מסתבר שהתוכנית "הדוגמניות" שברה שיא

yariv71

New member
צ'מע, אם כל הצער מדובר סך הכל בחומר

אתה לא מתאר לעצמך כמה דברים הייתי צריך לזרוק לפני שיצאתי ללימודים בחו"ל. לא הצטערתי כל כך, למרות שחלק מהדברים שימשו אותי שנים רבות, אלה בסך הכל חפצים שיש להם תחליף. לחיים אין תחליף, אין דבר שיכול לפצות על שנות חיים בסביבת עבודה מדכאת או מתסכלת- זה פשוט בזבוז זמן. לגבי ההתיישבות החקלאית ברצועת עזה, זה מפעל חלוצי יפה שבמידה רבה עלה על שרטון בגלל בעיות הבטחון. כיוון שהתושבים הם חלק מהחברה הישראלית ונראה (מסתמן מסקרים) שרוב החברה אינה תומכת בהתיישבות הזאת עוד, צריך לפרק. זה לא כשלון ולא קטסטרופה, אפשר להקים את כל ההתיישבות הזאת מחדש כמה קילומטרים צפונה או מזרחה.

haimb100

New member
../images/Emo127.gifבגדול אני מסכים

לגבי ההתישבות - אני רק אומר שזה לא פשוט. ולגבי החיים שלי -ת'שמע, מה לעשות אני פשוט מפחד משינויים גדולים. אני גם מודה שלא רע לי, לא בעבודה ולא במקום שאני גר -להיפך, רק שלפעמים בא לעשות שינוי, ובדר"כ אין לי לא את האומץ הנדרש (או כמו שמישהו אמר פעם -זה כניראה לא מספיק חשוב לי)

יש גינות קהילתיות

אני יודע על גינה כזו בירושלים (אבל לא זוכר איפה), וכנראה שיש בעוד כמה מקומות - פעילים של "מגמה ירוקה" גם עוסקים (או לפחות עסקו) בזה.

refael22

Member
הסיבה הרבה יותר פרוזאית../images/Emo27.gif

תתפלאו אבל הרבה יותר זול ליצר מסכי LCD אבל המחירים גבוהים כי עדיין לא נפטרו ממלאי ה CTR כך שבכוונה המפעלים לא נכנסו למלוא תפוקה. לדעתי בהדרגה המחירים ירדו ותוך 3-5 שנים המחירים יגיעו לרמה של 3000 שח בממוצע למסך סטנדרטי. יש בעיה נוספת עם ממסך LCD: אסור לגעת בו וזו בעיה רצינית בבית עם ילדים קטנים.

באמצעות ספוגית הפלא../images/Emo24.gif../images/Emo54.gif

איפו, אחי, אני
אותך מאד מאד!!

refael22

Member
הבעיה זה השומן באצבעות שגורם נזק

חומרי ניקוי עדינים ובד שלא שורט לא יגרמו שום נזק.

refael22

Member
אז תשאל למה אין זכוכית מגנה

ממה שהבנתי ישנה בעיה של השתקפות וירידה באיכות הצפיה עם היו שמים זכוכית שמגנה אבל נראה לי שגם לזה ימצאו פתרון בקרוב.

barakbl

New member
לא נראה לי....

אם זה היה המצב, היו יצרנים שהיו מוכרים את \ה LCD במחירים הזולים כדי "לשבור את השוק". זה שוק מאוד תחרותי, טריקים שכאלה לא יכולים לעבוד, בסוג כזה של שוק.

refael22

Member
קרתי את זה ב PC מגזין

וגם דברתי אם אנשים בטכניון וכולם אמרו לי שהרבה יותר פשוט ליצר מסכי LCD. יתכן ומדובר פה במן "קרטל" או הסכם בין יצרניות המסכים הגדולות שמונע הצפת השוק.

yariv71

New member
../images/Emo12.gifיכול להיות שיש בזה משהו...

מחירי ה-LCD יורדים מחודש לחודש וזה לא שממציאים איזה גלגל (מעבד חדש) מתקופה לתקופה. אפשר למצוא כאן 17 אינטש בכ- 200 יורו ו- 19 אינטש בכ- 300 יורו. לפני כשנה המחיר היה כמעט כפול.

yariv71

New member
כן, אין הבדלים משמעותיים במחירי...

ציוד המחשבים בין אירופה לארץ. בארה"ב המחירים זולים יותר.

barakbl

New member
רק בשנים האחרונות מחירי מוצרי החשמל

בישראל ירדו דרמטית, ודי ישרו קו עם המקובל באירופה (כשיש מדינות יותר יקרות ויש יותר זולות).

yariv71

New member
בזכות ביטול מסי המכס...

הדלק והסולר אגב, יקרים מאוד באירופה (גרמניה ובריטניה לפחות) 6.5-7 ש"ח לליטר

אלמה

New member
פה זה 2.3$ לגאלון

בתרגום לשלקלים וליטרים: משהוא כמו 10 ש"ח ל 4 ליטר.... חישוב גס: נגיד 2.5 שקל לליטר. והם מייללים כל הזמן שהמחיר עולה...

yariv71

New member
לא ייאמן כמעט שליש מהמחיר באאורפה..

תאמיני לי, לא יודע מי המטורף שמחזיק כאן אותו. אם תקחי אותו ממוצע ששולק ליטר לכל 10-12 ק"מ בינעירוני וכליטר ל- 6-7 ק"מ בעיר תמצאי שמדובר בעלות מטורפת

למעלה