מסעדות באזור הגליל המערבי!

RonitShAni

New member
מסעדות בגליל המערבי

אני מתכננת לבעלי טיול הפתעה לרגל יום נישואינו החמישי, חשבתי על הגליל המערבי. צימרים כבר מצאתי וכעת הגיע תורן של המסעדות. קיבלתי כמה שמות מחבריי והייתי רוצה לקבל ביקורות נוספות מלבד אלה שלהם. המסעדות: אדלינה-קיבוץ כברי סמדר בכליל-כליל החוף המערבי-עכו העתיקה אם הייתם ואהבתם/לא אהבתם, אשמח לשמוע אתכם. תודה רבה, רונית.

25אירית

New member
מחפשת המלצה למסעדה באזור עכו.

היי, אחרי שבוע מתיש ואחרי שביום שישי אני הולכת לרענן בפועל את תואר "מלכת השפכטל" בשבת- ראשון אנחנו יוצאים לסופ"ש באיזור עכו. אז חוץ מאורי בורי, יש למישהו עוד המלצות על מסעדות טובות באיזור? אין עדיפות לסגנון האוכל- הכל הולך: חי- צומח- דומם- ים- יבשה! תודה מראש לכל הממליצים וסופ"ש טוב, אירית

קייס

New member
המלצה - מסעדת "הלבנונית"

ברצוני להמליץ על מסעדה עממית אך לא סטנדרטית. מדובר במסעדת "הלבנונית" שנמצאת בנהריה בשד´ הגעתון בסימטה ליד בנק ברקליס דיסקונט הישן.זוהי מסעדה לבנונית אותנטית שבבעלות קצין צד"ל לשעבר שפשוט מכין אוכל נהדר, לא תמצאו את האוכל המזרחי הסטנדרטי אלא אוכל שונה לחלוטין. בתחילת הארוחה הוא הגיש לנו כעשרה סוגים של סלטים שלא טעמנו בשום מקום אחר, המנות העיקריות אצלו זולות להפליא ובעלות טעם מאוד מיוחד ומפתיע. אנחנו לקחנו חומוס עם בשר שהוגש במנה מאוד נדיבה והיה בעל טעם מאוד עשיר שכן הבשר אינו מטוגן אלא מבושל בבישול ארוך, המנה השניה היה שישליק טאוק זהו שישליק בתיבול לימון כמובן שלא טעמנו שום דבר דומה. את המנות ליוותה צלחת ציפס נדיבה וכמו כן הזמנו קנקן לימונדה תוצרת בית במחיר מצחיק של פחות מ - עשרה ש"ח בסך הכל מדובר במסעדה זולה ומצויינת. לקח להם זמן להביא את המנות מכיוון שכל מנה הוכנה במקום. השירות הוא משפחתי והאווירה נחמדה אך לא לשכוח מדובר במסעדה עממית.

שקדייה

New member
../images/Emo124.gifבשורות טובות!!

אחרי התלבטות ארוכה בסוגיית ה"איפה נסעד בסוף שבוע הרומנטי שלנו?" ואחרי שכולם אמרו, כולל אתכם כמובן, שבאזור עכו יש כל מיני מומלצות אבל כולן נמצאות הרחק מאחורי אורי בורי. ומכוון שעוד לא היינו שם אף פעם וזה כשלעצמו חור בהשכלה- החלטנו לנסות. והרי הבשורות הטובות: חבר´ה, עושה הרושם שהפורום שלנו מתחיל להכות גלים ולתת את אותותיו!!!!!!! זוכרים את כל מה שנכתב ונאמר פה על אורי בורי, על האגרסיביות של המלצרים ב"דחיפת" ארוחת הטעימות? זוכרים שסיפר כאן מישהו שהטעו אותם בנוגע לטעימות הללו, אמרו להם שזה במחיר של 140 ש"ח לראש ובסוף יצא שזה תלוי בכמה מזמינים ומה.. ובכן, הגענו מצויידים במידע הזה ובלא מעט אסרטיביות שהצלחנו להפיק מעצמנו (וזה די קשה אחרי ריכוך ארוך בג´קוזי...) ולהפתעתנו, כנראה שמישהו שם הפנים את הביקורת! המלצר והמלצרית ששרתו אותנו לסירוגין היו נחמדים מאוד, קורקטיים ומלאי כוונות טובות. ניסיתי בכוונה לא להפגין ידע והתמצאות בנושא א. הטעימות ולראות איך ימכרו לי אותה. חברים- משהו זז שם! המלצרית הסבירה בצורה מפורשת שמדובר בכ- 150 ש"ח לאדם אבל זה משתנה בהתאם למה שמזמינים ושלא נתפוס אותה במילה כי המחיר גמיש. כבר התחלנו להרגיש הרבה יותר בנוח.. ההמשך היה מרגש אפילו יותר, רצינו להזמין המון מנות (חגגנו ארוע מיוחד של פעם בחיים
) והמלצרית בפירוש הניעה אותנו מכך. היא כל הזמן אמרה תזמינו מנה, תאכלו אותה ואם תרצו להמשיך תמשיכו, למה להזמין סתם? בקיצור, ממש אהבנו את הגישה. והאוכל... נו, האוכל.. לגבי זה אני חושבת שאף פעם לא היו ויכוחים. כולם מסמכימים שמצויין שם, ואני, קונפורמיסטית שכמוני נאלצת להצטרף לעדר.. אז ככה: פתחנו בלחם הבית, חצילים בסויה וצלופח כבוש בחרדל ודבש. המשכנו במרק דגים זוגי. לעיקריות הזמנו מנת שרימפס ובייבי קלמרי מוקפצים וחצי מנה של קדירת בס בחלב קוקוס ותפוחים. רצינו עוד 2 חצאי מנות, שהמלצרית שלנו בתבונתה מנעה מאיתנו להזמין. מרוב שהייתי מפוצצת את הדג (המעולה, כמו כל השאר) כבר אכלתי ממש בכוח וזו גם הסיבה שלא תמצאו ברשימה קינוחים. כל הכבודה כולל שתי בירות מהחבית עלו לנו- הפתעה, הפתעה: 210 ש"ח(!!!) אחרי הנחה של 10% מהצימר בו התארחנו. שווה, שווה, שווה.

