מסתקרנת: למי עוד יש את ההובי שלי

shelycat

New member
מסתקרנת: למי עוד יש את ההובי שלי

אחד מהדברים שאני אוהבת הוא ספרים, אני אוהבת לקנות אותם, לקרוא אותם וסתם להסתכל בתמונות. ובתוך זה אני מאוד אוהבת לקנות ספרי בישול כך שאני בגילי הצעיר מתחילה לאסוף לי המון ספרים וספרונים שאולי יום אחד אני אשתמש בהם באמת אבל בינתיים מוציאים מעט מאוד ארוחות אמיתיות (אמא שלי אומרת שאני צריכה להתחיל לתת לעמית אוכל ולא מונות של אוכל). האם אני לבד באיסוף הזה של הספרים המגניבים הללו על התמונות המגרות שבהם או שיש עוד "מטורפות" לדבר?

kisses

New member
אני מאוד אוהבת ספרים

במיוחד רומנים לגבי ספרי בישול יש לי אם אפשר להגיד אוסף די קטן שבכוונתי להגדיל אותו בפעם הבאה שאגיע לארץ. מה לדעתך הכרחי שיהיה במטבח.

shelycat

New member
..........

אני אוהבת אותם עם תמונות! ואין לי ממש דעה מה הכרחי במטבח מה שכן אני מאוד מרוצה מ"בישולה" שיש בו מתכונים בסיסים טובים שאפשר לאלתר עליהם, בנוסף יש לי המון ספרונים מהסדרות הקטנות בנושאים ספציפיים שמוצאים חן בעיני (סיני, תאילנדי,מוקפץ,עוף,בשר טחון, תבשילי קדירה, מתנות טעימות, בשר, צמחוני ואולי עוד אחד או שניים שאני לא זוכרת) חוץ מזה יש לי איזה שלוש ספרים שמתמחים בפסטות, ספר צמחוני, ספרון בנושא שוקולד של הקרודון בלו, שני סיפרי בישול לילדים (הם עלו 19 שקל כל אחד והיו כל כך חמודים-אם תמונות בגודל אמיתי של מה צריך לצאת), ספר בנושא מנות עיקריות, ספר "בישולים" של אודטה, ספר פשטידות מצולם של קובי בר ועוד המון מתכונים מפוזרים ונראה לי ששכחתי איזה ספר או שניים. המשימה הבאה שלי היא להתארגן וללמוד איך לאפות כראוי עם דגש לכיוון של פאי כקינוחים וכתוספת למנות עיקריות (פאי בשרי/ירקות כלומר קישים).

יעלי2

New member
גם אני שותפה להובי הזה

אני אוספת מגיל 18. לאמא שלי יש בנוסף לספרי בישול כ 200 חוברות ויותר של גורמה וכמה של על השולחן אז אני משתדלת לתאם קניה חדשה כדי לא ליצור כפילות. אני נוטה לא לפספס אף מבצע על ספרים חדשים במחירים מיוחדים. ככה קיבלתי במתנה לאחרונה ספר בישול צמחוני שעולה כ 89 ש"ח דרך אחת מחברות אשראי. רק מתוך ריסון עצמי אין לי ספריה ענקית, אבל עכשיו אחרי שסקרנת אותי אולי אגש לספור כמה יש ואיזה.

