מסקרן אותי,

זכוכיות

New member
מסקרן אותי,

טוב, היו היה חבר, שנתיים וחצי קצת טובות וקצת רעות, נגמר ועברנו לנו הלאה. מאז הפרידה עברה שנה וחצי, היום אנחנו חברים טובים. עד לא מזמן הייתה לו בת זוג, באיזשהו שלב הוא הכיר לי אותה ומהר מאוד הקשר ביננו התהדק, היא מעניינת אותי, היא מסקרנת אותי, והיא מתוקה מאוד מאוד באופן כללי. בקיצור, נעים לי עם הקשר הזה, הוא מעמיק מיום ליום ואני מרגישה שמצאתי חברה. כמעט רגע אחרי שהוא הכיר לי אותה הם נפרדו (הוא בגד בה עם אקסית אחרת). אתמול היתה להם מריבה ענקית, הגרסאות שונות (הוא: "היא יצאה עלי". היא: "הוא יצא עלי"), ובאמצע הלילה קיבלתי מבול של SMSים מהבחור שדורש בכל תוקף- תנתקי איתה את הקשר. למעשה, הוא נתן לי אולטימטום, "זה או אני או היא". סירבתי לשתף פעולה ואפילו הבהרתי שגם אם לא היה מדובר באדם שאני מאוד מחבבת, זו עדין חוצפה לדרוש ממני דבר כזה. הוא פירש את זה כ"ידעתי שתבחרי בה!" ודיבורים על 5 שנות ידידות שלא נחשבות בעיני, ואיך שאני זורקת מישהו שבאמת אכפת לו ממני לכלבים. ואני תוהה, WTF? זו אני הידידה המעפנה או שהוא באמת ממש ממש חוצפן?

טל קר

New member
את לא זרקת אף אחד,

זה הוא שנתן אולטימטומים ויצר פיקציה של או אני או היא, לא את. אני כן חושבת שיש מצבים בהם הגיוני לשים כזה אולטימטום, אבל הם נדירים, ומדובר בפגיעה חמורה מאוד, וזה לא אחד מהם. נראה שהוא מנסה להשתמש בך כדי לנקום במישהי אחרת (את רבה איתי, לא תהיה לך חברה). לא לענין. בקיצור, אם הוא נרגע קצת אפשר להבהיר לו שלא זרקת אף אחד לכלבים, פשוט לא נענית לאולטימטום שנראה לך ובצדק פוגע.

זכוכיות

New member
ניסיתי ../images/Emo13.gif

אמרתי לו אתמול פחות או יותר את מה שאת כתבת כאן עכשיו, הוא נעול. בכל אופן לא התרגזתי אבל גם לא התנצלתי, אמרתי לו שברגע שהוא ירגע הוא מוזמן ליצור שוב קשר. אני חייבת לציין שהוא באמת אדם שנותן מעל ומעבר בשבילי, הוא אחד האנשים האלה שאני יודעת שאני כן יכולה לסמוך עליהם, מהדברים הקטנים עד הגדולים (פעם הוא הציע לי אלפי שקלים, כל הכסף שיש לו [חייל עני ומרוד], כי היתה לי איזשהי בעיה כספית- למשל. והוא תמיד זמין לשמוע את הקיטורים שלי. והוא אפילו בא כמה פעמים עד ב"ש מהמרכז בהתראה של רגע אם אני מדוכאת.) בגלל זה גם מאוד לא נעים לי עם זה, וגם חבל לי לאבד ידיד יקר כזה. הוא אמר ש"פעם אחת ביקשתי שתגבי אותי בלי לשאול שאלות", וצצו קצת רגשות אשם, מודה. אני מקווה שהוא ירגע, ושזה לא יגרום לו לחשוב שאני פחות חברה.

טל קר

New member
אני מבינה למה צצו רגשות אשם,

כי הוא מיסגר את זה תחת 'מה כבר ביקשתי, פעם אחת', אבל צריך במקרה כזה להתבונן מה הוא בעצם מבקש ממך באותה פעם אחת, והוא מבקש ממך לפרק קשר עם חברה שלך, למרות שלא קרה שום דבר ביניכן. זה לא שאת צריכה לגבות אותו מול ההורים, המפקדים, מנהל הבנק, זה שהוא מבקש שפשוט תעשי 'פוף' לקשר חברות טוב עם אחרת, כדי לנקום בה. אפשר להגיד לו את כל מה שאמרת - אתה ידיד יקר, אני מעריכה אותך, אתה עושה בשבילי מעל ומעבר, אני נורא שמחה בך, טוב לי שאנחנו חברים, ושמה שאת עושה לא עומד בניגוד לכך. אבל הדברים שהוא מוכן לעשות עבורך, לא נותנים לו את הזכות לקבוע מי כן ומי לא תהיה חברה שלך, ואיך יהיו חיי הרגש והחברה שלך, זו פגיעה חודרנית מדי באוטונומיה שלך. זו לא רק מי תהיה חברה שלך, זה גם דעתך על עצמך.

