מסעדות בחיפה והאזור

che55

New member
המלצה על מסעדת "שלו ביער" בטבעון

ברחוב השומרים בקרית טבעון, באזור היער, עם נוף פסטורלי, שוכנת מסעדת "שלו ביער". ביום שבת בצהריים סעדנו את לבנו באחת המסעדות שעשו עליי רושם יותר מכל מסעדה אחרת. ישבנו ליד האח (קמין) והיתה מוסיקה נעימה, המקום עצמו מאוד יפה מבחינת העיצוב - הקירות צבועים בחום אדמה וירוק במריחת ווש עם פרחים עדינים ותמונות טבע משגעות, כסאות ויקטוריאניים, צלחות זכוכית גדולות שקופות ושטוחות. שרות המלצרים היה מושלם, המנות יצאו במהירות, עיצוב המנה וטעמה המושלם נעימי לעין ולחיך. אמרנם לא זול - אבל שווה כל ביס. מנה ראשונה: שרימפס צלוי על מצע של מנגו וירקות - מעדן מושלם (55 ש"ח). מנות עיקריות: ** ירך פרגית ברוטב מתוק שאינני זוכרת את שמו עם תפו"א ובטטות פרוסות דק קד אפויות בתנור (85 ש"ח). מנה טעימה, שונה, ומעוצבת יפה להפליא. ** בס ברוטב יין וחמאה, על מצע של פירה בטטות - מנה נהדרת, טעימה מאוד רק קטנה מעט לטעמי. תיבול מושלם, רוטב נפלא (72 ש"ח). קינוח: טארט טאטן של אגסים ביין ובליווי פירות טרופיים עם רוטב אוכמניות. מנה חמה וטעימה מאוד (30 ש"ח). לקחנו גם קנקן תה צמחי יסמין (16 ש"ח). אמנם מעט יקר יחסית לגודל המנה, אבל לא יקר מדיי, מאוד נעים לשבת במסעדה, טעם שונה ומיוחד. בקיצור - מומלץ מכל ה-

che55

New member
דבר נוסף חשוב

המחירים כוללים שרות, זה מצויין הן בקבלה והן בתפריט.

liti

New member
אני מאוד אוהבת את המסעדה,

אכלתי שם מספר פעמים וכל פעם היה יותר טעים מהקודמת. איתי שלו- השף והבעלים של המסעדה- מוכשר מאוד ולאכול אצלו זה תענוג. בהחלט שווה את הנסיעה לטבעון. אגב, לכל מי שמחפש מקום לארוחה רומנטית, זו בהחלט יכולה להיות אלטרנטיבה מעולה- אוכל מופלא, שירות טוב ועיצוב מדהים (מזכיר מסעדות שוויצריות). כל הכבוד גם על הכללת השירות במחיר הארוחה- כן יירבו מסעדות העושות כך!

peter_pan

New member
הכי מושלם....אתה נורמלי???

פופולו היא מסעדה איטלקית כמו חומוס מקופסת שימורים...ותסלחו לי על הצרפתית...גואל נפש. איטלקיות טובות הן האיזבלה שבמושבה הגרמנית ולפיצות עולים עד לשער הלבנון, ליד מרכז פנורמה. מזרחי..אבו יוסף....פאסה. יש מסעדות קטנות לידו כמו אבו שאקרה ועוד ועוד.... השמורה חמודה ולא מדהימה. אוכל טוב אבל לא מתקרב לזה של קרן או רושפלד המיתולוגית. וסיני...או יפה נוף או נוף-ים שבדניה. אין מה לעשות, על טעם וריח אין להתווכח...אבל על חוסר טעם...

לי יש חוסר טעם?!?!?!?

הפיצות בפיצה פנורמה (אם אני לא טועה ככה קוראים לזה) דקות ויבשות! הן נחמדות לא יותר מזה חוץ מזה שאתה משווה פיצריה שכונתית למסעדה עם הרבה הרבה יותר מבחר מנות פסטה לזניות וכו´.. אני לא נכנס לשמורה 1872 בגלל סיכסוך אישי עם הבעלים אבל בבקשה לתת לה את הקרדיט כי פשוט אין יותר טובה ואני אשמל באמת אם תמליץ על אלטרנטיבה. ובאמת המסעדות ליד אבו יוסף הן מצויינות ואני ממליץ על החומוס של פראג´ ששנמצא שם כבר 50 שנה או משהו כזה אבל בתור מזרחית אין כמו המובילה! והסינית בדניה כבר לא מה שהייתה לפניי 6-10 שנים "הזדקנה" משהו... ואיפה נמצאות המסעדות שדיברת עליהן? "קרן" ו"רושפלד"?

