מספיק עם הרחמים העצמיים

mgamgem

New member
מספיק עם הרחמים העצמיים

שלום לכולם! הרשו לי כמה מלים, אקוה שלא אפגע באיש. רק לאחרונה שמעתי על אמב"י מקריאת הכתבה בעיתון "הארץ". בעבר הייתי מגמגם בצורה מאד (מאד) קשה אך בסביבות גיל הצבא המצב השתפר, אם כי עדיין יש סימנים. ביקשתי מחברים שונים שיקראו את הכתבה, ותגובתם לאחר הקריאה היתה שלדעתם הכתבה הציגה את הגמגום כבעיה קשה הרבה יותר מכפי שהיא באמת (לדעת מי שלא מגמגמים). כעת, משאני קורא את ההודעות בפורום, אני מבין מהיכן צמחה הכתבה. די! צאו מתוך ההסתכלות העצמית הנמוכה כל-כך. גמגום הוא אכן בעיה, אך מגיעים לשלב מסויים בחיים שבו אמורים להבין שאם אתה אומר דברים חשובים - מי שמולך ירצה להקשיב לך ויתאמץ להבין אותך. ואם לא נאה לו - אזי אינו ראוי שנתאמץ בכלל לדבר איתו. מספיק להשתמש בגמגום בתוך סיבה ותרוץ לכל בעיה בחיים, וכאמתלה לכל כשלון. אנו מצויים היום בעידן שבו אנשים מספיק אלגנטיים להסתכל על הבן אדם מכמה זויות ולא יתכן שהגמגום יהווה את המבחן העיקרי. אמת, גם לי היו שנים בהן שהשתמשתי בגמגום כתרוץ עצמי קל ונוח לחיים קלים יותר, אך משהבנתי מה אני מפסיד בגלל זה - השתנו כל החיים שלי (ממש כך). לא אכנס כרגע לפרטים בדבר עיסוקי בחיים, אך אני מבטיח שהוא כרוך בדיבור, וגיליתי שאנשים דווקא מלאי הערכה כשמגלים שלמרות הבעיה (וכן, הגמגום הוא אכן בעיה בסופו של דבר) - אני שם. אז קדימה - צאו לדרך והורידו את מחסום הגמגום מסדר היום האישי (לא הציבורי, כי דווקא במישור זה ראוי להרחיב את הדיון בו).

מגמגם יקר ../images/Emo13.gif

באמת כל הכבוד לך על ההתמודדות המופתית , אבל אתה נכנסת לפורום גמגום שכל מהותו זה לדון ולדוש בגמגום והשלכותיו (אתה קורא לזה בכי ורחמים עצמיים , זכותך!) כאן מותר לדבר , לבכות , לשפוך את הלב , להתלונן וסתם לשתף.... אתה קורה לזה בכי , אוקיי...זכותך! , אבל אל תשפוט אותנו כאשר אתה לא משתתף פה ולא מהווה חלק מהקבוצה הנחמדה שנוצרה לה פה. אתה מוזמן להשתתף על בסיס קבוע ולהאיר את עינינו מניסיונך הרב והעשיר , אבל אל תיכנס , תזרוק
ותברח. לכל אחד ואחת מאיתנו פה יש חיים מלאי התמודדות והצלחות , אז אני לא יודעת מאיפה החלטת שאנחנו יושבים פה כל היום ומרחמים על עצמנו... אתה בהחלט מוזמן להשתתף על בסיס קבוע ולקחת חלק בדיונים שיש פה.

mgamgem

New member
ובכל זאת

כמה דברים: 1. "לדון ולדוש בגמגום" זה נחוץ ורצוי, אך מה שקורה כאן בחלק ניכר מההודעות הוא תמיכה ב"מסכנות" של המגמגמים, ומתן לגיטימציה לתחושות הקשות שמגמגם נוצֵר במהלך חייו. 2. בכוונה הקצנתי את רוח הדברים, מתוך כוונה לגרום לשינוי כלשהו אצל מי ששנות הגמגום הארוכות קיבעו אצלו את זוית הראייה של בעיית הגמגום (ושוב - אכן מדובר בבעיה). 3. בהחלט הנני מתכוון ליטול חלק פעיל בפורום, ולו כדי לשכנע שאפשר וצריך להתמודד. אין שום סיבה בעולם שמגמגם ירגיש שווה פחות מכל אחד אחר, וזאת צריכה להיות מטרה נכבדה של הפורום. 4. שוב אבקש סליחה אם מישהו נפגע מדברָי.

