מסלול הההגירה במסגרת התמיכה הקהילתית במניטובה

dannyk27

New member
מסלול הההגירה במסגרת התמיכה הקהילתית במניטובה

לא קיים יותר והוא נכלל כעט במסגרת המסלול האסטרטגי. הקריטריונים נשארו כפי שהיו ואפילו קלים קצת יותר כאשר להתרשמות לגבי אפרות ההתאקלמות במקום ניתן משקל רב יותר לפי הבנתי, כאשר המסלול החדש מנוסח עם הרבה טעם פוליטי.

youvalss

New member
בעצם זה אומר ש...

כל מי שנוסע בקרוב לביקור כבר נכלל במסלול החדש, נכון? האם לדעתך זה מיטיב איתנו או לא? ומה עומד מאחורי זה? יש לך מושג מה היה השיקול לבטל את המסלול הזה כפי שהיה קיים?

dannyk27

New member
זה אומר שחייבים לבקר כמו שהיה

שלטעמי בניקיטת צעד כזה הוא הכרח המציאות, לדעתי ועדיין לא שוחחתי רשמית עם אף אחד, אין שום שינוי לאלו שכבר נמצאים בתוך התהליך.

dannyk27

New member
יש באתר ההגירה של מניטובה

את כל ההסבר על התהליך הזה, וכשכתבתי טעם פוליטי התכוונתי לחופש הרב יותר שניתן כעט לרשויות ההגירה במתן האישורים שכן הם לא יהיו כפופים במאת האחוזים לקריטריונים אלא להתרשמות שלהם מכנות ויכולת ההשתלבות תיהיה משקל רב יותר.

michel121

New member
אז אם אני רוצה להתחיל

בתהליך אני רושם את המכתב לא לקהילה היהודת? אז למי בעצם? והאם שאר הפרטים של התהליך והמיל נשארו כפי שהיו?

tamir2006

New member
קהילה יהודית

מה יהיה עם אלו ששלחו מייל לפני 8 חודשים, קיבלו מהקהילה הודעה על קבלת המייל, ומאז שתיקה מוחלטת? האם בגלל שינויים בתוכנית הוקפא תהליך שלי מולם? האם בדרך כלל זה לוקח 8 חודשים לחכות לתחילת התהליך?

dannyk27

New member
מי שנמצא בתהליך, לא יהיה שינוי לגביו

וכך כנראה לגבי אלו שירצו להתחיל אותו. השינוי הנראה כרגע שלא יהיו יותר ממש חייבים להעזר בקהילה אם מישהו יוכל לעבור את התהליך לבדו.

TearGarden

New member
אנחנו שלחנו מייל ראשון...

לפני חודשיים וחצי ומאז לא שמענו מהם.... היינו אמורים לשמוע מהם כבר? יכול להיות שהם בכלל לא קיבלו את המייל?

tamir2006

New member
זה לא ברור. בעצם שום דבר לא ברור

המסלול הזה מתנהל בצורה לא הכי ברורה. חלק מאנשים שומעים מהקהילה , חלק מקבלים מייל, חלק לא שומעים, חלק לא מקבלים מייל, חלק בכלל מקלבים מייל אחרי שבוע וחלק אחרי שנה. יש תחושה שהדברים לא מתנהלים על פי נהלים סדורים ומוגדרים, אלא בצורה ספונטנית. לא ברור מי מחזיק את ההגה מאחורי המסלול הזה, מי הכתובת האמיתית, מי קובע ומי לא. זה מריח כמו איזו קומבינה של כמה ישראלים בוויניפג.מוכרים לנו כי התהליך מהיר ופשוט, אך מסתבר ששהיפך הוא הנכון. תהליך מסועף, מסורבל ואיטי. אני שלחתי מייל לפני שמונה חודשים.. מיד אחרי שבוע קיבלתי מהם מייל תשובה, כי המכתב שלי התקבל, ועלון הסבר על העיר וויניפג ועד כמה שהכל טוב ויפה. מאז לא שמעתי מהקהילה שום כלום. הבעיה היא שגם אין כתובת למי לפנות. איך לבדוק מה קורה?? האם יש תור כמו בפדרלי, האם הם מסתכלים על קריטריונים כאלו או אחרים? האם נפסלתי בגלל עיניים לא יפות?? אין שום מידע לציבור המהגרים. כל המידע מוחזק בידי מנהלי המסלול הזה. זאת בניגוד למסלול הפדרלי, שמתנהל בצורה סדורה ושקופה. למהגרים הפוטנציאליים יש את כל המידע , והכתובת אליה לפנות בעת הצורך. יהיה בסדר?

