מספר שאלות

אריק ח.

New member
מספר שאלות

ערב טוב היה לי היום מבחן ב- UNIX ורציתי לשאול מס´ שאלות ברשותכם 1. האם חייב להופיע הסימן "-" (מינוס) לפני דגל ( שבא אחרי פקודה כמובן ) ? 2. איך מחפשים STRING ב - VI ?? 3. בהרשאות כתיבה/קריאה/הרצה של קובץ ------rwx- האם המינוס הראשון מסמן שזהו קובץ רגיל או שזה יכול להיות גם קובץ EXCUTABLE ??? תודה

אריק ח.

New member
ועוד שאלה קטנה

היום מותקן לי RedHat 7.2 כמערכת שניה ( עם XP ) והדבר לא הכי נוח. על איזה מערכת מינימלית ( מבחינת חומרה ) אפשר להתקין את ה - LINUX ?? P - II 300 Mhz עם 64 מגה זיכרון תופס ??? תודה

voguemaster

New member
אכן

מזכיר לי שהתקנתי RH6.2 על P133 עם 32MB זכרון, כולל X, ופעל יופי
אלי נ.ב. GNOME עם ENLIGHTMENT..

cmand

New member
אני לא חושב ש

הוא התכוון שזה המחשב שיש לו כרגע עם הלינוקס 7.2 יכול להיות שהוא התכוון שזה לא נוח והוא רוצה להתקין את זה על מחשב אחר וזה המחשב הנוסף שיש לרשותו

אריק ח.

New member
XP לא יזוז על 300

כיום יש לי AMD 600Mhz עם XP ורד האט 7.2. לא נוח לי לעבוד עם DUAL BOOT כי אני רוצה לעבוד במקביל על שתי המערכות. לכן חשבתי לקנות איזה מחשב "גרוטאתי" ולהתקין בו את הלינוקס. לשים SWITCH BOX וככה אני יוכל לעבוד במקביל.

בטח שיזוז ..

למה שהוא לא יזוז ? דרישות הסף המיני´ שלו הם יותר נמוכות .. ואין שום סיבה שהוא לא יזוז על כזה מחשב .. עם הזמן כמובן שתהיה "הנחתה" בביצועים אבל הוא יזוז אפילו על פחות מזה ..

beitar

New member
דורון, לא יזוז" כלומר יקרטע...

אני יכול לספר על מכונת סלרון 466 שאני מכיר אישית ואחראי עליה, שמותקן עליה חלונות 2000 למערכת יש 64 זיכרון, והמחשב הוא מחומרה מתוצרת IBM. המחשב מותן בקונפיגורציה סופר בסיסית, בגלל ענייני אבטחת מידע, ולפיכך לא אמור להיות עליו עומס. אני חייב לאמר שהתפעול שלו זה משהו נורא, הבוט סביר עד שמגיעים ללוגין אחרי הלוגין, הכל מקרטע,ה swap עובד במלוא המרץ (רואים זאת על הדיסק המסכן). אם 2000 כבד על מחשב כזה, XP בט ובטח אמור להיות כבד על מחשב שהוא פחות טוב. ככל שאני יודע, XP כבד עוד יותר מ 2000.

במחשב הזה הבעיה אינה יכולת המעבד

אלא הזיכרון ... אחת התחנות שאני עובד עליה היא 2000Aserver עם פנטיום 2 233 יש בה לא מעט זיכרון והיא עובדת אחלה.. תחנה שניה היא XP בערך אותו מחשב .. גם כן אין לי שמץ של בעיות ..

matam haifa

New member
חמודים, 2000 עולה לאט. XP מהיר יותר

כל היום אני עובד עם זה וגם יש לי מחשב נייד שיש עליו 2000 + אקס פי אקס פי זו המצאת המאה של מייקרוסופט. גדולים. מתי לינוקס יגיעו לרמת ידידות כזו שיכניסו מערכות לחוגי מחשבים למבוגרים? אולי עוד 20 שנה.

אריק ח.

New member
לא נעים לי לפתוח ב"מלחמות עולם" פה

כי רק היום הגעתי הנה אבל אם אתה טוען ש - XP ירוץ על מעבד 300 אתה טועה. אל תשכח שלא כמו בלינוקס ה - WINDOWS מגיע ערום ( צריך להתקין טרמינל, IIS, וכ"ו ) ד"א ה - XP הוא מולטי יוזר ( קצת שונה מה - WIN2K שבו חייבים להריץ טרמינל ) ואני בספק אם תוכל אם במעבדים חלשים אפשר לממש את האופציה הזאת.

הראל

New member
XP בקושי זז ../images/Emo128.gif

בני הקטן, מפעיל XP על pentum III 800. עם 256 RAM וכרטיס מסך G-FORCE 3 הילד מתלונן שהמערכת בקושי זזה. הוא לא מחליף ל-ME או 2000 רק בגלל שהוא מתעצל לבנות הכל מחדש.

אריק ח.

New member
מצטער שהפכתי את הפורום הזה

לפורום WINDOWS אבל XP יותר מהיר מ - WIN2K ובטח שיותר מ - WINME. תגיד לו שיוריד את כל הקישקושיה הגראפית והמחשב ירוץ כמו ענק. ושוב מצטער על ה -

הראל

New member
ועוד משהו ...

לפני כן, עבד הנער על אותו מחשב עם מערכת של לינוקס. (הוא אוהב לתכנת). אבל מכיוון שהוא אוהב משחקים, התקין לינוקס על מחשב מיושן - p-II-300 שמצא באיזה מקום. ועל החדיש יותר התקים XP. נראה לי שבגלל זה נראה לו שה"מיקרוסופט" לא זז ...

אריק ח.

New member
../images/Emo45.gif למרות שאצלי המקרה הוא הפוך...

אני שונא לתכנת ומעדיף את נושא ה - SYSTEM בהרבה.

זה די ידוע שיש היום משחקים ..

שדורשים מהמחשב המון .. מכוון שאני לא ממש משתמש בהם אני יכול לומר לך במידה לא מועטה של וודאות שמחשב כזה אין שום סיבה בעולם ש XP לא יעבוד עליו טוב .. כמובן שאני לא מתייחס למשחקים למינהם אלא לתחנת עבודה .. כלומר יישמוי office גלישה , מערכת הפעלה ועוד קצת כל מיני .. (אבל מצד שני כמובן שאין שום צידוק בעולם שבכל חברה יקנו מחשבים כאלה רק כדי שישמשו כתחנות עבודה ....)

אריק ח.

New member
קבל

מצ"ב צילום מסך של מחשבי. הצילום ממחיש את "כבדות" המערכת. ברקע פועל ה - WORD וחלון IE. כמובן שרצים הרבה פרוססים ברקע. XP שתרוץ על P-II 300 תזחל מאוד גם אם יפעלו עליה רק ישומים בסיסים.

למעלה