף על אלטרנטיבה של חיים ברחוב ממש, אכילה מפחים ודריסה מהירה
אם אתה יכול להתחייב לספק לכל הגורים האלה (ואחרים שעוד יגיעו) את התנאים הנדרשים לכל ימי חייהם, בהחלט יש מקום להסכים שאין חיסרון מיוחד בלהשאיר אותם בחצר. אבל מה אם תעבור דירה? מה עם תיקלה למצוקה כלכלית חס וחלילה ותתקשה לכלכל בקביעות להקת חתולים? מה אם יחול שינוי במצבך המשפחתי ובמקום יגורו אנשים שפחות מחבבים חתולים?
פיזור הגורים בין מספר בתים טובים מגדיל את הסיכוי שלהם לחיים ארוכים ובטוחים, ומשחרר אותך להציל את החתול הבא.
נכון שלא בטוח שתצליח למצוא בתים, בוודאי לא לכל החבורה, אבל רצוי לפחות לנסות.

דרורפפ

New member
תודה על התגובה העניינית

תודה על התגובה, אך האידיאליזציה שעשיתי לא נגעה לכל חתולי הרחוב באשר הם, אלא ספציפית בנוגע לתנאים בחצר שלי, ולתנאים בשכונה שלי.

רעב:
בשכונה שלי יותר סביר שהחתולים ימותו מעודף משקל הרבה לפני שהם ימותו מרעב, אני מקווה שבאחד הימים יזדמן לי לצלם מספר חתולים 'מלאים' כדי להמחיש כמה המצב כאן עגום.

מחלות:
לגבי מחלות אני לא יודע דבר אז איני יכול להגיב

התעללות:
אני לא יודע עד כמה התעללות מצד בני אדם זה דבר שכיח, אך אני מנחש שאם זו היתה תופעה מוכרת בשכונה אז היו סממנים חיצוניים כלשהם על החתולים, ביקרתי בפינות האכלה ולא ראיתי חתולים פצועים או מפוחדים או כל דבר דומה לזה. מעבר לכך כפי שציינתי יש כאן לא מעט אנשים שדואגים לחתולים בשכונה.

ואם לומר בכנות, אני חושב שההבדל בין התנאים שיש כרגע לחתולים בשכונה שלי, לבין "לאמץ" חתול בודד, בדירה קטנה, ללא חצר, שברוב שעות היממה הינה ריקה ובלילות ישנים, אני חושב שזה לא יהיה קיצוני לומר שלפי דעתי ההבדל בתנאים הוא לא פחות מהתעללות.

תוחלת חיים:
אם הייתי חתול והיתה לי בחירה, לחיות עד גיל 18 בתנאים של השכונה שלי- חופשי, מזון זמין, ועם חברים, או לחיות עד גיל 180 בתוך בית סגור ללא חצר, ללא חברים, ולבד במשך רוב שעות היממה, הייתי בוחר ב-18 שנים מבלי לחשוב פעמיים, ואני חושב שזו סוגייה מעניינת שאני אעלה בפני חברים.

לגבי העדפה של תנאי השכונה לעומת תנאי החצר שלי: רובם המוחלט של החתולים הבוגרים שביקרו בחצר ואכלו בחצר, לא בחרו להישאר כאן. את רובם אני רואה פעם במספר ימים, אולי אפילו פעם בשבוע. ולא תמיד הם בכלל מעוניינים לאכול, או שעושים טובה ואוכלים חצי מנה וממשיכים הלאה. אז שוב אני מניח שעבור חתולים בוגרים התנאים בשכונה אופטימליים והחצר שלי והמזון "הטעים" אינם פקטור משמעותי עבורם.

