מסכות נגד הסירחון הפוליטי של ממשלת נתניהו

the new L

New member
זה לא הבדל עקרוני, זה הבדל טכני

ומאוד לא מהותי. אם מתנגדים באופן עקרוני לפיצול סיעות (מה שאכן נראה לי ראוי), זה דבר אחד. אבל קדימה לא מתנגדת באופן מהותי לפיצול סיעות (הוכחה: קדימה קיימת), אלא רק לשינוי הטכני הזה. כיוון שזה שינוי טכני ולא מהותי, אין לי בעיה שישנו אותו אפילו כל יומיים, משום שזה סתם עניין טכני ואין שום סיבה עקרונית למה החוק החדש פחות טוב מהחוק הקיים.

ATAF151

New member
זה הבדל מהותי

החוק הקיים שיפר את המצב שלפיו כל אחד יכל לפרוש באופן חופשי והגביל מאוד את הפרישה לשליש לפחות, הדבר הקטין מאוד את היכולת לפרוש וכעת מבקשים להקל על הפיצול וזה גרוע. שרון למשל בזמנו היה צריך 14 חכי"ם כדי לפרוש ואם היה יכול להסתפק ב 7 זה היה מקל עליו באופן משמעותי את הפיצול. אבל הטענה היותר מרכזית היא נגד שינוי חוק משילות בכנסת מכהנת, אם כבר עושים שינוי מחילים אותו מהכנסת הבאה ולא משנים אותו בהתאם לצורך רגעי. הרי אם העבודה היתה באופוזיציה היו משנים את החוק שיתאים גם לפיצול של העבודה וזה לא תקין. השינוי מאוד מהותי כי זה מה שיכול להיות ההבדל בין פיצול מפלגות לאי פיצול. אי אפשר למנוע לחלוטין אפשרות לפיצול, כי לעיתים יתכן משבר אידיאולגי קשה בין חלקים גדולים במפלגה והמקרה של שרון הוא מקרה קלאסי שמצד אחד מוסדות הליכוד לא היו בדעתו ומצד שני רוב מצביעי הליכוד ויותר משליש מחברי הכנסת שלו תמכו בשרון. גם אם מחר בקדימה יחליטו להתאחד עם מרץ והעבודה ויהיו שליש בקדימה שיסרבו ויתפצלו אני אכבד את דעתם הלגיטימית.

the new L

New member
אני לא אומר

שהחוק הזה לא מרע את המצב. הוא כן מרע אותו. אבל בוודאי לא באופן מהותי. זה שינוי קטנטן, ממש פצפון לעומת המצב הקיים. בטח לא קטסטרופה. אגב, במקרה של שרון לא הייתה שום הצדקה לפיצול. הייתה הצדקה להתפטרות. כי הליכוד נבחר על סמך מצע מסויים, ולא הייתה לח"כים שלו שום זכות להחליט שהם משנים לחלוטין את העקרונות שעל פיהם הם נבחרו בלי לקבל קודם לכן את אמון העם.

ATAF151

New member
זה כן מהותי

האפשרות לפצל את קדימה עם 7 במקום עם 10 היא מהותית מאוד, והאפשרות בעתיד לפצל סיעה כמו שהיה לשרון עם 7 במקום עם 14 היא מאוד מאוד משמעותית. והחמור הוא שהשינוי הוא מיידי ולא מהכנסת הבאה ונתפר במיוחד לקדימה בכנסת הנוכחית. במקרה של שרון היתה הצדקה לפיצול במיוחד שמיד עם הפיצול הוא הודיע על הליכה לבחירות ובנוסף כל הפורשים ויתרו לליכוד על על מימון המפלגות שהיה מגיע להם על פי החוק והשאירו אותו בליכוד במלואו. במקרה של שרון היה גם ברור שרוב מצביעי הליכוד הצביעו בגלל שרון ולא בגלל איזשהו סעיף במצע הליכוד. ואגב, שרון לא שינה לחלוטין את העקרונות לפיהם הוא נבחר, כי למרות שגם אמר על דין נצרים כדי ת"א הוא דיבר המון ובמפורש על ויתורים כואבים ומדינה פלשתינאית ונסיגות (תוך כדי קריאות בוז במרכז הליכוד) עוד לפני בחירות 2003. אגב, גם ביבי נבחר על הורדת מיסים ולמרות שמאז לא קרה משהו כלכלי יוצא דופן הוא דווקא מעלה מיסים. והוא גם כבר הודיע על תמיכתו במדינה פלשתינאית וזה גם לא נראה לי שהופיע במצע הליכוד.

the new L

New member
האם קדימה חוששת מפיצול קדימה?

אם קדימה תתפצל, היא צריכה לבוא בטענות רק לחברי קדימה, ולא לאף אחד אחר. אגב, להתפצל אפשר בכל מקרה, ולא צריך חוק בשביל זה. העניין הוא שאם היו מתפצלים, אי אפשר היה למנות אותם לתפקידי שרים. זה כל ההבדל המהותי בין שני החוקים. שרון בהחלט שינה לחלוטין את העקרונות שבשמם נבחר. הוא אמר דין נצרים כדין תל אביב, ופינה את נצרים. כלומר, על פי שרון, יש צורך לפנות את תל אביב. אני מסכים שגם ביבי לא נוהג כפי שהבטיח, וזאת לשמחתי. אני צופה ומקווה שביבי ישבור שמאלה, בהשפעת ההנהגה האמריקאית החדשה.

שרון שינה את חוק יסוד בחירה ישירה

כי חשב שיהיה לו יותר קל להבחר בפתק אחד שזה הליכוד אממה הוא טעה והתברר לו שהעם רוצה אותו בשילטון ולא את הליכוד ולכן עשה טעות שביטל את הבחירה הישירה ולכן נאלץ להקים מפלגת יחיד שרק הוא שולט וזוהי קדימה...

ATAF151

New member
הוא שינה לבחירות הבאות

שרון שינה את חוק הבחירה הישירה בהסכמה גורפת של כמעט כל הכנסת ועבור הבחירות הבאות (הוא עצמו נבחר ב 2001 לפי השיטה הישנה של בחירה ישירה ברוב עצום).

ליצני חצר,פשוט ביזיון!

לזכותה של פיצי ליצני (ציפי לבני) ייאמר שהיא צדקה כשאמרה שהיא תביא פוליטיקה אחרת - גידופים על ראש הממשלה,שימוש במילים של שלוכי הרחוב וכמובן אקט המסכות והיד עוד נטויה . אבל זה בסדר ציפי ,תמשיכי ,אנחנו בעד. ככל שפיצי תעשה צחוק מעצמה ככה היא תתנדף יותר מהר מהפוליטיקה. תכנית עבודה ממולצת לקדימה : שבוע הבא כל חברי קדימה יבואו עם כיסוי עיניים כדי להזכיר לנו איך התנהגתם כשהייתם בשלטון. עוד שבועיים תבואו עם אטמי אוזניים כדי להזכיר לנו איך הקשבתם רק לעצמכם ולא לסובבים. עוד שלושה שבועות תבואו עם אטמים לניחריים כדי להזכיר לנו איך הצלחתם לשרוד בסביבה כה מסריחה בתקופת שלטונכם.

למעלה