הונגריה ויינות!
חזרנו גם אנחנו מחופש בהונגריה, מאזור דומה, סביבת העיר Eger. שם מייצרים מאות ייצרנים קטנים, גדולים, יישרי דרך ואחרים גם את יין היוקרה של האזור, ה-Egri-bikaver. היין נהנה ממוניטין רב וגם מיוקרה! אך מספר הייצרנים הגדול (רק באזור המצומצם הנקרא "עמק העלמה היפה", יש מעל 200 יצרנים!) יוצר מצב של אי יציבות ברמה. לכן מאחורי התוית הנאה מסתתר לפעמים יין מעולה, ולפעמים לא! ובכשר לכשרות, בחנות הפטורה ממכס בשדה התעופה של בודפשט, יש ייש שזיפים (Szilvas palinka ), בכשרות מהודרת. אני יכול להמליץ גם על היין שאת ענביו בוצרים כעת, ה-Kekfrankos. היין הזה זקוק לסבלנות, את מיטב ניחוחו וטעמו הוא נותן כרבע שעה אחרי חליצת פקק השעם. טוב לשתות אותו מצונן קל בלבד!