גם כאן אחלוק עליך ברשותך האדיבה
אני מקווה שלא לעורר דובים ישנים מרבצם למרות שאני מצפה שזה יקרה בעקבות תגובתי זאת... יתכן שאתה פשוט שכחת כמה דברים ולכן אזכיר לך:
אם הרוב היה קובע הרי שהיתה למשל תחבורה ציבורית בשבתות בישראל. זאת רק דוגמא אחת קטנה לכך שלא תמיד הרוב קובע למרות שהוא רוב.
בסך הכל הסובלנות שחלקה נשען על הסטטוס קוו בישראל עבד יפה בין הציבורים השונים לאורך שנים, כאשר מידי פעם נשמעט טרוניות קלות בנושאים שונים אך הן לא זכו לתהודה רבתי גם לא בקרב אותו ציבור של מעלי הטרוניות. וההוכחה הגדולה ביותר לכך היתה בממשלת "בלי שס וחרדים" שלא עשתה כמעט כלום נגד החרדים ובעד הציבור שהעלה את אותה הממשלה.
עד שקרה מה שהזכרתי בתגובה הקודמת ומאז, כפי ששמתי לב, המון שדים התעוררו בקרב החילונים כנגד הדתיים.
תמיד היו ימים או שעות נפרדים לרחצה של גברים ונשים בלא מעט חופי רחצה ובריכות שחיה ברחבי ישראל ואף זעקה לא נשמעה בנושא, אולי כי בעבר הדבר התאים גם לרוב הנשים החילוניות שדאגו לצניעותן וכמה חבל שכיום זה לא כך, אך זה לא הנושא לדיון כאן. אף פעם לא שמעתי (ואינני ינוקא) גברים שטוענים נגד הדרת נשים כאשר בכלל לא מדובר בהדרת נשים כלל ועיקר. זה דבר שהפך ל"אישיו" מאז אותם מקרים שהזכרתי. וזה ברור לי חד וחלק.
וזה שאתה לא שונא חילונים כפי שאני לא שונא ערבים (שככה יהיה לי טוב אינני שונא אותם) זה מעיד שאתה אדם עם סוללנות, מה שאינני יכול לצערי להגיד על חילונים רבים שפשוט מאסו בכל מה שמזכיר להם דת, בעיקר כי הדתיים החרדים גרמו למיאוס הזה בעצם חלק ממעשיהם, וכאשר יש לאותם שונאי דת ודתיים כמה "כוהני אנטי דת" שדואגים לפרסם את "מרכולתם" בראש חוצות, הנה לך הסיבה לכך שאתה שומע על שנאת דת ודתיים אך לא שומע על שנאת חילונים.
ואם גם תשובתי זאת לא תספק אותך לא אוכל לצערי להוסיף עוד. בזבזתי זמן רב ויקר בדיון הזה.