הכוח האבסולוטי היחיד של האדם הוא לעבור מדינה/לא לשרת בצבא.
מי שלא יכול לעבור מדינה וסובל נשלט בפועל ע"י השלטון גם אם היה מעדיף להיות
תחת שלטון טוב יותר לטעמו.
לגבי שירות בצבא ידוע שאדם סיכוי גבוה יותר שיקח סיכונים פיזיים בשביל להרויח כסף
ולכן יטה ללכת למלחמות של השלטון שאחרת לא היה הולך(כמו יאיר ואבנר).
לא הבנתי כיצד דבריך אמורים להוות תגובה לדברי. ראשית מי קבע ש"הכוח האבסולוטי של האדם הוא לעבור מדינה"? רוב הציבור בכלל לא רוצה לעבור מדינה. ממילא הוא לא זקוק לכוח כדי לעשות זאת. מעבר לכך עניים יכולים להגר לא הרבה פחות מעשירים. זאת פונקציה של דברים אחרים לחלוטין מאשר כסף. כמובן שכסף יכול לעזור. אני לא שולל זאת. אבל זה ממש לא מה שצריך לקבוע את השורה התחתונה אם כן או לא. למעשה אפשר גם לומר ההיפך, עני ישאף יותר לעבור למדינה בה יוכל לחיות ביתר קלות מאשר כאן.
אבל עדיין לא הסברת כיצד מי שלא מהגר הופך ל"פיון של הממשל" כפי שטענת. במה הוא משרת את הממשל בניגוד לרצונו?
שגיאה לוגית איומה שלך מחמת קוצר ראייה,למשל עכשיו יש מלחמה שגם הימין וגם השמאל/מרכז תומכים בה בפועל.
אז אין למי להצביע...!!!
שלא לדבר על לסבול עד 2026 שאולי יהיה או לא יהיה שינוי בבחירות.
מה לעשות, לא כולם יכולים להיות בעלי כושר ראיה לרחוק כמוך.
קשר כלשהו בין המלחמה (או שאר דבריך כאן) שכולם תומכים בה לענייננו או לדברי?
אי אפשר "לשנות",יש עיניין של רוב.
זה כמו שלא תשנה הומו לסטרייט.
לא, זה לא "כמו" בשום צורה ואפילו לא דומה

. אבל זה שהמדינה פועלת או אמורה לפעול על-פי דעת הרוב, טוב מאוד. זה נקרא דמוקרטיה. אבל זה לא אומר שאי-אפשר לפעול לשכנע אחרת. אפשר לשכנע את הציבור, אפשר לשכנע לאחר מכן נבחרי ציבור. ים של דרכים למי שמשהו מאוד חשוב לו. נכון שזה קשה, אבל אירועי הרחובות בישראל בשנים האחרונות מלמדים אותך שציבור גדול מאוד, שאינו הרוב, משוכנע שבכוחו לשכנע את האחרים כדי להפוך לרוב.
מצבו הכלכלי גרוע גם בגלל השלטון.
למשל מצביעים לימין בשביל נדלן זול בשטחים גם,ז"א שהאדם שסה"כ רוצה לגור בבית בזול
נאלץ להסכים לאג'נדה ימנית וכך הופך להיות פיון של המשטר.
ואללה סוף סוף, לראשונה, משהו שבאמת מתחבר לטענתך על הפיון. פוו, מה שהיינו צריכים לעבור בשביל להגיע לפה

. בכל מקרה, אני לא מסכים עם הטיעון מהטעם הפשוט שלא חסרים מקומות גם ב'ישראל הקטנה' בהם ניתן למצוא דיור בזול יחסית ובוודאי כזה שלא נופל מהמחירים באיו"ש. כל הפריפריה היא כזאת. אופקים, נתיבות, מקומות בצפון. ממש לא חסר. רק צריך נכונות לא להתגורר בצפון תל אביב (בהגזמה כמובן)

. בעיירות הפיתוח תמצא דיור זול יותר מאשר ברוב ההתחלויות כנראה. ותראה איזה יופי, אפשר להתגורר במקומות האלה בלי להצביע לימין כלל ועיקר

. אמנם זה הזמן להזכיר שגם השמאל תומך בהשארת גושי ההתנחלויות בידי ישראל בכל הסדר עתידי, כך שממילא אין צורך להצביע לימין כדי למצוא דיור זול בהתיישבות שמעבר לקו הירוק. אבל גם אם טענתך זו הייתה נכונה, הרי שכאמור, לא חסרים דרכים להשיג זאת בלי כל צורך להצביע לימין כלשהו.
בפועל זה לא ככה ואתה יודע את זה.
זה כך במדינה בה אני חי וברוב הדמוקרטיות בעולם. אמנם אצלנו יש בעיה של כוחנות יתר של הדיפ סטייט ומערכת המשפט למשל, באופן שפוגע בהצבעת הרוב הדמוקרטי. אבל הנושאים האלה בטיפול. בכל מקרה השלטון עדיין נמצא, לפחות רשמית, בידי הרוב (כפי שכתבת בעצמך קודם). בבחירות מה לעשות, בין אם "אני יודע" ובין אם אינני יודע את מה שהמצאת לי שאני יודע, לעני ולעשיר יש בדיוק את אותו קול. כן, גם בפועל. אני בכל אופן לא שמעתי שלעשירים מותר לשלשל 2 פתקאות הצבעה ביום הבחירות. אשמח ללמוד באיזה קלפיות זה מתאפשר.
בפועל מי שמשפיע הרבה הרבה יותר זה כסף גדול מאחורי הקלעים.
הכסף בוודאי משפיע. איש לא חולק על כך. אבל זה לא הופך את העני ל"פיון של הממשל" ועדיין לא מצאת אף דרך שתאשר את הטענה הזאת.