aviro

New member
מסעדות בגליל המערבי

לא הייתי במסעדות שציינת,כך שלא אוכל לבקר(מהמילה ביקורת) אך אשמח להמליץ לך על מסעדה שממש כרגע חזרנו משם ונהננו מאוד,מסעדת ארזים בשלומי,ממש בכניסה המערבית של שלומי,בתוך תחנת הדלק,(לא כשרה) אם אתם מחפשים מסעדה כשרה,ישנה מסעדה מצויינת גם כן בשלומי,היא נקראת מסעדת התקווה(להבדיל משיפודי התקווה,שיש בנהריה,קריות,ות"א) היא נמצאת בתוך שלומי נכנסים בכניסה המזרחית של שלומי ממשיכים כ-500 מטר פנימה ,ומיד בצד ימין אפשר לראותה.אפשר גם בכניסה המערבית נסיעה של 1500 מ´ ומיד בצד שמאל.אגב ישנה מסעדה טובה מאוד במצפה מנות ,שלפני כשבוע כתבתי למישהו כאן בפורום שהיא בשיפוצים,לדבריו של ניר בעל המקום נאמר לי שהיא תפתח בסוף השבוע הבא,כדאי לברר ב-04-9806-652.

פומפיה

New member
כנראה עניין של מזל ../images/Emo4.gif

הייתי שם לפני שבועות ספורים, והשירות היה כרגיל - גרוע. כעסתי על עצמי שאני שוב מגיעה לשם כי קשה לי לעמוד בפני מנת החצילים הזו, הבס ברוטב שמנת... התעוררו בי תהיות - איך אני חוזרת לשם שוב ושוב למרות שהמקום נראה רע ובעיקר - למרות השירות הגרוע. האמנם האוכל מפצה על כל השאר
באותו ביקור, ראשית, עשינו הזמנה כמה ימים מראש. הגענו למקום בזמן שנקבע וכרגיל - לא היה מקום. חיכינו מעל חצי שעה (שוב - למרות שהזמנו מקום) בחוץ כש"מארחות לנו חברה" משפחות נוספות עם גורל דומה. לבסוף התיישבנו (לא נרשמו התנצלויות), החלטנו ליהנות בכל זאת
. אבל בעל המקום (לא אורי, אלא השני - שהוא אפילו הרבה פחות נחמד מאורי) הקים אותנו כי הוא היה חייב את השולחן הספציפי לקבוצה גדולה. נאלצנו לעבור לשולחן אחר. זו לא הפעם הראשונה שזה קורה לנו, ולדעתי הזכרתי כבר כאן שפעם הוא רמז לנו ולשולחנות נוספים להזדרז (או הציע לנו לעבור לשבת בחוץ ביום של רוח חזקה) כי התקרבה השעה לאירוע שבו היה צורך בשולחנות רבים. המלצרית עצמה היתה סבירה. קורקטית. אבל המלצר שהגיע בשלב הקינוחים היה קצר סבלנות, האיץ... וניסה "לדחוף" מנות תוך ספקולציות מיותרות. למרות הכל (ואני כועסת על עצמי על זה, שלא תחשבו) נהננו. כנראה האוכל שם יותר מדי משובח ובאזור אין שלל של מסעדות ברמה גבוהה. 1873, כידוע, מתה. אבל כל מה שמסביב בהחלט מעיב על האווירה. כיוון שעדיין צפוף שם, והולך להם נהדר (בגלל לקוחות שכמותי שחוזרים למרות...), נראה שאין להם שום מוטיבציה לשנות את המקום המוזנח או להיות נחמדים יותר. בעיה. שקדיה, לאקי יו. אבל אני סקפטית. קשה לי להאמין שזו מגמה.

