מספר תהיות בקשר לתומרקין

• פותח הנושא KT13
  • פורסם בתאריך
אה, ואם הוא ישתין להם באמצע

אתה חושב שיקחו לו את הפרס? בתוך עמך המושחת אתה יושב? תסתכל טוב מסביב ואל תענה לי לפני שתהיה בטוח. אגב, היה לי פעם פציינט שברגע של שכרות מתוקף תפקידו (כן, כן, מתוקף תפקידו ככלב מועדונים) השתין לאחד מהבוסים שלו על הרגל בקשת שקטה ומדויקת והבוס אפילו לא פיטר אותו. כנראה בגלל שהאיש היה כל כך שיכור ולא מודע למעשיו שכל אפקט הקריזה לא היה נשמר.

תוסיפי קצת מים לבלילה

אני דווקא מסמפטת את הזמיר המסורס. אפילו יש לי שניים מדיסקיו. לא כולל אלה שבהם הוא שר. לא גנבתי, קיבלתי בהשאלה ללא תאריך תפוגה. ואני לא בחרתי במרצ למועצת העיר משום שאחד הנציגים שלהם מרביץ לאשתו ברמה שהיא חושבת שזה מגיע לה ולכן לא מצפצפת אפילו. מחאות שקטות נעשות בחדרי חדרים ולעולם לא יגיעו להיות מחאות רועשות. ככה זה כל המוחים בשקט. וככה זה תומרקין ולא מישו אחר שאפחד לא זוכר כי הוא היה קונפורמיסט.

KT13

New member
פרס לא שייך לחופש הביטוי

עוד לא הגענו למצב ששורפים כאן ספרים או פסלים, אם כי לכו תדעו, אולי גם זה יגיע בקרוב. אף אחד לא שולל את זכותו של תומרקין לפסל רובים מחוברים לאברי מין או להיפך. הויכוח הוא אם אכן הפרס ניתן לאיש על מפעל חייו, המפעל הזה אמור לכלול הכאת נשים או פגיעה במיעוטים. אגב, תומרקין עצמו לא רק שמקבל את הפרס, אלא שאם להאמין לעיתונים, כותב מזה שנים רבות מכתבים נזעמים המתלוננים שהפרס מגיע לו והוא לא מקבל אותו. למשה גרשוני, למשל, היה לפחות הטעם הטוב לסרב לקבל פרס מממשלת הליכוד. ושאלה ליס באך - אם אתה מוציא מחד"ש את גוז'נסקי מה בדיוק נשאר לך שם? אוסף של חדלי אישים לדעתי. אני עבר העדפתי להצביע מר"צ.

יס באך

New member
קייטי

אני נשאר עם הקומוניסטים כי הם חדלי האישים הכי רציניים והכי פחות מזיקים שפגשתי בסביבה דכאן. כל המפלגות המכילות בתוכן יסודות סוציאליסטיים+לאומיים יש בהן סתירה פנימית עמוקה. אני עכשיו לאחר הוראת "ליל העשרים" ולמידת התקופה לעומקה גם מבחינה היסטורית. מה אגיד לך - מעדיף את חדלי האישים נוסח ברכה [אותו אירחתי בביתי לפני שני עשורים] על פני אינטלקטואלים רהוטים וכריזמטיים נוסח שריד.

KT13

New member
באך, אני מודה

שאני לא יודעת הרבה על חד"ש. הערכתי מאד את תמר גוז'נסקי וחשבתי שהיא סיבה מספקת להצביע עבורם, אבל כאשר היא סולקה כבר לא מצאתי טעם בכך. לי עדיין זכורים טופיק טובי וטופיק זייד ואמיל חביבי וכל שאר הדינוזאורים ההיסטוריים, אבל אין לי מושג על מה שקורה שם בימינו. גם לגבי "ליל העשרים" אני מודה בבושת פנים שאני לא זוכרת הרבה, להוציא את ביתניה עילית באופן מאד מעורפל ואת מוני מושונוב וסנדרה שדה, אם אני לא טועה. נראה לי שקטונתי לעומת הידע שלך.