יעלי2

New member
ספרים רבותי ספרים ../images/Emo63.gif

חזרתי מהמטבח. להלן הרשימה. ה השישה הראשונים היו בחוץ על אחד הכסאות במטבח. השאר במקרר (סליחה בארון הספרים הקטן). * הספרים לא לפי סדר חשיבות, שימוש או מימוש. ספר הפסטה הגדול-בת´ איילון (ספר מומלץ) בישול צמחוני ארוחות שחיתות - בני סיידא (חזק) מאפים פיקנטיים - בני סיידא בישול בלקני - בני סיידא (הולך טוב עם כל דבר) בישול ים תיכוני - קלודיה רוזן רשלינקה - בישול ספרדי במטבח ירושלמי (ואני בכלל פולניה מהמרכז) מהמטבח באהבה - רות סרקיס האלמותית בישול לשניים - רות סירקיס בישול יפני במטבח הישראלי שום עם כל דבר אשפי המטבח-בישול למטבח המוסדי ספר מרקים ישראלי ספר מרקים מהסידרה המתורגמת ספר ממולאים ספר בישול ביוגורט (תתפלאו יש הרבה) ספר לקפה אירוח ב 5 דקות מהסידרה של קטנים: בישול צרפתי, מאפי פאי וקינוחים ספר חברים ואוכל טוב (רעיונות לאירוח) אוסף מתוקים כמו ששמתם לב אין לי את בישולה או כמה רבי מכר אחרים אבל יש הרבה קלפים מנצחים. צריך לממש את הקלפים טעימים האלו מידי פעם. אני מאוד מחבבת ספרי בישול ומחזיקה את עצמי לא להעשיר את המאגר סתם. כי צריך לממש 5% מכלל המתכונים שיש בספרים הללו לפני ששבעים מלקרוא בהם ורצים הלאה.

kisses

New member
זה הכי כיף לראות תמונה השאלה

היא האם אפשר להוציא מתכון שיראה טוב כמו התמונה

fila

New member
גם אני אוהבת אבל אין לי כ"כ הרבה...

אני מניחה שמשהו כמו 10 ועוד מלא חוברות ומתכונים שאספתי. אני משתדלת לרסן את עצמי מבחינת קניות כאלו כי אני לא אחת שיש לה זמן לבשל
ואם כבר אני מבשלת זה צריך להיות משהו דיי מהיר

אוהבת ספרים....../images/Emo63.gif

אני מאוד אוהבת ספרים ורק קונה, אפילו לא משאילה מספריה, אבל....הרוב ברובו רומנים (כ-200 ספרים...לא מגזימה, אני רושמת) ספרים שקשורים למטבח יש אבל 80% זה אפיה. אני אוהבת לאפות....והכל יוצא מוצלח. אני והמטבח בבישול לא חברים, אבל יש לי את בישולה, וכל הסדרה של הספרונים הקטנים.....אולי בעתיד הרחוק אתחיל לבשל....תנו לי רק לאפות.....

צילולה

New member
גמ אני גמ אני../images/Emo163.gif

אוהבת לקנות ספרי בישול וכל פעם לדפדף בהם ולחשוב מה אני יכולה לעשות. בסוף אני מבשלת דברים סטנדרטיים או דברים שאני בטוחה שיוצאים טוב... אבל מידי פעם אני מנסה מתכון שנראה לי מפתה במיוחד...

רחלילי

New member
מזדהה ביותר

אצלי גם שומרים לי מהמשפחה את כל החוברות האלה שמחלקים במוספים ויש לי אוסף של ספרים (מעט מידי) וחוברות. אחד הדברים המיוחדים זה שאייל הביא לנו את הספר בישול (רות סירקיס) שהיה של אימו ז"ל. היא היתה מבשלת ואופה מעולה ויש בתוך הספר כל מיני דברים שהיא גזרה ושמרה מלפני המון שנים ואני ביראת קודש לא מזיזה את זה משם. הוא רק מצטער שלא שמר את חוברת המתכונים הפרטית שהיתה לה ואבדה.

אתי@

New member
גם אני ../images/Emo13.gif

מאוד אוהבת ספרים - לקרוא, וגם להסתכל בתמונות... מאוד אוהבת לקנות ספרים... ויש לי חיבה מיוחדת לספרי בישול, כי תמיד נדמה לי שהם יותר "משתלמים" - ספר קריאה אפשר לקחת מהספרייה או להשאיל מחברים, ובד"כ אני לא קוראת ספר יותר מפעם או פעמיים (במקרים מיוחדים). ספר בישול צריך אותו לטווח ארוך יותר, לא קוראין וזהו. אז יש לי כמה ספרי בישול, כי אין לי הרבה זמן לבשל, וכמובן שעדיין לא עשיתי אפילו חצי מאף ספר. אבל יש לי תקוות שיום אחד אני אוכל להגיד ש"ניסיתי את כל מה שיש בספר הזה והגיע הזמן לספר חדש".

