מספר תהיות בקשר לתומרקין

• פותח הנושא KT13
  • פורסם בתאריך

KT13

New member
מספר תהיות בקשר לתומרקין

אני לא מתייחסת כאן לרגע לערכן האמנותי של עבודותיו של יגאל תומרקין, אלא יוצאת מתוך הנחה שהפרס מגיע לו עבור פסליו. אני מודה שקשה לי להגיע לכלל החלטה, האם הפרס אמור להינתן אך ורק עבור העבודות, אלא גם לאיש עצמו ומי שהוא. 1. יש לי בעיות עם ההתבטאויות שלו בקשר לעדות המזרח, למרות שעם חלק אני די מסכימה. 2. יש לי בעיה גדולה עם זה שהאיש אמר שכשהוא רואה את הדוסים הוא מבין את השואה, למרות שאני חילונית למהדרין וגם לא בדיוק מתלהבת מהדוסים. 3. יש לי בעיה גדולה עוד יותר עם איש שמכוון אקדח אל גרושתו ומאיים לחסל אותה. 4. האם לא תהיה לתומרקין בעיה ללחוץ את ידיהם של אריק ולימור לבנת, רק בשביל לקבל את הפרס? אני מודה שקשה לי להגיע להחלטה האם אני בעד או נגד מתן פרס ישראל ליגאל תומרקין.

יס באך

New member
שאלה- האם אנחנו חילקנו ת'פרס?

ויתרה מכך: תומרקין הוא, פרובוקטור להכעיס בעל בגרות רגשית של ילד שתקוע עדיין בשלב החיתולים אבל מחרבן על הרצפה באמצע הבית. אותי למשל ההיבט הלאומי מעניין כשלג דאשתקד, ופרס ישראל מצחיק אותי עד דמעות, שהרי מה מסמבל הפרס? את מי הוא מסמל? פלגן ומפלג שמאלני שכמוני לא יכול לראות בפרס הזה דבר למעט ביטוי של פטרנליות צעצדית, יוהרה ממסדית ורצון בלתי מובן של אנשי ימין "נאורים" כלבנת להתחכך בפראות בסמלים חתרניים במיוחד, ו/או רצון להראות שסבטו היה נפילה מקרית.

KT13

New member
תראה באך

אני בטח נשמעת לך נורא נאיבית, אבל אני עוד לא הצלחתי לפתח אצלי מספיק ציניות, כנראה ,וזה בעוכרי במקרים כאלה. מדינה מתוקנת מורכבת גם מסמלים ופרס ישראל אמור להיות כשמו הוא. אז נכון הוא שאני מקבלת גרדת בכל הגוף כששרת החינוך והתרבות היא מי שהיא ונהניתי לאין שיעור יותר כששר החינוך היה יוסי שריד שלנו, אבל זה מה יש כרגע ועם זה צריך להסתדר עד שיבואו ימים טובים יותר, אם יבואו. לכן השאלה שלי בעצם התחלקה לשניים : האם תומרקין בכלל ראוי לפרס הזה ואולי יותר חשוב, האם הוא אמור להסכים לקבל את הפרס הזה מידיהם של מי שהוא מזלזל בהם. או שהוא ראוי להם והם ראויים לו. גם זאת אפשרות.

יס באך

New member
ותשובתי היתה קייטי

שיוסי שריד הוא לא "משלנו" מבחינתי, תביאי לי גוז'נסקי למשרד החינוך, ואז זה אולי יהיה מ"שלנו". אבל לגופו של ענין: עבודות תומרקין ראויות לקבל פרס ישראל? האם הפרס ניתן לעבודות או לאדם? כי אם הפרס הוא לאדם ובשקלול נכללים כל מופעיו הציבוריים, אזי כנראה ליגאל תומרקין החי את פנטסמת האומן כ"אנפן טריבל", כ"חתרן", עד שאיבד את היכולת להבחין בין השניים לא מגיע פרס ישראל. אבל, תומרקין הוא בדיחה אישיותית הולכת על שניים, זה מה שנסיתי לומר, הרי הוא לא ליבוביץ ז"ל, נכון? וד"ל

KT13

New member
אז ככה באך

תמר גוז'נסקי היא אשה נפלאה שנמצאת במפלגה של מטומטמים שלא יודעים להעריך אותה, כנראה. אלא שאותה הייתי מייעדת דווקא לתיק העבודה והרווחה ויוסי שריד בכל זאת היה שר החינוך הטוב ביותר שזכור לי. מה שאתם בעצם מנסים להגיד לי, אם אני מבינה נכון, זה שבתרבות האלימות המילולית והגופנית ששאנחנו נמצאים בה בשנים האחרונות, תומרקין הוא האיש הנכון במקום הנכון. את זה אני דווקא מבינה. נראה שמה שנותר הוא להתחפר עמוק מתחת לפוך למשך כשבעים שנה ולהגיד - תעירו אותי כשכל זה ייגמר.

