מסע אל העבר - תמונות שעושות לי את

נֵנָה

New member
אנימו, יופי שאת מביאה לנו את כתבות

הנוסטלגיה האלה
זה מעורר קצת את הרגש הרדום והגעגועים לסיפורים על הימים הראשונים של ארצנו הקטנה, כשכולם היו עדיין חלוצים תמימים וחדורי פטריוטיות, עם ערכים וחריצות והרבה תקוות ליצור ארץ לדוגמא... ואפרופו "בתי האפנדים", האם למישהו מכם יצא פעם לבקר ב"בית הלורד" שבישוב תל-מונד...? אני עוברת שם פעמים רבות בכביש 4 וגם בכניסותי לישוב עצמו, רואה את השלט המסקרן, אבל עד היום לא יצא לי לבקר בו...

נֵנָה

New member
אנימו יקרה, את פשוט מקסימה ../images/Emo6.gif

מרוב סקרנות לא יכולתי ללכת לישון וקראתי את הכתבה המעניינת והמאלפת. ומדוע מאלפת? כי היהה לי דוד מורה, שהיה נשוי לאשה שהיתה ממשפחת זיו - אני חושבת שזה היה בערך ב-1930 בקירוב, לא זוכרת בן כמה הוא היה כשהתחתן אבל הוא נולד בסביבות 1897-8. אשתו נפטרה די צעירה, ולאחר מותה, כמחוות כבוד לזכרה, הוא החליף את שם משפחתו ל"זיו"... היו לי עוד דוד ודודה שהיגרו לאמריקה עם משפחותיהם בערך באמצע המאה שעברה. וגם הדודה, שהיתה קצת יותר מבוגרת (אחות של אבי ושל אותו דוד) היתה נשואה לגבר ממשפחת זיו. הם כבר אינם חיים כמובן, אבל עד היום בני דודי ורוב צאצאיהם חיים באמריקה. רק חלק קטן מבני-בני דודי חזרו לארץ וחיים בה עד היום... והם כולם דתיים... איני יודעת אם יש להם קרבה ללורד זיו המוזכר בכתבה, אבל מה שכן ידוע לי שהם היו ממשפחה עשירה...

אנימו שבת שלום, איזה חשיבות רבה

יש לדברים האלה, להזכר מי היו בין הראשונים פה בארץ וכמה הם תרמו ליסוד המדינה, כמו שאומרים רגב אחר רגב, למרות התנאים הקשים פה. תודה לך שהארת את עינינו עם הכתבה והצילומים.

בת אל 7

New member
שבת שלום../images/Emo142.gif לכולם אנימו נהניתי

מהכתבה והצילומים שהבאת.

WOW נוסטלגיה במיטיבה.....

ואיך שאני אוהבת את התמונות החומות המתארות חיים אורח חיים שונה לחלוטין משלנו, שימוש בכלים ובאביזרים כל כך שונים...קידמה קוראים לזה?

למעלה