מספר המדליות שישראל תחזור איתן מפריז.

דיברגנט חדש

Well-known member

מדליה שלישית לישראל: הג'ודוקא רז הרשקו עלתה לגמר תוך 14 שניות

הג'ודוקא רז הרשקו (מעל 78 ק"ג) הבטיחה מדליה שלישית לישראל באולימפיאדת פריז, כשניצחה בשלב חצי הגמר את קאירה אוזדמיר הטורקייה. הרשקו רשמה הישג נהדר, כשהשיגה תוצאת איפון תוך 14 שניות בלבד. הגמר ייערך בעוד כשעה, ושם תתמודד הישראלית נגד ביאטריס סוזה הברזילאית, שהפתיעה את הפייבוריטית הצרפתייה רומן דיקו.

איך לא הימרו עליה|?| |מדליה|

הישג ענק: כסף אולימפי לג'ודוקא רז הרשקו

הג'ודוקא רז הרשקו זכתה במדליית הכסף (מעל 78 ק"ג), לאחר שהפסידה לברזילאית ביאטריס סוזה בגמר. יריבתה של הרשקו השיגה את הניצחון באמצעות ניקוד ווזארי, שאותו לא הצליחה הישראלית למחוק. ההישג הענק מגיע אחרי שתי מדליות על המזרן אמש - ארד לפיטר פלצ'יק וכסף לענבר לניר, ובכך רושמת ישראל לראשונה שלוש מדליות בענף הג'ודו באולימפיאדה אחת.

דיברגנט חדש

Well-known member

תחזית "ספורטס אילוסטרייטד": ישראל תזכה ב-6 מדליות בפריז

המגזין האמריקאי הנחשב מנבא כי ישראל תרשום בבירת צרפת את האולימפיאדה הטובה בתולדותיה: עם שתי מדליות מזהב וארבע נוספות מארד. ומה הצפי לטורניר הכדורגל והכדורסל?​

האם פריז 2024 תהיה האולימפיאדה הטובה ביותר של המשלחת הישראלית? לפחות על-פי ה"ספורטס אילוסטרייטד" - המגזין האמריקאי הנחשב - התשובה היא חיובית. כן, על-פי תחזית מפורטת באתרם, ישראל תזכה במשחקים, שייצאו לדרך ביום שישי, בלא פחות משש מדליות - שתיים מזהב וארבע מארד.

כך מהמרים ב"ספורט אילוסטרייטד"

זהב
ארטיום דולגפיאט (התעמלות, תרגיל קרקע)
ענבר לניר (ג'ודו, עד 78 ק"ג)

ארד
דריה אטמנוב (התעמלות אמנותית, קרב רב)
נבחרת ישראל בהתעמלות אמנותית (תחרות קבוצתית)
נבחרת ישראל בג'ודו (מיקס)
שרון קנטור (גלישת רוח)

ההפתעה הגדולה, לפחות על-פי התחזית: השארתה של רז הרשקו, אחת התקוות האולימפיות הגדולות שלנו בג'ודו, מחוץ לתמונת הפודיום. ב"ספורטס אילוסטרייטד" סבורים שגם אנסטסיה גורבנקו לא תזכה במדליה.

המשלחת הישראלית למשחקים תמנה 88 ספורטאיות וספורטאים, שיתחרו ב-17 ענפי ספורט. זו המשלחת השנייה בגודלה אחרי טוקיו בה היו לישראל 90 נציגים. לפני 3 שנים המשלחת הישראלית, למי ששכח, שברה את השיא שלה, כשגרפה ארבע מדליות (כולל שתיים מזהב של לינוי אשרם וארטיום דולגופיאט) בבירת יפן.

דריה אטמנוב עלתה לגמר האולימפי בהתעמלות אמנותית

בסיום תרגיל האלות במוקדמות הקרב-רב, שהיה הרביעי והאחרון, הבטיחה המתעלמת הישראלית דריה אטמנוב את מקומה בגמר, לאחר שסיימה במקום השביעי בדירוג הכללי. אטמנוב קיבלה את הציון 32.100 והבטיחה את מקומה בעשירייה הראשונה ובגמר עוד לפני שכל המתחרות סיימו להתחרות. בתרגיל הכדור קיבלה ציון 32.7, בחישוק 33.250 ו-32.400 בסרט - שבו סיימה במקום החמישי מבין כל המתמודדות. הגמר ייערך ביום שישי ב-15:30.

