מסעדת קפה אל נור נסגרת

החתולית

New member
מסעדת קפה אל נור נסגרת

שבעה חודשים אחרי הפתיחה, קפה אל נור ברח' קינג ג'ורג' תיסגר בעוד יומיים.

מסעדה שנכון לשבועות האחרונים, היתה מלאה ושוקקת לקוחות, והביקורות עליה היו טובות.

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5015647,00.html

הביקורת של עומר שוברט:
https://www.haaretz.co.il/food/restaurants-reviews/.premium-1.4180596

הביקורת של ביצה עלומה:
http://www.mako.co.il/food-weekend/restaurant-reviews/Article-b24b376906bcd51006.htm
 

erezavn

New member
ממש פתטי.

רק בשבוע שעבר ישבתי שם בגלגולם החדש כמסעדת דגים ופירות ים. דווקא היה נחמד למדי. (ואכן די מלא).
 

החתולית

New member
זה לא פתטי, זה עצוב

שף שעבד קשה כדי למתג מחדש מסעדה, קיבל ביקורות טובות ומילא את המסעדה, ועכשיו יהיה מובטל.
 

erezavn

New member
פתטי = מעורר רחמים. זה לא נכתב מתוך לעג אלא מתוך רחמים.

 

trilliane

Well-known member
מנהל
בעברית המשמעות היא בהקשר עלוב, מביך וכו' ולא של אמפתיה

 

lriemann

New member
לא היה מזיק להחליף את השם למשהו לא ערבי- זה צורם לאנשים

 

החתולית

New member
כנראה שלאנשים שהגיעו למסעדה, השם לא הפריע

לראייה, המסעדה היתה מלאה.
 

DANIAVNI

Well-known member
אם המסעדה היתה ריווחית כלכלית היא לא היתה נסגרת.

מכסימום נמכרת למשקיע .

אני לא מאמין לכל סיפורי האלף לילה ולילה על החלטה להתמקד בשתי מסעדות אחרות, וכו'.

אני חושב שהאמת הרבה יותר פשוטה :
לא כל מסעדן מצליח לפצח את ה-DNA הקולינארי של הסועד הישראלי .

אני אנסה לתת את הזווית האישית שלי כסועד שחיפש מסעדת דגים
ובחר שלא ללכת לקפה אל נור .

אם נסתכל על התפריט של קפה אל נור נבחין שסועד מנה עיקרית ייזכה
ל-12 סלטים מתחלפים
http://www.cafealnoor.com/imgs/site/קפה_אל_נור_תפריט.pdf
מתחלפים זו גם בשורה קולינארית כלומר השף בוחר את המובחר שקיים
אבל זו גם דרך לעשות מה שבא לך ולהרוויח מול מי שלא קורא את
האותיות הקטנות .

שיחה טלפונית עם המסעדה למדה שאיקרה למשל, לפעמים יש ולפעמים אין
והתשובה הזו מעצבנת.

כאילו מה, אתם לא יכולים לתת סט סלטים קבוע ?

למה מסעדה "נחותה" ולא מגלוגרת כמו שבתאי היפה
http://shabtai-hayafe.co.il/שבתאי-היפה-תפריט

רושמת בדיוק איזה סלטים תקבל אחד לאחד.

שקד גם לא רושמים אבל זה תמיד אותו סט כך שהם יכולים להרשות לעצמם
שלא לרשום .

יש לי גם דיעה שלילית על אדון גלוגר מקלואליס שבמנות שלו שם אין תוספות פחמימתיות כמו תפוחי אדמה וצ'יפס.
היתה לו פעם מנה נהדרת של ריזוטו דיונונים עם צימוקי זיתים ופרמזן
ודווקא אותה, המנה הפחמימתית היחידה ביטלו.
אולי בשביל לדחוף לסועדים את הפאייה הזוגית שלו.

אז אולי אני לא פודי אנין טעם וסתם בהמה שלא מבין הרבה בקולינריה
אבל גם אותי צריך כקליינט ומסעדה לא יכולה לשרוד רק בזכות אניני טעם
שאני נחות מהם.
אחד שאוהב גם פיתות, ציפס, חריף, חומוס ועמבה ליד הדג עם דוקסל פטריות
שצריך משכנתא בשביל לממן אותו. ולא מצליח להבין את הקטע של לחמניות חמאה ומלפפונים חמוצים בהתחלה .
מה איכפת לו לשים גם חומוס, חצילים ועוד כמה סלטים ?

אם פאלאפל היה צומח על עצים על המאדים אז הוא היה מגיש
אבל בגלל שזה "עממיקו" אז לא נאה לו להגיש כדורי פאלאפל.

אז אני מאוד מצטער שאני מחרב ומקלקל לכם את הסצינה הקולינארית
המפונפנת והממושלנת שלכם אבל גם אני על המפה.
 

prizman

New member
התשובה פשוטה

צ'יפס או חומוס לא משתלבים במנות המוגשות בקלואליס, גם פיתות לא.
ריזוטו דווקא כן אז באמת חבל שהורידו את המנה, אולי מחוסר ביקוש.
 