לגבי המחוייבות האישית שלי, והביטחון הכלכלי האישי שלי, ומצבי המשפחתי האישי שלי, יש לי יותר ביטחון בעצמי מכל 5 בתים זרים שאינני מכיר. אם אני אעזוב את הבית מסיבות כאלו או אחרות, אני פשוט אעביר את הגורים לחצר של אחד השכנים. אני חושב שיש יותר סיכוי שהגורים יעזבו את החצר לפני שאני אעזוב את הבית, אבל במידה וזה יקרה, אני אדאג להם לחצר חלופית.

אני חושב שמבחינה הסתברותית, פיזור הגורים בין מספר בתים זרים ולאו דווקא טובים, מגדיל את הסבירות שאחד מהם יגיע לרחוב בשכונה שאין בה את התנאים שיש בשכונה שלי. וזה בנוסף לפגיעה המיידית באורח החיים של כל הגורים, מאחר שמבחינתי המצב הנוכחי בחצר שלי ובשכונה שלי- אופטימלי עבורם.

אז שוב אני מדגיש, אני לא מכליל את התנאים של כל חתולי הרחוב באשר הם, כמובן שבאיזורים עם תנועת רכבים ערה, או בניינים, ללא חצרות, ללא פינות האכלה, וכו'... זה לא המצב כאן.

dimitrygo

Active member
מנהל
אני חושב שהדיון הזה אינו כ"כ רלוונטי כי הסיכוי שלך

למצוא בית לגורים האלה שווה לאפס. ואם טוב להם אצלך בפרט ובשכונה בכלל אז מה טוב.
אני רק רוצה להוסיף שברחוב המצב יכול להשתנות ואין לך שליטה על זה. למשל המאכילים יכולם לעבור לשכונה או עיר אחרים ולעזוב את החתולים. או למשל אצל הורים שלי יתחילו תהליך של פינוי ובינוי בעוד מספר שנים ויהרסו את רוב השכונה. מה יהיה עם חתולים?

דרורפפ

New member
אכן אני מסכים עם מסקנתך

אני אכן מסכים עם מסקנתך.

בנוגע לנושא של עזיבת מאכילים, במקרה שכזה אני אדאג לתחליף. פגשתי מאכילה בשכונה שהיתה תושבת השכונה לפני כעשור ומאז עברה לעיר שכנה, והיא עד היום טורחת להגיע כדי לדאוג לחתולים. היא גם לוקחת חלק בעמותה אזורית, ויש לה קשר טלפוני עם תושבים בשכונה שדואגים לחתולים. אני לא חושב שאלו סוג האנשים שפשוט יעזבו את תפקידם מבלי להודיע לאף אחד.

ובנוגע לאופציה של פינוי בינוי- אני לא רואה תרחיש שכזה בשכונה שלי בזמן הקרוב. (שכונה וותיקה מבתים פרטיים שרובם כבר נבנו מחדש.)

יוספה 51

New member
ועוד משהו: לי יש שני חתולים שהיו חתולי רחוב.

חהאחת הגיעה אלי משגר בחצר של הבית ובסביבות גיל חצי שנה היא נדרסה ואז שודרגה לתוך הבית. מאז היא מחלקת את זמנה בתוך הבית, לשינה, אכילה, פינוק, ליטוף והעברת כל הלכלוך של החוץ למיטה שלי, לבין רביצה בחוץ, בעיקר על גבי השער של הכניסה. מאד ברור שהיא רואה בבית את המקום הבטוח שלה ויוצאת החוצה להרפתקאות. לשמחתי היא עושה את צרכיה בחוץ, מה שמוביל אותי לחתולה השניה, שסיפרתי עליה, בת 8 חודשים, חיה רעה, שאומצה בגיל שבוע וקצת ומאז מתעללת בכולם. בשלב מסוים הבנו שאין סיכוי שנצליח לאטום לגמרי את הבית, לאור זה שהכלב והחתולה השניה יוצאים מדי פעם, והיא התחילה לגלות סקרנות. בקיצור, גם היא מבלה בחוץ, הולכת להציק לחתולים של הבת שלי (דרך החלון. המסכנים לא יוצאים מהבית אז מאד מתוסכלים מההצקות שלה), וחוזרת כדי לעשות צרכים בארגז (אינטיליגנטית, כבר אמרתי?) ולהציק לכולם, אה- ובדרך לאכול כל מה שאפשר , כולל חומוס, עדשים ועוגות... אני רואה את החתולים שבחוץ, שרובם מקבלים האכלה ממני או משכנים אחרים, והם לא נראים ככה טוב. הפרווה שלהם לא מבריקה, הם רזים יותר, חששניים יותר. לא נראה לי שטוב להם.

