מסע לפולין עבור עשירים בלבד

eliane

New member
מסע לפולין עבור עשירים בלבד

בתי לא יוצאת לפולין מסיבה פשוטה : אין לנו אפשרות לממן עלות של 1200 $ !!! אנחנו לא עולים חדשים ואנחנו (עדין) גרים בחיפה בכרמל ואין אפשרות לקבל מלגה או אזרע . האם זה הרעיון? להשאיר ילדה בת 16 בבית שרוב חברותיה יוצאים לפולין. בתור עונש היא גם כבר לא לומדת יום השלישי כי כולם יצוא ל"סמינריון הכנה" צדק לכולם! המסע לפולין נהדר לכל משמרביח מהפרויקט הזה

הנושא הכלכלי הוא אכן בעיתי

אני יודע שאצלי בבית הספר לא היה תלמיד אחד שלא יצא בגלל בעיות כלכליות. בית הספר דאג שלא יהיה מצב שקיים תלמיד שרוצה לצאת למסע ולא יכל כי אין לו כסף. בית הספר של ביתך לצערי לא מספיק רוצה להוציא תלמידים למסע. הוא כנראה מוציא אותם למסע כי זו הוראה של משרד החינוך. לדעתי אם בית הספר של ביתך לא היה חייב הוא לא היה מוציא תלמידים בכלל למסע. יש לציין שיצאו מבית ספרי 200 תלמידים למסע שמהווים שני שליש מהשכבה. רק שתביני כמה רצו לצאת... אין לי איך לעזור לך והלוואי שהיה לי. אני לא חושב שזה מפעם שקיים רק עבור עשירים. ביתי לא עשיר בכלל.

ואני ממש מצטער לשמוע

שקיים בית ספר שלא דואג לתלמידים שלו. מע' חינוך לתפארת.

eliane

New member
אין תקציב

תשובה של מרכז השיכבה : אין תקציב , מצטאר אבל לא נורה היא לא היחידה שלא יותאת לפולין . איזה כיף לה נסיתי בבוקר לדבר עם משרד החינוך - אין אף שלוחה שענת כולם עם להשאיר הודעה ( כנראה כולם בפולין)

זה לא נכון.

תמיד יש תקציב. אם בית הספר רוצה אז יהיה לו תקציב. הוא לא מספיק רוצה ליצור תקציב אז אין. כנראה שזה לא בראש סדר העדיפויות שלו. עם מערכת החינוך אין לך סיכוי לדבר. יותר קל להתקבל לקומנדו הימי מאשר לדבר בטלפון עם מישהו ממשרד החינוך. זו מערכת פשוט גרועה. באמת שאני לא יודע מה הייתי עושה במקומך.

SensaiToro

New member
אפשר לפנות לעיריית חיפה

אצלנו קיבלו מילגות מהעירייה שתמכו ולו במעט בתלמידים עם קשיים כלכליים. וצריך להשמע. לא בצורה בכיינית אלא בצורה שבאמת תעזור. מי שמעוניין לטוס וזה באמת חשוב לו בסופו של דבר מסתדר. חיפשתי בין הדפים שאספתי מהמשלחת שלנו, לא מצאתי מספר טלפון כלשהו שאפשר לפנות אליו, כנראה נאבד לי הדף שמרכזת המשלחת הכללית נתנה לנו. מה שכן, בפתיחה של הספר שמקבלות המשלחות יש מכתב לתלמידים מ"נח שלו - מ"מ מנהל מינהל חברה ונוער" אולי אפשר להגיע אליו איכשהו. אני מאמין שיש לו אפשרות לעזור או להפנות לגורמים שיכולים לעזור. בהצלחה!

eliane

New member
תשובה ממשרד החינוך

דווקא כן התקשר אלי משהו חזרה והזביר לי מה לעשות ואמר שיבדקו את מצב הכלכלי שלנו ויש סיכוי.הבעיה כרגע שבבה"ס אומרים שכבר אין מקום! אני בכלל לא קיבלתי שום חוזר או הודעה כלשהו. מחר אדבר עם המנהלת ונראה הלה .תודה לתמיכנ שלכם

L i T a L 1

New member
חבל שהם לא עושים מעמץ לעזור

לאלו שאין להם... אצלנו בבית ספר שכבת י"א תמיד עושה כל מני פרוייקטים של למכור כל מני דברים וככה אוספים כסף ונותנים למי שאין לו. אם הם היו רוצים היה להם איך... הבעיה היא שלא איכפת להם... וזה חבל כי הרבה אנשים שרוצים וחשוב להם לצאת, לא יכולים בגלל בעיות כלכליות... האמת היא שגם אני כמעט ולא יצאתי בגלל הבעיה הזאת ובסופו של דבר ההורים יחד עם הבית ספר גיסו את הכסף הדרוש ויצאתי בכל זאת. מקווה בשביל הבת שלך שהבעיה תיפתר, חבל שהיא תפספס....