הא! מצאתי פתאום!

שרשור ממקום אחר, בשם אחר מלפני שנה וחצי שמדבר על איך שחפר קיבל פרס ישראל ופתח תג'ורה ודיון שלם על זה שמקשיבים לאנשים שהמומחיות שלהם היא בכלל לא לדבר. ע"ע תומרקין, חפר, יפה ירקוני. ההבדל הוא רק ברגע שלפני הפרס לעומת הרגע שאחרי... ונחמה אומרת, בדיוק כמו שאמר ההוליוודי היפה מפעם - איף יו וונט טו שוט, שוט, דונט טוק. ושיסתמו קצת את הפה.

לא מכיר את ההיסטוריה

של תומרקין. בכל אופן לא מספיק טוב על מנת לחוות דיעה על האיש. גם לא מעניין אותי במיוחד. העבודות שלו מעניינות ומרתקות. לא מכיר את הקריטריונים ל'פרס ישראל' ולא מעניין אותי מהם, אבל תומרקין בנזונה של פסל.

פלונית3

New member
אני בעד פרסים

ואני מעדיפה פרסים בנושאים אזרחיים-אמנותיים-אינטלקטואלים על פני פרסים בנושאי מלחמה. עיטורי עוז וגבורה וצל"שים למיניהם תמיד מביאים בי צמרמורת. לא בגלל שלא מגיע לאותם גיבורים, אלא בגלל שהפכנו את המלחמה לאמנות נושאת פרסים. עם כל זאת אני מכירה גם את הצורך בקיומם של פרסים אלו. יען כי האדם הוא יצור תחרותי. החל מהעידוד והשבח שקיבל מהגננת, דרך רשימת הכיבושים שלו במין השני וכלה במיקומו ברשימת הציונים שמתפרסמת בקורס שהוא לומד בו. מי מכם לא היה גאה למצוא את עצמו בראש הרשימה? קנאת סופרים תרבה חכמה! האם מגיע לתומרקין פרס ישראל? אם יפה ירקוני קיבלה את פרס ישראל - אז לתומרקין לא מגיע? האם הוא היה צריך לקבל אותו? אפילו ישעיהו לייבוביץ הדגול רצה לקבל אותו. הוא רק ויתר בגלל המחלוקת הציבורית שהתעוררה. וישעיהו לייבוביץ הוא זה שטבע את הביטוי "יודונאצים"! מה שאבסורד בעיני, ששמואל שניצר *לא* קיבל את הפרס בגלל איזה מאמר שכתב נגד הפאלשמורה. יגאל תומרקין זורק שיקוצים בכל מגזר אפשרי ודווקא לימור לבנת מצאה אותו ראוי לקבל את הפרס. מנפלאות ההיסטוריה והדיפלומטיה. ובינינו לבין עצמינו, האם יש להם כל כך הרבה מועמדים אחרים?

נינטייב

New member
שונאת את תומרקין, אבל מה אכפת לי?

שיקבל את הפרס. וכי אהוד מנור מוצחניו פוציניו שאינו מסוגל להגיד מילה רעה על איש ראוי יותר? אני מקבלת את הדעה שהפרס הוא בעל אופי מסכם ולא בעל אופי מעודד. לא זוכרת מי כתבה שהפרס בא ליצור קאנון תרבותי, ולא יכולתי לנסח זאת טוב יותר. איני מאמינה גם בסירוב לקבל את הפרס, ישנה כאן התיפיפות שאינה במקומה, אם כי אני מכבדת מאוד את גרשוני. כלומר, אני לא אמליץ לאיש לדחות את הפרס, ואיני מצפה ממנו לעשות כן. מה נותר? לשפוט את עבודותיו של האיש. אינני מכירה את רובן, ולכן לא אוכל לחוות דעה אמיתית האם האיש ראוי מבחינה אומנותית לקבל את הפרס. השיקול הציבורי, דהיינו, כיצד נתפס האדם בציבור הישראלי, אינו רלוונטי לדעתי.

