מסך מחשב מהבהב

ל13

New member
הי חברים,
אשמח לעזרתכם...
יש לי מסך מחשב (LG Flatron W2246) בן כמה שנים טובות. עד לפני כמה ימים עבד מעולה בתדירות יומיומית ללא כל תקלות ואיכות הצפייה בו הייתה מעולה.
פתאום התחילו להופיע הבהובים על המסך בתדירות קבועה, אמנם קלים ולא ברמה קיצונית, אבל מספיק בשביל לגרום חוסר נוחות בצפייה בו שלא מאפשרים לעבוד איתו.
המסך מחובר למחשב נייד (חדש יחסית) של דל, כאשר מהמסך יוצא כבל DVI ומתחבר למתאם DVI-HDMI שמתחבר למחשב לשקע HDMI
(למסך אין שקע HDMI, רק DVI ו-RCA).
ניסיתי לחזק את החיבורים במסך ובמחשב, להוציא את הכבלים ולהכניס מחדש, ניסיתי גם לאפס את הגדרות המסך וכלום לא עזר... ההבהובים ממשיכים.
למי מכם שמכירים את התופעה ואת הגורמים האפשריים לה, האם ניתן לדעת לפי מה שתיארתי כאן מה יכולה להיות הבעיה? אם מדובר בתקלת מסך? או תקלת כבלים? שקעים? ואם הבעיה במסך האם זה משהו שיש אפשרות לתקן, או בכלל משתלם להשקיע על תיקון? אולי משהו בהגדרות המסך שאיכשהו השתנה וצריך להגדיר אחרת? או שפשוט להודות יפה למסך על השירות המעולה שסיפק לי בשנים האחרונות ולרכוש אחד חדש?

תודה מראש
8)

HelpSupport

Active member
מאפייני התקלה מצביעים על בעיה בספק הכוח של הצג.
שווה לתקן ?
כן - אם אתה מבין בתיקון ספק "עשה זאת בעצמך" DIY.
לא - מחיר התיקון ובתוספת קטנה יחסית קנה צג חדש עם אחריות.

ל13

New member
מאפייני התקלה מצביעים על בעיה בספק הכוח של הצג.
שווה לתקן ?
כן - אם אתה מבין בתיקון ספק "עשה זאת בעצמך" DIY.
לא - מחיר התיקון ובתוספת קטנה יחסית קנה צג חדש עם אחריות.
תודה על התשובה, רק לוודא שהבנתי... אתה מתכוון לבעיה בספק כוח שהוא חלק מהמכלול של הצג, לא לבעיה בכבל החשמל שלו... נכון?

אבח"י

Well-known member
הי חברים,
אשמח לעזרתכם...
יש לי מסך מחשב (LG Flatron W2246) בן כמה שנים טובות. עד לפני כמה ימים עבד מעולה בתדירות יומיומית ללא כל תקלות ואיכות הצפייה בו הייתה מעולה.
פתאום התחילו להופיע הבהובים על המסך בתדירות קבועה, אמנם קלים ולא ברמה קיצונית, אבל מספיק בשביל לגרום חוסר נוחות בצפייה בו שלא מאפשרים לעבוד איתו.
המסך מחובר למחשב נייד (חדש יחסית) של דל, כאשר מהמסך יוצא כבל DVI ומתחבר למתאם DVI-HDMI שמתחבר למחשב לשקע HDMI
(למסך אין שקע HDMI, רק DVI ו-RCA).
ניסיתי לחזק את החיבורים במסך ובמחשב, להוציא את הכבלים ולהכניס מחדש, ניסיתי גם לאפס את הגדרות המסך וכלום לא עזר... ההבהובים ממשיכים.
למי מכם שמכירים את התופעה ואת הגורמים האפשריים לה, האם ניתן לדעת לפי מה שתיארתי כאן מה יכולה להיות הבעיה? אם מדובר בתקלת מסך? או תקלת כבלים? שקעים? ואם הבעיה במסך האם זה משהו שיש אפשרות לתקן, או בכלל משתלם להשקיע על תיקון? אולי משהו בהגדרות המסך שאיכשהו השתנה וצריך להגדיר אחרת? או שפשוט להודות יפה למסך על השירות המעולה שסיפק לי בשנים האחרונות ולרכוש אחד חדש?

