נ ו ר י ת המיוחדת
Active member
אנסה. כשאתה מביט למרחב, אתה מקבל דימוי של כדור. אתה נמצא במרכז וכל המסביב עוטף אותך אל האינסוף.תודה על הטיפ. אבל לא ממש ברור לי עניין ה-Sweet Point שאת מעלה כחיסרון...
מעולם לא עבדתי עם מסך קעור, כך שאני לא מדבר מניסיון, אבל דווקא חשבתי שלמסך הקעור יש יתרון משמעותי לצרכי עבודה יומיומית ולמשך שעות, שמן הסתם במצב הזה יושבים "דוך" מול מרכז המסך ובמרחק די קרוב אליו (התעסקות רציפה עם מקלדת ועכבר)... המסך הקעור ש"עוטף" אותך מרגיש יותר נוח לעבודה, בזכות זה שהוא "מקרב" אלייך, כביכול, את החלקים הצדדיים שלו (מימין ומשמאל), לעומת מסך שטוח שבו הם קצת יותר רחוקים ממך (בהשוואה למרכז), בעיקר שמדובר במסך גדול יחסית...
אם הייתי יושב לצפות בו סרטים, הגיוני שאתרחק ממנו קצת ולא ארצה להיות מוגבל בישיבה קבועה מול מרכז המסך... ואז ברור שלמטרה זו מסך קעור אינו הבחירה האידיאלית. אבל בעבודה? את בטוחה שזה עדיין חיסרון? ובכל מקרה, בשורה התחתונה, עדיף לא לוותר על פנל IPS לטובת מסך קעור?
אשמח להבהרות.
תודה
כשאתה יושב מול מסך קעור, המסך בנוי מקשת מוגדרת, ועל כן יש לה נקודת "מרכז" אופטימאלית שבה אתה תחוש כאילו שאתה נמצא במרחב טבעי.
אם תתקרב, תתרחק או תשנה את זווית הצפייה, אתה תקבל למעשה תמונה מעוותת, כי תתרחק מקצה אחד ותתקרב לאחר. עדיף כבר מסך רגיל, ועובדה שככל שהיו יצרנים שהתפתו לייצר מסכים קעורים, כעת סמסונג בקושי מוכרת כאלה. מסקנה?