יס באך

New member
חו"ח, לא אמרתי 'ת'זה

רק שאלתיך מה הבסיס למתן הפרס, והאם מקבל הפרס צריך להתנהג בצורה מסוימת, או אולי לא? הוספתי שבשבילי כל ענין הפרס מגוחך מיסודו. ובענין מר שריד היקר, אם איש שדיבר כפי שדיבר בענין נישואי אמיר ראוי להיות שר חינוך, אז באצת יש להתכנס כולנו תחת פוכך הקטנטן למשך 70 שנים. והוא לא היה שר חינוך טוב, מצטער לאכזב אותך.

KT13

New member
אין לי מושג

מה הבסיס למתן הפרס ובעצם כבר בהודעת הפתיחה שלי אמרתי שאין לי דעה ברורה בנושא ולכן אני מביאה את זה כאן לדיון. אני חולקת על דעתך בקשר למילוי תפקידו של יוסי שריד, אבל זה לא הנושא כרגע ובקשר לנשואיו של יגאל עמיר, כבר הבעתי את דעתי. לא לגמרי הסכמתי עם שריד, אבל אני יכולה להבין בן אדם שמדבר בעדנא דריתחא וזה נושא כואב. לי לפחות.

יס באך

New member
אבל, על אותו בסיס

אם מתיחסים לתומרקין ברצינות, כלומר לדבריו המעט מופרעים [ אתמול התקשרה אליו תחקירנית של ערוץ 10/2 לברר משהו, הוא קרא לה זונה וטרק את הטלפון - הוא נראה לך שפוי?] ולתגובת שריד, גם. גם תומרקין אינו ראוי להישפט כדובר "רציונלי" אלא כמדבר מנהמת לבו-עאלק. תראי, בסוף לבנת החבלה תקח ממנו ת'פרס וזהו. נכון מכה הענין הזה עם גוז'נסקי. בני זונות הקומוניסטים האלה, כמעט לא הצבעתי בשבילם מרוב כעס על מה שעשו לה.

מה שיפה בפרסים האלה

זה שהם ממומנים מכספי משלמי ומשלמות המיסים. רגע, לא לצעוק. למרות שאני כולהה ילידה סמי פרימיטיבית וא-ורבאלית לפרקים, גם אני ובני שבטי בעד עידוד היצירה התרבותית. אם אתם רוצים לדון בסוגיה מה היא יצירה תרבותית - בבקשה. קפת מה-זה תשמח. אבל, התומרקינים למיניהם ויתר מקבלי הפרסים ממילא זכו בהכרה, בפרסום ובהנאה הכלכלית המתלווה אליהם. הפרס (והטקס) שאנחנו מממנים להם לא יהפוך את המקרר שלהם מריק למלא ולא יספק להם אקריליק לשבועות הבאים. הם מסתדרים יופי גם בלי המתנות שהגברת לבנת חבלה מחלקת להם. אז מה נשאר? הכבוד.הכותרת "חתן פרס אמממו לשנת תרפ"צ". מה אני מציעה? או שיסתפקו בהענקת כותרת, או שיחלקו את הפרס לאנשים ראויים שאינם מוכרים, או שיתרמו אותו לבוגונתרום. פרטים - בקרוב! זמרת אורחת - נינטייב! מנחה - דניאל פאר היצירה! ועוד המון הפתעות, למשל: צביקה והפיקיות על במה אחת בלבוש מינימלי ובשיער מקסימלי. תבואו.

יס באך

New member
דרקונית

זה לא טיעון. את יכולה להחליט על פרס לעידוד היצירה וכאלה, אבל פרס ישראל הוא כזה פרס שהתפתח להיות "פרס של סיכום חיים שלמים". כמו נגיד פרס נובל כמו נגיד פרסים אחרים מטרת הפרס איננה למלא מקרר מטרת הפרס, ורק כאן אני מצטרף אלייך, היא לסמן תרומה עילאית, אבל לא חייבים לתת כסף, אפשר לתת סרט אלכסוני כמו למלכת יופי, מה יש?

יס באך

New member
ידעתי דרקונית

מייד נתחיל במסע של אלף מילין להמיר הכסף בפס אלכסוני.

נו אז?

למה לדעתך פרס ישראל צריך להינתן לאנשי הקונצנזוס? מונח שבכלל לא קיים בישראל. אם כבר, היות ומדובר בפרס הלאומי של המדינה ובהנחה שהוא משקף את סגנונה ואופיה הרי שתומרקין מתאים ללא כל ספק.