דרומי23

New member
מסעדות בחיפה והאזור

על זוגתי ועלי נגזר סופשבוע בחיפה. יש המלצות ? הכוון הכללי-אוכל טוב. תודה

paul_oyster

New member
אין, אין, פשוט אין ../images/Emo7.gif

טוב, יש קצת: פלאפליות ונדימה בואדי ניסנאס. שווארמה אמיל בשדרות הציונות. מעיין הבירה וג´קו לייד שער פלמר. ולמעלה בכרמל: לחם ארז.

אוי ואבוי אל תקשיב למגיב הראשון

יש ועוד איך מסעדות מצויינות בחיפה! תחגרו חגורות, תשבו עמוק ובואו נתחיל!
דבר ראשון המסעדה שהוכתרה כמסעדה הטובה בחיפה:
השמורה1872
מסעדה צרפתית נמצאת במושבה הגרמנית!
האיטלקיות - אתה בטוח תצא מרוצה מ"פופולו" - מול היכל הספורט רוממה
דגים - "ג´קו" הדקלים12 (לא ניסיתי אבל שמעתי ביקורות טובות)
סיני - "צ´ין לונג" הסינית הטובה בארץ! מרכז הכרמל, יורדים במדרגות ליד גינצבורג פרחים (היום ראיתי שעושים שלט חדש למסעדה).
מזרחי - "אבו יוסף" בכיכר פאריז לא רחוק מ"ג´קו" לפניי חודש או חודשיים הוכתר החומוס שם לחומוס הטוב בחיפה, חוץ מזה שירות מצויין!
בית קפה - באמת באמת שלא חסר סיבוב קצר על רחוב מוריה+שדרות הנשיא ואתה תמצא את הקפה שהכי נראה לך - הקפה הכי IN "קפה גרג" כמובן. והמלצה קטנה שלי - מסעדה שמתמחה בתאילנדי מוקפץ אבל ממש לא רק! ופתוחה כל הלילה!! הווק צ´יקן באגט רחוב מחניים מעל הפאוזה (מרכז הכרמל)
כל המסעדות שכתבתי הן הטובות מסוגן בחיפה!
אם יש שאלות אני כאן!

paul_oyster

New member
´המגיב הראשון´ מגיב

קודם כל, על ג´קו המלצתי (ובניגוד למושלמי, כן ניסיתי, פעמים רבות). לגבי האחרות, אם נתנסח בזהירות, נראה לי שמושלמי מתבדח: גועל נפש כמו שטעמתי ב 1872 לא זכור לי כבר הרבה זמן. פופולו: איטלקית כמו שאני הוטנטותי. הקישקוש העתיק של פיצריות משנות השבעים (בצק רכרוכי, רסק עגבניות מקופסה וגבנ"צ של תנובה). עובר בתור מאנצ´יס, בטח שלא בתור מסעדה. הסינית: א-מ-א-ל-ה ! עוד שריד משנות השבעים, שראוי היה שייכחד (לדעתי השלט שמחליפים עכשיו בן 30). קפה גרג: אם התחככות בכרמליסטים מעל אספרסו (חלש מדי, תמיד חלש מדי) עושה לכם את זה. מהאוכל לא תבוא הבשורה. זהו, בערך. לכו על חומוסיות ושווארמאיות בואדי ובעיר התחתית ולא תתאכזבו. או: להזמין מקום באורי-בורי, להצפין לעכו ולהתפלל לשירות נורמלי (עניין של מזל). למה עברנו לחיפה, למה

תראה 1872 הוכתרה בתואר לא על ידי

בכל מקרה זה שאתה לא נהנת רק מראה שבאמת על טעם וריח אי אפשר... בכל מקרה זה ידוע שהקהל החיפאי דיי שמרן בכל מה שקשור למסעדות ואם תשים לב ותשים לב טוב (אני מבין שאתה לא חיפאי) שרק הטובות שרדו! כנראה לחיפאים יש דרישות אחרות (פחות פלצנות!!!) גם צ´ין לונג וגם פופולו מסעדות מצויינות עם מבחר מנות גדול! ושירות מצויין שנמצאות במקומן הנוכחי יותר מ30 שנה!!! אני חושב שנתון זה מדבר בעד עצמו! ובקשר לקפה גרג אני לא חובב קפה (אני לא שותה קפה בכלל) אבל חוץ מזה שבאופן אישי נחמד לי לשבת שם עם חברים (סניף מרכז הכרמל) הקפה שלהם הוכתר כקפה הטוב בחיפה!

paul_oyster

New member
נו, באמת...

האוכל ב 1872 הוכן מחומרים לא טריים (הסבר: מקולקלים!). שום תואר לא יכול לשכנע לחזור לשם (אני מתאפק ולא כותב כלום על היומרה). הטובות שרדו ? איפה הן ? פלצנות ? moi ? תקרא שוב על מה המלצתי קודם בשרשור. על זה היה אומר הרב-כדורי: ההפך מפלצנות. עכשיו, באמת: אתה לא שותה קפה בכלל וממליץ על בית-קפה שגאוותו בקפה שלו ?