תודה על ההבהרות ../images/Emo26.gif

לא פגעת באף אחד , אתה הבעת את דעתך ואני הבעתי את דעתי , מן הסתם אנו אנשים שונים ולכל אחד צורה ודרך מחשבה שונות. אם כך , מה שאתה אומר זה בעצם שבפורום נכים אין לדון בנכות כיוון שזה מעצים את תחושת המסכנות של המשתתפים , בפורום תמיכה בחולי סרטן אין לדון במחלה והרבה פעמים בתוצאותיה כיוון שזה מבאס ומתסכל את המשתתפים , כנ"ל בפורומים אחרים בעלי אופי מסכן(לא אביא את כל הרשימה אבל יש המון פורומי תמיכה שכאלה). שוב אגיד ואומר שלדעתי אתה לא צודק , נושאו של הפורום הוא גמגום , בזה הפורום עוסק , כאן יש למשתתפים לגיטימציה לפרוק קצת תחושות הרבה פעמים קשות , אין הכתוב בפורום זה מעיד בהכרח על תפקודנו בחיי היום יום, הרבה פעמים כותבים כאן מקרים מאוד ספציפיים שקרו לנו בתקופות חיים שונות ומדסקסים על הנושא , זה לא אומר שחיינו אפופים מקרים כאלה ואין זה מעיד על חיי מסכנות והכאה על חטא , כשאני מתעוררת בבוקר אני דווקא מחייכת ולא לובשת שק על הראש , למרות הגמגום
אני רואה בפורום קבוצת תמיכה וירטואלית ומעוניינת לדבר על תחושות שלי שקשורות לגמגום , אם לא כאן אעשה זאת בחופשיות ונוחות אז איפה כן? אני חייבת לדבר על חוויות לא נעימות שיש לי מהגמגום ולהתייעץ עם מגמגמים אחרים כי רק הם יבינו על מה אני מדברת ויוכלו לייעץ לי מתוך הבנה אמיתית של הנושא. אני לא מבינה מה אתה רוצה , שנשחק אותה כאילו הגמגום לא מהווה נדבך באישיות שלנו
כאילו הוא לא משפיע על החלטות שלנו
על החיים שלנו
אז אולי אצלך לא....אצלי ועוד אצל מגמגמים אחרים רבים כן. ושוב , אני באמת אשמח להחכים ממך קצת בנושא ועוד יותר אשמח אם תספר קצת על עצמך , על עיסוקך ועל הדרך שעברת עד שהגעת להשלמה הכ"כ מושלמת

mgamgem

New member
בהחלט הרחקת לכת בפרשנות דברי

שוב שלום! ברור שהגמגום יוצר השלכות על מבנה האישיות, שהן חלק בלתי נפרד לחלוטין מהאישיות של המגמגם. מכאן גם ברור שהגמגום משפיע על ההחלטות שלנו. אלא שבמקום לכוון את ההשפעה לכיוון החיובי, עולה בעליל שרוב הדיונים פה הם דווקא לכיוון המוטיב השלילי שבגמגום. דוגמא קטנה אגב להתייחסות שלך - ניתן למצוא בשלל הפורומים שהצגת כדוגמא ל"פורומים אחרים בעלי אופי מסכן". זה לדעתי אומר הכל על ה"אופי" שנושא הפורום הנ"ל. אז נכון שמדובר בבעיה, אבל ניתן להוציא מעז מתוק, ע"י זה שנשתמש בבעיה כגורם מדרבן לפרוץ קדימה, תוך הצבת אתגרים, כך שבסופו של דבר ההצלחות בחיים לא יהיו למרות הגמגום אלא בגלל הגמגום. לשבת ולבכות על מר הגורל זה הכי קל. אצלי לדוגמא, המלחמה הפרטית החלה כאשר בצבא הורידו לי פרופיל בגלל הגמגום, רק אז הבנתי היכן אני עומד. האם מישהו בפורום/אמב"י חשב להתארגן ולפעול בנושא מול רשויות הצבא? בזמנו (ומדובר בלפני יותר מעשור) הגשתי קבילה שנדונה באופן הרציני ביותר, אך ללא תוצאות ממשיות. אולם הפגיעה הזו דווקא היא שנתנה לי כוחות מבחינת התוצאות העקיפות שלה. טרם נוכחתי במפגשים של אמב"י אך לדעתי הארגון צריך לפעול בעיקר להעלאת המודעות בחברה בכלל, ולא רק בין המגמגמים (אני מניח שזו אכן המטרה העיקרית של אמב"י), אך בנוסף צריך ללכת על "פרוייקטים" שונים, כגון דיון מול הצבא על שינוי קביעת הפרופיל - דבר שנראה לי בהחלט חשוב. אגב, שמת לב שלהודעות על שיתוף האחרים בבעיות יש תהודה רבה בפורום ואילו להודעה זו רק את ומרלן הגבתן? זה לדעתי אומר משהו (בטח עכשיו יהיו מבול של תגובות...) שבת שלום, לא בטוח שיהיה לי זמן להיכנס מהבית בשישבת, אבל אשתדל ביייייייייי