יס באך

New member
פא'אם במקום שהיינו בו

גב' בוקובזה המדהימה התחילה לפרסם את תולדות האנושות מהצד הנשי, מעין היסטוריה אלטרנטיבית. היא עבדה על הנרטיב הזה קשה מאוד, כי אחד המכשולים בכתיבה היסטורית אלטרנטיבית היא "לא ליפול" לתוך הקונצנזוס, והנה אתה בשניה מחבר דבר והיפוכו, מה שקורין ברטוריקה :אוקסימורון. תראה - תומרקין הוא איש קונצנזוס, הפסלים שלו נמכרים היטב, כנראה שהוא גם מסמל בפסליו איזו רוח ישראלית המתאימה לרוחה של צרת החינוך ושאר מלחכי פנכתה. למי היא תתן ת'פרס, ברצינות?

קפת

New member
../images/Emo32.gifבוקובזה המגלומנית

העלתה את כל שירשורי ההיסטוריה, הנרטיב שלה, והנרטיב המקביל של אחד קרויפ, בעמוד המאמרים. תחת הכותרת המגלומנית: פרוייקט ההיסטוריה. ואפילו לינקקה בטאגליינס. לשירותכם תמיד.

אוקסי זה לא משחה לחצ'קונים?

מורון זה טמבל שקונה את אותה משחה בתקווה שהיא תעזור לו. אני דווקא חושב שאתה מחזק את הטענה שלי. אמרתי ש'קונצנזוס' במובן הפשוט שלו אינו קיים בישראל. זרוק לי שם של כל זמר, פסל, אמן מוכר ואראה לך שאל מול הפופולריות שלו תמיד תוכל למצוא קבוצה משמעותית הטוענת שאינו אלא פגע רע. זה יכול להיות על רקע פוליטי, מגזרי וכו'. ולכן. קצת מיותר לחפש מישהו ב'קונצנזוס' כאשר מעניקת הפרס רחוקה מלהיות כלולה בהגדרה זו. אוקסימורון או לא, לישראל אין סמלים חיים אשר יכולים להחשב כקונצנזוס (אולי חוץ מאניטה פללי) ולכן כל החלטה תעורר הדים בנוגע למקבל הפרס. אני אישית חושב שכל עוד לא מדובר בעבירות פליליות, עם כשל נורמטיווי חמור כגון אלימות, אין לי שום בעיה שהאמן מקבל הפרס הוא חרא של בן אדם כל עוד העבודות שהוא מייצר עושות טוב לאנשים ולחברה.

קפת

New member
סליחה שאני מתערבבת

אבל לדעתי חלוקת פרסים נועדה ליצירת קאנון לאומי. הריבון - לבנת חבלה כמייצגת התרבות והאמנות בישראל - מעניק גושפנקה, הערכה, הוקרה וזובי-פלצני. מאזרחת את האמן בחיק ה"תרבות" הרשמית. תומרקין, אם נשארה לו עוד שמץ של קוגניציה,היה דוחה את הפרס הזה בשאט נפש. זה פרס מסרס. זה בעצם זובור. חיבוק ממסדי למי שבז לממסד. בשביל מה? שיכתירו את צביקה והפיקיות. את קול הזמיר המסורס שעומד לטוס ולייצג אותנו באירוביזיון. בעיני, מי שמגיש את הלחי השנייה לפרסים, מעיד על עצמו כזקוק להכרה והוקרה. וזו עמדה שמעידה על חולשה. אני עדיין מתלבטת עד כמה זה עקרוני שתומרקין מרביץ לאשתו, לצורך הפיכתו לאייקון תרבות. מצד אחד, ובהחלט שעמדתי המוסרית בכלל ותפיסת עולמי הפמיניסטית בפרט גורמות לי לאבד שפיות במצבים כאלה. אין מקום שאדם אלים ייצג תרבות ואמנות. מצד שני, החיטוט בנבכי נשמתו המצולקת של האמן הופכת אותי לרס"ר של תרבות ואמנות. ואמנות צריכה להיות חופשית ממגבלות, למעט מגבלות שחל עליהן החוק הפלילי (הכאת נשים, למשל). מבולבלים? גמני. ולכן, החלטתי לנקוט באי נקיטת עמדה. אני בזה לפרסים. נקודה. את הפרסיאדה הזו אפשר בהחלט לחגוג בלעדי.

יס באך

New member
תראי

את וקייטי טוענות טענה די דומה. מה הבן זונה גם מרביץ לאשתו? הוא הרי חולה נפש, אין ספק, בטח יש לו שטיון של זקנה או משהו.. שלא נדע הוא עוד מסוגל להרביץ ללבנת החבלה כשדתתן לו ת'פרס, או לעמוד ולהשתין על הבימה במסגרת איזה מיצג עלום מוח. אווףףףףףףףףףףף

למעלה