חחחחח אהבתי את ההערה על כדורי

ובקשר לקפה זה לא אני שקבעתי חד משמעית שהקפה של קפה גרג הכי טוב בחיפה זה עיתון כלבו קבע לאחר בדיקה. ומבחינת שרות ואווירה אני ממש מבסוט

פומפיה

New member
אין פה מקום לויכוח ../images/Emo88.gif

הקפה של גרג הוא הטוב ביותר בעיר. וזה בדוק

paul_oyster

New member
פעם גיל חובב כתב

שהפיינשמקרים של היין הם כאיין וכאפס בהשוואה לאלה של הקפה. הוא התכוון אלי... צר לי, לא שתיתי בגרג אפילו אספרסו אחד ראוי (איכשהו, תמיד חלש מדי). לא מגרד מלמטה את לחם ארז, למשל. מתי, מתי כבר יפתחו פה סניף של ארקפה ?

גוז

New member
הי הי הי!!! ../images/Emo118.gif

מה זה?! להעליב קהל שלם בהינף מקלדת??? מי פלצנות מה פלצנות איך עברנו לפסים האלה? ואגב - איפה זה ידוע שהקהל החיפאי שמרני? החברים החיפאים שלי רחוקים מאוד משמרנות...

אהה זה פשוט מאוד להסביר

היה על זה כתבה במקומון חיפאי לא מזמן, אם אני אמצא אני יפרסם - הרבה מאוד מסעדות מהמרכז שפתחו סניף באיזור חיפה והקריות התקפלו מהר מאוד וחזרו למרכז... ותסכימי איתי שהמסעדות לא יכולות לבנות רק על החברים החיפאים שלך נכון?

גוז

New member
או שיכול להיות לזה עוד הסבר ../images/Emo118.gif

נגיד - שחיפאים יוצאים פחות לבלות, או שחיפאים לא יודעים להעריך אוכל טוב, או שלל רעיונות אחרים - אדיוטיים לא פחות מרעיון ההכללה של הפלצנות התל-אביבית. הכללות הן על פי רוב דבר מטופש (למרות שהמשפט הזה כושל בלוגיקה הפנימית שלו - באשר הוא מהווה הכללה ביחס להכללות...). אם אפשר להימנע מהכללות -ובמיוחד מכאלה שעלולות להעליב שניים שלושה מיושבי הפורום - אז אולי מוטב... ולא ברור לי - על מה ולמה אתה נעלב בשם העיר חיפה. אם מישהו סבור שאין בה מסעדות טובות - אז שפשוט לא יבוא לאכול שם. מה ענין העלבון והלוקאל פטריוטיות האלה לכאן? זה לא כאילו שאתה מבשל בעצמך בכל אחת מן המסעדות האלה... ולגבי מה שאומרים בעיתונים - לא תמיד הייתי לוקחת את דבריהם של העתונאים בבחינת "כזה - ראה וקדש". תראה למשל את "אלי אולי" (בתל-אביב! בתל-אביב!) - קראתי עליה ביקורות טובות לא פעם ולא פעמיים - וכשהייתי שם לאחרונה בעצמי - חטפתי עליהם כזאת ג´נאנה - שאין סיכוי שכף רגלי תדרוך שם בשנים הקרובות. אז גם את העיטורים שמחלקים העיתונים - ואת הניתוחים האינטליגנטיים שלהם לטעם קהל כזה או אחר - צריך לקחת, לפחות לדעתי, בערבון מוגבל. הלא?!

תקשיב לראשון, הוא צודק לחלוטין...

לטעמי אף אחת מהמסעדות הנ"ל אינה מצדיקה את התואר טובות. פשוט יש בעיה עם זה בחיפה ועד היום לא מצאתי מסעדה שקיימת עדין ואפשר ממש להמליץ עליה. היו פעם, אבל נעלמו. צר לי.

דנה ב

New member
אמא אכן יודעת הכל../images/Emo45.gif../images/Emo24.gif

כחיפאית מבטן ומלידה וכחובבת מסעדות, צר לי לאכזב אותך - בחיפה אין אף בשורה קולינרית מרשימה. אם מתעקשים בכל זאת, "איזבלה" בסיטי סנטר (מושבה גרמנית) היא איטלקיה טובה (לוותר על פופולו ומהר...), שאנחנו מבקרים בה לעיתים מזומנות. "טאיוואן" הנמצאת גם היא במושבה הגרמנית (שד´ בן-גוריון) היא סינית מעולה!!! נדמה לי שכבר המליצו עליה פה בפורום בעבר והיא אכן מומלצת ושווה. חוץ מזה - עצוב, אך זו האמת, חיפה משופעת בפלאפליות ופאסט פודים לרוב, אך מסעדות טובות - קשה למצוא פה
בכל מקרה, שיהיה לכם סופשבוע כיפי ומהנה דנה

למעלה