מספר שאלות בנושא בקשה לפטנט

מספר שאלות בנושא בקשה לפטנט

1. כשאני מגיע למשרד עורכי פטנטים במטרה לקבל הצעת מחיר עבור בגשת בקשה לפטנט, האם אני צריך לחשוף את הרעיון שלי? 2. בהמשך לשאלה הראשונה, האם יש הבדל במחירים בין רעיון אחד לאחר? האם יכול להיות שעבור בקשה לרישום פטנט על רעיון כלשהו אני אקבל הצעת מחיר אחת ועבור רעיון אחר אקבל הצעת מחיר אחרת? 3. איך עובד עניין התשלום? האם משלמים פעם אחת בעת הבקשה ואחרי כמה שנים במידה ויש אישורים אז "מקבלים" את הפטנט או שיש עוד תשלומים בדרך? 4. כמה צריך לעלות רישום פטנט? אני מבין שהמחירים משתנים בין סוגי הפטנטים אבל האם מדובר באלפי שקלים או עשרות אלפי שקלים? 5. שאלה אחרונה, יש לי רעיון ואני מעוניין להגן עליו בפטנט. אשמח לקבל המלצות על מספר משרדי עורכי פטנטים באזור המרכז. תודה רבה מראש, יזם מתחיל

מספר תשובות

שלום קון דסון, 1. כן, אחרת לא יהיה טעם רב לפגישה. 2. כן, שכן כמות העבודה משתנה מהמצאה להמצאה ומבקשה לבקשה. 3. הכל תלוי בהליך, במה שהוסכם בינך לבין המשרד ובתהליכים המתרחשים במהלך הבחינה. לרוב, ישנם תשלומים בכל שלב ושלב עד לקבלת הפטנט הרשום וגם לאחר מכן עד לפקיעת תוקפו של הפטנט. 4. אין לדון בפורום בענייני עלויות. 5. אין לפרסם בפורום. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה