מסך מחשב מהבהב

תודה על הטיפ. אבל לא ממש ברור לי עניין ה-Sweet Point שאת מעלה כחיסרון...

מעולם לא עבדתי עם מסך קעור, כך שאני לא מדבר מניסיון, אבל דווקא חשבתי שלמסך הקעור יש יתרון משמעותי לצרכי עבודה יומיומית ולמשך שעות, שמן הסתם במצב הזה יושבים "דוך" מול מרכז המסך ובמרחק די קרוב אליו (התעסקות רציפה עם מקלדת ועכבר)... המסך הקעור ש"עוטף" אותך מרגיש יותר נוח לעבודה, בזכות זה שהוא "מקרב" אלייך, כביכול, את החלקים הצדדיים שלו (מימין ומשמאל), לעומת מסך שטוח שבו הם קצת יותר רחוקים ממך (בהשוואה למרכז), בעיקר שמדובר במסך גדול יחסית...
אם הייתי יושב לצפות בו סרטים, הגיוני שאתרחק ממנו קצת ולא ארצה להיות מוגבל בישיבה קבועה מול מרכז המסך... ואז ברור שלמטרה זו מסך קעור אינו הבחירה האידיאלית. אבל בעבודה? את בטוחה שזה עדיין חיסרון? ובכל מקרה, בשורה התחתונה, עדיף לא לוותר על פנל IPS לטובת מסך קעור?

אשמח להבהרות.

תודה :)
אנסה. כשאתה מביט למרחב, אתה מקבל דימוי של כדור. אתה נמצא במרכז וכל המסביב עוטף אותך אל האינסוף.
כשאתה יושב מול מסך קעור, המסך בנוי מקשת מוגדרת, ועל כן יש לה נקודת "מרכז" אופטימאלית שבה אתה תחוש כאילו שאתה נמצא במרחב טבעי.
אם תתקרב, תתרחק או תשנה את זווית הצפייה, אתה תקבל למעשה תמונה מעוותת, כי תתרחק מקצה אחד ותתקרב לאחר. עדיף כבר מסך רגיל, ועובדה שככל שהיו יצרנים שהתפתו לייצר מסכים קעורים, כעת סמסונג בקושי מוכרת כאלה. מסקנה?

ל13

New member
אנסה. כשאתה מביט למרחב, אתה מקבל דימוי של כדור. אתה נמצא במרכז וכל המסביב עוטף אותך אל האינסוף.
כשאתה יושב מול מסך קעור, המסך בנוי מקשת מוגדרת, ועל כן יש לה נקודת "מרכז" אופטימאלית שבה אתה תחוש כאילו שאתה נמצא במרחב טבעי.
אם תתקרב, תתרחק או תשנה את זווית הצפייה, אתה תקבל למעשה תמונה מעוותת, כי תתרחק מקצה אחד ותתקרב לאחר. עדיף כבר מסך רגיל, ועובדה שככל שהיו יצרנים שהתפתו לייצר מסכים קעורים, כעת סמסונג בקושי מוכרת כאלה. מסקנה?
תודה על ההסבר המושקע! המסקנה ברורה :)

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אוקיי אבוא מהמבט שלך...אני גם לקוי ראיה , ראיתי מסך טיוי קעור צפיתי בו זה לא משהו שממש משנה. גם בגודל מסך 27 זה לא נותן הרבה צריך מסך ממש גדול לעשות שינוי ..