דיברגנט חדש

Well-known member

תחזית "ספורטס אילוסטרייטד": ישראל תזכה ב-6 מדליות בפריז

המגזין האמריקאי הנחשב מנבא כי ישראל תרשום בבירת צרפת את האולימפיאדה הטובה בתולדותיה: עם שתי מדליות מזהב וארבע נוספות מארד. ומה הצפי לטורניר הכדורגל והכדורסל?​

האם פריז 2024 תהיה האולימפיאדה הטובה ביותר של המשלחת הישראלית? לפחות על-פי ה"ספורטס אילוסטרייטד" - המגזין האמריקאי הנחשב - התשובה היא חיובית. כן, על-פי תחזית מפורטת באתרם, ישראל תזכה במשחקים, שייצאו לדרך ביום שישי, בלא פחות משש מדליות - שתיים מזהב וארבע מארד.

כך מהמרים ב"ספורט אילוסטרייטד"

זהב
ארטיום דולגפיאט (התעמלות, תרגיל קרקע)
ענבר לניר (ג'ודו, עד 78 ק"ג)

ארד
דריה אטמנוב (התעמלות אמנותית, קרב רב)
נבחרת ישראל בהתעמלות אמנותית (תחרות קבוצתית)
נבחרת ישראל בג'ודו (מיקס)
שרון קנטור (גלישת רוח)

ההפתעה הגדולה, לפחות על-פי התחזית: השארתה של רז הרשקו, אחת התקוות האולימפיות הגדולות שלנו בג'ודו, מחוץ לתמונת הפודיום. ב"ספורטס אילוסטרייטד" סבורים שגם אנסטסיה גורבנקו לא תזכה במדליה.

המשלחת הישראלית למשחקים תמנה 88 ספורטאיות וספורטאים, שיתחרו ב-17 ענפי ספורט. זו המשלחת השנייה בגודלה אחרי טוקיו בה היו לישראל 90 נציגים. לפני 3 שנים המשלחת הישראלית, למי ששכח, שברה את השיא שלה, כשגרפה ארבע מדליות (כולל שתיים מזהב של לינוי אשרם וארטיום דולגופיאט) בבירת יפן.

נבחרת ישראל בהתעמלות אמנותית עלתה לגמר האולימפי

נבחרת ישראל בהתעמלות אמנותית עלתה לשלב הגמר אחרי שסיימה את התרגיל המשולב (שלושה סרטים ושני כדורים) עם ציון 31.900, והתברגה במקום השישי במוקדמות. הישראליות אופיר שחם, שני בקנוב, דיאנה סברצוב, רומי פריצקי והדר פרידמן יתמודדו מחר בגמר, שבו הניקוד מתאפס והפיינליסטיות מבצעות את שני התרגילים פעם נוספת.

דיברגנט חדש

Well-known member

נבחרת ישראל בהתעמלות אמנותית עלתה לגמר האולימפי

נבחרת ישראל בהתעמלות אמנותית עלתה לשלב הגמר אחרי שסיימה את התרגיל המשולב (שלושה סרטים ושני כדורים) עם ציון 31.900, והתברגה במקום השישי במוקדמות. הישראליות אופיר שחם, שני בקנוב, דיאנה סברצוב, רומי פריצקי והדר פרידמן יתמודדו מחר בגמר, שבו הניקוד מתאפס והפיינליסטיות מבצעות את שני התרגילים פעם נוספת.

מדליה שביעית בכחול-לבן בפריז: נבחרת ההתעמלות האמנותית זכתה בכסף

מדהימות: אלופות העולם דורגו רק במקום החמישי לאחר תרגיל החישוקים בגמר הקרב-רב, אבל תרגיל סרטים וכדורים נפלא העניק להן את המקום השני והוכיח מדוע הציפיות מהן היו כה גבוהות. סין הפתיעה עם זהב היסטורי, ארד שני ברציפות לאיטליה​

יש מדליה שביעית בכחול-לבן בפריז! נבחרת ישראל בהתעמלות אמנותית זכתה היום (שבת) במדליית כסף בגמר הקרב-רב של אולימפיאדת פריז, זאת לאחר שהשיגה על שני התרגילים שלה (חישוקים ומשולב) ציון משוקלל של 68.850 נקודות.