Old Girl

New member
אני חושבת שכל העניין של

לנתק קשר בגלל סולידריות אינו מופרך בכל מקרה, אבל יש לזה מקום רק במקרים מאוד קיצוניים. למשל, אם מישהי תיפרד מבן זוגה כי הוא היכה אותה - אני לא אגיד לה "אני לא לוקחת צד, בשבילי הוא אחלה ידיד, אל תכניסו אותי לבעיות שלכם". אבל סתם דרישה לניתוק קשר, "בלי לשאול שאלות", היא לא הוגנת, זה נשמע כמו ציפיה לצייתנות עיוורת שאין לה מקום. אולי היא עשתה דברים איומים ונוראים והיא בכלל לא אדם אלא מפלצת - אבל כל עוד אינך משוכנעת בכך מעל ומעבר, לא הוגן לבקש את זה.

זכוכיות

New member
מסכימה עם שתיכן,

בכל אופן, כנראה שהוא באמת היהצריך רגע להירגע. אתמול בלילה הוא התקשר אלי אבל הייתי עם החבר אז לא עניתי, הבוקר הוא התקשר שוב בזמן שחיפשתי מתנה לחג להורים של החבר, הוא הצטרף אלי לחיפושים כאילו כלום לא קרה. באיזשהושלב הוא העלה את הנושא ואמרתי שאני מבקשת לא לערב אותי, שם זה נגמר. כאילו מעולם לא הוצב לי אולטימטום....

שירס36

New member
תני לו זמן הוא ירגע

בינתיים תבטיחי לשניהם לשמור על דיסקרטיות. כלומר, את לא מספרת לה עליו ואת לא מספרת לו עליה כלום. וגם תבקשי משניהם לא לדבר איתך עליהם, כך הם ירגישו שהם יכולים לבטוח בך.

זכוכיות

New member
את זה הבהרתי ברגע שהם נפרדו,

והם דיי כיבדו את זה עד עכשיו, זה רק הופך את הדרישה הזאת ליותר מעצבנת. מה אני קשורה, שינתק איתה קשר בעצמו.

yuli c

New member
את לא ידידה מעפנה

והוא כנראה במצב רוח קרבי במיוחד. תראי כל העניין בינהם מאוד טרי וכנראה שעוד לא עבר תהליך של עיבוד ועיכול כך שבמצב כזה צפויה תגובה קיצונית. ולמען האמת אני גם לא בעד אולטימטומים למינהם, זה נראה לי אקט מאוד בעייתי. בכל מקרה, לא חושבת שזה הזמן לקבל החלטות, לדעתי בשלב הזה יש לתת לעניינים להרגע ומשם לראות לאן נושבת הרוח.

שירס36

New member
פעם ביקשתי מחברה שלי לנתק קשר מהאקס

שלי. זה היה אקס שהייתה לו אובססיה מטורפת אליי. הוא היה עוקב אחרי לכל מקום ואומר לה (לחברה שלי) שהוא לא יוותר עליי. והוא היה בקשר איתה רק על מנת לדלות ממנה פיסות מידע עליי. היא לא הסכימה.

cheshire9

New member
תזמיני אותו אליך

לשיחה רצינית. תשבו על יד שולחן. תסבירי לו את הכל. מה את מרגישה. למה זה לא פייר. שינסה לראות גם את נקודת המבט שלך. שיבין שזה עניין זמני גם אצלו ושזה יעבור. בקיצור - אם בסוף כל זה הוא לא ישתכנע - תמצצי לו ובטוח שהכל יסתדר.

cheshire9

New member
האמת שזה ציטוט

מראיון ישן עם ג'רי הול . שאלו אותה איך היא מסתדרת עם טיפוס טמפרמנטי כמו מיק ג'אגר - והיא ענתה שבמקרה הכי גרוע היא מוצצת לו והוא נרגע.....

JBR

New member
תגיד,

אין ליל סדר אצלך? סתם סקרנית... נרא לי שאתה ואני היחידים שכותבים כאן בשעה האחרונה (ואני הגעתי אחרי הסדר...)

cheshire9

New member
איזו בעייה ?

כאב לסתות ? תלוי בגודל האיבר ומשך האקט ......

למעלה