מה שכן משנה זה :
1 אנטי פליקר במסך רצוי שיהיה מפחית עייפות , מצאתי אחד יקר
2 מסנן אור כחול קיים גם בווינדוס 10 רצוי להשתמש קבוע. ( נקרא תאורת לילה)
3 הפסקות קבועות כל 20 דקות לקום לראות משהו באופק לשתי דקות מהחלון או משהו מבט רחוק..
4 אם יש יובש בעיניים , אז להשתמש בתחליפי דמעות. ונשמע מצחיק אבל להקפיד על מצמוץ עיניים.
5 שימוש בכלי נגישות המובנים בווינדוס לפי הצורך..
6 אישית יותר קל לי בדפדפנים להגדיל תצוגה לקריאה ..
7 כיול המסך לפחות סינוור או יותר תאורה כל אחד לפי צרכיו
8 מסך איכותי ברמת צבע חדות וכו'
9 מסך מתכוונן לגובה הטייה אחורה קדימה לישיבה נכונה

הדברים האלה הרבה יותר משמעותיים ממסך קעור..יקלו על הראיה העייפות כאבי ראש וכדומה.
אני בעד מה שהצעתי DELL מניסיון אישי טוב איתו. הוא כולל מסנן אור כחול ( צריך בהגדרות לבחור במצב) ואנטי פליקר שני אלה שומרים על העיניים.
בעצם הכל יש לו..
לכן אני קניתי אותו לעצמי ומרוצה מאוד.

ל13

New member
אוקיי אבוא מהמבט שלך...אני גם לקוי ראיה , ראיתי מסך טיוי קעור צפיתי בו זה לא משהו שממש משנה. גם בגודל מסך 27 זה לא נותן הרבה צריך מסך ממש גדול לעשות שינוי ..

מה שכן משנה זה :
1 אנטי פליקר במסך רצוי שיהיה מפחית עייפות , מצאתי אחד יקר
2 מסנן אור כחול קיים גם בווינדוס 10 רצוי להשתמש קבוע. ( נקרא תאורת לילה)
3 הפסקות קבועות כל 20 דקות לקום לראות משהו באופק לשתי דקות מהחלון או משהו מבט רחוק..
4 אם יש יובש בעיניים , אז להשתמש בתחליפי דמעות. ונשמע מצחיק אבל להקפיד על מצמוץ עיניים.
5 שימוש בכלי נגישות המובנים בווינדוס לפי הצורך..
6 אישית יותר קל לי בדפדפנים להגדיל תצוגה לקריאה ..
7 כיול המסך לפחות סינוור או יותר תאורה כל אחד לפי צרכיו
8 מסך איכותי ברמת צבע חדות וכו'
9 מסך מתכוונן לגובה הטייה אחורה קדימה לישיבה נכונה

הדברים האלה הרבה יותר משמעותיים ממסך קעור..יקלו על הראיה העייפות כאבי ראש וכדומה.
אני בעד מה שהצעתי DELL מניסיון אישי טוב איתו. הוא כולל מסנן אור כחול ( צריך בהגדרות לבחור במצב) ואנטי פליקר שני אלה שומרים על העיניים.
בעצם הכל יש לו..
לכן אני קניתי אותו לעצמי ומרוצה מאוד.
תודה רבה על התשובה המפורטת. מובן וברור.
אגב... לגבי המסך המומלץ שלך, אני רואה בזאפ שמאז הדגם שלך (מ-2018) יצאו עוד כמה דגמים דומים, חדשים יותר (2020), אני מניח שעם מפרט דומה מאוד ואולי קצת טוב יותר:
https://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-
monitor&db187910=187953&db55019=2957752,2957751&db4147=4926&db435152=435154&orderby=price&noidx=1

אני מניח שעדיף לבחור באחד החדשים יותר.
שוב תודה :)

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אפשר כן ...לא יודע כמה שיפורים גדולים יש..אבל אם העלות טובה לך לך על זה ...העיקר שיש להם את השמירה על העיניים ולעבודה הם מהטובים שיש..ושירות מנסיוני טוב מאוד .

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
הא רגע שכחתי משהו...תוודא שאתה מחבר חיבור למחשב של HDMI או יותר טוב DISPLAY PORT ולא VGA אחרת כל השיפור מתבטל בגלל איכות התמונה מVGA זה תקן ישן..וירוד.

למעלה