מסע שורשים בטוקאי (סיפור ותמונות)

אתה מעוות את העובדות !

אנחנו לא גרשנו את הערבים !!!! הערבים ברחו ..... המליצו להם להשאר, אבל הם בחרו לברוח ! עובדה שאלה שבחרו להשאר בבתיהם, עדיין גרים כאן ביננו ! לעומת זאת את היהודים גרשו והגלו למחנות השמדה, גטאות וכו... מירי

reuven4u

New member
יש ויש...יש המון שגירשו.

נתנו להם 4 שעות לארוז ולעוף.

reuven4u

New member
אני לא זוכר איפה - אבל קראתי.

אם זה מאוד חשוב לך - אוכל לנסות לחפש (אבל זה יקח לי קצת זמן). הבדאוים "הנוודים" של חולות חולון גרו בבתי אבן.... מעניין - לא?

תולדות חולון......

אני לא מתווכחת על דברים שאני לא בטוחה בהם..... לכן, נכנסתי לאתר של חולון וזה מה שכתוב בו לגבי נושא ה"ויכוח" שביננו: למעלה מ- 60 שנה חלפו מאז עלו המתיישבים הראשונים על אדמת החולות, והקימו את השכונות הראשונות, מהן צמחה לימים העיר חולון. באתר רשום גם הדוא"ל של ההסטוריון שכתב את פרק ההסטוריה של חולוןוכתבתי לו, שיעשיר את ידיעותי. גם לך יש "שיעורי בית"..... אתה התנדבת לעשות אותם ! מירי

reuven4u

New member
הנה אחד ככה על רגל אחת...

בימים הקרובים אם יהיה לי קצת זמן - אביא לך כמה וכמה לינקים. אני מכחה לתשובת ההסטוריון המלומד... (שאני לא יודע מה הוא יכול ללמד אותי - כי אני מכיר משהו(קרוב משפחה) שסיפר לי על הגירוש של הבדואים מהמקום שאני גר בו, חלק מביתם עד היום משמש אותנו)

kropacsek

New member
מציע לשניכם לקרוא ספר

בשם "באב אל שאמס" (הוצאת אנדלסוס) מאת אליאס ח'ורי

vera2

New member
../images/Emo82.gifלReuven4u

לראובן אני חושבת שלא כל נושא צריך להפוך מיד לאיזה שהוא ויכוח ציבורי וביקורת קוטלת. כן, זה מאוד מענין לראות באיזה תנאים חיו ההורים הדור השני לשואה בעקר אלה שנולדו בארץ התחילו חיים חדשים כאילו ניתלשו מהשורשים ומהההמשכיות של השושלת המשפחתית וכאן יש אפשרות להתחבר לעבר המשפחתי ולהמשיך את תחושת השושלת שנקטע......!!!!! ההורים של בעלי עזבו את הבית ביום שישי בצהרים כאשר על הכיריים התבשל האוכל לשבת ובתנור החלות והעוגה וכאשר האימא רצתה לחזור באותו יום כבר לא היה לה לאן כי שכן לקח את הבית ולא נתן לה יותר להכנם .אף אחד לא מתעלם מהרגשות של הדיירים הנוכחיים . מפגש כזה נעשה בנימוס ובבקשת רשות לסייר בבית ולצלם ולא קורה שום אסון. בברכת שנה טבה ורה.

reuven4u

New member
לצלצל ולצועק מבחוץ10 דקות זה נימוס?

זה די ברור שהם יצאו אחרי 10 דקות כי "מחפשי השורשים" לא עזבו את הכפתור של הפעמון בכניסה 10 דקות- לא? נימוס זה לקבוע מראש - ולהגיע (עם מתנה - כי ככה נהוג שם). להרגיש מסופק שראית את הפחד בעניים של הדיירים הזקנים- זה מספק הרגשת המשכיות של השושלת שלך?? למה כל הישראלים ש"חוזרים לשורשים" מרגישים שהכל עדיין שייך להם? אני אגיד לך - כי הם ישראלים. ועוד אנחנו לא מבינים למה שונאים אותנו בחו"ל.....