שקדייה

New member
נותר רק לקוות...

לטובת הגילוי הנאות, מה שלא ציינתי בהודעה הראשית ופתאום נראה יותר רלוונטי זה שהיינו שם במוצ"ש והמסעדה לא הייתה מלאה לגמרי. ולגבי החצילים, אכן, הוי... החצילים....

liti

New member
זה לא שאין לנו רעיונות,

יותר נכון לומר שעד עכשיו בדיונים שהיו פה בפורום לגבי מסעדות באזור הצפון אף מסעדה מלבד אורי בורי לא זכתה לביקורות נלהבות. AVIRO ציין כאן לא מזמן את מסעדת כליל החורש שבכביש עכו-כרמיאל, אך לא פירט לגביה. אולי את תתרמי לנו משהו חדש בנושא הזה!

אני מהססת אם "להמליץ" לך על

מקום מכיוון שאני סירבתי ללכת לשם (פרנויה לשעבר) אבל ידוע לי שבשוק (חוויה מאתגרת ולאף במיוחד ...
יש מסעדת חומוס חבל"ז...לא ממש זכור לי שמה. מצטערת על דלות הפרטים, אבל עדיף מכלום. תהני מהסופ"ש.

aviro

New member
אנסה לעזור

האמת שבעכו יש הרבה מסעדות אבל אין אחד שידועה או מפורסמת במטעמיה במיוחד,יש המון מסעדות כמעט בכל רחוב,במיוחד בעכו העתיקה,בשוק,כפי שאמרה אמא של פיונה מסעדות חומוס יש בשוק בשפע,אחת מהן התפרסמה במיוחד,כי היו שם מהטלוויזיה,אבל תאמיני לי כולם אותו דבר.אם את רוצה לצאת קצת מחוץ לעכו אז את יכולה ללכת למסעדת שיפודי התקווה החדשה שפתחו לא מזמן במרכז ביג ברגבה (5 דקות מעכו לכיוון נהריה)יש עוד מסעדה שלהם בצומת קריית אתא,500 מטר משם לכיוון חיפה בצומת וולקן קניון המפרץ (לא לב המפרץ) מסעדת אווזי.

SigurRos

New member
א-לה-אוריינטל אקספרס

אני מאמין שהמסעדה שלה כיוונה פיונית,היא מסעדת סעיד החבוייה לה בנבכי השוק ומסתריו. המסעדה נראית כאילו שומרה בנפתלין מאז ימי העות´ומאנים,התרבוש והשפמפם. תקרה גבוהה,קשתות מחודדות ושאון והמולה מזרח תיכוניים מטריפים הם ממאפייניה העיקריים. התפריט פשוט- חומוס,פול,משאוואשה,טחינה וירקות כמו בצל,עגבניה ואהמממ-קצת חריף לא יזיק,בבקשה.הפיתות חמימות וכך גם החומוס.טעים לאללה!!!!!!!! נא להגיע עם מפרק יד במצב תקין,יכולת הסיבוב האותנטית חשובה{אם תאכלי עם סכין ומזלג תוצאי בבושת פנים לכיכר השוק ותיסקלי באבנים לכל תרועות ההמון הזועם
,ובצדק...אהממממ,אולי כדאי שתצטיידי גם בשפם מפואר}. מבטיח חוויה. למצוא?!...ממש לא בעיה...תשאלי כל רוכל בשוק על "סעיד" והניווט לא יאחר להגיע. בון אפטיט!!!!!!

RonitShAni

New member
תודה רבה,

בארזים כבר הייתי, באמת מעולה אבל אני מחפשת משהו יותר.. "רציני"..

ממליץ על פנגווין בנהריה,

אמנם שמרנית וותיקה אך האוכל טעים, השרות והאוירה טובים. שיהיה לכם רק טוב!

liti

New member
מנחם, מתי הייתם שם לאחרונה?

פרסמתי בעבר ביקורת לא טובה על המקום והמלצתי לא להגיע לשם עקב האוכל הירוד והשירות הרע. אשמח מאוד לשמוע כי חל שם שינוי. ואגב- מקום נחמד נוסף בנהריה זה בית קפה בשם "בורדו" שנמצא בשדרות הגעתון לכיוון הים, ניתן למצוא את הביקורת (ושירשור דומה על מסעדות בצפון) בעזרת ביצוע חיפוש מתקדם. בתיאבון ותיהנו!

לפני חודש, והתרשמתי שחל שיפור

קל לעומת הפעם שלפני (כחצי שנה), אני נוטה לתת הזדמנות למסעדה ולו רק בגין עברה המפואר. סליחה על האיחור בתגובה.

למעלה