טוב נו גם אני הקצנתי

כשכתבתי "פורומים בעלי אופי מסכן" , כי אתה טענת שאנחנו מרחמים על עצמנו ועושים מעצמנו מסכנים , לא? אני לא חושבת שזה נכון ולא חושבת שהדיונים פה הם בעלי אופי מסכן בכלל! פשוט הגמגום לצערי הוא לא ממש דבר חיובי , אהוב ואהוד ואני אישית לא יכולה לראות בו מתת אל. ואם קורה שמישהו מספר פה מקרה עצוב שקרה לו עם הגמגום ושאר האנשים מזדהים איתו זה לגיטימי בעיניי לחלוטין. לא כולם יכולים להתמודד עם הגמגום כמוך , לא כולם יכולים להיות כ"כ חזקים מולו ולהפוך אותו לגורם מדרבן ואתגרי וזה לגיטימי , התחושות של כולם לגיטימיות ואם מישהו רוצה לספר פה כמה קשה לו עם הגמגום כי הוא בשעת משבר , אז שירגיש חופשי לעשות זאת כאן- בבית הוירטואלי שלנו מבלי שישפטו אותו או יקראו לו בכיין , אם לא פה אז איפה? (על זה לא ענית לי). אני עוד לא הגעתי למצב בו אני יכולה לראות בגמגום שלי גורם מדרבן אלא להיפך , אבל זו אני. תגיד , השתתפת בפורום הקודם ב-blabla4u? אני שואלת כי הסיפור שלך עם הפרופיל בצבא מוכר לי לאללה , שמעתי אותו פעם ואני לא זוכרת ממי...

mgamgem

New member
לשאלתך לגבי פורום קודם

לא, מעולם לא השתתפתי בפורום כלשהו, מגמגמים או אחר בכלל. אבל אני בטוח שהקטע עם הפרופיל הפריע לעוד חיילים חוץ ממני. [אני מבין שאת פעילה נמרצת בפורומים כאלה, נשאר לך כוח להיות פעילה בעוד דברים חוץ מגמגום?...]

פעילה נמרצת? ../images/Emo6.gif

ווא ממש לא...היה לנו בעבר פורום גמגום באתר אחר שנסגר , אז שוקי (שהיה פעיל גם בקודם) החליט לפתוח את הנוכחי. לא זוכרת איך הגעתי לפורום הקודם אבל עד שנחשפתי אליו אפילו לא ידעתי שקיים אירגון אמב"י בכלל. אני לא משתתפת בשום פורום גמגום אחר ולא חיה את הגמגום , זה בסדר....תהיה רגוע

marlen

New member
../images/Emo45.gifאני מאוד מסכימה איתך

אתה כ"כ צודק בכל מה שכתבת אני אמנם משתתפת בפורום, אבל לפעמים זה נראה לי פורום בכייני, של אנשים ששמים את עצמם תחת כותרת "מגמגם". וזה חבל, כי קודם כל אנו בני אדם, רק אח"כ מגמגמים בגלל זה אני מתנגדת נחרצות לפעילות של אמב"י. האגודה הזו רק גורמת לציבור באמת לראות אותנו כאנשים חלשים שצריכים אגודה כדי להסתדר בחיים. הרבה מגמגמים יגידו שהם אוהבים את אמב"י, שהם מקבלים שם תמיכה והבנה, אבל בתכלס האגודה הזאת גורמת נזק מאוד גדול לדימוי של המגמגם בחברה. אנו צריכים לשדר בטחון ולא אומללות, רק כך יש לנו סיכוי. כל עוד נלך למפגשים של אמב"י, לעולם לא נצא מזה - כי אנחנו חלק מזה. תחשבו על זה ! תעזבו את אמב"י ותתחילו לחיות תנו לעצמכם כבוד, הגמגום לא יוריד אתכם, אם לא תתנו לו

mgamgem

New member
אמב"י

אני חייב לציין שעד הכתבה בעיתון לפני כשבוע לא שמעתי כלל על אמב"י, שזה "נון" רציני לארגון, שיעודו העיקרי הוא להביא את הציבור למודעות בנושא. ואני טיפוס שקורא המון עיתונים ומודע לדברים שקורים בחוץ. אבל אם יש ארגון כזה - כדאי לנצל את קיומו בצורה מקסימלית להתארגנויות שונות, כגון הפחתת ההשפעה על הפרופיל הצבאי כפי שכתבתי בהודעה אחרת כאן וכו'.