החמישייה הישראלית - הכוללת את אופיר שחם (19), דיאנה סברצוב (19), הדר פרידמן (18), רומי פריצקי (20) ושני בקנוב (18) - הייתה במקום החמישי בלבד בתום תרגיל החישוקים (35.600 נקודות), אך התעלתה בתרגיל המשולב (33.250) שהקפיץ אותה למקום השני. מדובר כמובן הישג השיא של נבחרת ישראל בתחרות זו, כשעד כה הוא היה המקום השישי, בו סיימה בשלוש מארבע הופעותיה עד פריז - בייג'ינג 2008, ריו 2016 וטוקיו 2020.

נבחרת ההתעמלות האמנותית

נבחרת ההתעמלות האמנותית
(צילום: עוז מועלם)

נבחרת ישראל

סגנית האלופה האולימפית! נבחרת ההתעמלות האמנותית

נבחרת ישראל

dory30

Well-known member
לדעתי נשיג 3-4 מדליות. לא ברור לי באיזה תחום.

dory30

Well-known member
וגם צריך סבלנות. בלא מעט מקרים המדליות הושגו מאמצע הטורניר ואילך.

דיברגנט חדש

Well-known member
וגם צריך סבלנות. בלא מעט מקרים המדליות הושגו מאמצע הטורניר ואילך.
עוד זהב, אומנם לא של ישראל, אך כן של ישראלית |מדליה| :)

המתאבקת האמריקנית-ישראלית זכתה במדליית זהב אולימפית

עמית אלור בת ה-20, בתם של שני ישראלים שהיגרו לארה"ב, השלימה טורניר מושלם בפריז עם ניצחון בגמר על ז'ומנזארובה מקירגיסטן. מיחאין לופס הפך למתאבק הראשון בהיסטוריה שזוכה בחמש מדליות זהב ברציפות​

האב היה שיאן ישראל בהדיפה כדור ברזל, הבת אלופה אולימפית. עמית אלור, מתאבקת יהודייה-אמריקנית בת 20, זכתה הערב (שלישי) על מזרן ההיאבקות בפריז במדליית הזהב.
אלור גברה, יש שיגידו כצפוי, בגמר על מירים ז'ומנזארובה מקירגיסטן 0:3 וחתמה משחקים אולימפיים ראשונים מושלמים מבחינתה. למה כצפוי? אחרי הכל מדובר באלופת העולם בשנתיים האחרונות, שמראש סומנה כפייבוריטית הברורה לזכות בזהב האולימפי בקטגוריית המשקל עד 68 ק"ג.
עמית אלור

עמית אלור חוגגת את הזהב עם דגל ארה"ב
(צילום: Punit PARANJPE / AFP)

עמית אלור

אלור, רגע אחרי הניצחון בגמר
(צילום: REUTERS/Kim Kyung-Hoon)

אלור היא בתם של שני ישראלים שהיגרו לארה"ב. אביה, יאיר, לשעבר אלוף ישראל בהדיפת כדור ברזל, עבר עם רעייתו אילנה לאמריקה בשנות ה-70, ומאז גידלו השניים משפחת מתאבקים מפוארת. עמית, הצעירה מבין חמישה אחים ואחיות, היא גולת הכותרת שיצאה ממנה.

רבים בישראל נחשפו בשבועות האחרונים לסיפורה של אלופת העולם, הקשר ההדוק שלה לארץ וגם על הרצון בוועד האולימפי הישראלי לשכנע אותה לייצג את ישראל באולימפיאדות הבאות. היא בעצמה סיפרה כי "דיברתי רק עברית עד שהלכתי לגן המקומי. אני חושבת שהבנתי את ההשפעה של להיות ישראלי ויהודי מבחינה תרבותית רק כשהתבגרתי. לעיתים קרובות הייתי מרגישה לא בנוח לומר לאחרים שאני יהודייה, אבל עכשיו זה משהו שאני גאה בו. אני מאמינה שלא הייתי האדם שאני היום ללא הרקע היהודי שלי.

עמית אלור

חגיגת הניצחון
(צילום: Punit PARANJPE / AFP)

"אני מייצגת את ארה"ב וגם את ישראל. אני ישראלית ואמריקנית, חשוב לי אחרי מה שראיתי ב-7 באוקטובר, לגרום לשמחה בישראל. אני יודעת שאם אייצג את ישראל זה ישמח את ההורים שלי שיהיו גאים וגם אהיה גאה בעצמי. ישראל זה הבית השני שלי".

dory30

Well-known member
עמית אלור בת ה-20, בתם של שני ישראלים שהיגרו לארה"ב, השלימה טורניר מושלם בפריז עם ניצחון בגמר על ז'ומנזארובה מקירגיסטן. מיחאין לופס הפך למתאבק הראשון בהיסטוריה שזוכה בחמש מדליות זהב ברציפות
מגיע לה וכל הכבוד. חבל שסמברג הודחה בשמינית הגמר בטקוונדו. מאוד רציתי שתזכה שוב במדליה.

