תודה, קיבלתי. הינה ההודעה שלי
הגבתי להודעה של ניק זמני לגבי הצורך בוייבר במידה ובכניסה לארה"ב מזהים שיש כוונה להגר ושוללים את הכניסה של מישהו.
ההודעה שלי:
קודם כל, דורון: אני מגיב להודעה הזו למרות שזה ניק זמני, בגלל שזו נקודה מספיק חשובה שדורשת תגובה.
קודם כל, בכניסה לארה"ב, המשמעות של "סירוב כניסה" תלוי בסוג הסירוב. במידה וקצין ההגירה מחליט לא להכניס מישהו, יש שתי אפשרויות: אפשרות אחת זה לאפשר לאותו אדם למשוך את הבקשה שלו ולחזור הביתה ב"הסכמה". לרוב זו אופציה מועדפת לשני הצדדים. עבור קצין ההגירה זה פחות כאב ראש פרוצדורלי, ועבור הנוסע זה לא שולל את האפשרות להגיע לארה"ב בעתיד.
אבל קצין ההגירה לא חייב להציע למבקש למשוך את הבקשה, והמבקש לא תמיד מסכים. במקרה כזה המבקש עובר תהליך של "גירוש מהיר" שגורר חסם כניסה לארה"ב לפחות ל-5 שנים, ואם בהחלטת הסירוב נקבע גם שהיה misrepresentation, זה מונע כניסה לארה"ב לכל החיים אלא אם מקבלים waiver.
אלא שהסיכון היותר גדול בתהליך זה במידה וכן נכנסים לארה"ב, מתחילים תהליך גרין קארד, ובראיון לגרין קארד הפקיד של USCIS מחליט שהיה כאן willful misrepresentation. במקרה כזה לא מקבלים אופציה "למשוך את הבקשה", ולא ניתן לעשות כלום גם לא מהארץ אלא אם מקבלים waiver. הינה דוגמה אחת מני רבות למקרה כזה:
https://www.uscis.gov/sites/default...ecisions_Issued_in_2014/JAN312014_05H5212.pdf