סאמיה

New member
צריך לעורר מודעות לא רק בצבא. גם

כבל מקומות העבודה שסוגרות דלתות בפני המגמגמים. למשל, אני עושה הוראה ועם משום מגמגום יעצרו בעדי אני מאמינה שאני אתלונן על זה ולא אשתוק. יש קורסי שדורשים רפרטים והבעה בעל פה וכבר ידוע לי שהמרצה לא מתיחסת טוב, אך אני חושבת ואולי גם בטוחה שאני לא אשתוק.

taltal17

New member
פרופיל צבאי

השתחררתי מצה"ל לפני כשש שנים ולא ידוע לי על הורדת פרופיל עקב גמגום לא רק שלא הורד לי פרופיל , אפילו הצלחתי להתקבל ליחידה מובחרת האם צה"ל שינה את המדיניות שלו ?

shuky63

New member
כידוע לי היום כבר ההתיחסות בצבא

לגימגום שונה.יש הורדה בפרופיל לפי חומרת הגימגום כפי שניקבעת על ידי קלינאי תקשורת,ואם הגימגום קל יחסית אין הורדת פרופיל כלל. בתקופתי לפני 22 שנים נתנו על גימגום סעיף פסיכיאטרי של אי עמידה בלחצים שמשמעותו היתה ש99 אחוז מהתפקידים בצבא סגורים בפניך.אני נאבקתי 7 חודשים לביטול הסעיף והצלחתי. אז אי אפשר להגיד שלא התקדמנו.

mgamgem

New member
פרופיל 65

בתקופתי לפני כ-15 שנה הורידו לי ל-65 עם מגבלת שיבוץ לתפקידים מסויימים, כשדרגת הפרופיל הבאה מתחת לזה היתה 21 . לדעתי (ולצערי) כך גם היום, אבל מבטיח לבדוק ולעדכן

shuky63

New member
מה שחשוב הוא לא מה הפרופיל אלא

מי קובע אותו,פסיכיאטור או קלינאי תקשורת.להתיחס לבעיה כפסיכיאטרית זה שלילה מראש של המועמד. מצד שני אין ברירה ואם למישהו יש גימגום קשה מאד יש מיגבלות שיבוץ כמו בכל בעיה אחרת.

mgamgem

New member
לא מדוייק

ההגדרות בספר הפרופילים הן קבועות ומתייחסות לבעייה בדיבור (ולא לבעיה פסיכיאטרית] וכך גם המגבלות שנקבעות. בכל אופן - יש מגמגמים רבים שהדבר לא מופיע אצלם כסעיף בפרופיל הצבאי והם מתפקדים היטב בתפקידים שנמנעים ממגמגם "רשמי". כיוון שלא מדובר במגבלת שיבוץ לתפקיד קריין רדיו בגל"צ, יש לדעתי לפעול לרוויזיה בנושא.

elanc10

New member
לדעתי,כמגמגם ותיק,הפורום ממלא תפקיד

חשוב ולא קשור לרחמים עצמיים. חבל לחזור לספר כי מגמגמים ממלאים תפקידים חשובים ביותר בהתאם להשכלתם וכשרונם. אבל יש בעיה כאשר מגמגם נאלץ לתת הרצאה בפני לקוחות חוץ, כאשר חוץ מהנסיון להרשים לקוח עש לדאוג שהלקוח לא יפרש גימגום כחוסר בטחון. כאשר ההרצאה היא רבת משתתפים,כולל הממונים שלך והלקוח קובע בצורה די משמעותית את התעסוקה בחברה. הבאתי דוגמא קיצונית שהיתה השבוע בחברה ובא נשקלה אפשרות להחליף את המרצה בגלל הגימגום ומאידך המרצה הוא אבי הפתרון שהוצא והוא יכול להגן עליה. אני יודע מה חש המרצה בלילות הלבנים שהיו לו,כולנו עברנו בשלבים שונים בחיינו חוויות קשות כאלו. הפורום מאפשר למגמגם לחוש בי תחושותיו הקשות, אינן רק שלו! הם של אחוז מהאוכלוסיה! וזו הקלה! בפורום אנו יכולים לפרוק את פחדינו ותחושותינו הכמוסות ביותר שאיננו חולקים אותם אפילו עם הקרובים לנו ביותר! לסיום, אני מעריך מאד את שוקי, שמדבר על גימגומו בפומבי ופעיל ציבורי בנושא. אני, מעולם לא דיברתי עם איש על גימגומי,למרות שכיום ברור לי שכולם יודעים! הלוואי ואגיע לשלב שבו אוכל לדון בכך בפומבי. לסיכום,לדעתי רמת המשתתפים גבוהה וכתיבתם תורמת. אשמח אם תשתף אותנו בחוויותיך.

