מספר דברים...

preacher

New member
בפורום אורט היה דיון

על עריצה היא הלבנה, והועלתה הטענה שהגיבור האמיתי של הספר הוא מייקרופט ולא מני. זה לא נכון לחלוטין - גם מני פעיל בעלילה והוא לא רק עד פסיבי - אבל זה מספיק נכון כדי להתאים, אם את צריכה את זה לשיעור ספרות. בתחום הספרים שלא תורגמו, ספרים כאלה היו נפוצים במד"ב המוקדם. וולס למשל כתב לא מעט ספרים כאלה. בספר "האנשים הראשונים על הירח" יש מספר-עד. גם ה"פ לאבקראפט כתב כמה סיפורים בהם המספר מוצא יומן או שומע סיפור של מישהו אחר. מספר גיבור יש בסדרת אמבר (גוף ראשון), בסדרת קובננט (גוף שלישי), וסדרת עולם המדרגות. בסדרת היפריון יש טריק מעניין בו יש מספר גיבור שהוא גם יודע-כל ע"י חלומות בהם הוא רואה את הגיבורים האחרים של הסיפור. בקשר להנאה מספר בלי להזדהות עם הדמות, זה כבר עניין אישי. יש כאלה שכן ויש כאלה שלא. אני יכול להנות מספר בלי להזדהות עם הגיבור, אבל יש לא מעט אנשים שלא נהנו מ"פני מועדות לכוכבים" בגלל זה.
 

avima

New member
עת תמורות (סילברברג)

ספר קלאסי של מספר גיבור הוא עת תמורות (A TIME OF CHANGES ). הספר מתיחס לתרבות שאוסרת היחשפות (רגשית) ואסור לומר בה "אני". הגיבור מנסה לשנות זאת והספר מתואר מנקודת מבטו. הדבר משאיר גם מספר קצוות שאינם סגורים היטב (כי הגיבור לא מבין מדוע קרה מה שקרה) וזה מוסיף (לטעמי) עוד ענין לספר.
 

snift

New member
אם אני לא טועה

אז כל ספרי ההמשך של היפריון כתובים במעין עירבוב של הגיבור מספר (נזכר) ושל גוף חיצוני (עד) שראה ומספר מה היה.
 

preacher

New member
למה להאמין למשהו לא נכון?

המלצתי על עריצה בתור מספר עד (בעקבות הדיון באורט). את אקסטרו אכן שווה להזכיר בתור מספר גיבור וגם שווה במיוחד לקרוא בלי קשר לשעורי ספרות.
 
למעלה