מסכות

מסכות

לא עניין סוציאלי במיוחד, סתם טקסט בעל משמעות רבה על המסכות שאנשים לובשים בתיאטרון החברתי של החיים. טוב, זה אולי בכל זאת עניין "סוציאלי" - הצורך לשים מסכה כדי שלא יוודע ברבים מי אני באמת. הטקסט בהודעה הבאה (כדי שלא יתבלגן הכל...)

טקסט

Masks reveal what they conceal. By donning some masks but not others people disclose precisely what they woukd most shield. Indeed, a person does not hide behind the mask as struggle beneath the weight of it.

SuperGirl 25

New member
אין לי כוח להוציא את המילון מהבוידם

תרגום כמיטב יכולתי

"מסכות מגלות את אשר הן מכסות. בכך שהוא לובש מסכה אחת אך לא את האחרת, חושף האדם בדיוק את אשר ישאף להסוות. אכן, אין האדם מסתתר מאחרי המסכה כשם שהוא נאנק תחת כובד משקלה."

SuperGirl 25

New member
פפפששש

אני צריכה לישון על זה
וברצינות- זה מתקשר לי אסוציאטיבית ל"הפוסל במומו פוסל" (מקווה שלא התבלבלתי), כפי שרשום בטקסט-האדם בעצם בוחר מסכה אחת ולא אחרת (או פוסל מום מסויים אצל האחר) וכך חושף משהו שלא רצה שייחשף. תודה על התרגום, חסכת לי עלייה לבוידם

כן, נכון

בכל מיני דרכים האדם חושף את מה שהוא מאד מנסה להסתיר. פרויד אמר שאנחנו כמו מסננת (לא בדיוק במילים האלה) משום שאנו דולפים אינפורמציה על עצמנו. צריך רק שיהיה שם מישהו שיודע לקרוא.

SuperGirl 25

New member
זה התפקיד שלנו, לא?

לדעת לקרוא, או לפחות לנסות, מה הפונה רוצה לומר לנו, גם אם אינו משתמש במילים המפורשות. זה מצריך הקשבה רבה והתכווננות.

אחד החלקים הלא פשוטים של העבודה

הוא לפתח את ההקשבה וללמוד להבדיל בין קליטה של מסרים מבפנים לקליטה של אינפורמציה מבחוץ (או במילים פשוטות - לזהות את ההזדהות).

SuperGirl 25

New member
אאאההה, נפל האסימון ../images/Emo6.gif

צודק, אבי. תמיד יש "רעשים" בשיח הטיפולי...

עוסג

New member
לזהות את ההזדהות

המש(ג)יח שלנו אומר שצריך לדעת להבדיל בין מסרים שעולים מתוכנו לבין מסרים של המטופל... או מה שקוראית "בעברית" קאונטר טרנספרנס.

רק לצורך הדיוק

זה לא בדיוק אותו דבר, למרות שהזדהות והעברה נגדית הם שניהם תוצר של "רעש פנימי". אני התכוונתי אמנם להזדהות אבל לא מעט מטפלים פסיכודינאמיים מאמינים כי זיהוי ההעברה וההעברה הנגדית הם הבסיס והכלים העיקריים של התהליך הטיפולי.

SuperGirl 25

New member
הזדהות והעברה נגדית הם שני מושגים

שונים, לא? למרות שיש קשר בינהם, אני חושבת שלפעמים העברה נגדית היא ההפך מהזדהות. מה את אומרת?

עוסג

New member
אני חושבת שזה נושא מורכב

אולי מורכב מדי לשעת לילה זו... אבל נדמה לי שיש הזדהות בבסיס של ההעברה, כמו שאני מאמינה שיש קשר בין ניגודים.

למעלה