smmi1

New member
לא יודע על מה הדיבור?

אתמול אחותי שאלה על הנושא את דליה והיא אמרה שאין שינוי בתהליך.

ההבדל הוא שמי שהוא לא יהודי או שאחד מבני הזוג

לא יהודי, או מי שסתם יש לו חבר טוב במניטובה, יכול לגשת למסלול האסטרטגי או הכללי לבדו. המסלול הקהילתי כבר לא קיים, ובמקומו יש מסלול אסטרטגי או כללי שבו הדרישות יותר פשוטות, במצב החדש המלצת הקהילה היא תחליף להמלצה של תושב מניטובה. אם יש לכם חברים במניטובה, והם מוכנים להמליץ אתם לא זקוקים יותר לתיווך של הקהילה, אתם יכולים למלא את הטפסים ולהגיש לממשלת מניטובה יחד עם ההמלצות הנדרשות, וממשלת מניטובה תזמן אותכם לביקור וראיון ישירות בלי התיווך של דליה. אם אין לכם חברים כאלה, ואין מעסיק, הקהילה מוכנה לשקול לעזור, אבל דלייה יש רק אחת, והם עובדים לפי הקצב שלה, וכקצינת הגירה, יש לה שיקול דעת מלא כשהיא קוראת את המכתב הראשוני, להחליט באיזה תור היא שמה כל מועמד. בגדול בסוף כולם מקבלים תשובה, להשתתף בתוכנית זו פריבילגייה ולא זכות, והקהילה לא יכולה להשקיע משאבי כוח אדם כדי לספק סטטיסטיקות או להפוך את התהליך לשקוף יותר, כל מהלך כזה מחייב הוספת עובדים, ותקציב הקהילה מצומצם, מי שיש לו הסתייגויות, כמו הכותב מלמעלה, מוזמן לעשות את התהליך לבד, אלה האפשרויות של הקהילה וזה מה יש. צריך להעריך את זה שלמרות לחצי ישראל, הקהילה מוכנה בכלל לתת המלצות לישראלים.

TearGarden

New member
כן, אבל לפחות אתה

קיבלת אישור שהם קיבלו את המייל שלך...אני אפילו את זה לא קיבלתי... נכון להיום אין לי מושג אם הם קיבלו את המייל או לא, הבנתי שהרוב מקבלים תשובה אחרי כמה ימים שהמייל התקבל, אני לא יודעת אם לשלוח שוב או להתקשר או להמתין... בקיצור כמו שאמרת...לא ברור!

ruth1983

New member
אם זה כל כך חשוב לך

למה לא עשית מאמץ, מצאת טלפון של קהילה וחייגת ליבדוק מה קורה עם המכתב שלך ??? הרבה אנשים מתקשרים ומתעניינים ומקבלים גם תשובות 8 חודשים זה המון זמן הייתי בהחלט בודקת אם הכל בסדר

כבשה200

New member
לרוב לקח לפחות 8-10 חודשים לקבל מהם

תגובה למייל הראשון + מייל המשך

MichCantor

New member
עדכון מאתמול...

משיחה שקיימתי אתמול עם דליה (קצינת ההגירה בקהילה), אין כרגע שום שינוי באופן התהליך רק בשמו. הקהילה ביקשה לקיים פגישה עם הרשויות לצורך קבלת הבהרות לעתיד. ברגע שיהיה מידע חדש אעדכן. מחכים לכם כאן. בברכה, מישל

למעלה