מספר שאלות ליזם המתחיל:

goos12

New member
מספר שאלות ליזם המתחיל:

שלום רב, כמו רובכם יש לי רעיון שלדעתי נחמד ואני רוצה לצאת לדרך. לכן יש לי מספר שאלות שאשמח אם תוכלו לעזור לי בהן: 1. הבנתי שתהליך הגשת הפטנט לוקחת 12 חודשים. האם בזמן זה אני לא מוגן? האם אני צריך לשבת בבית ולהמתין עם הפטנט עד לסיום תקופה זו? 2. אני יודע שאין מציינים פה מחיר ועלויות אבל האם זה נכון שהוצאת פטנט גוררת עלויות של עשרות אלפי דולרים? 3. בהנחה הוצאתי פטנט בארה"ב האם אני מוגן במדינות אחרות או שעלי להוציא פטנט בכל מדינה? האם זה אומר שאם לא הוצאתי פטנט במדינה כלשהי מותר לפי החוק לייצר את המוצר שלי במדינות אלו? תודה רבה לכל מי שיוכל לעזור.

תשובות ליזם המתחיל

שלום goos12, 1. תהליך הגשת בקשת הפטנט משתנה ממשרד עורכי פטנטים למשנהו, אולם ניתן לומר שמדובר על סדר גודל של חודש. משך תהליך בחינת הבקשה משתנה מאוד ממדינה למדינה אולם ברוב המדינות מדובר על שנתיים-חמש שנים (בין היתר הדבר תלוי בתחום ההמצאה). במהלך הזמן שבין הגשת הבקשה לקיבולה (או דחייתה) ההמצאה נמצאת בסטאטוס המשפטי patent pending" במהלך תקופה זו ההגנה היא רק פוטנציאלית והיא תלויה בקיבולה של בקשת הפטנט. 2. אכן אין לציין עלויות בפורום, אולם תהליך רישום הפטנטים בהחלט אינו זול והוא תלוי בין היתר במספר המדינות בהן מתבקשת ההגנה. 3. הגנת הפטנט היא טריטוריאלית, בכל מדינה יש להגיש בקשה לפטנט. ישנן מספר אמנות בינלאומיות שמקלות מעט על ההליך. על כן, אם לדוגמא לא הגנת על המצאתך בקולומביה - שם יוכלו לייצר ולמכור, אולם לא יוכלו לייבא את המוצרים למדינות שבהן ניתנה לך הגנת פטנט. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

dick van dyke

New member
אפשרות לזירוז

קיימת באמצעות בקשה לבחינה על-אתר לפי תקנה 35, דהיינו שהבקשה תוקפץ לראש התור של הבקשות הממתינות ותיבחן מיידית במקום. לצורך כך יש להראות קיום נסיבות מיוחדות המצדיקות "יחס מועדף" שכזה, כגון חשש גבוה שמתבצעת הפרה או עומדת להתבצע. לפיכך על בקשה כזו להיות מלווה בתצהיר (החתום ע"י עו"ד) בדבר הנסיבות האמורות.

למעלה