קפת

New member
אני אמרתי קאנון תרבותי. אני.

שאלה לי אליך, נינטיצ'קה: אם את לא מכירה את עבודותיו של יגאל ת., והשיקול הציבורי אינו רלוונטי לדעת - למה בעצם את שונאתותו?

קפת

New member
אז מה צריכים להיות הקרטריונים

לפרסים?
ועוף טופי* אחד קטן: לא נדבר על טננבויים? על החזרת השבויים? כאילו, זו החלטה שאנחנו מתעלמים מזה או שאפחד לא מוצא די כוח וביצים להתחיל להתמודד עם הנושא הזה? *המתכון בהמשך
עוד עוף טופי* אחד קטן: אם אתם רוצים משחק חדש, רק תגידו.

נינטייב

New member
החמאתי לך מספיק היום!

זה בדיוק מה שאמרת. כל מי שתורם תרומה תרבותית מכרעת ליצירת הקאנון הלאומי, זכאי לקבל את הפרס. תומרקין, למרות התבטאויותיו המסריחות, עדיין לא חצה קווים אדומים של ממש, והוא, למיטב הבנתי, נהנה ממעמד הילד הנורא של האמנות הישראלית. שיערב לו. אם הוא תרם ליצירת קנון אמנותי בפיסול, הוא ראוי. כך גם לייבוביץ' שדחה את הפרס, וגרשוני גם. לא הייתי מעניקה את הפרס לאמנים בעלי דעות כהניסטיות , או לכאלה ששוללים לחלוטין את קיומה של המדינה. כי זה פרס שהמדינה נותנת. ואגב שבויים: כל מי שהוא משהו שיש לו מה לומר, כבר אמר. אז מה יש לנו להוסיף על ים המלל? אלא אם כן, יוסיף יס באך המתוק פן חתרני שלא עלה על דעתי. ואותי העציב מאוד לפתוח את הבוקר בפיצוץ, שוב ב-20 המטרים שבין קפה מומנט לבית ראש הממשלה, כ-200 מטרים ממקום עבודתם של אמי ואחי.

קפת

New member
את אפפם לא מחמיאה לי מספיק

ובכלל, מי ביקש מחמאות. שאלתי אם רוצים לדבר על טננבוים (כנראה שלו), וביקשתי לדעת מתי צריך להרים את מפלס המורל בפורום עם משחק דיבילי חדש. אמשך ואחשך פסדר?

עין הנץ1

New member
קטנה

קפתדיר, נראה לי שבתשקורת כבר דיברו בשביל כולנו על כל נושא השבויים. אבל קטנה אחת ממני. אני מקווה, ממש מקווה, שעם כל הידע הטכנולוגי, הננו-טכנולוגי, הביולוגי בלה-בלה-בלה שיש לנו, השכילו להעניק לדיראני, לעובייד, ולעוד כמה מראשי הנחש איזו מתנה קטנה בדמות תוסף לאוכל, שלא ניתן להתחקות אחריו כרגע בבדיקות רפואיות, מקיפות ככל שיהיו. סוכן רדום של מוות וייסורים, שיתעורר לחיים תוך, נניח שנה-שנתיים, כאשר לא ניתן יהיה לקשור את זה במישרין אלינו. משהו סופני ואיטי להחריד. כואב לחשוב ואף מרתיח שחלאות-האדם האלה שעינו, אנסו, רצחו וגרמו לכל כך הרבה סבל ויגון יחיו באושר ועושר וימותו ענוגים וצחים בגיל גבורות וצפונה. ואם כבר חתרנות ופיתולי עלילה א-לה-זהות-בדויה, אני לא אתפלא אם שתלו אצל כל אחד מהעצורים פיסת פלסטיק קטנה שתהווה אמצעי ביות. על כל מקרה.

למעלה