מסעדות בחיפה - התייעצות

viczi

New member

טוב לשמוע עוד דעה שאיטליאנו מתאימה.
הן לא יכולות להזמין מקום כי הן לא יודעות מתי הן יגיעו לשם. מקווה שיהיה בסדר, הן אמורות להגיע לשם אחרי 14:00, שזו כבר לא שעת שיא. חוץ מזה, כולם עושים על האש, לא?

לסייר ולהיכנס למקום מסוים זו כנראה תהיה הדרך.
פשוט קיוויתי למצוא מקום מיוחד ומומלץ.
כמו שאמא שלי תיארה את זה, היא חלמה שבאחד מבתי האבן הללו תהיה קונדיטוריה קטנה עם כמה שולחנות, שם הן ישבו בנחת ויתענגו על קינוח שעבורו שווה לשבור את אורח החיים הבריא.
מצער לאכזב אותה...

היית השנה בעולמות?

trilliane

Well-known member
מנהל
14:00 ביום שבתון זו לגמרי שעת שיא. ממליצה בכ"ז להזמין בערך

שיזמינו ל-14:30 ומקסימום יקדימו קצת.

לא מכירה מקומות מיוחדים במושבה הגרמנית, צר לי... ספק אם יש כאלה.
אם אמך מחפשת קינוח שווה, עדיף בקונדיטוריה של גל במרכז הכרמל. זה מרחק הליכה (כ-350 מטר) מתחילת טיילת לואי. אין נוף, אבל אפשר לקחת טייק אווי ולשבת לאכול על ספסל בטיילת.

נ.ב.
כן.

pix37

New member
לגבי המושבה הגרמנית - אין שם קולינאריה עילית

או משהו שירשים פודי רציני אבל במקומות הטובים יש אוכל טוב טעים וטרי לפעמים אפשר למצוא שם מנות פחות שגרתיות.

פטוש בהחלט מספקת אופציה נחמדה - יותר מבחינת האוירה פחות מבחינת האוכל.

בעבר במסעדת faces הוגשו כמה מנות טובות מאוד עם טבחים ערבים שהתמחו והשתלמו באירופה - אבל לא אכלתי שם כבר די הרבה שנים.

viczi

New member
לא ממש מדובר בפודיס

אמא שלי נוסעת עם חברה.
מה שחשוב להם זה תמהיל של מקום ציורי ואוכל שהוא בסך הכל, לא חייב להיות משהו מאוד מיוחד.
הסתכלתי על faces אבל העיצוב המודרני לא ממש טועם את מה שהן מחפשות...

pix37

New member
אז ככל הנראה פטוש תעשה עבודה מצוינת

מבחינת האוירה ותגיש אוכל לא רע בכלל.

viczi

New member
בדיוק נכנסתי לכתוב

בסה"כ הן נהנו
התחבורה הציבורית בתוך חיפה פעלה בסדר.
במושבה גרמנית נכנסו ל-"גארדן". דווח על פיצה טעימה עם בצק דק ושירות שתואר כמצוין.
בחוף בת גלים, איטליאנו נראיתה להן ממש מלאה (סירבו להזמין מקום מראש כמו שהצעת) אז אפילו לא נכנסו לשאול אם יש מקום. במקום זה ישבו ב-שוואטינא. אכלו שרימפס ושתו בירה. דווח על נוף נהדר, קרבה לים ואוכל שבסה"כ היה טעים.

תודה לכל חברי הפורום על הסיוע

נ.ב.: הצעות למקומות נגישים ברכבת לקראת יום עצמאות הבא יתקבלו בברכה כבר עכשיו

viczi

New member
הסבר

מקומות שבהם ניתן להגיע ברכבת ובהם או בקרבתם ניתן לטייל בעזרת תחבורה ציבורית...

trilliane

Well-known member
מנהל
איזה סוג של מקומות? מסעדות? קניונים? טיול בחיק הטבע?

ואיזו סוג של "נגישות"? כיסא גלגלים? קביים? אדם שיכול ללכת מעט? (פחות מסתדר עם טיולים). גם לא ממש ברור לי למה הכוונה ב"לטייל בעזרת תחבורה ציבורית"... (אולי כדאי לחפש רעיונות בפורום טיולים וידיעת הארץ).

יש מעט תחנות רכבת שמחוברות ישירות לקניון (השלום בת"א, לב המפרץ בחיפה) ואז אפשר לצאת ממש תחנת הרכבת למקום שיש בו מתחם אוכל מהיר ומסעדות/בתי קפה נוספים. אבל ברוב הארץ התחנות מבודדות יחסית ונמצאות בפאתי הערים. גם אם הן בלבה (למשל ת"א סבידור או ת"א האוניברסיטה) עדיין אין בתי אוכל צמודים אליהן.

אני ממליצה שתחדדי את השאלה, אולי היא בכלל רלוונטית יותר לפורום טיולים / פורום תחבורה ציבורית או לפורומים העוסקים בנכים / אנשים עם מוגבלות (גם כאלה יש בתפוז).

viczi

New member
שמתי את זה נ.ב. כחצי בדיחה

כי כל שנה אני עוזרת להן לחפש מקום מעניין לנסוע אליו ביום עצמאות.
לא ממש התכוונתי שנפתח על זה דיון רציני כי כפי שציינת זה לא הפורום המתאים.
אבל בטח אגיע להתייעץ על מסעדות בסביבה כשייבחר היעד

תודה על הנכונות לעזור

trilliane

Well-known member
מנהל
אה
סבבה, העיקר שהן נהנו. תודה על הדיווח

אגב, איטליאנו יושבת בקומה השנייה של המבנה, אני לא חושבת שאפשר לראות מבחוץ שהיא מלאה (בפרט שחלק מהשולחנות לא ליד החלון) אלא רק אם נכנסים פנימה. כאמור, להבא כדאי להזמין מקום...

החתולית

New member
לשנה הבאה בירושלים הבנויה

קו 480 של אגד מגיע די מהר ממסוף 200 לתחנה המרכזית בירושלים, ומשם קלי קלוטו להגיע ברכבת הקלה, לשוק מחנה יהודה או למרכז העיר.

viczi

New member
ירושלים

זו יכולה להיות אפשרות, בתקווה שתהיה לנו שנה יותר שקטה.
הפולניה פחדנית משהו...

תודה על הרעיון

viczi

New member
חוגגים עצמאות בארץ

קודם כל, התחבורה הציבורית אצלינו באמת ממש גרועה.
מצד שני, גם בלונדון היא פחות מושלמת ממה שזה נראה.
בתור אחת שקוראת מדי יום עיתונים בריטיים אני יכולה להעיד שלא חסרות בעיות. לא מזמן היו הפגנות בלונדון בגלל בעיה ברכבות (אגב, אם אצלינו כל מי שמשתמש או היה רוצה להשתמש בתחבורה ציבורית היה יוצא לרחובות ודורש שיפור, יתכן שגם אצלינו משהו היה משתנה) ומדי פעם אני קוראת כתבות נוסח "איך לתפוס מקום ישיבה ברכבת ללונדון" (הרבה אנשים עובדים בלונדון וחיים מחוץ ללונדון).
כשהייתי בלונדון יצא לי לנסוע סטייל "סרדין" ב-tube בשעות שיא. כשאת תיירת זה מציק אבל נסבל, כשאת צריכה לנסוע ככה כל יום לעבודה וחזרה, זה ממש לא חלום.

אז מה לשפר וצריך לחשוב כיצד כולנו נוכל לגרום לשינוי....

למעלה