מספר הכוכבים ביקום

טיפש! כנס..

אתה מציג את אלוהיך כטיפש. כיצד הוא יראה לא טיפש? תציג, ותתיחס בכבוד והדר, הוא יראה מהודר! קל ופשוט! זעמי עליך על זלזולך! זכור: טיפש מי שעשה אותך! באמת היה טפשי מצידי.

smerte

New member
בפעם האחרונה שבדקתי

היקום היה די אינסופי, ולאחרונה מעלים השארה שהוא גם מתרחב לו להנאתו... חוצמזה כוכבים חדשים "נולדים" ו"מתים" בהינד עפעף, איך זה יתכן שלתופעה כזאת תהיה הערכת סדר גודל אפילו!

Lu Tze

New member
סלח לי, אבל נראה שבדקת לפני

כמה עשרות שנים. היקום הוא סופי.

smerte

New member
איפה בדקת?

ספר מדע זה או אחר מלפני כמה עשרות שנים? אתה בעצמך צריך לדעת שתוקף המידע בספרים האלה הוא לתקופה קצרה יחסית! תיאוריות חדשות לגבי כל דבר ודבר צצות כמו פטריות לאחר הגשם בשנים האחרונות... עכשיו אני לא בא לשלול את הרעיון שהיקום אכן סופי, מכיוון שאני מאמין שאין באפשרותי (או באפשרות כל אדם אחר) להוכיח שהיקום אכן אינסופי. אני פשוט אצייו שאני דוגל יותר ברעיון שהיקום הוא אינסופי בגלל שזה פשוט נאיבי ביותר לתחום אותו!

Lu Tze

New member
אם אתה תומך במפץ הגדול,

או בכלל בכך שליקום הייתה התחלה, אתה לא יכול לומר שהיקום הוא אינסופי מכיוון שזה אומר שהוא הגיע לגודל סופי (לפני המפץ) לגודל אינסופי. ואיך אתה מסביר את קרינת הרקע? למען האמת, אני לא מבין גדול בתחום (למרות שאני די בטוח שכל התיאוריות העכשוויות טוענות שהיקום הוא סופי), בוא נחכה עד שמישהו שכן מבין בתחום *שיעול*ויזיני*שיעול* יבוא.

smerte

New member
בוא באמת נחכה למישהו שמבין בתחום

אחרי הכל אני רק *שיעול*הצגתי*שיעול* לך את הגישה שנראית לי לנכון... זה פשוט לא נתפס בעיני שהיקום תחום וגם שהאדם יודע את גבולותיו, תודה שאפילו אם כיום קיימת השערה כלשהי לגבי גודלו אז זה לא מחייב שהיא נכונה. אתה יודע... בני אדם טועים לעיתים... בגלל זה הם רק בני אדם...

ממישהו שמבין "קצת"

על פי תורת היחסות הכללית יתכנו שלוש אפשרויות לגבי מבנה היקום בקנה מידה גדול, ממוינות לפי עקמומיות המרחב (שנקבעת לפי מסת היקום): 1) גאומטריה כדורית (בארבעה מימדים!) ואז היקום סופי (גם בזמן). 2) גיאומטריה היפרבולית ואז היקום אין סופי. 3) מקרה גבול בין שני המקרים הראשונים - יקום "שטוח" (וגם אז - אינסופי). כיוון שיש אי וודאות גדולה לגבי מסת היקום, בגלל בעיות של "חומר אפל", אי אפשר לומר בוודאות איזו מהאפשרויות נכונה. ממדידות של קצב התפשטות היקום נראה שהוא אינסופי, אבל עוד מוקדם להגיד. אסטרופיסיקאי ייתן תשובה יותר מוסמכת ממני.

למעלה