ש ו ב י

New member
ספרים.....

אכן גם החביב שלי זה להזרק על המיטה (במיוחד ביום חורפי שכזה) ולהכנס לתוך ספר. הספר האחרון שקראתי היה בנות בראון (שקראתי לפני הסדרה) ואני ממליצה! וחוץ מזה שספרים עם תמונות מרתקים אותי ממש.

Hadar p

New member
אני מתה ספרי בישול! ../images/Emo63.gif יש לי מלא

גם כי ביקשתי ביומהולדת האחרון מכל מי ששאל מה אני רוצה....ספרי בישול! לגבי ספרים אני אוהבת לקנות ספרי קריאה וגם אחותי חולה באותה המחלה אז יש לנו ספריה משותפת! אני שונאת כשיש לי מנוי לספריה!

rinutza

New member
אני קצת מטורפת בעניין, יש לי בבית

בערך 400 ספרים אם לא יותר. אני לא מסוגלת לקחת ספרים מאחרים - אני חייבת לקנות את הספר שאני רוצה. נראה לי שגם אם אני אצא לפנסיה היום אני לא אספיק לקרוא את כל הספרים שיש לי. ובאמת גם לי יש המון ספרי בישול. באמת מזמן לא קניתי ספר בישול, יש המלצה?? שליקאט - הספר של איילת לטוביץ על תבשילי קדירה ממש קורץ לי. נראה לי שזו הרכישה הבאה.

*מור

New member
גם אני מאד אוהבת לקרוא

ומתה על ספרי בישול וספרי תצלומים למינהם. אני אף פעם לא הולכת לספריה (יש לי טראומה מכיתה ג שלקחתי ספר ולא החזרתי ומאז ועד לפני כמה שנים הם היו שולחים לי מכתבי איומים) ותמיד אני קונה ספרים קוראת אותם תוך יומיים ואומרת איזה ביזבוז כי בא לי עוד אחד.

תוכי

New member
טוב,

גם אני אוהבת מאוד ספרי בישול בעלי טוען שזו מחלה אצלי ואוהבת לקרוא ספרים אבל תלוי במוזה

זהו זה - שיש לי פיצול אישיות כנראה

כי אמנם כשאני נכנסת לקניון אני ישר הולכת לחנויות הספרים (חס וחלילה שאני אכנס לחנויות בגדים!!! זה ממש משעמם!!!) ואני נורא אוהבת לקנות ספרים. גם ספרי בישול הם מחלה ואני מסוגלת לשבת ולבהות במתכונים שעות!!! (ובסוף דפי באה לעשות לי חביתה בפיתה). מצד שני אין לי זממןןןןןןןן........ אז כל הספרים יושבים מסכנים ועצובים ואני לא קוראת אותם.... אבל זה לא מפריע לי לקנות עוד!!! למישהו יש ארון ספרים מיותר?!?! אין לי מקום כבר...

יעלי2

New member
לי זה קורה בחנות ספרים עצמה

בעלי נכנס לחנות לחפש משהו ספציפי ואני נישאבת למדפי ספרי הבישול לשטוף את העיניים

Ronnie*

New member
ספרי בישול אני מחבבת

אבל ממש לא ממצה אותם כמו שצריך, בעיקר כי אני מאוד מוגבלת בסוגי האוכל שאני אוכלת (חוץ מזה שאני צמחונית, אני גם לא אוכלת המון דברים בלי שום סיבה ברורה, נניח: חצילים, פטריות, קישואים, כרוב, שעועית, תרד, והרשימה עוד ארוכה). אני מקווה להיות בשלנית מוצלחת יותר בעתיד... יש לי די הרבה ספרים, והכי שימושיים אצלי הם "בישולה", "ספר הפסטה" ו"פשטידות". לגבי ספרים "אמיתיים", זה כבר עולם אחר... בתור סטודנטית לתואר שני בספרות, אני קוראת די הרבה, אם כי לא יוצא לי לקרוא מספיק "להנאתי" (דברים שלא קשורים ללימודים).

למעלה