מסעדת דגים ג'סר א-זרקא

כן, דייג הוא סוג של מדיטציה... בפעם האחרונה ניסיתי לדוג

באגם פסטוראלי בפינלנד הקיץ (מסירה). לא הוצאתי אף דג, אך חוויית הרוגע היתה עצמתית. חוץ מזה, המארחים שלי תפסו ברשתות מספיק דגים לכמה ארוחות מענגות, אז לא רק הרעב הרוחני סופק.

באופן מפתיע, ממש לא. אולי זבוב אחד או שניים שריח הדגים

משך אותם יכלו להיחסך, אבל בסך הכל - היה מושלם. בכלל, פינלנד היא ארץ נהדרת. לא מעצמה קולינארית, אבל בירות בוטיק מצויינות במגוון בלתי נתפס בכל עיירה, ארכיטקטורה מפתיעה בעושרה, טבע שמציע לך בחינם את כל הטוב - דגים, פטריות, אוכמניות למיניהן, והאנשים הכי לבביים שפגשתי מעודי.

אני זוכר כמה מילים בפינית, בהחלט אנשים לבביים

מה שלומך ומה נשמע:
meta culu
keta sheva
מכונית: riciseta
בארוע פרטי נבמסיבה אקסולוסית באחד ממושבי חוף- הכרמל הכרתי לפני כמה שנים כמה פינים, רובם מהיו מהלינסקי, גם אני וגם הם היינו בגילופין,
הם שירתו ב :finlog , הוצבו מטעם האו"ם ביחד עם גדוד או שתיים מקנדה להשגיח ולפקח על מעבר הגבול בקונייטרה בין ישראל לסוריה,

כל השמות שלהם הצחיקו אותי: תמיד השם משפחה מסתיים בנאן:
יאקונאן, רסטופאנן וכו,
השמות הפרטיים הנפוצים ממה שזכור לי :יארי

הם הזמינו אותי באחד השבתות להיכנס למתחם הבסיס שלהם, הם הגיעו עם מכוניות אאודי מפוארות מסקנדינביה טפינקו אותו בתוך הבסיס שלהם ברמת-הגולן למרגלות עין -זיוון,

היה להם בסיס כמו בית מלון 5 כוכבים:
סאונה פינית מדוגמת, בר משקאות ובעיקר כמובן וודקות איכותיות, כולם ללא יוצא מן הכלל דוברי אנגלית מעולה ,
הזמינו אותי לבקר בפינלנד אולם בתקופה ההיא הייתי שקוע בעניינים של צעירים וויתרתי,
הם היו חבורה של 4 גברים , אם הם מייצגים את פינלנד אז זה באמת אחלה עם שבעולם,
לידם היו גם חיילים מאוסטריה ומפולין,
הם הסבירו לי אז משהו שפקחי האו"ם אצלנו מפוצלים ל:יונדוף ול-יונטסו,
לא הבנתי את ההבדל וגם לא התעמקתי, מן הסתם זה משהו בסמכויות שהוענקו להם על ידי מזכ"ל האום.

מדי פעם אני מתכתב עם שניים מהם, מי יודע אולי עוד אעשה סאונה בהלינסקי או אדוג דגים על איזה פיורד או סתם באגם שליו כמוך אילן

אז עשה לעצמך טובה. ארוז את החכה, תצטייד במלאי הגון של משקאות

בדיוטי - וסע אל החברים שלך שם. הטיסות היום זולות - והמחירים בפינלנד לא מפחידים לאור מה שמשתולל בנסיכות ישראל.

וואלה הזכרת לי נשכחות

את מלחמת יום הכיפורים סיימתי עם הפלוגה שלי בעיר סואץ ונשארנו שם עד הפינוי
התמקמנו ב"קזינו" שהיה מלון עם מרכז ספורט משוכלל כולל אולם סקווש מפואר
לידנו התמקם כוח של האו"ם שפיקח על העברת האספקה לארמיה השלישית
עיקר הכח היה פיני המפקד שלהם שחקן סקווש רציני ביקש ממני אישור להשתמש באולם וכך החלו להרקם יחסי ידידות בין שני המחנות
אנחנו נהננו משפע של משקאות וסיגריות במחירים מצחיקים והם נהנו מהמתקנים
את החגיגה בסילבסטר אני משאיר לדימיונכם רק היא גרמה לי (למען שלומם של החיילים)לבטל הנחת מוקשים ביום שלמחרת
כשמסרנו להם את מפתחות העיר החלפנו כתובות ומספרי טלפון שעד היום מונחים בצד כאבן שכבר אין לה הופכין

כעת בבת גלים כמו באגם שאמפיין בורמונט;)

לאחר ימים עכורים בים, הים כעת שקט ורגוע, מים צלולים ושקופים , ראות נהדרת , כמעט כמו המראה של שלגייה. היום אלך על צלילה , אין על התענוג ב״ פייר פייט ״ מול הדגה , כעת יש מלא ביזארי. בקרבת החוף, שיגיעו הטורפים יתחולל המרדף הגדול, כייף להיו עד למחזה הנפלא הזה . אשריני שאני זוכה להנות מיופיו של הטבע ופחות. מתרשם מחומריות , שבוע נפלא

למעלה