דיברגנט חדש

Well-known member
מגיע לה וכל הכבוד.

המתאבקת הישראלית-אמריקנית הציגה את סיכת החטופים: "החזירו אותם הביתה"

עמית אלור בת ה-20, בתם של שני ישראלים שהיגרו לארה"ב, התרגשה מהאהבה שקיבלה בארץ הקודש וממי שעקב אחריה כל הדרך עד למדליית הזהב בפריז: "מקווה שאתם יודעים שאני מייצגת אתכם וחושבת עליכם". לאחר מכן הוסיפה: "ישראל היא חלק עצום מהזהות שלי, במיוחד אחרי ה-7 באוקטובר"​

חבל שסמברג הודחה בשמינית הגמר בטקוונדו. מאוד רציתי שתזכה שוב במדליה.
ועכשיו היא תלויה בסעודית שצריכה בסיכוי קלוש להעפיל לגמר (כנראה, תודח בשמינית כשתתחרה מול האלופה האולימפית המכהנת, פאניפאק וונגפאטאנקיט התאילנדית, שמועמדת ללכת עד הסוף גם הפעם.
הסעודית, אפילו, לא לחצה יד לסמברג וגם לא קדה קידה (n) כולי תקווה שיעצרו אותה כשתגיע למדינתה |הלוואי|
מה שחבל שהמערכה הראשונה הייתה בשליטתה של סמברג והסתיימה ב-2:6 לזכותה והיא הייתה לא רחוקה מניצחון במערכה השנייה (שהיה קובע ניצחון בקרב כולו), אך איבדה יתרון והפסידה 5:4. במערכה השלישית אבו טאלב שלטה לגמרי וניצחה 0:10 בדרך לשמינית הגמר.

dory30

Well-known member
אכלתי את הכובע. חמש ועוד אחת כנראה מדולגופיאט. כל הכבוד!

דיברגנט חדש

Well-known member

אכן, שיהיה לך בתאבון, עוד פגיעה |מדליה| :)

מדליה שישית לישראל בפריז - ושלישית ביום אחד: ארטיום דולגופיאט זכה בכסף

המתעמל ארטיום דולגופיאט זכה במדליית כסף בגמר תרגיל הקרקע באולימפיאדת פריז. דולגופיאט, שזכה בזהב בגמר הקרקע בטוקיו, זכה הפעם בכסף, המדליה השישית של ישראל בפריז, והשלישית באותו היום - לאחר שהאלוף האולימפי הטרי תום ראובני זכה בזהב בגמר גלישת הרוח, והגולשת שרון קנטור זכתה בכסף. דולגופיאט הוא הספורטאי השני אחרי גולש הרוח גל פרידמן שזוכה בשתי מדליות אולימפיות בתחרות אישית.

פולגאר

Well-known member

אכן, שיהיה לך בתאבון, עוד פגיעה |מדליה| :)

מדליה שישית לישראל בפריז - ושלישית ביום אחד: ארטיום דולגופיאט זכה בכסף

המתעמל ארטיום דולגופיאט זכה במדליית כסף בגמר תרגיל הקרקע באולימפיאדת פריז. דולגופיאט, שזכה בזהב בגמר הקרקע בטוקיו, זכה הפעם בכסף, המדליה השישית של ישראל בפריז, והשלישית באותו היום - לאחר שהאלוף האולימפי הטרי תום ראובני זכה בזהב בגמר גלישת הרוח, והגולשת שרון קנטור זכתה בכסף. דולגופיאט הוא הספורטאי השני אחרי גולש הרוח גל פרידמן שזוכה בשתי מדליות אולימפיות בתחרות אישית.
מסתבר שהיה זכאי לזהב ואז היה בול :) מאחר שהפיליפיני קרלוס אדריאל יולו, שזכה במדליית הזהב חזר על אלמנט זהה פעמיים בתרגיל שביצע ולכן דרגת הקושי שלו הייתה אמורה לרדת ולכן ציונו היה צריך לרדת:

פולגאר

Well-known member
יותר :-):

למעלה