מסכות

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
מבין אותך-תלמדי להפר את החוקים

בכתיבה- זו היצירתיות האמיתית- אבל החוכמה היא גם להשאיר את היצירה מספיק מובנת.

מ ה פ כ ן

New member
תגובה לא לעניין...

לפי דעתי, אם אני מבין נכון, הפורום הזה קם מתוך הצורך במקום בו נוכל לכתוב את שעל ליבנו בלי יותר מידיי חוקים, מעין כתיבה אסוציאטיבית. אני גם מאמין שכל סיפור או שיר אמיתיים המתפרסמים בסופו של דבר בספרים שיוצאים לאור, עברו שיכתובים אינספור, אך החלו את דרכם ככתיבה אסוציאטיבית, וככזו אני מאמין שיש צורך כמובן לתת הערות בונות לגביי הטכניקה אך ראשית וראשונה צריך לתת את הדעת על מה שמביע השיר/סיפור ולאו דווקא עם טכניקה טובה או לא. אני מאמין שאם היסוד האסוציאטיבי קיים, עניין הטכניקה נרכש וניתן לשפר אותו עם הזמן. אני לא מאמין שכתיבה טכנית בלבד יכולה להביע דברים עמוקים, חייבת להיות כתיבה מתוך הנשמה ולאו דווקא עם טכניקה... לסיכום, הפורום הזה לא קם על מנת ללמד טכניקה, יש מספיק פורומים אחרים באינטרנט בדיוק למטרה הזו. אפשר להעיר על הטכניקה, אם כי זה מבחינת רשות ולא חובה...

../images/Emo210.gifאני חושבת שאתה צודק, ואני

יודעת שדיברת אליי, אבל אני עדיין אל חושבת שזה סותר. אני מרגישה ממש שנואה עכשיו.
כתבתי כבר, ואני אכתוב שוב-אני לא אגיב עוד תגובות כאלה.

עיצה קטנה:

תמיד תמיד כדאי לשאול,אם בעל היצירה רוצה ביקורת בונה. רוב האנשים לא מקבלים הכי טוב בעולם ביקורת...(בין בונה,בין הורסת...) בדיוק שמעתי על זה קצת בתוכנית של אודטה,מפסיכולוגית-ביקורת זה דבר שצריך להינתן אך ורק אחרי שוידאת שהצד המקבל אותה,אכן פתוח לשמוע/מעוניין לשמוע. ואני מצטרפת לדבריהם של האחרים כאן- הפורום הזה הוא לפרוק.הדגש פה על תכנים,ולא על איך הם מוצגים. (מוצגים אני מתכוונת בחירה לחרוז או לא,בחירה בדימויים וכו') וסתם ככה לשם הדיון: אני אישית מוצאת את החריזה כמאתגרת,ואפילו מעוררת השראה בכתיבה.אני לא רואה בה הגבלה.(כמובן,זה בימים שייש לי השראה...בימים שאין,אז אני מרגישה שהיא כובלת אותי...) וסליחה עם אני נשמעת כמו עוד אחת שמטיפה מוסר... אני בעצם מכוונת כאן לא רק אלייך-אלא לכל אחד אחר,שיטעה ויחושב שהפורום פה הוא ככל פורום כתיבה,שמזמין ביקורת בונה.
יום נעים לכולנו...

אני ממש לא שונאת אותך

אני מאמינה שהביקורת שלך לא נועדה לפגוע בי או בכל אחד אחר. בי פשוט זה נגע במקומות עמוקים וכואבים מדי...

מ ה פ כ ן

New member
בכלל לא שונא אותך... ../images/Emo24.gif

אני מבין שזה בא לך טבעי הביקורת הזו, כנראה שלא היית מודעת בדיוק למטרת הפורום, לא נורא, לא קרה כלום להבא אני בטוח שתשימי לב יותר...

למעלה