תודה מראש
8)
לי היה משהו דומה - ריצוד מהיר של המסך.
יש לנו בית חולים למחשבים [ טכנאי מחשבים שגם בנה לנו את המחשב הנוכחי, ויבנה גם את הבא!].
140ש"ח וחדש דנדש.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
בעיקרון, מי שכתב לך כתב נכון. כנראה שקיימת בעיה בספק המתח הפנימי של המסך. מי שמתמצא, יכול לתקן בעצמו, למרות שפירוק המסך אינו פשוט בד"כ. ובמידה שלא? מסכים הם מצרך זול, ותוכל לרכוש בקלות מסך חדש. וחשוב לזכור: משלוח לתיקון זו הרפתקה מאד מאד לא מומלצת בימינו
מה שכן, וכניסיון אחרון, אולי כדאי לנסות ולחבר את המסך למחשב אחר. במידה שהבעיה נובעת מהחיבור או מאי התאמת התדר, המסך יוכיח לך שהוא כן מסוגל לפעול כראוי. תוכל גם לנסות זאת אצל חבר, במידה שאין לך מחשב נוסף וזמין.

GoldenEyes

Well-known member
מה שכן, וכניסיון אחרון, אולי כדאי לנסות ולחבר את המסך למחשב אחר. במידה שהבעיה נובעת מהחיבור או מאי התאמת התדר, המסך יוכיח לך שהוא כן מסוגל לפעול כראוי. תוכל גם לנסות זאת אצל חבר, במידה שאין לך מחשב נוסף וזמין.
גם אני חושב ככה , וגם אני עושה אותו דבר במשרד , מעביר את המסך למחשב אחר ובודק. בהרבה מקרים עבד כמו שצריך והתברר שהכרטיס מסך סיים את חייו.
אם לא עובד במחשב אחר , תודה על השירות , וקונים מסך חדש

ל13

New member
טוב, אז פעלתי לפי ההצעות כאן, וחיברתי את המסך למחשב אחר, עם כבל DVI אחר, וגם אז המסך מהבהב... עכשיו אני יכול להיות בטוח שהבעיה היא במסך. תודה לכולם :)

ל13

New member
ואגב... יש למישהו המלצה על מסך חדש, איכותי, בעיקר עבור עבודה מהבית, נגיד בגודל 24"? מותג? דגם? תודה מראש.

השאלה מה אתה מחפש.. מסך איכותי או מסך זול? יש מותגים זולים ויש סוגי מסכים זולים. אני אוהב את מסכי ה-IPS של LG או של DELL. לדוגמא:
אבל יש אחרים, יקרים יותר, שמתאימים למשחקי מחשב וכאלה... אתה לא הגדרת ואני לא ממש יודע מה דרישות שלך.

ל13

New member
השאלה מה אתה מחפש.. מסך איכותי או מסך זול? יש מותגים זולים ויש סוגי מסכים זולים. אני אוהב את מסכי ה-IPS של LG או של DELL. לדוגמא:
אבל יש אחרים, יקרים יותר, שמתאימים למשחקי מחשב וכאלה... אתה לא הגדרת ואני לא ממש יודע מה דרישות שלך.
תודה... דווקא כן הגדרתי מה הדרישות שלי... כתבתי שאני מחפש מסך איכותי (לא משהו זול ופשוט), 24"~, עבור עבודה מהבית... אוסיף ואומר שגם לא מחפש מסך סופר איכותי ויקר, נגיד משהו בתקציב של 500-600 ש"ח, גג 700 ש"ח. אני מניח שחלק מהצעותיך כאן יכול להיות רלוונטי לי. שוב תודה