yaronil2003

New member
יש היתממות מסוימת בהצגת הדברים

שלך. זה נאום טוב לכנס מוטיבציה/שיחת מג"ד וכו'. לקטר לבכות ולרחם זה חוקי, בטח בפורום הזה. זה גם נכון מאד לחשוב שאסור שהגימגום ימנע השגים וכו' אבל בו ואני אגיד לך מה מפריע לי. כשאני נתקע, מתעוות, וכו', מאותו רגע, בן שיחי (יחיד או כמה) מפסיקים לשים לב למה אני אומר אלא מתרכזים באיך אני אומר. זו עובדה ,לפחות מנסיוני לגבי עצמי ואחרים, זה לא תלוי בי וזה דופק אותי בחיים נקודה. אני לא רוצה להתנצח אתך אני תקוה שתסלח לי על הבוטות, אם מה שכתבת נכון לגביך, כיף אדיר לך !!!! אבל לטעמי זה בולשיט !!!! בכל עיסוק בחיים (ואני לא מדבר על קריינות רדיו...), הקידום בחלק התחתון של הפירמידה נובע בעיקר ממקצועיות, אבל משלב מסויים הוא מושפע יותר ויותר מהופעה ודיבור בפומבי, כריזמה, הנעת אנשים וכו' ולמגמגם זה כמעט בלתי אפשרי. אני מכיר כמה יוצאים מן הכלל אבל הם בודדים ורק מדגישים את הכלל.

elanc10

New member
טוב, בוא נוריד כפפות ונדבר תחלס.

ניקח מקצועות הנדסה, שבו אני עובד ומשם אני מכיר מספר מהנדסים מגמגמים. אם תהיה טוב מאד,תקודם.מדובר במקצועות מדויקים ובפתרונות הניתנים לבחינה מדעית. מדובר בפרויקטים שהיית מעורב,או פיתחת. ברוב המקרים מרכיב הדיבור אינו דומיננטי במהלך העבודה ואינו משפיע על התוצאה הסופית. נכון,ישנה תחרות עזה וישנם מספר מועמדים לתפקיד וכאשר לא תהיה נוכח הם ידאגו להסביר לכולם כי אסור למנותך כי עד שתגמור להסביר מה שאתה רוצה תסתיים השנה. אם אתה טוב,ואתה חייב להיות טוב יותר בסדר גודל מהאחרים,תתקדם! נכון, במעבר ממהנדס פרויקט לר"פ ישנה בעיה מאחר ור"פ הוא תפקיד יותר ניהולי ופחות הנדסי.ר"פ עוסק יותר בצדדים הדורשים דיבור ושכנוע וישיבות עם הדרג הניהולי במפעל! אז קשה למגמגם לקבל ר"פ! לדעתי,מהנדס פרויקט עדיף למגמגם גם מבחינת ענין בעבודה וגם מבחינת החלפת מקום עבודה.כמהנדס פרויקט יש לך יכולות אישיות בתחום ספציפי,כר"פ אתה מתחרה עם כל מיני קצינים בדימוס עם קשרים אישיים. לסיום,הדבר מותנה מאד גם ברמת הגימגום, כאשר קשה מאד להשלים משפט,ומדובר בדקות למשפט, כי אז הרושם הנוצר הוא שלילי וקשה לצד המאשר מינוי לאשרו, רק עם למגמגם יש באמת יכולות מקצועיות גבוהות מאד. איני מנסה ליפות ולתת מוטיוציה, חיי המגמגם קשים מאד, כל ישיבה, כל אירוע חריג גורמים לפירפורי לב.ככה זה!

למעלה