דרורפפ

New member
כנראה שאופי/מבנה/התנאים בשכונה שלך אינם ידידותיים לחתולים

תודה על השיתוף, אך שימי לב ששני המקרים שתיארת אינם תואמים לסיטואציות שלי, מאחר והמקרה הראשון מתאר מצב בו החתול חופשי לצאת מהבית, אני בטוח שישנם הרבה בתים/בעלים המאפשרים זאת, אך אני לא חושב שזה יהיה פשוט למצוא בתים מאמצים על סמך הקריטריון הזה.

המקרה השני מתאר את מצבם של החתולים בשכונה שלך- כנראה שבשכונה שלך התנאים לא טובים לחתולים, במקרה של השכונה שלי זה לא המצב

אני שומע את 2 המילים האלה ומצטמרר.

אני אפילו לא מסוגל להגיד את 2 המילים האלה שהמשמעות שלהם סוף העולם היא לחתולים.
&nbsp
חתולים שנולדו , גדלו וחיים בשלווה באיזור ירוק ושקט יגלו בפתאומיות שהבית שלהם מוחרב ונמחק מעל פני האדמה
ובמקומו יקומו מגדלים מפלצתיים עמוסים במכוניות ודיירים.
התוצאה היא חתולים מבוהלים והמומים שבורחים מהאיזור שהיה ביתם והפך לאתר בנייה
וכעת הם באיזור חדש , זר ומפחיד עבורם ללא מאכילים וללא כלום.
אין לי מילים לתאר את גודל הזוועה.
&nbsp
העיניין הנוראי הזה נהיה אופנתי בארץ ואני קורה לכל מי שחתולי החצר יקרים לו - עשו הכל כדי לעצור את התוכניות
ההרסניות האלה.
אצלנו גם רצו ואני כמובן לא חתמתי יחד עם שכנים רבים אחרים . שלחתי לכולם מכתבים
על הפגיעה הקשה בטבע ובבעלי החיים שבגינות שלנו וכנראה רבים לקחו את מה שכתבתי לתשומת לבם
כי הפרוייקט שעמד באוויר 6 שנים בוטל ולא יצא מזה כלום.
&nbsp
דרך אגב , האם אתה ביקשת מהוריך לא לחתום ?
חשבת על החתולים ?

דרורפפ

New member
מסקרן אותי לדעת מה דעתך על מקרים הפוכים?

המצב שתיארת נגע למצב קיים של מקום שליו ירוק ושקט, שמוחלף במגדלים מפלצתיים ועמוסים במכוניות וללא מאכילים.

מסקרן אותי לדעת מה דעתך על מצב הפוך, בו אזור שאינו ידידותי/שליו עבור חתולים, ואיננו ירוק או שקט מספיק, מוחלף במגדלים- שכל השטחים סביבם הם ירוקים, גינות, וכו', ועם אפילו יותר מאכילים?

בדרך כלל כמעט אין את ההיפך.