אכן, המסכים שהמלצתי עליהם הם: א. נועדו למטרה של עבודה ביתית ובעלי זווית צפייה רחבה (יתרונות ה-IPS). ב. לא הכי יקרים כפי שראית. ג. מותגים שבאמת נחשבים טובים. ד. LG הוא יצרן הפאנלים מסוג IPS, ו-DELL רוכשים את הפאנלים מהם. ה. DELL אכן נחשב מותג מושקע יותר מ-LG ולכן כדאי להעדיף אותם. ומכיוון שירון הקשקשן טוען גם לשירות מעולה, הרי שיש לך סיבה נוספת להעדיף את DELL. ו. בכוונה לא נכנסתי לנישה של מסכי גיימינג, שהם מסכים יקרים בהרבה. אז בסך הכל, הצלחתי לקלוע למטרות שהצבת, גם אם לא השקעתי את נשמתי בקריאה חוזרת של בקשותיך...

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אני בעד DELL למשתמש ביתי רצוי אפילו 27 אינטש אם יש מקום פשוט יהיה שיפור דרמטי בכל פרמטר אם אתה חושב שראית טוב...תגלה עולם חדש..

למה DELL ? כי מנסיוני יש להם תמיכה טובה ועד לבית. המסך הקודם שלי היה שלם הייתה תקלה ..באו לבית החליפו תוך יום! ובלי בעיות כלל ועבד שנים אחרי..לא מזמן קניתי DELL גם רק גדול יותר ...

מסך מחשב Dell P2719H ‏27 ‏אינטש Full HD​

כזה קניתי. עוד יתרונות שלו ...הוא נגד הבהוב , יש לו אפשרות להגנה על העיניים ביטול אור כחול וזה מעולה. כיווננון לגובה מצויין הטיה וסיבוב 90 מעלות ..איכות צבע מעולה לתמונות סרטים וכדומה. הוא לא ממש למשחקים ברמה של מהירות תגובה והרצים וכל מיני....אם כי אני משחק בו משחקי מירוצים ומרוצה גם...יותר ליוטיוב לגלישה לסרטים..פה איכות התצוגה טובה מאוד...ושוב השירות!

ל13

New member
אני בעד DELL למשתמש ביתי רצוי אפילו 27 אינטש אם יש מקום פשוט יהיה שיפור דרמטי בכל פרמטר אם אתה חושב שראית טוב...תגלה עולם חדש..

למה DELL ? כי מנסיוני יש להם תמיכה טובה ועד לבית. המסך הקודם שלי היה שלם הייתה תקלה ..באו לבית החליפו תוך יום! ובלי בעיות כלל ועבד שנים אחרי..לא מזמן קניתי DELL גם רק גדול יותר ...

כזה קניתי. עוד יתרונות שלו ...הוא נגד הבהוב , יש לו אפשרות להגנה על העיניים ביטול אור כחול וזה מעולה. כיווננון לגובה מצויין הטיה וסיבוב 90 מעלות ..איכות צבע מעולה לתמונות סרטים וכדומה. הוא לא ממש למשחקים ברמה של מהירות תגובה והרצים וכל מיני....אם כי אני משחק בו משחקי מירוצים ומרוצה גם...יותר ליוטיוב לגלישה לסרטים..פה איכות התצוגה טובה מאוד...ושוב השירות!
תודה על ההמלצה. לא לקחתי בחשבון בכלל מסך גדול מ-24"... בטח לא 27". חשבתי ש-24" זה הגודל האידאלי לצרכי עבודה. אני הרי לא מתכוון לשבת ולצפות בו בסרטים... אתה לא חושב שזה גדול מידי לעבודה שאתה יושב במרחק צפייה של 70-80 ס"מ מהמסך?