תסלחי לי שאני קצת מעביר ביקורת אבל

אמרת משהו שמאוד לא מוצא חן בעייני!!! א.אכן 1200 וגם 1050 דולר זה מאוד מאוד יקר וזה בדרך כלל לא נגמר בהוצאות האלה בלבד! כמו שהזכירו יש מילגות ואפשר להגיש בקשה!!! ב.רשמת "להשאיר ילדה בת 16 בבית שרוב חברותיה יוצאים לפולין" סליחה ???זאת הסיבה שהיא יוצאת לפולין בגלל חברותיה ?? ובטח את גם מאוד מתוסכלת מהסיבה שהיא תיהיה פחות עם חברות שלה ואולי זה יפגע לה במעמד החברתי ...אני בטוח שאת לא מתוסכלת מזה שהיא לא יוצאת על מנת ללמוד עוד קצת על ההיסטוריה של העם שלה(וגם שלך דרך אגב) אם זה סדר העדיפויות וגם של האמא שלה באמת עדיף שהבת שלך נשארה בבית!! ואם לכזה חינוך היא זוכה.הואלוקה בחסר

SensaiToro

New member
נראה לי שקצת נסחפת

והשכוונה הייתה שבזמן שכל חברותיה יוצאות למסע, היא נאלצת להשאר בגלל בעיה כלכלית. הדגש פה הוא על האילוץ להשאר על אף הרצון ליסוע, לא על ההפסד של שבוע עם חברות.

אז זהו שזה לא מה שחשוב בנסיעה הזאת

ועל זה היא משה את הדגש על הפסד החברתי ולא על הפן החשוב של למידת ההיסטוריה!!

eliane

New member
זה הגרסה שלך

ואין לה שום קשר לסיפור הזה . אתה לא מכיר אותנו ואתה לא יודע את הסיפור של המשפחה שלנו . תחשוב משאתה רוצה , אבל אל תתקוף באופן אישי.תודה רבה

אתה חייב להרפות מיזה

לא כולם נוסעים מאותן מטרות, מה לעשות? תאסור עליהם לצאת? לה חשוב זה שכל החברות שלה נוסעות והיא נשארת בבית כשכולם נוסעים, נכון הם לא נוסעים לסקי בצרפת אבל הם עדיין נוסעים ועדיין לנסיעה לפולין יש חוויות בלתי רגילות עם החברים. ותחכה כשאתה תסע, אתה כבר תדבר אחרת.

סבבה לא כולם נוסעים בשביל אותם

מטרות...וכמה שזה נכון זה עצוב!! סבבה הקטע החברתי יש לו חשיבות אבל לא עלליונה...!! אם הגבולות היטשטשו זה חמור מאוד וצריך להבהיר מה המטרה של המסע לפולין.כי בזמן האחרון נראה לי שהרצון לנוסע לפולין השתנה!!וזה באמת חבל! אנשים לא נוסעים בשביל ללמוד אלה בשביל החברה.קטע חשוב וצודק אבל אתם רוצים ללכת לעשות כייף עם חברים תסעו לאיי נאפה סעו לטורקיה לאילת לא לפולין!!!

צודק

אבל הרעיון של המסע עודנו נשאר, אנשים לא נוסעים בשביל החבר'ה,הם יחסכו 1200$ ויסעו בקיץ לאיזה מקום, אבל הם עדיין מאמינים שיש למה לנסוע וצריכים לזכור את זה ולהעביר את זה הלאה. הגבולות בהחלט לא מטשטשים,האמן לי.

R e A

New member
תמיד היו כאלה ותמיד יהיו כאלה

זה לא חדש העניין שהרבה טסים לפולין כי להורים יש כסף ויהיה צחוקים ובלאגן. אין יותר מדי מה לעשות עם זה.

ashkeloni

New member
אבל...

לפחות מהמסע שלי בפולין למדתי שהאנשים שנמצאים איתך במסע משפיעים הרבה...ככה שאפשר להבין את זה שהיא רוצה לסוע עם החברות שלה...

תראי

אני מבינה את מה שאת מרגישה, גם להורים שלי זה היה קצת כבד לשלם על המסע הזה. אבל לנו אין מה לעשות בנוגע לזה, אין תקציב למשרד החינוך להשתתף במסע ולעשות אותו יותר זול, לצערי. מצטערת שאני אומרת את זה, אין מה לעשות בנידון.

R e A

New member
דבר אחד מפריע לי

תמיד יש דרכים לקבל עזרה במימון המסע. זה שאת לא מתאמצת מספיק כדי למצוא את הדרך, זאת בעיה אחרת. אם תתאמצי מספיק ותפני למי שצריך, בשביל שהבת שלך תוכל לחוות את החוויה החשובה הזו, את תצליחי למצוא את העזרה. ובקשר לזה שבית הספר אמר שאין מקום, אני חושב שזה כבר מאוחר מדי. זה לא טיול שנתי, או משהו בסגנון. זו טיסה לארץ זרה, ובמקרה הזה הבצפר הוא גורם קטן מאוד בכל הסיפור שקיבל מספר מסויים של מקומות, שכאשר נגמרו המקומות, אז נגמרו המקומות. תנסי בכ"ז, אין מה להפסיד

למעלה