צלמניה

New member
הקביעה מי הוא יהודי או לא אינה שלי

בענין הזה לא אני קובע, לצערי זו העובדה (חלק מהעניין הוא מדבריו שלו) בטוקאי - מקום שחיו וגרו שם יהודים רבים, מוסדות ציבור, בתי כנסת עזרה לזולת וכו' לא נשאר אף יהודי הדבר נכתב בכאב ולא מתוך רצון לפסוק ולהחליט בבעיות גדולות כמו "מיהוא יהודי" אישית אני מאוד מעריך את האיש אשר שומר את שם משפחתו - לוי וכן מנסה לשמר את בית הכנסת הקטן הצמוד לבית הכנסת הגדול שבתמונות. ובמיוחד שעזר וסייע לי להיכנס לבית של אימי.

reuven4u

New member
זה ממש לא עובדה (בעניי לפחות)

מי שגר בעירה כזאת, קוראים לו לוי, שומר על בית כנסת (או שלפחות מנסה) וקורא לעצמו יהודי - אז הוא יהודי בעניי- וכל הדתים עם החוקים המטופשים יכולים לקפוץ לי כי חצי המהם היו מתנקנקים מזמן במקום הלוי הזה.

liti

New member
אתה יודע ../images/Emo26.gif

מי ישמור על בית הכנסת אחרי לוי, אם בכלל יהיה כזה?

צלמניה

New member
כמו הרבה אתרים בהונגריה

שיש תושבים מקומים שמקבלים כסף מהקהילה היהודית ושומרים על הרכוש היהודי, בתי כנסת ובתי קברות כמו בית הקברות בקראסטו.

הדוציקם

New member
לצלמניה זה כף לחזור ולהראות

להם שאנו קימים למרות שלקחו כל מה שהיהודים השאירו גם אני עברתי את זה לפני כמה שנים. דרך אגב הייתי בטוקאי בשנה לפני 8 שנים בארך כאשר שיפצו וחידשו את בית הכנסת
טוב יש שם

צלמניה

New member
הצלחתי לקנות בטוקאי יין טוקאי כשר

אנחנו מתכוננים לפתוח אותו בראש השנה

orlu

New member
לא היית צריך להתאמץ לדעתי זהו

המקום היחידי בהונגריה בו עושים יין כשר

יין טוקאי

הייתי בטוקאי (ביקב) לפני כמעט שנתיים במסגרת משלחת, הבאתי משם יין נפלא שזכה בתחרות בינלאומית במקום ראשון, ובהזדמנות חגיגית במיוחד פתחתי אותו והוא נגמר. מאז אני מתאווה למצוא אותו (האם יש להשיגו בארץ?)

הונגריה ויינות!

חזרנו גם אנחנו מחופש בהונגריה, מאזור דומה, סביבת העיר Eger. שם מייצרים מאות ייצרנים קטנים, גדולים, יישרי דרך ואחרים גם את יין היוקרה של האזור, ה-Egri-bikaver. היין נהנה ממוניטין רב וגם מיוקרה! אך מספר הייצרנים הגדול (רק באזור המצומצם הנקרא "עמק העלמה היפה", יש מעל 200 יצרנים!) יוצר מצב של אי יציבות ברמה. לכן מאחורי התוית הנאה מסתתר לפעמים יין מעולה, ולפעמים לא! ובכשר לכשרות, בחנות הפטורה ממכס בשדה התעופה של בודפשט, יש ייש שזיפים (Szilvas palinka ), בכשרות מהודרת. אני יכול להמליץ גם על היין שאת ענביו בוצרים כעת, ה-Kekfrankos. היין הזה זקוק לסבלנות, את מיטב ניחוחו וטעמו הוא נותן כרבע שעה אחרי חליצת פקק השעם. טוב לשתות אותו מצונן קל בלבד!

ברק 188

New member
במידה ויש גם אני אשמח לשמוע וללגום.

ואם כשר,אז בכלל אפשר גם לברך ממנו בברכת שנה טובה.

למעלה