מסלול טיול באנטליה

dariiia

New member
מסלול טיול באנטליה

יש לי כמה שאלוןת על מסלול טיול שארגנתי באנטליה: היום הראשון - יום הנחתיה- ביקור בשוק המקומי של אנטליה הממוקם ליד מלון אדוניס . היום השני - ביקור בעיר העתיקה קאליצי + שייט במרינה. היום השלישי-מפלי דודן היום הרביעי- שמורת מפלי קורשנולו והאגמים היום החמישי- פומוקלה ופה באה השאלה: הבריכות עדיין מלאות? האם כדאי לנסוע לשם ? מה דעתעכם על התכנון? אם יש הערות או הארות אשמח לשמוע נ.ב - מדובר על טיול של זוג בני 18 תודה.

טליה ג

New member
תכננתם מסלול רגוע במיוחד...

אפשר להספיק ביום הרבה הרבה יותר, וגם זה מבלי לקרוע את עצמכם. ליום הראשון התכנון בהחלט מספיק. נראה לי שגם תספיקו לטייל קצת בסמטאות העיר העתיקה ובנמל הישן, כי הכל בסביבה הקרובה; תלוי באיזו שעה תגיעו. גם תכנון היום השני מוצלח לדעתי. הפעם תוכלו לחרוש את העיר העתיקה לעומק וגם לעשות שיט יפה. אם יהיה לכם זמן וכוח, כדאי לכם להגיע לרחובות שנמצאים צפונה מהשוק, ששם קונים יותר המקומיים ופחות תיירים, והמחירים בהתאם. ליום השלישי תכננתם לבקר רק במפלי דודן, אבל עם כל הכבוד למפלים, לא צריך יום שלם כדי לבקר בהם, ואתם יכולים לשלב באותו יום גם ביקור במפלי Kurşunlu ובשרידי העיר העתיקה Perge. ביום הרביעי אפשר לבקר במפלי Manavgat וגם בתיאטרון היווני העתיק Aspendos ובעיר היוונית העתיקה Side. בקשר ל-Pamukkale, האתר אמנם לא במיטבו כיוון שהוא עובר תהליך שיקום מטעם UNESCO אחרי הנזקים שהותירו בו התיירים, וחלק מהבריכות אכן ריקות, במטרה לאפשר לצבע החום שהן קיבלו עם הזמן להלבין מחדש. אבל עדיין חלק מהבריכות מלאות ואפשר להתרשם מיופיה של תופעת הטבע המדהימה הזו, אם כי הכניסה לבריכות אסורה, ולצורך רחצה הוקמו בריכות מלאכותיות המכילות את אותם מי מעיינות מיוחדים. הבעייה היא שפמוקלה רחוקה מאנטליה מרחק של למעלה מ-240 ק"מ, והדרך בחלקה הגדול הררית ולא מהירה. אם כבר הייתי ממליצה לכם ביום החמישי לנסוע לשרידי העיר העתיקה Termesos בלב יער בהרי הטאורוס, אולי במסגרת טיול ג'יפים שאליו אפשר להצטרף מהמלון או לחפש בסוכנויות הנסיעות הרבות בעיר.

dariiia

New member
עוד שאלה קטנה :]

אוקי, עכשיו עולה השאלה אם את יודעת אולי במקרה את מחירם של הטיולים האלה? ועוד משהו, שמענו שיש פארק מים מדהים באזור... יש לך מידע מסוים עליו?

טליה ג

New member
טיול ג'יפים עולה בסביבות 40$ כולל ארוחת צהרים

אבל כדאי לעשות השוואת מחירים, כי אולי תמצאו מחירים זולים יותר. לגבי פארק המים, את בוודאי מתכוונת ל-Aqualand. לא הייתי שם עדיין וגם לא מצאתי אתר בית של הפארק, אלא רק אתרים שבו מוזכר הפארק כדרך אגב. כאן אפשר לראות קצת תמונות של הפארק ולהתרשם.

tsiporganeden

New member
טליה תודה גזרתי ושמרתי, אחרי שאצא מכל הבלגן

שנכנסתי אליו, השנה חייבת לצאת לנופש. חייבת. איזה לא הוגן יש לי כרטיס חינם, הבת שלי דיילת אויר, ואני לא מנצלת את זה. שוב תודה טליה.

טליה ג

New member
בכיף!../images/Emo140.gif

אם לי הייתה אפשרות לקבל כרטיסים בחינם, הייתי טסה 5 פעמים בשנה לפחות!
אז תנצלי את זה ותעשי חיים!

למעלה