קודם כל בכל מקרה במצב של הריסת ביניינים החתולים שחיים מתחת לביניינים האלה מגורשים מביתם וזה ביתם לטוב או לרע אז זאת התשובה שלך.
זה ביתם , הם מכירים את פחי הזבל , מקומות מסתור , מכירים חתולים אחרים , מכירים את אורח החיים היום יומי באיזור , מכירים מקומות של צייד , מקומות של אוכל ועוד ועוד.
ואז אתה בא ומחריב להם את כל מה שהם מכירים , את כל ביתם , את כל איזור המחייה שלהם , את כל המציאות שלהם.
להרבה מאוד חתולים ממילא קשה ברחוב ואז אתה בא ומוסיף להם קושי על קושי . סבל על סבל , מצוקה על מצוקה , רעב על רעב.
ועכשיו לשאלתך - הביניינים שנבחרים לההירס בפרוייקט הנוראי הזה הם ביניינים ישנים ונמוכים עם כמות דיירים סבירה בכל ביניין שנבנו בדרך כלל לפני 1980
כשאז רוב הבנייה הייתה צנועה ביותר , ירוקה , הרבה יותר ידידותית לחתולים , עם גינות וחצרות בכל ביניין , שיחים , עצים , פינות של פרטיות עבורם מתחת לביניין ובעצם הרבה טבע עירוני
לאורך השנים החתולים בעצם גרים בגינות האלה . הגינות הם ביתם המרכזי.
בביניים הישנים יש לחתולים מתחת לביניין היכן לגור , לישון , להסתובב , לאכול ועוד. בעיקר בגינות אבל גם מחוץ לגינות.
דיירים רבים בביניינים ישנים הם מבוגרים שמחפשים בעיקר שקט ושלווה , דבר שהוא טוב לחתולים.
לעומת זאת הבנייה החדשה שתפסה תאוצה בתחילת המאה הזאת היא בנייה לגובה , מגדלים מפלצתיים ואימתנייים בני 15 - 20 - 30 - 40 קומות עמוסים במאות דירות , מכוניות ודיירים , רובם צעירים עם המוני ילדים רועשים .
כל זה הופך את המרחב לאגרסיבי , יוקרתי ודורסני , מרחב שאין בו מקום לחתולים ולטבע והכי גרוע -
אין גינות וחצרות , הדבר הקריטי ביותר לחתולים בתוך העיר !
בבנייה החדשה הפסיקו לבנות גינות וחצרות. פשוט אין. יש מגדל , יש חנייה , יש לובי , יש יציאה מהלובי וזהו. אין חצר , אין גינה , אין ירוק
ואני אומר לך את זה מתוך מעקב שלי אחרי מאות מגדלים שנבנו בשנים האחרונות.
המשמעות של אין גינות - אין איפה לחיות לחתולים - מכת מוות לחתולים.
וכל מה שכתבתי לך כאן זה עוד על קצה המזלג. יש עוד המון סיבות קריטיות מדוע התוכנית הזאת היא הרסנית לחתולים
ולשמחתי היא רוב הזמן תקועה ולא זזה בכל רחבי הארץ אבל ביום שהיא תתפוס תאוצה
אני חושב שאפשר יהיה לספור את הימים לקראת הכחדת ומחיקת חתולי החצר בערי ישראל.
החיה המופלאה והגאה הזאת תעלם ואנחנו נישאר עם המכוניות , הבטון , הרעש , העשן והמגדלים.

שוב כל מה שנכתב

הוא על קצה המזלג.
תחקור ותבדוק את העיניין ותגיע בעצמך למסקנות על ההבדלים בין ביניין ישן , שקט , כפרי וירוק למפלצת גורד שחקים.
אני לא אומר שזה שהחתולים חיים בביניין ישן ככה זה צריך להיות . ברור שלא. גם שם לא קל להם
אבל שם לפחות הם חיים , שורדים , אוכלים , ישנים , משחקים , נהנים מהטבע העירוני ופשוט מתקיימים.
עם הרבה קשיים אבל מתקיימים.
במציאות ובמרחב של גורדי השחקים תוך זמן קצר הם פשוט יימחקו מעל פני האדמה.
תוסיף את פעילויות העיקורים והסירוסים האינטסיביים , תוסיף את העובדה שאין הרבה אנשים שמאמצים חתולים לביתם
בישראל ותבין שהכחדת החתול בישראל היא לא דבר שבשמיים.
אני לא אומר שזה יקרה מחר אבל זה כרגע הכיוון.