החתולית

New member
אתה לא מחרב ולא מקלקל

לא מפרסמים סט סלטים קבוע, משום שהוא לא קבוע, אלא תלוי בסחורה שיש בשוק באותו יום או יום לפני.
כפי שיש כעת מסעדות שלא מגישות שקדי עגל וטלה, משום שיש מחסור בשוק, כך יש מסעדות שלא יגישו איקרה אם לא היו אצל ספק הדגים שלהם ביצי דגים באותו יום.
&nbsp
לך זה לא מתאים, וזה בסדר גמור. לכן אתה מעדיף מסעדות אחרות ולא את קפה אל-נור או קלואליס או מסעדות דומות.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אישפיש הגיש סלטים משתנים, אני דווקא אהבתי את הגיוון

זה מאפשר להגיש סלטים טריים ומרעננים לעומת מקומות שמגישים סלטים מקופסאות שימורים.
 

Gרר

New member
אני ממש מעדיף סלטים מתחלפים

במיוחד אם זה אומר שהמסעדה לא מתקבעת על עשרה סלטים קבועים ומנציחה אותם לעד אלא מנסה כל פעם לשחק עם מה שהם מציעים ולהציע משהו קצת שונה. לי זה דווקא עושה חשק להגיע לפעם נוספת. למקומות מקובעים אני אגיע פחות פעמים.
 

מיתר44

New member
הכל תלוי: לצלע החזיר עם הגבינה אשוב להוטל מונטיפיורי ולפלאפל

אשוב לזה שאוהב ומציע בדיוק את אותו מבחר סלטים, וכך הלאה גם
במסעדות המגישות אוכל מגזרי (יהודיות, פרסיות וכו').
אולם ממסעדות שף אני מצפה לשינוי ואף חידוש התפריט ואני נוטה
במקרים רבים להזמין מנות ספיישל.
 

Gרר

New member
ואפילו במנה של הצלע חזיר

משנים מדי פעם את ה"מסביב" בהתאם לעונה. מזמן לא אכלתי אותה אז אני לא זוכר במדוייק אבל פעם נניח זה משמשים אז פעם אחרת זה פירות יער. אפילו זה משתנה...

בכל מקרה בסלטים הקבועים שאני נתקל בהם חצי מהצלחות זה סתם שיעמום. עוד צלחת זיתים. עוד כמה ירקות מוחמצים. דברים שממילא אני פוסח עליהם. אז את השיעמומנים האלה הייתי שמח לראות מתחלפים מפעם לפעם במשהו מאתגר יותר.
 

DANIAVNI

Well-known member
ואתה באמת חושב שב"מתחלפים " יש בשורה קולינארית ?

אני די בטוח שזו דרך יפה לנצל שאריות וחומרי גלם זולים

אני כבר לא מדבר שכבוגר מסעדות גראטאר רומניות
כשאומרים לי בטלפון של אל נור שלא מתחייבים אם יהיה או לא יהיה איקרה
לא קנוי ( יאמר לזכות דגים 206 שהודו שהם לא מכינים לבד - גם יושר חשוב..)
אז גם אם ייתנו פואה גרה ברוטב כמהין בנוסח רובישון
אני כבר לא אבוא.
 

Gרר

New member
לא בשורה. רק גיוון.

ואני גם לא מאמין שבכל יום מ-365 הימים בשנה ממציאים את הגלגל מחדש. ברור לי שיש רוצטיה ושיש גבול למה שאפשר לעשות תחת הכותרת של סלטים.

אבל במקום שבו הסלטים לא יצוקים בבטון ל-20 השנה הקרובות יש סיכוי לפחות שאם הטבח קם בבוקר וראה שנשארה במיה מאתמול והגיע איזה משהו מהיום הוא יגיד יש לי רעיון בוא נעשה עם זה סלט כזה וכזה יגידו לו סבבה. לך על זה. במסעדת הקיבעון זה תמיד יהיה באמ'שך לך תכין את הכרובית בטחינה שהלקוחות הקבועים רוצים לראות כל יום ואל תבלבל את המוח עם גיוון.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא פחות "בשורה קולינרית" מבסלטים קבועים...


כך שהנקודה שלך לא ברורה. אתה מחפש "בשורה קולינרית" בסלטי פתיחה? אתה חושב שסלטי פתיחה קבועים, משעממים, חלקם מקופסאות שימורים וכו' הם "בשורה קולינרית"? או שאתה חושב שבעסק שמגיש יום יום את אותם סלטים בדיוק אין שום ניצול שאריות וחומרי גלם זולים או העברה של סלט מאתמול להיום?
ואם בית העסק מצהיר שלא יהיה סלט X כי לא קנו חומר גלם, זה בדיוק הפוך מטענתך לגבי ניצול שאריות וכו'. במקום שבו הסלטים טריים ומוכנים לפי חומרי הגלם הקיימים התוצאה טובה יותר מניסיוני, וכל מה שאתה יוצא נגדו קיים לא פחות (ואולי אף יותר) כשתפריט הסלטים קבוע, כך שהביקורת שלך תמוהה.
 

Sanchez

Member
זה שהיתה מלאה- לא אומר שהיתה רווחית !
ככה זה כשלא יודעים לנהל עסק.
 

דקלה1984

New member
הבעלים מנהלים עוד עסקים מצליחים

אז אל תמהר לקבוע שלא יודעים לנהל עסק...
 
למעלה