GoldenEyes

Well-known member

גם לי יש כזה כבר כשנתיים או שלוש
אין מילים לעומת המסך הקטנציק 24 שיש לי לצידו למחשב השני

ל13

New member
תודה לכולם כאן על כל הטיפים וההמלצות!

אשמח לייעוץ קטן נוסף: אז ככה, מתוך חוות הדעת כאן, ומכך שאני מסתייע במשקפי קריאה באופן קבוע מול המחשב, השתכנעתי, די בקלות, להשתדרג למסך 27", כנראה מאחד מהמותגים המוזכרים לעיל. הבנתי גם שמומלץ מאוד לרכוש מסך עם פנל IPS עבור עבודה ממושכת מול המחשב (כמו גם במקרה שלי), כך שזה מבחינתי גם אחד הקריטריונים לרכישה, ועוד אחד אחרון שלגביו אני צריך את עזרתכם... קיבלתי גם המלצה חמה על נוחות העבודה עם מסך קעור. אבל... כשחיפשתי בזאפ למשל, או באתרים אחרים, מסכי 27" קעורים עם פנל IPS, לא מצאתי כאלה בכלל... האם יש כאן איזושהי סתירה שאני לא מודע אליה? שמסך קעור לא יכול להיות עם פנל IPS, אולי לא בגודל הזה? ואם כך הדבר, האם הייתם ממליצים לי להתעקש על פנל IPS ולוותר על מסך קעור? או אולי להיפך?

תודה מראש :)

ככל שזכור לי, המותג היחידי שעדיין מייצר קעורים הוא סמסונג והם כנראה לא רוכשים בשביל זה IPS מ-LG.
אבל לקעור יש תמיד נקודת צפייה שמכונה SWEET POINT שזה מול מרכז המסך. האם תעדיף לשבת רק בפוזה אחת, שתתאים לאותה נקודה?
איני בטוחה שזה מה שתרצה ועל כן, ראוי שתותיר את הסמסונג הקעור לאנשים אחרים.

ל13

New member
ככל שזכור לי, המותג היחידי שעדיין מייצר קעורים הוא סמסונג והם כנראה לא רוכשים בשביל זה IPS מ-LG.
אבל לקעור יש תמיד נקודת צפייה שמכונה SWEET POINT שזה מול מרכז המסך. האם תעדיף לשבת רק בפוזה אחת, שתתאים לאותה נקודה?
איני בטוחה שזה מה שתרצה ועל כן, ראוי שתותיר את הסמסונג הקעור לאנשים אחרים.
תודה על הטיפ. אבל לא ממש ברור לי עניין ה-Sweet Point שאת מעלה כחיסרון...

מעולם לא עבדתי עם מסך קעור, כך שאני לא מדבר מניסיון, אבל דווקא חשבתי שלמסך הקעור יש יתרון משמעותי לצרכי עבודה יומיומית ולמשך שעות, שמן הסתם במצב הזה יושבים "דוך" מול מרכז המסך ובמרחק די קרוב אליו (התעסקות רציפה עם מקלדת ועכבר)... המסך הקעור ש"עוטף" אותך מרגיש יותר נוח לעבודה, בזכות זה שהוא "מקרב" אלייך, כביכול, את החלקים הצדדיים שלו (מימין ומשמאל), לעומת מסך שטוח שבו הם קצת יותר רחוקים ממך (בהשוואה למרכז), בעיקר שמדובר במסך גדול יחסית...
אם הייתי יושב לצפות בו סרטים, הגיוני שאתרחק ממנו קצת ולא ארצה להיות מוגבל בישיבה קבועה מול מרכז המסך... ואז ברור שלמטרה זו מסך קעור אינו הבחירה האידיאלית. אבל בעבודה? את בטוחה שזה עדיין חיסרון? ובכל מקרה, בשורה התחתונה, עדיף לא לוותר על פנל IPS לטובת מסך קעור?

אשמח להבהרות.

תודה :)

למעלה