דרורפפ

New member
הסיבה שהבאתי את הדוגמא הזו...

הסיבה שהבאתי את הדוגמא הזו... השכונה שלי נחשבת למאוד ידידותית כלפי חתולים, מאחר וכל הבתים פרטיים, והרחובות הפנימיים עם תנועת רכבים דלה, ויש גישה לחתולים מכל מקום, וכמובן- המון מאכילי חתולים.

בימים האחרונים יצא לי לחשוב על כך שמדובר בסביבה אופטימלית עבור החתולים, ואז קפצתי לבקר את אחותי, שעברה לגור בשכונה חדשה, בבניין מפלצתי, שכונה שלמה של בניינים מפלצתיים, וכשלקחתי את הכלבים שלה לריצה- הדבר הראשון שעלה לי בראש: "כמה שטחי פנאי יש בין כל בניין לבניין, היו יכולים בקלות להוסיף עוד בניין אם היו מקצצים קצת משטחי הפנאי שעוטפים את הבניינים".

בשכונה הזו מסביב לכל בניין יש שטחים ירוקים ופארקים, והמעברים בין הכבישים הפנימיים- ע"י גשרים רחבים ונוחים להולכי רגל שגם ההולכים המייללים על ארבע משתמשים בהם. כמובן שישנן שכונות ידידותיות יותר וידידותיות פחות, אבל כשאני חושב על שכונות חדשות שביקרתי בהן לאחרונה, אני לא חושב שאני יכול להכליל את רובן כלא ידידותיות.

אז הגעתי למסקנה שאולי השכונה שלי של בתים פרטיים היא טובה, אבל יש יותר טוב.

דבר אחרון -

כשאני כותב שהחתולים לא אמורים לחיות בביניין אפילו ביניין ישן וזה לא המצב האידיאלי הכוונה שלי היא
לא שהחתולים הם הבעיה אלא בני האדם הם הבעיה !
הם אמורים להיות שם - הביניין לא אמור להיות שם !
הביניין ובני האדם הם הדבר הרע והפולשני והלא אידיאלי . הם הבעיה
לכן לעולם לא אבין מדוע מעקרי ומסרסי החתולים מתנהגים כאילו שהחתולים הם המטרד , הם הדבר הזר במרחב ,
הם הבעיה , הם הצרה ולכן אותם צריך לצמצמם ולעקר , בהם צריך להילחם , אותם צריך להעלים מהמרחב בעוד שהאמת היא ההיפך !

dimitrygo

Active member
מנהל
לא מדובר על שכונה של בתים פרטיים אלא על שכונה

של בניינים בני 3-4 קומות שנבנו לפני 50 שנה. אף אחד שגר שם לא יוותר על אפשרות לקבל דירה חדשה ואני מבין אותם למרות כל האהבה שלי לחתולים.
חוץ מזה עוד לא היו צריכים לחתום על שום דבר.

אז תסלח לי

זאת לא אהבה. אולי אתה מרגיש רגש אחר כלפיי החתולים אבל אהבה זה לא. כל טוב.

dimitrygo

Active member
מנהל
קל לך להגיד. ברוסית אומרים שמי שתמיד שובע אף פעם לא מבין

את מי שתמיד רעב. אתה רוצה שאני אגיד לאנשים שהבית שלהם יכול לקרוס כל רגע ובטוח יקרוס ברעש אדמה הבא שהם לא צריכים להחליף אותו לדירה בבניין חדש בגלל חתולי רחוב שגרים בסביבה?

דרורפפ

New member
לא ידעתי שיש פתגם כזה ברוסית

לא ידעתי אפילו שיש פתגם/אימרה כזו ברוסית, חשבתי שהמקור הוא אירי:
the satiated do not understand the concern of the hungry

dimitrygo

Active member
מנהל
אני לא יודע מה מקור הפתגם. העיקר שהוא מובן

למעלה